bebeklerinizi eski usülde mü büyüttünüz(büyüteceksiniz) yeni usülde mi?

bende kızım doğduğundan beri bu durumun içindeyim..annem 2 ay kaldı gitti.kayın validem bakıyo şuan. oda tabi eski usulcu. ama ben doktorun dediğinden pek çıkmam..fakat eski usulede karşı değilim.biz yaptık bişey olmadı lafına da inanmıyorum..onlara bişey olmadıysa bizmkine de olmayacak anlamına gelmiyor. en ufak birşeyde kayın validem biz yapardık biz ederdik hangisine bişey olduki laflarını çok duyuyorum..evet onlara bişey olmadı onlar bu kadar incelemiyordular ama eskiden bukadar hastalıkta yoktu.Allah vermesin çocuklardaki kanser oranı gün geçtikçe artıyor..bir düşününü..doktorlar çıkıp bin türlü şey söylüyor..5 yaşındaki çocuk 5 yıllık ömrğnde ne yedi ne içtide kanser oldu..evet elbetteki genetik ve Rabbim takdir ettikten sonrada yapacak bişey yok ama günümüzde artık doğru bilgiye çok kolay ulaşılıyor..madem bu bilgini doğru olduğunu biliyoruz neden kullanmayalım..

çok basit bir örnek kv hep anlatır..onun görümcesi toruna bakarken geliniyle atışmış sonra kavga üzerine ayrılmışlar artık toruna bakmamış felan filan..sebepse pudra..bebek pişik oluyomuş görümcesi pudra döküyormuş.gelinde krem sür diyormuş..bizimkide dinlememiş pudralamış durmuş.konu buradan büyümüş sonra bebeğe bakıcı bakmış(hangi bakıcı olursa olsun babannesi kadar bakamazda neyse) benim kv de bu hikayeyi anlatır hep. sonrada kendinden bahseder..onada kayın validesi tolprağa koyalım demiş oda ben bilmem toprak demiş pudra dökmüş..

olay çok basit..çok eskiden toprak varmış sonra pudra sonra krem..her gelen bir öncekini yok etmiş kendni kabul ettirmiş..hepsiinin bir sebebi var..
bu nedenle ben en güncel olanını kullanmaktan yanayım..

hele birde hurafeler varki eskilerin tutturduğu onlara hiç girmeyeyim bile:))

aaaa ilk defa duydum kızlar bu kadını, internetten baktım şimdi. merak ettim. bugün işten sonra alışverişe gidicem. D&R'da var mıdır kitabı?
vardır vardır ,kolay değil ama sabır lazım bu işlerde ,sabredince herşey oluyor
ben kızıma emzik alıştırmak için 1 ay gece uyumadım ama inat ettim sonunda başardım :))
Islak mendil yerine unibaby ıslak pamuk mendil kullandım sadece pamuk ve sudan oluştuğu için yıkanmış gibi oluyor tahriş etmiyor

ben de onu kullandım uzun zaman ,gerçekten çok iyi ama pahalı ,ben de araştırdım ,markası hoop marka ıslak pamuk mendil buldum ,yarı fiyatına ,şimdi onu kullanıyorum :))

9 yaşında kızı olan bir anne olarak bende tecrübelerimi paylaşayım :)) annelik yaşayarak öğreniliyor her bebek okadar farklıki herkes bebeğine göre yol alıyor...

ben DOKTOR SÖZÜNDEN ÇIKMAYAN BİRİ OLARAK ÇOK PİŞMANIM...herşeyin eskisi doğalı daha makbul..

doktor
ıslak mendille sil dedi ilk hafta pamukla sildim galiba sonra ıslak mendile geçtim ıslak mendil büyük kolaylık nede olsa ama içindeki kimyasallar ne kadar yok denilsede var çocukların özellikle kız çocuklarının erken ergenliğe girmesine sebep oluyor...

hazır yoğurtlardan meyve pürelerinden hazır mamalardan kullan dedi doğal yazanlardan şimdi gdo yüzünden toplatılanlarmı içinden jelatin çıkanlarmı hepsi zararlı çıktı

6 ay anne sütü dışında bişi verme dedi kilo alışıda iyiydi sonra pürelelere geçtik keşke normal yemek şeklinde verseydim katı gıdaya zor alıştırdım...

şimdilik aklıma gelen bunlar:))))))

annem çok karışmazdı ama kayınvalidem karışırdı bendeki de inat benim dediğim olacak çocuk benim çocuğum doktordan dahamı iyi bilecek derdim...şunu öğrendimki tecrübeleri dinlemek işe yarıyor...

ama şu var bazı besinler bal balık bakla insan vücudunda alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor o tarz yiyecekler için ayı beklemek daha doğru...

şimdi acaba çocuğuma zarar verdimmi diye üzülmüyo değilim ....hepsi Allaha emanetler

insan tecrübesiz oluyor. işinde en uzman doktorlar var tabi. ona inanmak en mantıklısı geliyor. ama doktorlar bilimsel olalım derken yanlış yönlendirebiliyor.

eskiler doktor çok bilmediğinden deneme yanılma yoluyla doğruyu bulduklarından bazı bilgilerinden faydalanmak lazım.

şimdi yazılanlara bakıyorum da doktorun da her dediğini büyüklerinde her dediğini yapmamak lazım. işte anca deneyrek görücez.

benim kayınvalidem bebek doğunca tuza yatırcam diyo hangi devirde kaldıysa. o nasıl oluyosa hiçbir fikrim de yok biz çok papaz olcaz belli işimdiden yani

Canim bi konuda annenler hakli oda altini islak mendille silme konusunda.. neden dersen cunku islak mendilde kimyasal maddeler var ve bu pisige sebep olablior. Kendini dusun islak mendille temizlesen nasil bir his verir orda.. biraz bole yapiskan acayip bi his oda icindeki maddelerden kaynaklanio senin yapman gereken pratik cozum şu. Yaninda bir kaseye ilik su koy sonra peceteyi batir suya atini sil tekrar ihtiyacin olunca yeni peceteyi batir ve altini oyle sil.. illa banyoya goturmek zorunda deilsin. Sunu unutma su herzaman en ii temizleyendir ve dokdorlar bizlere bile diyorki sabun jel vs cinsel organlarda cok kullanilmasi uygun deil htta zararli sadece suyla temizlenmeli istersen netten arastir bunu goreceksin yada doktoruna sor. Dedigim gibi peceteyi islatip sileblirsin islak bez gbi.

Dier sey ise soru sormussun neden su bile icemez diye cunku bebegin bobrekleri migdesi ve bagirsaklari 6. Aya kadar sadece anne sutunu ogutebilcek gucteler. Sen buna su yada bal yada mama verirsen asiri calistirirsin ve yorarsin bebegin bobreklerni migdesini vs ve buda ilerde orta yastan sonra ciddi hastaliklara bulasmasina yol acior. Ayrica anne sutunde oyle biseyki Allah gercekten ona gore ayarlamis, bebegin ihtiyaci olan herseyyyyyy o anne sutunde var. Su, seker, vitamin ve koruyucu maddeler. Bebek sadece anne sutuyle herseyi karsiliyor merak etme bu yzden ek gida verilmez hem geregi yok zatrn ihtiyacni alior hemde sen bebegi yoruyorsun.. sey gibi dusun bunu kolesterolu olanlar sekeri olanlar vs yemelerine fikkat etmesi gerek dmi.. asiri yagli sekerli vs yerlerse ne olur? Kotu olur bebektete boyle yememesi lazim. Ha bebekte hemen hastalik cikiormu hayir tbiki bu yillar sonra kendini gosterir zamanla. Ayrica bir bebege anne sutunden daha sekerli seyler verilmez cnku bazi bebekler (hepsi olmasada) anne sutunden daha ttli die anne sutu yerine o sekerli seyi istior ve anne sutunden soguyor yada tamamen sogumasada sekerli seyden surekli tuketmek isticektir. Peki sence sekerli bise vermek yani bal cokmu gerekli? Anne sutu yeterince faydali zaten ne geregi var. Ha bide su var 6. Aydan sonra bile goruyorm millet bebege hangi tatlıdan yiyorsa bebge de biraz biraz yediriyor. Neymis damagi alissin bu lezzetlere! Ya kardesim tatliyi herkes sever degilmi? Yani sen hu cocuga tatliyi 3 4 yasindan sonra yedirmeye baslasan kabul etmicekmi acabaaaa? O zevkle yicek. Eee ne geregi var 8 aylik bebege tatli yediriosn ne faydasi ne biseyi.. bebege meyve yedir seker ihtoyacni ordan karsilasin. Veriorlar bebege cikolatayi deli gbi yiyor iste boyle obez oluyor ilerde. Veriorlar kizarmis patates eline. Ne kdr yanlis. Bunlarla ne kdr gec tanisirsa bebek icn o kdr iyi. Cipsmis filan 1 yasindaki bebege vrrmedign surecr nerden anlicak ne oldugunu? Karsisindada yrmiceksiniz oda gormicek istemicek bu kdr basit. Yani sende fikkst et kardisinda yedirme kimseye ozellikle asitli icecekler 2 3 yasinda anliyor ve icmek istior helede tattirirsan bagimli oluyor ve icirmedignde agliyor. Nryse cok konustm

Umarm sorunun cevabini verebilmisimdir baska sorun olursa soyle benim annrmde eski kafalidir ama inan doktor bilgisine sahip cok dikkat eder. Ordan biliorm hepsini ge anlatklarimi istersen doktoruna sor boyle mi die bak dogru dicektir cnku bilmedigim bi bilgiyi burda paylasmam yani yada dogrulugundan emin olmadigm seyi yazmazdim allah anali babali buyutsun insallah saglikli bi dogum nasip etsin cnm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hayırlısıyla kucağına alıp sağlıkla büyüt inşallah...

zaman değişiyor bugün doğru olan yarın yanlış sayılabliyor inan gittiğim doktor bilinen çok zor randevu alıp gittiğimizde de en az 1 saat beklediğimiz biriydi .gerçektende 9 sene önce söyledikleri bilinen doğrulardı çoğu insan öyle yapardı ... yinede değişmeyen şeyler var farkındasınızdır bir çok şey geçmişe doğru gidiyor evde yoğurt mayalama doğal yumurta ............mutlaka doktor kontrolünde ama araştırıp mantığına yatan şeyleri uygula ....nerdeeee bizim zamanımızda internetmi vardı :))))))))))))))

- Küçük bebekler için içinde sadece saf su olan ıslak mendiller var, alkollü, parfümlü vs. olanlar bebek poposu silmek için uygun olmayabilir ama bunlar musluk suyundan daha uygun. Bana kalırsa bebeğin poposunu her seferinde banyoda yıkamaktan daha pratik, ayrıca bebeklerde tuhaf birşey var, sıcaklık değişimlerine çok çabuk adapte olup bunun değişmesini istemiyorlar. Mesela püfür püfür takılmak hoşlarına gittiği için giyinme aşamasında mızmızlanıyorlar, suya girerken mızmızlanıyorlar ardından sudan çıkmamak için mızmızlanıyorlar vs. o yüzden gün içinde sık yaşanacak bir bez değiştirme ritüeline ekstradan popo yıkama aşamasını eklemek yorucu olabilir.

-Birde alt değiştirme konusu açılmışken bebek kozmetiği ile ilgili iki öneride bulunmak istiyorum. Bebek kozmetikleri çoğu zaman iddia ettikleri kadar doğal ve zararsız olmuyorlar. www.ewg.org/skindeep/ Linkini verdiğim site, veritabanındaki kozmetik ürünlerini içerdikleri maddelere göre kaydediyor ve zararsızlıklarına göre sıralıyor. Böylelikle kullandığınız ürünlerin gerçekten doğal olup olmadığını sorgulayabiliyorsunuz.
Diğer önerim ise zehirsiz ev sitesinin etiket okuma kılavuzu http://www.zehirsizev.com/etiket-okuma-kilavuzu/kilavuz/ günlük kullandığımız ürünlerin etiketlerinde yer alan ve bizim için bir anlam ifade etmeyen maddelerin içeriklerini, kullanım alanlarını, zararlarını ve yararlarını basitçe açıklıyor. Hem bebeğinizi ve kendinizi fabrikasyon ürünlerin içindeki toksinlerden korumak, hem de yeni çağın nimetlerinden ve pratikliğinden uzak kalmamak için uygulanabilecek pratik çözümler bunlar.

-Yemek konusunda, ben ufak ufak meyve emdirme, gerekli durumlarda bebeklere özel çaylardan verme vs. gibi durumların sorun olmadığını düşünüyorum öğün amacıyla değil de tadımlık verildiğinde hatta çocuğun damak tadının gelişmesi açısından daha sağlıklı buluyorum ama bal kesinlikle 1 yaşından önce bebeklere verilmez. İçinde bulunan bir bakteriyi sindirecek kadar gelişimini tamamlayamıyormuş çünkü sindirim sistemleri. 6 ay civarında ek gıdaya geçince didiklenmiş balık yiyebiliyorlar diye hatırlıyorum, tabi çocuk doktorunuz kontrollerde sizi daha doğru bilgilendirir ay ay liste verir zaten size. Bir de 3 gün kuralına dikkat etmek lazım. Yeni bir yiyecek verdiğinizde 3 gün boyunca başka yeni bir yiyecek vermiyorsunuz ki, alerjisi olduğunda neden kaynaklandığını anlayabilesiniz. Bu tarz yeni yaklaşım kurallarını uygulamamak dünyanın sonu değil elbette yine de sağlıklı çocuk yetiştirebilirsiniz ama bunlara dikkat ederseniz sizin açınızdan daha pratik olur. Bebek beslenmesi konusunda da http://www.gurmebebek.com/ şu siteyi öneririm özellikle.

- Son olarak bebeklerin dışarda gezmesinde bir sakınca görmüyorum. Artık eskisi gibi değil, bebek arabaları konforlu, heryerde bebek odaları var gerektiğinde kullanabilmeniz için. Evde bebekle tıkılıp kalmanız için en ufak bir sebep yok. Üstelik ufak bebekle dışarı çıkmak 1 yaş üstü ile çıkmaktan daha kolay ve keyifli oluyor. Büyüdükçe arabada oturmaktan sıkılmaya başlıyorlar.

Son düzenleme:
İki çocuğumu da çoğunlukla yeni usul .

Son düzenleme:
Bal botulinum toksini içerebilir o yüzden bebeğe vermek sakıncalıdır.

Bende yeni anne olarak taze bilgilerini paylasayim.her zaman büyükleri dinleme kendini bebegin yerine koy sen ne hissederdin elin kolun sımsıkı kundaklanınca..emzirdikyen sonra altını değiş derdi kv. sen o halde olsan yemek yemek istermiydin.kaloriferli evde kat kat giyinsen kafandan ateşler fıskırsa mutlu olurmuydun.evin ısısına göre giydirmen yeterli eskiden sobalıymıs evler belki ondan korkuyorlardı.banada kat kat giydir sar sarmala dediler bebek sıcaktan uyuyamıyordu kucağıma aldığında kafasının boynuna değdiği yer beni yakti dayanamadim ben dayanamıyorsam o ne yapıyordur dedim incelttim üstünü hatta arada cıtcıtlı badi ile bıraktım kollar bacaklar serbest.rahatladı.ama dediğim gibi ev biraz sıcak olmalı.başka bide ben sunu sevmesim yine KV. daha hastaneden çıkmadan bebeğe sarilma sicagına alışır dedi iste bunun için kızdım ona.varmı böyle bi kafa.açıklamasını bile yapmıyorum bunun bana alısmayıpta kime alışacak aceba!

Birde biz bebekle çok gezdik portbebede uyudu hep.örtü örtün portbrbeden çıkarmayın ama.dışarıyı göstermedik Dr hariç.kalabalık insan içine sokmayin sakın eve kalabalık misafir geldiğinde bebek görmeye uyuttum hep uyandırmadım.şükür mutlu bir bebeğim var simdi

Kundak yapmadim zaten sevmedi dediler zorladilar alin size dedim kiyamet kopardi bal 14 aylikken tanisti recel.de 1 yas civarındaydı sonra islak mendil.kullandim hala kullaniyorum.ilk 6 ay su dahi.vermedim sadece anne sutu doktorumun sozunden cikmadim ama en.iyi.doktor benim.annesi dedim 10 gunlukken.ciktik tam.bi.sokak cocugu 1 kere.grip olldu oda.2.gune gecti cikarmamak daha cok hasta yapiyo bence hava almali.cocuk sorun varsa yazabilirsin bebegim 14 aylik seve seve yardim ederim

Bece bu size kalmış. Zaten bahsettiğiniz konular çok saçma. Bi kere bala batırılmış emziğin ne kadar riskli olduğunu biliyo musunuz? Bebek midesi ilk 1 sene balı sindirebilecek kapasitede değil. Diğeri bebek dışarı çıkmazmış. Güneş ışığının bebek için ne kadar ararlı olduğunu kim göz ardı edebilir. Oldu olacak bebeği cam önüne koyun orda bakın bari. Ben sizi yerinizde olsam modern yöntemleri denerim. Ona bakarsanız eğer önceden önceen hazır bezler de yoktu:)))

-Dışarıda olmadığımız sürece poposunu hep yıkadım,ıslak mendil hemen pişik yapıyordu çünkü ne kadar hassas ciltler için olursa olsun.
-İstemediğim halde bebeğimi salladılar. Uyku eğitimi vermeme izin vermedi eşim. İkinci bebeğim olacak bu konuda kimseyi dinlemeyi düşünmüyorum. İki bebekle bir de ayakta sallayamayacağım.
-Sürekli kucağıma aldım oğlumu,kucağıma da alışmadı. Zaten kucakta en fazla 1 sene duruyor. Bol bol kucaklayın bebişleri. Bu bebeğimde kucağıma sarmak için kumaş alacağım. Sürekli kucağımda olacak. Zaten öyle iş yapmak daha kolay olur.
-Yarım kundaktan yanayım. Oğlum kollarını sarınca daha rahat uyuyordu. Bacaklarını asla sarmadım.
-Bebeğimin ilk aylarında banyo suyuna tuz kattık. Bence çok gereksizdi. Öyle daha güzel kokarmış vs diye öyle yaptırdılar. Bu bebeğimde yapmayı düşünmüyorum. Bebeğim zaten güzel kokuyor.
-Oğluma emzik verdim. Pişman mıyım evet! Keşke alıştırmasaydım. Şimdi kopamıyoruz. Hele ki bal batırmak çok tehlikeli. Bu konuda tavrımı koyarım anam da olsa.
-Oğlum 15 günlükken heybeli adaya dedemleri ziyarete gittim. Hiçte birşey olmadı. Çocuk ve anne ne kadar evden erken çıkarsa o kadar iyi olur.
-Kat kat asla giydirmedim. Yazın sadece çıtçıtlı body ile durdu. Sadece camları açmamaya gayret ettik. Açtığımız anda burnu tıkanıyordu. Kışın da ben nasıl giyiniyorsam öyle giydirdim. Sadece üzerinde fazladan bir yelek olurdu. Şapka falan da çok takmadım kafasına.

Alışveriş merkezi konusunda büyükler haklı. Gerçekten çok havasız kirli yerler. Kire karşı değilim. Oğlum yazın bahçede toprak içinde oynar. Ancak mikrop konusunda da seçici olmak lazım. Milyonlarca insanın soluduğu kirli havayı solumasını istemem. Senin yerinde olsam sıkı giydirir dışarıda dolaştırırım.

-Bebeklerin hergün dışarı çıkması gerekir bana göre. Yaz,kış farketmez.
Ne kadar sakınırsak o kadar rahatsızlanır.

aslında bunu bize değil mantığına sormalısın.. çünkü hep doğru cevaplar bulacaksın mesela;
ilk 6 ay bebeğe su verilmez denmesinin nedeni anne sütünün %80inin su olması amaaa 45 derece sıcakta görümcemin yaptığı gibi artık bebek çiş yapmayana kadar susuz bırakmak hiç mantıklı değil. mesela bir yaz bebeğin olacaksa ona biraz temiz su vermende bi sakınca yok.. ama kış bebeğine özellikle idrar çıkışı iyiyse, midesini doldurup beslenmesini engellemekten başka bir işe yaramaz..

bal konusu gerçekten çok riskli içinde canlı bakteri olduğundan bebeğin çok yoğun alerjik reaksionlar gösterebilir .. onun yerine emziği illa bişeye batırmak istiyorsan (bbeğin emzik alması için) üzerine 2 damla anne sütü damlat emin ol baldan daha çok sevecektir..

kundak aslında nasıl yapıldığna bağlı eskiden bebekleri öyle bir sarıyorlarmış ki kalça çıkığından tut nefesiz kalmaya kadar her şey oluyormuş.. peki şimdi kundaklamalımıyım dersen bebekler genelde uyurken ya da dalmaya çalışırken ellerini istemsiz bir şekilde hareket ettirip emziğini çıkarır ya da kendini uyandırabilir. buna engel olmak için sadece elini yüzüne gözüne çarpmasını engelleyecek kadar sarmak faydalı olur.. ben oğlumu ilk bir kaç gün dışında hiç sarmadım gerek de olmadı..

avm konusunda ailene katılıyorum malesef.. çok mikroplu yerler direk bebek kapmasa bile sen elinle birşeyler bulaştırabilirsin.. özellikle salgın dönemlerinde doktorum özellikle uyarıyordu beni. bence herşeye ramen avmye götürmek eski usül sayılabilir böylece bağışıklığı gelişir diyebiliriz.. mantığıma sorunca tenha, iyi havalandırılmış bir avmde biraz dikkatle hiçbirşey olmaz.. senin doğum sonrası psikolojini de düşünmek lazım..

ıslak mendil konuşunda oğlum doğmadan önce aynı şekilde ıslak mendille silerim ne uğraşıcam diyordum.. ama oğlum günde 6 bazen daha fazla kaka yapan bir çocuk çıktı artık ıslak mendille temizlenmeyacak beline hatta sırtına kadar çıkan kakalar oluyordu. ben de en sonunda çareyi lavaboda yıkamakta buldum kış bebeği ve hatta evimizin serin olmasına ramenher kaka yaptığında altını yıkadım hiç pişik görmedik ve üşütme de olmadı.. ona ramen her gece yatmadan mutlaka yıkadık hergün sabunlamak da iyi değil sadece suyla ya da elini poposunu sabunlayarak yıkamak en iyisi.. böylece hem çok kimyasala marus kalmıyorlar hem de rahatlayıp kolayca uykuya geçiyorlar gece gündüzü ayırmak için oldukça iyi bir yöntem..

giyim konusunda 40ına kadar biraz sıkı giydirmek (abartmadan) iyi oluyor.. çünkü 37 dereceden çıkmış gelmiş bir bebek için 20 derecelere alışmak çok zor.. ondan sonrasında hareketsiz olduğu için kendimden 1 kat fazla giydirmeye çalıştım hep.. en garanti yöntem ense sırt kontrolü ensesi soğuksa üşümüş nemliyse terlemiştir. el ayak gibi uç bölgeler yanltıcı olabiliyor.

yemek konusunda benim kafam da çok karışık.. yine biraz bebeğin gelişimiyle alakalı nasıl besleyeceğin. son dönemde bebekler özellikle pütüre geçerken çok zorlanıyorlar bunun sebebi zamanında davranmamak oluyor. benim oğlum yemek konusunda hep sıkıntıydı halada biraz öyle damağının tutmadığı şeyi açlıktan ölse yemez.. bir de doktorlar püre verin çorba çok sulu falan diye veriyorlar gazı bu sefer sen de bebeğe fazla yükleniyorsun.. özellikle geçiş dönemi ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel yiyen bir bebeğin olur. 6 aylıkken et vermek doğru değil elbette ama tadına baktırmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum çünkü bu tip alerjik durumlar denemeden anlaşılmıyor. mesela bugün bi tadımlık kıyma verdin diyelim 2 gün vücudunu ve kakasını kontrol et. belkide hiç hazmedilmemiş olarak kakasında bulabilirsin. yana o minicik et parçası isal ya da döküntü şeklinde çıkabilir.
kayın validemin cahil akrabalarından biri 40 lı bebeğe yayla içirmiş benim kide anlatıyo bak bebeğe hiç bişey olmamış tosun gibi diye.. 2 hafta geçmeden sen 2 aylık bebeğe baklavanın içindeki fıstıktan ver çocuk 2 gün haftanede yattı. biraz rahat olmak lazım ama dikkati de elden bırakmamak lazım..

umarım fikirlerim senin kafana da yatmıştır. ne doktor ne annaneler babaneler %100 güvenilir. kendi bilgilerin araştırmaların, mantığınla ve onların deneyimlerinle, belki deneye yanıla kendi doğrularını bulacaksın ki bu doğrular iki çocuğun arasında bile değişecek.. bunun için sabit fikirli olmak çocuğunu ve kendini zorlamaktan başka işe yaramaz. yeterki bebeğini iyi gözlemle çiş kaka sayısı, yapısı, deri değişiklikler, huzursuzluk artışı vs hep bebeğinin anne bişeyler yanlış gidiyor deme yöntemidir. onları iyi dinlersen herşey yolunda gider.

sevgiler hayırlı doğumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…