bebeklerinizi eski usülde mü büyüttünüz(büyüteceksiniz) yeni usülde mi?

mihribanbalik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
887
588
133
38
selamlar anneler ve benim gibi bebişini bekleyen anneler,

hep kafamı kurcalayan bir soru soracaktım.

annemle hatta anneannemle bile bu konuyu tartışıyoruz.

bebek büyütürken eski usül mü yeni usül mü kullanayım diye.

malum annem ve anneannem eski usülcü.

bunu açayım biraz:

bebeğin bezi değiştirildiğinde, ıslak mendille silinmez, poposu banyoda yıkanmalı. (bana göre uni baby'nin sulu mendilleriyle altını bi güzel alırım. hem de çok pratik olur. ama mutlaka zaten 40 gün boyunca bebek yıkanacak. tekrar suya sokmanın alemi ne?)

bebek 6 aya kadar su da içer, bala batırılmış emzik de emer. bir sorun olmaz. (doktorlar kesinlikle 6 aya kadar anne sütü haricinde hiç bir şey yemesini içmenisini tavsiye etmiyorlar)

bebek 6 aydan sonra didiklenmiş et bile yer. (Allah'tan insaflılar 6 ay sabrettiler :)))

bebek dışarda çok gezmez. (hasta olur diye diyorlar ama zaten en fazla alışveriş merkezine giderim ama annemler maşallah oraların düşmanı. toz toprağa sokma çocuğu diyorlar)

aklıma ilk gelenler bunlar.

çocuk benim çocuğum. ama ilk hamileliğim. deneyimsizim. anneannemin 8, annemin 4 çocuğu var. maşallah ne bizimkiler, ne teyzemler ne dayımların hiç bir ciddi ya da hafif bi rahatsızlığı bile yok ve çok da zeki ayrıca da kariyer sahibi insanlar.

ben de çocuğumu sağlıklı büyütmek istiyorum.
doktorlar ne derse iyi dinlerim sonra araştırırm.
eski yöntem bana daha zor geliyor :) ama yeni yöntemin de misal neden ilk 6 ay su içilmiyor, bal bile yiyemiyor bi açıklık getiremiyorum.

peki siz nasıl bebeğinizi büyüttünüz? ya da büyüteceksiniz?

bir de kundak fikri var.

annemler bizi hep kundaklamışlar.

sonra bu kındak zararlı dediler, kundak yapmaktan vazgeçildi.

şimdi de kundak, bebeği anne karnındaki gibi sardığı için kendini güvende hissettiği huzurlu olduğu için tavsiye ediliyor. ağlayan bebekleri sardıklarında susup sakinleştiği söyleniyor.

valla hergün bişey çıkıyor :)

cnm benımde ılk bebegım 9 aylık olduk deneyımlerımı aktarayım.ben yenı usule tabıyım doktorların dedıgınden şaşmam genelde ama tecrubelerımle şunları söyleyebılırım sana
eskıler bebege kundak yaparmış.asla yapmam dedım .eşimde ıstemedı ama kızım geceler boyunca uyumadı uyandı durdu annem kızdı yarım kundak yap elleınden uyuyamıyor cocuk dıye ve oyle yaptıgım gun kızım gece uyudu.ertesı gun ınanmayan esım kızımı uyutamayınca oda yarım kundak yapıyo ve kızım mışıl mışıl uyuyo
göbegıne tulbent bagla fırlamasın dedıler tabıkı dınlemedım acayıp fırladı kızım fıtık oldu 3-4 aylıkken.sonra bozuk parayı kaynattım derın dondurucuda beklettım bebek bandıyla yapıştırdım göbeğine fıtıgı 1 haftada gectı
tulbent ort dedıler dınlemedım salak esım kızın gözlerı ışıktan kamaşır dedı ışıkları kapattık sonuç 2 gun sarılıktan hastanede yattık:26:
velhasıl bazı şeylerde daha aklıma gelmeyenlerde var kesınlıkle haklılar.dınlemek lazımmış.ama yazdıklarına gelınce
su olayı dogru bence.bende basından berı verdım.vermenı tavsıye ederım
emzıge mutlaka alıştır.ama bal,recel vs asla surme. annem alıştırmıştı kızıma ben sıksık vermedım unuttu dışarda cok zorlandım heryerde emzıremeyecegıme göre.keşke emzıge alışsaydı
yemek olayında ben cok tıtızım.doktoru dınlıyorum.asla annemı yada kaynanamı dınlemıyorum.onlara kalsa tuzlu yedırcekler kızıma.ben vermıyorum.dr ne derse o.ete 8.ayda gectık bız düşün
40 gun boyunca bebegını hergun yıkamayımı düşünuyorsun.bence cok sık.altını 2-3 ay pamukla almanı tavsıye ederım çok hashas oluyorlar.bende ıslak mendılle aldım ama şimdiki aklım olsa en azından 2 ay pamuk kullanırdım.tabıkı her kaka yaptıgında yıkamam gerek yok
dışarı cıkar bence.bız evde kaldıkda ne oldu kız gene evde hastalandı

velhasıl annelığı sana bebegın oğretecek cnm.ama buyuklerın bazı sozlerını kulak arkası etme derım ama her ay doktoruna götur onunlada paylaş düşüncelerını
hayırlı doğumlar dılerım

selam canım sakın haa 1 yaşına gelmeden bal verme alerjisi olabiliyormuş bebeklerin 6 ay su vermeyin dıyorlar çünkü emzirdiğin için herşeyi süt karşılıyor.sana tavsiyem bebegini aşırı kalın giydirmeye alıştırma ben kışın doğum yaptım evde pijama ve sadece yelek giydirdim.poposunu ıslak mendille sil ama baktın çok pişiyo yıka tabiki.ve sakın kundak yapma gerçi ben hiç yapmadım ama kalça çıkığı olabiliyormuş doğumdan sonra da kalça ultrasyonu çektir bebeginin.küçük diye bebegini eve hapis etme hasta falan olmaz allahın izniyle sonra ilerde kimseye gitmez devamlı seni ister kalabalıkta durmaz anlıyacagın sıkıntı olur.

ay canım çok güzel yazmışsın. az çok tahmin etmiştim. eski usulün doğruları da var yanlışları da var. ama sonuçta tecrübeliler. baız tecrübelerini almak lazım. benim yengem de kundak yapmam diyordu ama kızı ağlayınca o da yarım kundağa başladı :)

hep dua ediyorum inşallah oğluşum akıllı uslu olur. beni yormaz. ben de o da her şeyi sakin sakin yavaş yavaş deneyrek öğreniriz.

cevabın için çok teşekkürler :)

sana en buyuk duam ınş bebişin uykucu olur en zoru o cunku
kundak olayı kesınlıkle dogru hele ılk zamanlarda

ben de çok kalın giydirmemeyi düşünüyorum ama eminim annem yine alacak eline süveteri kazağı poları saracak bizimkini :)

ince giydirince korkmadın mı hasta olur diye.? ben çocukken üşütmüşüm zature başlangıcı geçirmişim. annemin ödü kopar çocuk üşütmekten. anlayacağın ince giydirsem dert giydirmesem dert olacak gibi :/

canım bebeginizin kalça ultrasyonunu çektirdiniz mi kundak ta yapıyormuşunuz

yarım kundak nasıl oluyor ki :)

hayır canım hiç birşey olmaz kalın giydirirsen bu sefer terler teri ile hasta olur zaten elini sırtına sokarsın sıcaksa o kıyafet yeterlidir.

eskilerin doğruları da var yanlışları da ,ama bu işin aslı relax olmakta ..
her bebek farklıdır ve her anne kendi bebeğine göre doğru olanı bulacaktır deneme yanılma yoluyla .
ama benim sana tavsiyelerim mesela şunlar olabilir:
asla ayakta sallama ,emziğe mutlaka alıştır ,bal asla verme ,yemek konusunda mutlaka erkenden tattır herşeyin tadını ,6 aylık bebek herşeyi hemen hemen tadabilir ,yiyemez belki ama ben ikizlerime çiğneyemezler ,yiyemezler demedim ,herşeyi tattırdım yedirdim , zamanla çiğnemeyi de öğrendiler yutmayı da ,iyiki erken alıştırmışım ,geç kalırsan yeme sorunları oluyor ,hiç öyle sebze meyve püresiyle uğraşma ,ne yiyorsan tuzsuzundan yap yedr çocuğuna 6 aydan sonra ,dişleri yoksa tabiki parçalı şeyler veremezsin ilk başta ama meyve suyudur ,çorbadır ,sulu şeyleri verebilirsin tuzsuz olmak kaydıyla ,benimkiler 8 aylıkken kıyma yiyorlardı :) iyiki de öyle alıştırmışım şimdi herşeyi yiyorlar ,asla blendır filan yapma ,hiç gerek yok , yani zamanla anlaşılıyor bunlar ama doktorların da aşırı kasma olayları var ,onlara göre büyütsek kafayı yeriz herhalde ,çok kasmamak lazım ,panik olmamak lazım .
bebeği dışarı çıkarabilirsin bir şey olmaz ,tatile bile giden var ,sakınan göze çöp batar ,ben iki bebekle 3 aydan sonra her gün dışardaydım:))

Tatlım öncelikle çok güzel bi konu açmışsın. Benim ilk bebeğim fakat tecrübesiz değilim evlendiğimfen beri bebekleri olan anneleri abluka altına alıp kendimce yapılmaması gereken şeyleri takip ediyorum şöyleki özellikle büyükler sallamaya takıntılı yani bebek illa onlara göre sallayarak uyur ben asla bunu düşünmüyorum nasıl alıştırırsan öyle gider, birde ilk 6 ay evet anne sütü ama 4. Aydan sonra minicik ekmeğe yemeğin suyu batırılıp bebeğin ağzına verilebilir çünkü 6 aylık bir bebek herşeyin farkında ve damak tadı çoktan oluşmuş oluyor bu yüzden yemekleri reddebiliyor, birde asla yanıma almayacağım yanımızda yatağında yatacak. Kafamda bunların şekillenmesinde tracy hogg un kitabının da faydası oldu eşimle okumaya başlayacağız yazın. Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin

yarım kundak falan yapma canım sadece bacakları sarılıyor kolları dışarda kalıyo kendinden pay piç robat gibimi uyuyorsun yataga yatınca bebekte rahatsız olur serbest uyusun

ya canım sorma ben kayınvalidemle yaşıyorum o şimdiden şöyle yapıcam böyle yapıcam diye beni delirtmeye başladı. şimdiden tartışmayalım diye susuyorum ama doğunca burnumdan getirecek sonra da benden iyi mi bileceksin diye üste çıkacak biliyorum

ben traccy hoga göre büyüttüm ikizlerimi :))

canım bebeginizin kalça ultrasyonunu çektirdiniz mi kundak ta yapıyormuşunuz

cnm ben kundak yapmadım kundaga karsıyım bende. kundak dedıgım bebegın ellerını tulbaetle yarım kundak yapıp baglamak.ellerınden uyuyamıyo çunku bebekler.malsef onuda gec farkettım yoksa doğumdan ıtıbaren yapardım ben 2.ayda yaptım.kalçası serbesttı yanı.tabıkı ultrason cekltırdım şukur temız

yarım kundak falan yapma canım sadece bacakları sarılıyor kolları dışarda kalıyo kendinden pay piç robat gibimi uyuyorsun yataga yatınca bebekte rahatsız olur serbest uyusun

yarım kundakda bacaklar sarılmaz eller hafıf sarılır bebış ellerınden uyuyamaz dıye. çunku ellrını çok oynatıyorlar ve uykuları bölunuyo.bacaklar popo serbest yanı

ii bari çok şükür bebeklerimizin sağlığı çok önemli

Benim de oğlum 8.5 aylık
Kundak istemiyordum ve ellerini oynatınca korkup uyanan bebeği saatlerce uyutmaya uğraştım
Emzik istemiyordum ama iyiki alıştırmış kayınvalidem bazen tıpa işlevi görüyor ve sakinleştiriyor
Bal 1 yaşa kadar zararlı çünkü sindiremiyor ve rahatsız eder
Şekersiz doğal dut pekmezine bandır emziğe alışana kadar 6. Aydan sonra da bi çay kaşığı verirsin hem kansızlık olmaz kan ilacına da gerek kalmaz
Kesinlikle ayağında sallamaya alıştır en rahatı oymuş neler yaptım battaniyede sallamalar yanına yattım uyusun diye saçımı başımı yoluyo
Ev gezmelerine 40 günden başladım ve her hafta giderim zaten evde sıkılıyorsun hem çocuk insana alışsın
Ama avm ye gidince biraz huzursuz oluyordu dönünce, benim bile gözlerim kamaşıyor uykum geliyor avm de
Sık yıka ki suyu sevsin ve ağlamasın banyo yaptırırken, bi de bu normal fileler su döktükten sonra soğuduğu için çok ağlıyordu minderli filelerden al ya da bizim gibi babası girsin duşa kucağında tutsun sen de yıka

ben traccy hoga göre büyüttüm ikizlerimi :))

aaaa ilk defa duydum kızlar bu kadını, internetten baktım şimdi. merak ettim. bugün işten sonra alışverişe gidicem. D&R'da var mıdır kitabı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…