Bebeklerimize Ek Gıda Verirken Sağlıklı Tariflerimiz de Burada..

caycan, tatlı şeylere daha sonra başlanmasını öneriyolar ne var ki bebekler o tadı aldıktan sonra tatsız bir şeyi yemek istemeyebilirler..

ama meyve yemiyo.bugün 4. gün ama hala almıyo ağlıyo,ağzını kapatıp tükürüyo.nasıl alıştırcam kızlar ya,siz nasıl alıştırdınız?

4. gün daha cok erken bile ... ben kizima 1-2 hafta kadardir veriyorum halen dogru dürüst alisamadi :) biraz zaman gerektiren birsey:) Sabir!!
Meyveyle baslama zaten sebzeyle basla bencee

4. gün daha cok erken bile ... ben kizima 1-2 hafta kadardir veriyorum halen dogru dürüst alisamadi :) biraz zaman gerektiren birsey:) Sabir!!
Meyveyle baslama zaten sebzeyle basla bencee

mesela hangi sebzeyle ve nasıl başlayım.yardımcı olurmusun?

Burda ilk havucla baslatiyorlar
3-7 gün sonra alistiginin farkina vardiginda havuca havuc ve patates sonra onlarada alisinca havuc patates ispanak yda herhangi baska bir sebze ... Burda cogunlukla havuc ve yaban havucuyla baslatiyorlar ... 4hafta sonunda alistigi zaman etler ekleniyor icine :)

yarın bi havuçla deneyim bakalım alışacakmı? hiçbişey yemiyo ya sütte içmiyo,mamada içmiyo.bu ek gıda olayını halledemezsem çok zayıflar ya..

Merak etme yavas yavas bir iki kasikla basla öyle alisamazsa felan deme ve birden cok tikma bebegi daha cok kücük yavas yavas alisacak yarin iki kasik ver diger gün üc kasik öyle öyle cogalt alisacaktir :)

yarım kabak
yarım havuç
1 tatlı kaşıgı pirinç
1 adet yeşil fasulye ( taze fasulye)
5-6 adet mısır
bunları çok küçük küçük dogradım kaynattım sonra tel süzgeçten geçirip 1 çay kaşıgı zeytin yagı ekleyip yedirdim. yedi kızım. bugünde bakalım deneyecegim anı anına uymuyo anlamadım gitti yaw. milupanın sütlü pirinçli muhallebisine deliren kızım şimdi agzını kilitliyor. of ya ne zormuş.

ama meyve yemiyo.bugün 4. gün ama hala almıyo ağlıyo,ağzını kapatıp tükürüyo.nasıl alıştırcam kızlar ya,siz nasıl alıştırdınız?
canım katı gıdaya geçerken iştahları kesiliyo merak etme düzelir bi süre sonra
bi de sibelin de dediği gibi çok yedirmeye çalışma önce sadece tadına baktır biz meyveyle başladık ama bencede sebzeyle başlamak daha mantıklı.ama 3. aydan sonra ben herşeyi yalatmaya başlamıştım maksat tadını öğrensin. yine de hemen alışmadı bi kere hep emen çocuk ilk defa kaşık ve katı bişeyler alıyor ağzına çok büyük bi değişim onlar için
bi de ben yedirirken şarkı falan söylüyorum alibabanın çiftliği küçük kurba vs aklıma ne gelirse :) daha kolay yiyor sen de deneyebilirsin

kızlar yaa ben yoğurt mayalama işini beceremiyorum mamayla denedim birkaç kez olmadı süt le denedim oda olmadı hazır yoğurt versem ne olur kiii? varmı öyle verenn

yoğurt mayalama işini bende tam beceremiyorum çok sulu oluyor ve tadıda biraz ekşi yoğurt mayalamayı beceren arkadaşlar bu başarının sırırnı anlatırsa sevinirim lütfen kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

kızlar bende pınar 6-12 ay devam sütünden yapıyorum, ılık bi hale gelene kadar ısıtıyorum sütü, daha sonra ayrı bi kapta bir tatlı kaşığı yoğurtla sütü karıştırıp hazırladığım süte ilave ediyorum, ağzı kapalı bi şekilde bir örtüye sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum, sonra ağzını açıp bi süre daha beklettikten sonra hazır hale geliyor (çok büyük olmayan bi kase için bu ölçü) ben bu şekilde yapıyorum tutuyor.

sağol canım bu şarkı işini bi deneyim.sebze vereyim ama sen sebzeyi nasıl vermemi tavsiye edersin..

slm.yoğurt yapmayı becerdim sonunda kaydirigubbakcemile3
4,5 kere denedim cıvık oldu sonra görümcemin tavsiyesiyle süte çok çok az şeker katıyorum ekşi olmasın diye ve 1,2 damla limon katı olsun diye.tadı ve kıvamı çok güzel oldu.
buarada ben küçük tek içimlik olan sütlerden kullanıyorum

sağol canım bu şarkı işini bi deneyim.sebze vereyim ama sen sebzeyi nasıl vermemi tavsiye edersin..
canım benim doktorum karıştır ver dedi bende kabak fasulye patates falan karıştırdım 1 kaşık bile yemedi :)tek tek haşlayıp ezip verdim azar azar yiyor çok şükür. mesela patates haşlamasının içine süt yada biberon maması koyuyorum biraz, püre gibi oluyor çok seviyor onu. bazı arkadaşlar zeytinyağı koyuyorlar mesela sende deneyebilirsin ama ada zeytinyağını hiç sevmiyor o yüzden ben koymuyorum

yoğurt tavsiyeleri için teşekkür ederimm.. tekrar deneyeceğim olmazsa danoneyi yada bebimimlx i vereceğimm.. doktorada sordumm verebilirsin dedi ebelerde sorun olmaz dedi bakalım bir iki defa daha deneyeyimm.. ayyyy ne beceriksizimmm yaaaa... :)))

aynı dertten muzdaribim ben yoğurt mayalama makinesi aldım onu denicem bir de olursa haber veririm babymix denedim sevmedi onu:)

bugün sabah labne peynirin içine 5 tane cicibebe az bişey pekmez biraz sütlü pirinçli kaşık maması biraz da ceviz koydum çok severek yedi miktarları gözkararı yaptım bilmiyorum
öğlen taze barbunya pirinçle haşladım blendırdan geçirdim veee tabiiki yemedi :) brokoli patatesli kavanoz maması yedi
birazdan uyanır o zaman yoğurt yedircem içine ne koysam acaba diye düşünüyorum armut koyabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…