Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

selam kızlar....bebuısler nasıl artık bır yıl daha gerıde kalıyo yenı yıla z kaldı ıns yenı yılda hersey dah ıyı ve guzel olur hersey yoluna gırer bebısler daha uslu akıllı olur .....peppee ıle yatıp kalkıyoz ben bıle ezberledım sarkılarını ....gıyınıp sounmak bı dert denız bız hergun bazen gunde ıkı kez ..makıne sagolsun hergun calısıyo....eskıden olsak napardık ellerım eskırdı....herkese guzel bır gun olsun

herkese çocuklarıyla ailesiyle ve sevdikleriyle birlikte geçireceği çok mutlu bir 2012 dilerim. 2011 den de iyi olsun inşallah

Dualarimizin,ruyalarimizin,hayallerimizin gerceklesecegi bir yil olsun.
Duam aileme sevdiklerime saglikli huzurlu yasam.
Ruyam istanbul...
Hayalim evladimin doya doya yemek yemesi,gece derinnn uyumasi ..

Denizcim sizin yemek operasyonudaha zormus..duzelecek elbet disleri biraz cogalsin rahatlasin nasil yiyecek bak.Erdem masallah buara cok iyi yiyor daha versem yicek o derece yani.gun gelecek hic yemiyecek biliyorum.o yuzden cok takmiyorum. kuzenim cocugunu kucukken enjektorle besliyordu corbayi v.s bogazindan akitiyordu a.s mama hicbirsey yemeyen az birsey yedirebildiklerinde de 2 misli kusuyordu .simdi 6 yasinda herseyi yiyor.yemeyi ogrenemeyen insan var mi? baktim kuzenin oglu yiyor dedim yemese bu yemezdi .boyle boyle buyuyorlar canlari sagolsun..

HERKESE MUTLU YILLAR.....

GÜLSÜM ABLACIM, YENİ YAŞIN KUTLU OLSUN.......

geçtiğimiz salı grip oldum, ilaçaldım, kesmedi ertesi gün serum, tam düzeldim derken çarşamba akşamı kızlar hastalandı, perşembe onları doktora götürdük, ilk defa bu kadar hasta oldular, onlar iyileşmeden annem hasta oldu, babam ayaktan geçiriyor... fena bir hafta geçirdim arkadaşlar....

ne zor çocukların hasta olması, aman Allahım nasıl bir kabustu o... sürekli ağlayan, uyuyamayan, ateşli çocuklar.... birşey yemiyorlar, mama diye ağlıyorlar, yiyemiyorlar, onlar ağlıyor, ben ağlıyorum.... çok şükür geçti... boğazları ağrıyor biraz daha... Gülayım "sesim acıyor" diye ağladı hep, "kafa acıyo", "ses acıyo", "kaş acıyo", göz acıyo", canım benim ağrımayan yeri kalmadı... şimdi bizim evde ve işyerinde boğazı ağrıyan "sesim acıyor" diyor...

2012 tek isteğim sağlık sıhhat, gerisi boş....

hepinizi ve yaramaz bıdıkları çook öptüm....

inşallah dileklerinin hayallerinin hepsi gerçekleşir.

bak kuzenin de bizden kötüymüş :18: arkadaşlar falan da yiyor. iştahsız çocuk duydum ama hiç mama bağımlısı duymadım diye. bir de düzgün yemek yemezse çene gelişmez ileride diş problemi ortodonti tedavisi gerekir de diyorlar. neyse ki arada bisküvi,ekmek,havuç yiyor. elma armudu tam yemese de ısırık atıp kemiriyor. bu nedenle benim ümidim hala 2 yaş civarı dişler çıkınca yiyecek. sağlığı iyi olsun da. takmıyorum artık. taksan da değişen birşey yok

geçmiş olsun hepinize. dayanamam kuzulara. demek ses acıyo diyo ha. yerim onu. nasıl üzülür insan. peki sıcı gıda da mı alamadılar? biberonla süt vs verince de içemediler mi? kıyamam ben onlara. keşke mümkn olsa da hastalanmadan büyüseler.

denizcim, ateşleri iyice düşünce, cuma akşamı biraz yemeye başladılar,
mine yumurtanın beyazını, gülay ise az biraz mama yedi... yemeleri hala da
çok düzenli değil, ama daha iyi çok şükür...
Minenin anneme yaptığı tam bir işkence, mama diye ağlıyor, mutfağa geliyorlar,
nenni diye ağlamaya başlıyor, salona salıncağa gidiyorlar, oturtmadan daha yine
mama demeye başlıyor, tekrar mutfağa, tekrar salona...

Çocuk büyütmek çok büyük sabır işi.... bir arkadaşım 8 yaşından sonra rahat edeceksin dedi,
hem büyüme hemde hastalıkları ile ilgili... 2 gitti,, kaldı 6 sene... Allah daha büyük dert vermesin
bu da geçer...

denizcim, ateşleri iyice düşünce, cuma akşamı biraz yemeye başladılar,
mine yumurtanın beyazını, gülay ise az biraz mama yedi... yemeleri hala da
çok düzenli değil, ama daha iyi çok şükür...
Minenin anneme yaptığı tam bir işkence, mama diye ağlıyor, mutfağa geliyorlar,
nenni diye ağlamaya başlıyor, salona salıncağa gidiyorlar, oturtmadan daha yine
mama demeye başlıyor, tekrar mutfağa, tekrar salona...

Çocuk büyütmek çok büyük sabır işi.... bir arkadaşım 8 yaşından sonra rahat edeceksin dedi,
hem büyüme hemde hastalıkları ile ilgili... 2 gitti,, kaldı 6 sene... Allah daha büyük dert vermesin
bu da geçer...

Senaycim cok gecmis olsun..Buyukler bi sekilde dayaniyor prensesler icin cok zor kiyamam insallah cabuk toparlanirlar.Bizde aynen boyleydik.salgin varmis .atesi 39.9 oldu sabaha kadar yika bezler koy cok dusuremedik antibiyotik baslayinca 3 gun sonra dusmeye basladi.ogul bi hastalandi sonra baba sonra ben 3 hafta oldu tamamen atlatamadik halen oksuruk burun tikanikligi kaldi.Bagisiklik guclendirmek gerek. ben corekotu ezip veriyorum.arisutu+polen +bal veriyormusun? cok zor nefes alamiyor,yutkunaiyorlar ama boyle boyle buyuyup,vucut savasmayi ogrenecek Allah dermansiz hastalik vermesin.

Son düzenleme:
Denizcim kuzenin sipa mama biberon hicbirsey almiyordu.bogazindan akitiyordu.cene sorunu olsa inan onda olurdu.sadece katiya baslayinca ogure ogure yutuyordu.ama iste napalim bunlar boyle.bolluktan,ilgiden diyorum bazen.Erdem de memeye cokk duskun gun icinde kall geliyor valla.memmem diyor veriyorum iki cekiyor hop oyuna 5 dk gecmeden yine memmem gun boyu boyle ac kapa offf diyorum esimde illa 1.5 yas olunca kes diyor doktorlarda meme gun icinde verme az da olsa tikar yemek guzel yemez yatmadan yatmaya ver diyor sen yemek oncesi 1 bardak meyve suyu icsen istahin kesilmezmi diyor ama iste dogru da gel gelelim boyle memmee bagimlisini nasil keseceksin.
birde hastalik donemini boyle daha rahat atlatiyoruz,gece oksurukten tuikaniyor hemen ac ver ilik sut ..yemekte yemiyor hastalaninca sut olmasa napariz.ben kis cikmadan kesemem bence sende haline birak kis bitimi disler ciksin biraz sonra azaltmanin yoluna bak.simdi sorun etme ne icerse yerse ver.biz gerildikmi ye dedikmi ters tepki yapiyor.

Bugun monu de sulukofte,zeytiyagli kereviz var.Sizlerde neler var?
zeytinyagli kereviz super oluyor.
zeytinyaginda sogani pembelestiriyor dogradigim havuc,patates,kereviz ve az bezelyeyi ekleyip bir iki de oyle karistiriyor 1 dis sarimsak,tuz atiyor az suyla kendi lezzetiyle pisiriyorum.

Selam Arkadaslar
Herkese bu yeni yilda saglik mutluluk ve yavrularimizla beraber gzel bir sene diliyorum.
Insallah bebekler iyidir gunden gune degisiyorlar sipalar Artik evde bir yardimcim var diyorumElinden geleni yapiyor kuzum ne istesem getiriyor al ver islerini iyi yapiyor birde su karistirma isleri olmassa sabah ve aksam sutumuzu guzel iciyoruz iyicene hareketlendi kosuyoruz Rabbim yavrularimizin omrune omur katsin insallah kizlar sizinkiler nasil biz daha konusamiyoruz bebekleri öpüyorum

Senaycim cook gecmis olsun canim
bebek_ist sanada gecmis olsun aman aman bu yeni yilda saglikli olsunlar insallah halan daha azilarimizi cikaramadik sismis ama yok inanin bir ciksada rahatlasak bana cekmis annemde diyor tam yasini gecerken dislerin cikti ateslenmesinler bizimkide hafif atesi var kizlar ben sutunun icine koyuyorum bali bir tatli kasigi bazende kahfaltisina katiyorum.
bebek _ist canim afiyet olsun erdemede yedir kerevizden bizim evde kereviz hic pismedi ben cook seviyorum ama esim aksi kokusundan bile kaciyor.
Pirasa kereviz sevmiyor ama ben umuda yediricem simdilik pasam secmiyor insallah hep boyle olur.cikmam lazim dr gidecem randevum var hk

eline sağlık. benim sevmediğim yemeklerden. öyleki 40 yaşıma kadar yemedim. şimdi halam yapıyor yiyorum. o içine portakal suyu da koyuyor. ben sevmediğimden pişiremiyorum. sevmediğim yemeği yapamıyorum ama alışmaya başladım yakında pişiririm de. acaba batu bana mı benzedi? :18: haftaya salı bir arkadaşın pedagogunun önerdiği bir pedagog a gideceğim. hem boşanma nedeniyle baba yokluğunu bu yaşlarda ne yapmam gerektiğini soracağım. hem de şu yeme işini. 14 aylık olacak. zorla yedirmek yanlış diyorlar biz gırtlağını sıkarak yediriyoruz. ya da biberon da biberon. oturarak yemeli diyorlar. bizimki öldürsen oturmuyor. uzmanlara da güvenilmez ama bir gideyim bakalım. sonra anlatırım ne dediğini.

selam kızlar..senaycım cok sagol ...ve cok gecmıs olsun .....ıns hasta olmayalım mderkennn ben de hastayım ......bogazım yanıyo acıyo anma anne olunca hasta olma lıuksun yok dedı bı arkadasım haklısın dedım bıtkı cayı yaptım ılaç aldım gececek ıns.......
herkes nasıl ...yemek yıyen bebekler fıkrı cok ıyı benımkılerde yemıyo bu aralar zaten ıkı lokma yıyolardı oda gıttı ama cok da zorlamak ıyı degı ıyıce acıkmaları bekleyın arada aburcubur olmasa bı sekılde yıyolar...balkabagını az sekerle pısırıp rondodan cekıyorum yogurtlarına katıyorum yıyolar ....bu sabah ılk kez bıldırcın yum haslkadım yanına peynır zeytın yedıler ...makarna pılav yıyolar ve kofte azda olsa basladık artık ıkı yasımız doldu ......ama sebze corbaları var hala ıkı kasıkta olsa yıceksınız dıyorum ıcınde kerevuz pataes havuc tavulk ne varsa hepsını pısırıyorum mevsıme gore ama sanırım bı ıkı aya kalmaz ıstemezmez buyudukce gucum yetmıyo asla agızlarını ıstemeyınce acmıyolar ........sabahları polen verıyorum .......balıkyagına epeydır ara verdım baslamam gerek....hepınızı optum ya nılo naptın noldu mınık bebıs olayı.......
denız gıt mutlaka fıkırlerını al doktorun bakalım ne dıcek

kimi cocuk disleri zor cikariyor.bizler 20 lik disleri cikarirken bile agriyla cikardik birde onlari dusunun ufacik bunyeleri.yememeleri,atesleri huysuzluklari cok normal.
Deniz 2-3 ay sonra disleri ciksin bunye biraz rahatlasin yicek gor bak.Erdem in disler kabardi patlamasi 3 ayi buldu 1.5 ay neredeyse hic yemedi surekli sivi beslenmek istiyordu.sonra patlamaya basladikca yemeyede basladi.pedagog iyi olur gidince yazarsin.Babasi hic mi gormuyor Batu yu.
Muallim abla gecmis olsun bogaz yanmasiyla basliyor oksuruge ceviriyor.dikkat et.Ben hic bildircin yumurtasi polen balik yagi vermedim.yumurtamiz babannemizin tavuklarindan tazecik. balik yaginin ismi ne?kolay gelsin.

Son düzenleme:
kereviz,enginar vazgecilmezim.sebzeyi cok severim.aksine bende et,balik yemem.kendime ozelde olsa sebze yaparim mutlaka.ogul da az da olsa yiyor.
muallim abla bende balkabagi corbasi yapiyorum severek iciyor.
degisik corba tarifleriniz varsa yazarmisiniz.
yesil mercimek corbasi yaptim eristeli uyaninca yedircem.
yogurt corbasini et suyu ve soganli yapiyorum.
Erdem sogan ve sarimsak cok seviyor.kuzenim diyor bu ne yaa..ne oldu dedim Erdem in agzi dedi gulmeye basladik.milletin cocuklarinin agzi sut kokar Erdem in sogan sarimsak.:)))Eskisi gibi sebze puresi yemiyor.illa soganli,sarimsakli olacak.soganli sebze corbasi tarifiniz var mi?
burada cok kar var.yinede disari cikardim karla oynadi.Banyo sayisi haftada 1 e dusurdum evim cok soguk.Ankara soguk memleket sev-mi-yo-rummm.

Selam Arkadaslar
Mullimcim ne guzel sormussun umuta ins kardes gelir hayirlisi bakalim
Bu arada baya bir stresli gunler gecirdim kabus gibiydi sokrolsun hamdolsun sagliktan ötesi yoook en son gittigimde doktorumun suphesi vardim benimde memographie temiz cikti:18:artik grip gibi yayilmaya basladi Rabbim hepimizi korusun ins
Oglum uyudu bir bakayim dedim beraber temizlik yaptik eline aliyor bezleri her yeri siliyor illa o supurecek görmeniz lazim bizi benimle kavga ediyor soylenip duruyor sipa vermedigim zaman istedigini son iki gundur cok miz miz surekli bi seyler istiyor ne istedigini oda bilmiyor kuzum bir derdi var ama anlayabilsem bu gun beni cook duygulandirdi.
Surekli kapiyi gösteriyor ben mutfakta yemek yapiyorum hizli bir sekilde kapiya sarildi nasil agliyor yasin yasin belliki disariyi istiyor dirariya cikacak bir hava yok disarda firtina yagmur kar dolu birde gök gurluyor nasil korktuk Allahim biran once yaz gelsin istiyorum.
bebek_ist gercektende Ankara coook soguktur ben hic sevemedim orayi evimiz orada ama ileride karadenize yerlesecem Rabbim izin verirse istanbul tabiki baska guzel asigim istanbula ist yeri baskadir yuregimde orada buyudum yeniköyde offf
Kizlar siz nerede oturuyorsunuz ist muallim ümraniyedeydi yanilmiyorsam herkesi kocaman öpüyorum hk

kızlar mrb hayırlı cumalar olsun inşallah.. bide yeni yılımız hayırlı olsun saglık mutluluk huzurla geçsin bebişlerimiz saglıkla büyüsünler inş. biraz geç oldu ama memleketteydim net yoktu annemlerde anca geldim evime:) bebişler hasta olmuş annişlerde çok geçmiş olsun hepinizede bizde biraz huzursuzluk var dişten dolayı bide burun akıntısı yok ama burnunda hep sümük kalıntıları var yaa nie geçmiyo yada nie hep burnunda sümük var:) napcaz şaşırdık valla :) bu aralar gökcede sarılmak huy oldu hep sarılıyo bebek görse sarılıp öpüyo :) kardeşmi istiyo ne:)

merhaba bende yenı uyeyım..öyle konulara gırıp bısıler yazıorum ama tamda sıteyı cözemedım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…