Bebeklerimize Ek Gıda Verirken Sağlıklı Tariflerimiz de Burada..

kızlar gecen hafta doktorun dediği birşeyi yazmayı unutmuşum günlük toplam 5 bebe biskuvisini geçme dedi bana. ben sadece sabah 4 tane veriyorum...

peki artan çorbayı ne yapıyosun ertesi günlerde tekrar yediriyormusun bide robottan mı geçiriyorsun

mrb arkadaşlar..uzun zaman oldu yzamayalı yoksa takip ediyorum sizi..sabahları nida hanıma kahvaltı yaptırıyoruz..(1 hafta peyni,1 hafta yumurta sarısı şeklinde alışana kadar)kaşık maması sütlü pirinçli,sütlü irmikli,sütlü bisküvili hanzgisi olursa,sebze çorbası,artık tavukla yapmaya başladık,meyve suyu(şeftaliye bayılıyor),diğer meyvelerde olabilir,sebze çorbası,kaşık maması,şeklinde gün içerisinde böyle..tabi yemek slarındanda veriyoruz artık ekmeği bandırıyoruz bayılıyor..akşamlarıda...devam maması gecede devam maması...kızım gayet güzel kilo alıyor..bu ay 900 gr almış.doktorumuz çok güzel bakmışsınız dedi..böyle devam edelim dedi..10 gündür de demir ilacı kullanmaya başladık....

ayrıca kızlar bu hazır sütle mayaladığım yoğurtlar sünüyo,sizinkide böyle oluyomu?ben mi beceremiyom aceba..

benimki de öyle oluyordu sütü uzun süre kaynat en hemen kaynayınca söndürüyordum ya da pastorize olduğu için kaynatma gereği bile duymadan yeterli ısıya gelince söndürüyordum çok kaynatmak gerektiğini duydum öyle yaptım tuttu.2 defadır öyle yapıyorum belki tesadüf olmuştur ama bir dene istersen.

ben kaynattım ama gene sünüyo ya. :sinifsinif: normal sütlemi yapsam aceba.katkı maddesindenmi oluyo ki? burda tanıdığım inekler var delikafadulden yani temiz sütler var,alabilirim ama bilmiyorumki CADIARZU

ben kaynattım ama gene sünüyo ya. :sinifsinif: normal sütlemi yapsam aceba.katkı maddesindenmi oluyo ki? burda tanıdığım inekler var delikafadulden yani temiz sütler var,alabilirim ama bilmiyorumki CADIARZU

süt tozu olan sütler yoğurt yapınca sünme yapar sulu sütlerinde yoğurdu sulu olur bence doğal süt en iyisi tabii güvenilirse

Biz bugün kırmızı ete başladık daha önce birkaç kez etsuyu ile denemelerimiz oldu ancak ilk kez etin kendisiyle tanıştık hemen uydurduğum tarifimi vereyimm
2 orta boy patates
100 gr yağsız dana bonfile
1 orta boy havuç
yarım soğan

eti 4-5 parçaya böldüm patatesi soyup 4 parçaya böldüm havucu ve soğanı da aynı şekilde sonra haşladım çok az tuz ekledimm haşlandıktan sonra içindeki suyu süzmeden (zaten az su koymuştum) rondodan geçirdim tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı koydum rondodaki püreyi içine boşalttım yağını emince ateşi söndürdüm. mama tabağımıza koyup Adacııma yedirdim afiyetle yedi artan püreyi de mama kavanozuna koyup bir sonraki güne verilmek üzere buzdolabına koydum :))) miniklere afiyet olsunnn

ohhh yarasın benim bal küpü adacığımaa ozan kustu akşam hemde ne tüm yediğimi çıkardı yemek yedikten sonra peditus verdiydim midesi bulandı herhalde yavrumun yazık neyse şimdi emdi uyudu inşallah iyi uyur bebem yavrukuşum

Aslı nın uydurma püresi :
1 küçük patates
1 avuç mercimek
1 avuç pirinç
2 tane yeşil fasulye
3 yaprak ıspanak
yarım soğan

malzemeleri haşlayıp kızdırılmış zeytinyağı ile orta ateşte 5 dakika pişiriyoruz çok az tuz atıyoruz ertesi güne Ada mızın yemesini bekliyoruz ehuhuhu

damacım ya aç karnına ver peditusu yada peditus ayarında bizim doktor kusturmayan kongesti verdi.tadı tatlı olduğu içinde kusmuyor.
birde ben aç karnına veriyorum ilacı aklında bulunsun canım.
alyayada bayramın ilk günü böyle tok karnına verdim ne yediyse kustu.bi daha doktor değişti ilacı.aklında bulunsun.
doktorunuza bir sor canım

mrb.1 kilo kadar şeftaliyi blendıra vurdum.ateşe koyup iyice kaynattım şeker ilave etmedim.yoğun kıvamını alınca küçük kavonozlara sıcakken kapattım soğuyunca dolaba koydum.kavonoz mamalarından daha iyi ve doğal oluyor.kavanozu açıp istediğiniz miktarda bebeğinize verebilirsiniz hiç bişey olmuyor bozulmuyor.şimdi armutla deneyeceğim.ve ayrıca sebze çorbasını biraz fazla pişiriyorum.plastik bardaklara doldurup dondurcuya koyuyorum.yedirdiğim zaman dışarı alıp açılmasını bekliyorum veya anında tencereye koyup azar azar ısıtıpta çözebilirsiniz.ve yine pişirdiğiniz çorba fazla ise sıcağı sıcağına kavanoza kapatıp dolaba koyabilirsiniz hiç bişey olmuyor.ben kendi yediğim çorbaları bile öyle yapıyorum fazla olursa sıcakken kavanoza kapatıyorum bir ay sonra açtığımda tadında hiçbir bozulma olmuyor değil çorbaları sulu yemekleri bile aynı yöntemle muhafaza ediyorum böylece hiç bişey ziyan olmamış oluyor.deneyin görün.sevgiler

mrb.1 kilo kadar şeftaliyi blendıra vurdum.ateşe koyup iyice kaynattım şeker ilave etmedim.yoğun kıvamını alınca küçük kavonozlara sıcakken kapattım soğuyunca dolaba koydum.kavonoz mamalarından daha iyi ve doğal oluyor.kavanozu açıp istediğiniz miktarda bebeğinize verebilirsiniz hiç bişey olmuyor bozulmuyor.şimdi armutla deneyeceğim.ve ayrıca sebze çorbasını biraz fazla pişiriyorum.plastik bardaklara doldurup dondurcuya koyuyorum.yedirdiğim zaman dışarı alıp açılmasını bekliyorum veya anında tencereye koyup azar azar ısıtıpta çözebilirsiniz.ve yine pişirdiğiniz çorba fazla ise sıcağı sıcağına kavanoza kapatıp dolaba koyabilirsiniz hiç bişey olmuyor.ben kendi yediğim çorbaları bile öyle yapıyorum fazla olursa sıcakken kavanoza kapatıyorum bir ay sonra açtığımda tadında hiçbir bozulma olmuyor değil çorbaları sulu yemekleri bile aynı yöntemle muhafaza ediyorum böylece hiç bişey ziyan olmamış oluyor.deneyin görün.sevgiler

canım doktorlar dondurulmuş ürünlerin çocuklara verilmesini pek önermiyorlar mevsimine göre taze olarak meyveleri yedirsen bebişin için daha sağlıklı olur yinede sen bilirsin sadece bir öneri canım

iyide bu dondurulmuş gıda hazır katkılı değil ki kendimizin evde yaptığımız bişey, zararlı olacağını zannetmem

hazır katkılı olması değil sorun dondurulma ve çözülme anında bakteri barındırması ve tazeliğini kaybediyor olması sorun.bir de mevsiminde yetişen sebze ve meyveler bünye için daha yararlı.mesela kışın karpuz vermenin bir mantığı yok.yazında lahana :)

ay süper şeyler yazmışsınıs kısslarrr bende bugün gördüm bu topiği süper olmuş bi kaç tarifi not aldım bile deneyeceğim demirime teyzeleri teşekkür ederiss değişik tarifleri bekliyorusss alkisalkisalkis

1 sakız kabağı
1 küçük boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı kuru nane
zeytinyağı
1 su bardağı su

kabakları küçük küpler kalinde kesin. soğanın kabuğunu soyduktan sonra üzerinde bıçağın ucuyla birkaç delik açın ve tencereye bütün olarak koyun.domatesi rendeleyip tenceye koyun suyu ve yağı ekledikten sonra kabaklar yumuşayana kadar pişirin.tencereyi ocaktan almadan 1 dk kadar önce kuru naneyi ekleyin.kuru soğanı tencereden çıkartıp atın.kalan yemeği blendırdan geçirin yada çatalla ezin.

ada bayıldı bu tarife:)))

tereyağlı kurabiye

1 yumurta
1.5 su bardağı un
yarım su bardağı mısır unu
3 çorba kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

yumurtayı ve şekeri güzelce karıştırın.tereyağı vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.mısır ununun tamamını karışıma dökerek karıştırmaya devam edin sonra azar azar beya unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. hammur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar beyaz un ekleyip yoğurun.sonra üzerini örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
fırını 140 dereceye ısıtın.elinize bir parca hamur alarak iki elinizin arasında yuvarlayın ve serçe parmağınız kalınlığında bebeğinizin tutabileceği boyutta çubuklar yapın.sıvı yağla yağladığınız fırında krabiyeler iyice sertleşene kadar pişirin

adanın dişleri çok kaşınıyor ve bu kurabiyeleri kemirmeye bayılıyor hem de kendi kendine yemek yemeyi öğreniyor. afiyet olsun bütün bebişlere

canım maşallah o kadar iş ve bebek bakımının YANINDA nasıl yapıyorsun bunları.çok güzel bir tarif.ama bebeğin boğazına kaçmaz mı ben küçük şeylerden çok korkuyorum.hepsini ağzına sığdırsa sorun olmaz mı

betülcüm öyle küçük küçük yapmadım ben baya uzundu ve bu pişince acaip sert oluyor anca tükrüğüylw biraz yumuşatıp azıcık yiyebiliyor sonra sıkılıyor zaten.serçe parmak kalınlığında belki biraz daha kalın yaptım ama içinde kabartma tozu var ya baya kalınlaştı.uzunluğu da 2 eliyle kavrayabiliyordu o kadar yani ağzına sığdırması mümkün değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…