Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

gokce ııns canım gececk ıns saglık versın rabbım cumlkemıze...senın kızdamı cıkolatacı ben seker yumusak seker ve cıps vermedım vermıcemn ıns ama cıkolata azcık da olsa verıyorum cok sevıyolar zaman onlarla gecıyo dımı evı sormayın ama denız senınde ev eskı halınde degıldır emınım kımsenın degıldır yakında resım sergımı acıcammm evın tum duvarları ve yerler cızık ıcınde karakalem .....usta benımkıler ya....
ay nılo ınanmıyorum baslıcan ha ıns kardes gelıcek ıns dıkkat et kendıne ya bak ben heyecanlandım ...

HAYIRLI CUMALAR...

gülsüm ablacım, bizimde noel babayla pek işimiz yok, sadece yeni bir yılın başlangıcı heyecanlandırıyor, kızlarımın yeni yaşı geliyor, bahar yaklaşıyor... 2012 herkes için hayırlı bir yıl olur inşallah...

valla abla benim kendi evimde aynı durumdaydı, burası kira diye dikkat ettik 3 aydır, kalemleri ellerinden aldık hep ama geçen hafta nasıl olmuşsa biri bulmuş bir kalem, 2 duvarı halletmiş... bizim koltuklarımız ve halılarda kalem çiziği ve lekesi içinde... biraz daha büyüdüklerinde komple eşyalarımızı değişeceğiz artık....

Benim akilli oglum herkulum pc eline almis goprdum ama nafile yere dusurdu simdide eskisiyle yaziyorum ama coook yavas nasilsiniz kizlar insallah herkez iyidir

Insallah senaycim 2012 yili hepimize ugur getirir

hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu olsun herkese. hernekadar hava kapalı ve yağışlı ise de. şenay noel baba erkek de olsa bikinili noel babaya bayıldım :) muallim batuya henüz kalem vermiyoruz. aldığı an ağzında. dişler felaket kaşınıyor. daha birkaç ayı var kalem tutmasına. sonrasında sinir olurum ben yaaa duvar boyamasına ama kurtuluş yok herhalde. zaten boyalar eskidiydi. 2-3 yıl bekler öyle boyatırım napiyim. koltuklar yeni. üstlerinde örtü var. inşallah onları kazasız kurtarırım :)

selam kızlar senaycım nıl denız gokce bebıs ıstıyoruz ve daha kım varsa ..yenı yıl umarım guzel olur bebeklerımız daha akıllı uslu olur saglık ve afıyet dolu bı yıl olsun ıns ...........senay denız bende uc sene sonra bu esyaları atıcam bu gıdısle zaten cogu yırmı yıllk on yıllık hehee ıyı oldu kızlaerım geldı esyalar yenılencek yoksa valla ne saglam esyalarmıs hıc eskımıyolar ya....ama bu boyalar baktık cıkıyo kızlar alırkende bunlardan alın .....pastel gıbı ama eskı pastellerden degıl yuvalardada bunlar kullanılıyo cıkıyo sılıncee....kızlar uyuyo uyanıkkekn gıremıyorum hemen pepe pepe dıyolar bılgısayar onlara calısıyory....hava kapalı yagmurlu bugun cok ısım var dılaya reflexsolojı merkezu buldum bugun ılk seansımız var gecen goren uzman cok ıyı durumu ıns yuurmesı yakın dedı ...ıns kızlar optum sızı

Selam kizlar
Herkeze guzel hafta sonlari diliyoruz pasamla teyzeleri cocuklar nasil yeme durumlari nasil?
Dislerimiz ciksada rahatlasak artik muallim senin kzlarin disleri hepsi ciktimi dis konusunda bizimki zor cikartiyor yavrum zaten ilk diside gec cikmisti anlasilan biraz gec olacak.
Artik hemen yaz gelsin istiyorum surekli disariyi gosteriyor kapiya kosuyor burada havalar soguk azicik isinsa alip cikartacam ama daha dogrusu üseniyorummmmmmmm cani cook sIkiliyor vakit ayiriyorum oyunlar oynuyoruz ama tatmin olmuyor sipa simdide konusmaya hevesli abcdefg sayiyoruz insallah yakinda konusurlarlda onlarda rahat eder bizde surekli mutfak tezgahuínda ih ihhh ihhh ne gorse istiyor catal kasik kepce sizinkiler nasil kizlar konusuyorlarmi gelismeleri yazin herkezi öpüyoruz hk

canım nılo ıyı geceler ....evet yaz gelseeee bende yazı ıstıyorum ....havalar cok ssogudu ama bugun guzeldı azcık ben bıraz guzel olunca gıydırıp cıkarıyorum yardımcı kızlaon dakıka olsada hava alıyolar ve sınırlerı azcıkta olsa gecıyo...dıslerı benımkılerde tanm cıkmadı daha var ama azılar zorluyo cok mızmızlar yazık bebeklere ya cok zor....ben cok zorlanınca cok huysuzlıuk yapopınca agrı kesıcı surup verıyorum bı olcek rahat uyuyolar gece .....konusmaları daha yok benıımkılerın tek tuk kelıme mama dede anne baba abı al ver su ac kapa ..bu kadar ama anlatamayınca cok sınırlenıyolar senınkı yakında dıllemnır canım mutfakta ne kepce ne kova vallla hepsı salondaaa bazen yemek yapıcam arıyorum cekmecede yok bı bakıyorum ela salona getırmıs gece uyuyunca topluyorum hepsını hadı yıka koy hergun böööle ....mahvoldıum gercekten kım dedı bana kırkından sonra dogur dıye ya gezer tozardım ooyy oyyy....uyuyolar senı optum nılo sabah gel optum

merhaba arkadaşlar,
gülsüm abla, nil, bende yazı çok özledim... bizdede aynı sorun, sürekli dışarı çıkmak istiorlar, gülaycım, "parka bem, parka bem" diye ağlıyor... parka ben dediğini çözene kadar bayağı zorlandık... konuşyorlar şükür, 3-4 kelimeli cümlelere geçtik son 1-2 haftadır, ama kelimeleri tam anlamıyoruz, sinirleniyorlar... annem, çok ağladığında mineyi kandırmak için park filan demiş, bir süre sonra mine unutmuş ama gülay unutmamış, "mine kalk, parka gitcez" diyormuş...
Birde çorap giymek istemiyorlar, bezlerini istemiyorlar... ama tuvalete alıştırmaya başlamak istemiyoruz daha, yaz gelsin hele bi diyoruz, bezlerini çıkartıyoruz bazen, altlarını ıslatıyorlar, korkuyorlar ağlamaya başlıyorlar....

Merhabalar,
Nasilsiniz,bebisler nasil?
oglum cok hastalandi. hastane hastane gezdik en sonunda 3.doktor tedavi edebildi .
burnu akiyordu bronslara inmis nefes almakta zorlaniyordu 2 gece hic uyumadi oksurdukce agladi .
son gittigimiz doktor burnunu temizletti ilac(kortizonmus sonradan ogrendim())buhar verdi hemen solunumu normale dondu simdi evde antibiyotik ve buhar veriyoruz az oksurugu kaldi buarada 2 dis daha patladi 1 ayda 6 dis cikardi boyle olunca bagisiklik zayifladi.guclendirmek icin 15 tane corekotunu ezip veriyorum.oksurugunu de bal,zencefil karisimi ile rahatlatiyorum.gece cayina basladim uyku suresi 2 saate uzadi insallah devam eder.
iki kelimeli cumlelere basladi anne vee(anne ver)sut biii(sut bitti)gibi..
bu kisi bi atlatsak rahat edecegiz.evde temizlik,oyun,yemek,pepe derken gun bitiyor.
gecmise bakamadim uyanmadan yazayim istedim.
okuyup yazabilirsem..
canlarim ve kuzucuklari yeni bir seneye giriyoruz.guzel bir sene olsun insallah.hepinizi opuyoruz oglusla..

abla istanbula geri donersem resim serginizi gezecegim soz:)))
alisamadim buraya donmek istiyoruz ama esimin isi burda daha rahat zaman sartlar insallah 2-3 seneye doneriz.
duzgun doktor bile bulamadik oglum perisan oldu(
tedaviye devam hi az kaldi kardesleriyle yuruyup kosacak en gec yaza insallah .

bebıs ıstıyoruz canım ya cok gecmıs olsun ....ay hasta olmasınlar ya ıns ..ınş bıtkısel yontemınde ıse yararda ıyı olur paşamız ..gel canım beklerız sergımıze ...hehhe senınkıde katılır atııkk...senay yaz gelsın bencedeee benımkılerde cıok ıstıyo ben sogukta olsa gıydırıp azcık cıkarıyorum rahatlıyolar ...benımkıler azcık daha kelımeler arttı pepe ıle yatıp lakıyozzz pepeee ppeee of bıktım ama laptopu onlar kapıyo ...

nil yeni yilda umut a bi kardes gelecek ben umutluyum.Hayirlisi insallah.
Deniz Batu'nun yemesi ne durumda.
kopek disleri zor mu cikar?
birde onlar ciksa geriye 4 azi kaliyor onlarda 2 yasindan sonra rahat cikarir.
senay tuvaket egitimi bende 2 yasa birakmak istemiyorum gorumcem illa 2 yas dedi sonra alistilar simdi 4 yasinda kucuk bezli buyuk 4.5 da birakti.simdi zor olur ama bahar da bende basliycam.korkunca bi sure deneme 1 ay sonra yine dene korktular mi hicten alsitiramayiz.
cekmece konusunda hic kilitlemedim alt 2 cekmeceye (mutfak)tehlikesiz seyleri koydum birtek acarsa orayi acar.ne salon bufe, ne yatakodasi komidin acmaz orda birsey yok dedim bosalttim bakti yok 1-2 boyle sonra doldurdum ama yok diye gitmiyor hemen mutfak cekmecesine gider.kalem surekli elinde ama kagit ister ona yazar duvara yazma 2 yasa yakin baslarmis bakalim zaman.muallim abla bende gecen mikseri acacagim cirpicilaari yok misafir geliyor evi talan ettim oyuncak sepetinde buldum:))bizimde ev oyuncaktan gecilmiyor ben topluyorum hemen geri cikariyor yatmadan 1 saat oyuncak topla masa altlarindan camasir makinasinin icinden kirli sepetinden gecen coraplarini ariyorum yok yok gittim yeni giydirdim gece yatarken buzdolabini bi actim oraya atmis:))

aynen abla pepeee istiyor.
Bezleri attik,kilotlar giydik
Artik kimse yapmiycak poposundaki beze..:)))
ilgaz anadolunun sen yuce bir dagisin:))
hudaydada ankaralim hudayda:))
gozumu kapatinca karsimda pepe kulagimda SESI ..

selamlar

geçmiş olsun. evet arkadaşlarımın çocuklarında gördüğüm genelde 14 aydan sonra peşpeşe birkaç diş birden patlıyor. çok sıkıntı yapıyor. bizim şu anda 8 dişimiz var. tam dönemine uyumlu gidiyoruz. aşağıdaki sitenin en altında diş çıkarma zamanları var.

ocuklar ve Di karma, Bebeklerde Di karma / ocuk Di Sal, ilk diler

biz de soğuk da olsa çıkarıyoruz. daha doğrusu bakıcısı çıkarıyor. dün evdeydim. puset ile biraz uzun dolaştıralım dedim, giydirmesi soyması vs ölüm. soyunmayı anlamsız buluyor giydirilmekten nefret ediyor. eve döndüğümüzde ben bitmiştim. kızlar biraz daha kolaydır anlaşılır ama 3 tane allah kolaylık versin.

yemesi aynı. yemiyor zorla resmen üstünde tepinerek yediriyoruz. yani yutuyor ama gırtlağını sıkarak. bakıcı da izne gidiyor. 10 gün ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. bu yemek olayı çok can sıkıcı. arkadaşıma sordum en zor çıkan köpek dişleriymiş :18:seninki iyi çamaşır sepetine vs atıyormuş batu eline geçeni çöpü açıp atıyor :)

nilcim üşenme yaaa. soğuk da olsa giydirip biraz dolaştırmaya çalış. umut nasıl kolay giyinip soyunuyor mu? batu çok uğraştırıyor.

Son düzenleme:
oyyy oyy bende kopek disi sivri yaa rahat cikar diye dusunuyordum(
Deniz bizim 11.ayda 6 disimiz vardi bizim diyorum yaa bakarmisin :))oglumun yani.17.aya kadar hic cikmadi ama aylarca zorladi ishal istahsizlik v.s 17.ayda ilk once ust on azilar sonra alt on kesiciler sonra alt azilar cikti(toplam 12 dis) sirasi zamani duzensiz tahminen 20.aya kadar rahatiz.(umut ediyorum)
Batu azilari cikarsin yemesi duzelir.Sagliklari yerinde olsunda..
bakimlari zor hele ki yemeyen cocuk.kolayliklar diliyorum.ben yemek saati gelince tezgahi kuruyorum sofrabezi,ilgisini cekecek cisimler,pc de pepe veya klipler,peceteler,islak mendiller:)yarim saat yedirmek sonra tek tek topla.Erdem de sasirip kaliyor evet bitti ver cisimleri,kapat pc yi cocuk annem napiyor diye bakiyor:))keyifsiz hasta olunca boyle .
eger keyifli hastaligi yoksa kendi istiyor,yiyor.

oldukça bir dişi çıkmış. şu köpekler de çıksa sonra rahatsın artık kalanlar o kadar zorlamaz. bakarsın sizin köpekler de anlamadan kolaycacık çıkar. valla bizim her yemek saatimiz anlattığın gibi. bir de batu asla oturmuyor. mama sandalyesini geçtim kucakta bile durmuyor. biraz camdan bakarken yedirmeye çalış. biraz reklamları bul çalış. biraz musluk aç suyla oynasın. bu arada batuyu tutmaya ve ağzına sokmaya çalış. allahtan bakıcı güçlü kuvvetli. ben başedemiyorum. batunun ağzı hariç ikimizin de üst baş tüm ev yemek oluyor. inşallah azılar çıkınca zaten 18 aylık oluyor tadını alır hatta veririm önüne döke saça yer. ama geçecek elbet. hastalanmasınlar da herşey yoluna girecek. her yaşın derdi ayrı zaten. öpüyorum oğlunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…