selam canolar dün gittim kemik aldım uzun ve ilikli olanlardan.şimdi düdüklüye attım kaynatıyorum.çorbalarına azar azar katıcam.diğer tarafada kabak,ıspanak,taze fasulye,patates ve havucu küp küp doğrayıp üstünü geçecek kadar su koydum.pişmeye yakın içine pirinç koycam kaynatıp indircem ocaktan.bu karışımı püre haline getirip haşladığım kemik suyundan koycam.bebiş beğencekmi bakalım.
ayrıca kızlar bu hazır sütle mayaladığım yoğurtlar sünüyo,sizinkide böyle oluyomu?ben mi beceremiyom aceba..
benimki de öyle oluyordu sütü uzun süre kaynat en hemen kaynayınca söndürüyordum ya da pastorize olduğu için kaynatma gereği bile duymadan yeterli ısıya gelince söndürüyordum çok kaynatmak gerektiğini duydum öyle yaptım tuttu.2 defadır öyle yapıyorum belki tesadüf olmuştur ama bir dene istersen.
ben kaynattım ama gene sünüyo ya. :sinifsinif: normal sütlemi yapsam aceba.katkı maddesindenmi oluyo ki? burda tanıdığım inekler var delikafadulden yani temiz sütler var,alabilirim ama bilmiyorumki CADIARZU
mrb.1 kilo kadar şeftaliyi blendıra vurdum.ateşe koyup iyice kaynattım şeker ilave etmedim.yoğun kıvamını alınca küçük kavonozlara sıcakken kapattım soğuyunca dolaba koydum.kavonoz mamalarından daha iyi ve doğal oluyor.kavanozu açıp istediğiniz miktarda bebeğinize verebilirsiniz hiç bişey olmuyor bozulmuyor.şimdi armutla deneyeceğim.ve ayrıca sebze çorbasını biraz fazla pişiriyorum.plastik bardaklara doldurup dondurcuya koyuyorum.yedirdiğim zaman dışarı alıp açılmasını bekliyorum veya anında tencereye koyup azar azar ısıtıpta çözebilirsiniz.ve yine pişirdiğiniz çorba fazla ise sıcağı sıcağına kavanoza kapatıp dolaba koyabilirsiniz hiç bişey olmuyor.ben kendi yediğim çorbaları bile öyle yapıyorum fazla olursa sıcakken kavanoza kapatıyorum bir ay sonra açtığımda tadında hiçbir bozulma olmuyor değil çorbaları sulu yemekleri bile aynı yöntemle muhafaza ediyorum böylece hiç bişey ziyan olmamış oluyor.deneyin görün.sevgiler
canım doktorlar dondurulmuş ürünlerin çocuklara verilmesini pek önermiyorlar mevsimine göre taze olarak meyveleri yedirsen bebişin için daha sağlıklı olur yinede sen bilirsin sadece bir öneri canım
tereyağlı kurabiye
1 yumurta
1.5 su bardağı un
yarım su bardağı mısır unu
3 çorba kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
yumurtayı ve şekeri güzelce karıştırın.tereyağı vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.mısır ununun tamamını karışıma dökerek karıştırmaya devam edin sonra azar azar beya unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. hammur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar beyaz un ekleyip yoğurun.sonra üzerini örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
fırını 140 dereceye ısıtın.elinize bir parca hamur alarak iki elinizin arasında yuvarlayın ve serçe parmağınız kalınlığında bebeğinizin tutabileceği boyutta çubuklar yapın.sıvı yağla yağladığınız fırında krabiyeler iyice sertleşene kadar pişirin
adanın dişleri çok kaşınıyor ve bu kurabiyeleri kemirmeye bayılıyor hem de kendi kendine yemek yemeyi öğreniyor. afiyet olsun bütün bebişlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?