Bebeklerimize Ek Gıda Verirken Sağlıklı Tariflerimiz de Burada..

arkadaşlar ben yapıyorum gayetde sağlıklı ve pratik oluyor.çorbasını dondurucudan çıkartır çıkartmaz dışarıda hiç bekletmeden hemen tavaya alıp kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyorum.böylece bakteri kapma olasılığı sıfıra inmiş oluyor.sonrada içerisine bir avuçtan az ekmek içi koyup bir güzel afiyetle yediriyorum. diğer püre işine gelince püreyi yaptığım gibi sıcakken kavanoza koyup sıkıca kapatıyorum.soğuyunca dolaba koyuyorum.hiç açmazsam öyle bir iki ay kadar duruyor dolapta.açarsamda 3-4 günde yediriyorum.arkadaşlar böylesi daha sağlıklı değilmi .o hazır kavanoz püreleri çokmu sağlıklı onuda açınca 48 saat içinde tüketin diyor.ki onlarda katkı maddesi çoook.ve ben kendi yediğimiz sulu yemekler içinde yapıyorum çok fazla ise iyice kaynatıp kavanoza koyup soğuyunca doğru dolaba bir ay sonra açınca aynı tazeliği ile yiyebiliyorsun yemeği.neyse
bir bebek yemeği tarifide benden annemden aldığım bebek yemeği tarifi bebeğim 7 aylık ve severek yiyor.

2 adet lahana yaprağı-
2 adet pazı yaprağı
bir yarım patates
bir avuçtan az pirinç
varsa bir dilim balkabağı
su ile kaynatılır isterseniz ezerek isterseniz blendıra vurabilirsiniz.ateşten indirince içerisine bir çay kaşığı mısırözü yağı veya zeytinyağı ilave ediyorum.içerisine çok az ekmek içi katıp bebeğime yediriyorum
ben şimdi sekizinci aya girdiğimiz için bu yemeğe az kemik suyu katıyorum öyle pişiriyorum ozaman sıvıyağ ilave etmeye gerek kalmıyor.
meğersem lahana demir yapıyormuş bebekler biçin çok sağlıklı imiş.sevgiler daha bir sürü tarifler var bende şimdi zamanım yok girince yazarım.sevgiler

neden' cim lahana gaz yapmıyor mu bebekte
dediğin kavanoz işi mantıklı gb armuttada denedin mi oldu mu bende yapayım bari

az önce ayşinle çorba yapmaya karar verdik.kıyma,domates ve yeşil mercimeği haşlıyorum şuan sonra içine sarımsak bulgur ve ıspanak koyup rondodan geçiricem.bakalım nasıl olacak:)

canım bende dün ilk defa kırmızı mercimek patates havuç soğan pirinç ile çorba yaptım gaz yapar diye kırmızı mercimek vermiyordum ama bayıla bayıla içti valla niye bu zamana kadar yapmadım diye kızdım kendime

neden' cim lahana gaz yapmıyor mu bebekte
dediğin kavanoz işi mantıklı gb armuttada denedin mi oldu mu bende yapayım bari

eve misafir gelmişti şeftalileri onlar getirmişti.gün geçtikçe çürümeye başlamıştı.yazık olmasın diye annemle beraber bu şekilde pişirdik.armutu daha denemedim.ama inanın bir haftada yedirdim püreyi hiç bişey olmadı yani tadı bozmadı.bebek çorbasına gelince ben sürekli bebeğime yediriyorum hiç bir problem olmuyor.annemde biz küçükken bu yemeği yapıp bize yedirirmiş ve ayrıca ben karadenizli olduğum için etrafımdaki insanlar bebeğe bol bol lahana yedirmemi söylüyorlar.çünkü birebir demir yapıyormuş lahana.bende bir problem olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:

peki gaz yaptımı?

peki gaz yaptımı?

bolbol çok rahat bi şekilde gaz çıkardı ama onu rahatsız edecek bişey olmadı üstelik ben onu geçe yatırmadan içirdim hangi cesaretle yaptım bilmiyorum ama ilk kez öyle geceydi ve şimdi çok seviyor hatta koyduğum ölçülerde baya fazla oldu bende küçük bi tencereye Ada'ya kadar ayırdım gerisine biraz daha zeytin yağı ve tuz ekleyip azcıcık pişirdim ve eşimle biz yedik süperdi valla kaydirigubbakcemile3

Yarım kuru soğan,yarım domates,yarım havuç bunları rendeledim.Az brokoli (ceviz büyüklüğünde) ekledim,bir tatlı kaşığıda bulgur... Hepsini pişiriyorum şu an sonrada mikserden geçiricem. Bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyim yidiricem,bakalım beğenecekmi tosbaaam.

Yedirdim valla yine beyıla bayıla yedi maaşallah. Sebzeleri çok seviyor kuzum.

Son düzenleme:
Yarım kabak,yarım havuç rendeleyip,1 çorba kaşığı kadarda kırık pirinç ekliyorum. Önceden buzluğa koyduğum 1 tatlı kaşığı kadar kıyılmış dana etinide ekleyip pişiriyorum. Sonra mikserden geçirip 1 çay kaşığı zeyinyağı ekleyip yediriyorum. Bu püreye bayılıyor tosun paşam.

1 küçük domates
yarım yeşil biber
1.5 bardak et suyu
biraz yağsız dana kıyma
yarım su bardağı makarna
hepsini tencereye koyup pişirdim çok sevdi adoşum

baharatsız köfte tarifi;
100-200 gr kıyma
bayat ekmek içi
1 yumurtanın sarısı
1 küçük rendelenmiş soğan
hepsini yoğurdum sonra yağda kızarttım.isteğe göre içine rendelenmiş havuç ya da rendelenmiş kereviz de katılabilir.
sütlü patates,
2 adet küçük patatesi haşlayın.püre haline getirip ezin.2 ölçek devam maması ya da göz kararı süt ekleyin.

Sabah kahvaltıda meyveli tahıllı kaşık maması 100 cc. içine bir tutam kuru üzüm,bir tutam siyah kuru üzüm,bir tane kuru kayısı,bir bütün ceviz (ezilmiş),bir tatlı kaşığı pekmez karıştırıp veriyorum....
Annem bunları duyunca çocuğu azdırcan dedi :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…