Bebeklerimize Ek Gıda Verirken Sağlıklı Tariflerimiz de Burada..

bugun doktorum kahvaltıya basla dedi karıstırarak verme ayrı ayrı ver peynırı yumurtayı dedi ama sanki doymazmıs yada yıyemezmıs gıbı gelıyo ya kahvaltıya baslayan ve ayrı ayrı veren var mı ne verıyosunuz ne kadar ve nasıl verıyosunuz ekmek te ver dedı doktor yiyemezki dedim yer dedi bakalım napıcaz bı kıbrıt kutusu kadar peynır 1 cay kasıgı yumurta sarısıyla basla dedi zeytın verebılırsın dedi baska ne verebılırım sız ne verıyosunuz bu kadarla doymaz cunku.. tavsıylerınızı beklıyorum..

canım valla ben karıştırdım verdim öyle başladım hiç tek tek yedirmedim .kaşık mamasının içine peynir yumurta (yumurtaya azdan başla) cicibebe pekmez ve ekmek koyuyorum en başından beri.ekmeği yapabildiğin kadar küçük ufala yiyor ada sorun olmuyor.bi de biraz beklet 5-10 dk ekmekler iyice yumuşuyor o zaman

bende oyle yapıcam gıbı gorunuyo denedım ayrı ayrı yemıyo öğürüp duruyo püre kıvamında ıstıyo corbasında bıle agzına bı parca gelse öğürüyo daha hazır dııl demekki hazır olana kadar bu sekılde devam ederım artık napalım alması gereken vıtamını falan alsında nasıl yerse yesın

yazacağım tarifler biraz mama takviyeli ama siz ikamesini bulursunuz artık:)))
meyveli kahvaltı
- milupa sütlü bisküvili kahvaltı
- 1çk pekmez
- 1.tk labne
- 4 çk milupa organik şeftali elma kavanoz maması
- 1 dövülmüş veviz içi(9. aydan itibaren verilmeli)
sütlü bisküvili mamayı yaptıktan sonra içine diğer malzemeler eklenir...

balkabaklı meyve şöleni
- 50 gr haşlanmış balkabağı (2-3 çorba kaşığı )
-1/4 elam
1/4 armut
-1çk pekmez
- 3 tatlı kaşığı milupa organik sütlaç
balkabağı elma ve armutu birlikte haşla ve ez. diğer malzemelri de bu ezik yapıya ekle..

köfteli sebze yemeği(8.aydan itibaren)
1.çorb. kaş. haşlanmış pirinç
1 haşlanmış patates
50 gr kıyma
yarım haşlanmış havuç
2 çor. kaşığı milupa sütlü karışık sebzeli

bebek kumpiri
1 orta boy haşlanmış patates
- yarım haşlanmış yumurta sarısı
- 1 çor. kaş pekmez
yarım kibrit kutusu tuzsuz peynir
- 30 ml milupa aptamil 2
hepsini ez..

sağol aşincim güzel tarifler için.

kızlar bende oğluma yaptığım brokoli çorbasının tarifini yazayım beğenerek yiyor çünkü,

brokoli 2-3 dal kadar küçük ağaçcık gibi oluyo ya hani o kadar
yarım havuç,
yarım kabak,
yarım patates,
yarım soğan,
2 taze fasulye,
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı bulgur,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 köfte büyüklüğünde yağsız kıyma
tencereye konur bir güzel haşlanır dileyen blendırla ezer dileyen süzer.
AFıYET OLSUN PRENSLER-PRENSESLEEERR

Son düzenleme:
heee bende yapıyorum onu ama sevmedi bizimki.. ben bile bayıldım oysaki.
ooff off Ali Tuna şunu çok seviyor dediğim hiçbişey yok

kzlar benim kızıma pekmez alerji yaptı neyin alerji yapıp neyin yapmadığını öğrenmek için gıdaları ayrı ayrı vermeniz gerekiyor. ben milupanın kahvaltılık mamasına üzerindeki tarife göre pekmezde katmıştım meleğimin tüm vücdu kabarık kabarık oldu.
milupanın sebze çorbasını da ilk denediğimde yemedi nerdeyse pişman olmuştum onu aldığıma ama bir hata sonra tekrar vermeyi denedim şimdi maşallah severek yiyor. yemek istemediği gıdalarda acele etmeyin bir hafta sonra tekrar deneyin.işe yarıyo geröekten

benim oğlum 6aylık.bu ay bizde kahvaltıya başladık.hazır kaşık mamaların 8 tahıllı kahvaltı saati olanlardan aldım.içerisine bir çay kalığı pekmez, biraz peynir, 2tane bebe bisküvisi katıyorum. yuurtaya henüz başalmadık. ama bu karışımı severek yiyor.öğlen12de yoğurt veriyorum.yoğurdun içine ya seftali rendeliyorum yada armut rendeliyorum.2tanede bebe bbisküvisi koyup yogurdunuda osekeilde veriyorum.ilk zamanlar sebze püresini çok seviyordu oğlum ama şimdi yemiyor.ağzını kilitleyip açmıyor. şehriye corbası yapıyorum onu cok seviyor.birde kabaklı yoğurt çorbasını seviyor

Sabah uyanınca 150 cc mama veriyorum
10,30 gibi bir dilim ekmeğin içini çıkartıyorum yarım çay bardağı ıhlamur yapıyorum bir çay kaşığı labne 1 çay kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı reçel ama çilek olmayacak çeyrek yumurta sarısı ve ve 1 çay kaşığı pekmezi aYRI ayrı koyuyorum tabağa bayağı bir kahvaltı tabağı oluyor.minik ekmek parçalarına peynir yumurta banıyorum hoop ağzına biraz da ıhlamur içiriyorum kaşıkla ya da bardaktan kahvaltımız böylece sürüyor tabaklar boşalıyor :)))

öğlene bir çeşit çorba yapıyorum bir domates rendeliyorum tereyağı ile iyice pişiyor domates içine biraz irmik biraz tel şehriye koyuyorum pişince rondodan geçiriyorum yanına da bir küp danino açıyorum hepsini bitirmese bile yarı yarıya bitiriyor.

akşamüstü bir şeftali rendeleyip içine 2-3 bebe bisküvisi koyup yediriyorum akşam muhallebi ve artık sonrası tamamen mama.......

canım ben daha ayrı ayrı vermedim ama sabah kahvaltısında bir tabağa 6-7 cici bebe bir tam yumurta sarısı (haftada 3 gün bıldırcın yumurtası) 1 tatlı kaşığı tuzu alınmış beyaz peynir bir çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi bir ölçü kaşığı golden goad yada sma mama ekliyorum içine robottanda biraz ekmek geçiriyorum onuda koyuyarum üstünede yiyecek şekle gelene kadar ılık su koyuyorum bayıla bayıla yiyor yakında ayırmaya başlıcam umarım ayrı ayrıda yer
geçen gün brokoli ve patates verdim yemedi bende tarhana çorbası yaptım ona bayılıyor onun içine kattım bende brokoliyi ve patatesi anında bitti :)
ben yaptığım çorbalarınada robottan geçirilmiş ekmek katıyorum çok severek yiyor bişeyleri damağında ezmesine bayılıyor

biz 4. ayda başlamıştık doktorumuzu değiştirdik verme dedi 6.ay kontrolümüzdede 100gram almış sadece sinirlerim bozukldu ek gıda vakti gelmiş yoğurt ve meyvesuyu ver bu ay dedi ama benim içim rahat etmedi sabahları kaşık mamasına labne peynir ve 1çay kaşığı yumurta karıştırıyorum öğle yoğurt akşamda sebze çorbası veriyorum akşam babasıda meyve yediriyor gezmekten vakit bulsam daha vericemde değişik bişiler gerçi cesaret edemiyorum

60cc pınar 6 ay devam sütü,3 cici bebe, biraz peynir ,azıcık muz ,1 ölçü pirinçli sütlü kaşık maması karıştırıp veridim yarın içine başka şeylerde katacağım.
kızlar bu pınar 6 ay devam sütü nasıl iyi mi kullansam mı acaba?

benim ankaradaki dr um hergün her öğün başka şeyler ver demişti.bu ay elazığdaki dr a gittim.4-5 gün tüm öğünlerde aynı şeyi ver yoksa ishal falan olabilir dedi.çocuk bıkmazmı hep aynı şey verirsem.zaten pek bişey yemiyo,bir iki kaşık yiyo.napıcam bilmiyorum.bu ayda sadece 200 gr almış.offf bu ek gıda işi ne kadar zormuş..

ayrıca kızlar bu hazır sütle mayaladığım yoğurtlar sünüyo,sizinkide böyle oluyomu?ben mi beceremiyom aceba..

ben kahvaltıda sütlü pirinçli milupa içine cicibebe pekmez peynir tereyağ ve yumurta koyup yediriyorum yalnız yumurta alerji yaptı alyaya o yüzden bir gün veriyorum bir gün vermiyorum..yada cicibebe pınarın sütü içine kahvaltısını hazırlayorum mama koymadan.
11e doğru meyve püresini yeidiryorum.
2ye doğru çorba yapıyorum.
yemesine göre 2-3 saat sonra yoğurudunu veriyorum içinde cicibebeyle.
en sonda 8 gibi muhallebisini yapıp yediriyorum uyutuyorum
bayıla bayıla yemesede ek gıda tadına alışsın mama seviyor diye sürekli mama veremem

aralarda mamamı yiyor?sütün tekrar gelmişti.son durum ne?kahvaltıya bugün başladım.pınarın 6 aylık sütümü seninki normal sütü mü?bir de bu yiyceklerin hepsini karıştırıp veriyorsun?ay çok soru sordum çok sağol şimdiden kusura bakma ya

canım benim sütüm gelmişti tekrar gitti
evet hepsini karıştıyorum ama 1 çay kaşığı kadar ekliyorum.tereyağ,peynir,pekmez,yumurta.cicibebe
süt pınarınkini kullanıyorum bu ara ama yoksa normal pastorizede alıyorum

yok canım mama vermiyorumki beslenmesi bu şekilde
biberon maması ise geceleri yatarken yada uyanırsa veriyorum.bazen süt ısıtıyorum duruma göre yani

selam canolar dün gittim kemik aldım uzun ve ilikli olanlardan.şimdi düdüklüye attım kaynatıyorum.çorbalarına azar azar katıcam.diğer tarafada kabak,ıspanak,taze fasulye,patates ve havucu küp küp doğrayıp üstünü geçecek kadar su koydum.pişmeye yakın içine pirinç koycam kaynatıp indircem ocaktan.bu karışımı püre haline getirip haşladığım kemik suyundan koycam.bebiş beğencekmi bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…