- Konu Sahibi mihribanbalik
-
vardır vardır ,kolay değil ama sabır lazım bu işlerde ,sabredince herşey oluyoraaaa ilk defa duydum kızlar bu kadını, internetten baktım şimdi. merak ettim. bugün işten sonra alışverişe gidicem. D&R'da var mıdır kitabı?
Islak mendil yerine unibaby ıslak pamuk mendil kullandım sadece pamuk ve sudan oluştuğu için yıkanmış gibi oluyor tahriş etmiyor
9 yaşında kızı olan bir anne olarak bende tecrübelerimi paylaşayım :)) annelik yaşayarak öğreniliyor her bebek okadar farklıki herkes bebeğine göre yol alıyor...
ben DOKTOR SÖZÜNDEN ÇIKMAYAN BİRİ OLARAK ÇOK PİŞMANIM...herşeyin eskisi doğalı daha makbul..
doktor
ıslak mendille sil dedi ilk hafta pamukla sildim galiba sonra ıslak mendile geçtim ıslak mendil büyük kolaylık nede olsa ama içindeki kimyasallar ne kadar yok denilsede var çocukların özellikle kız çocuklarının erken ergenliğe girmesine sebep oluyor...
hazır yoğurtlardan meyve pürelerinden hazır mamalardan kullan dedi doğal yazanlardan şimdi gdo yüzünden toplatılanlarmı içinden jelatin çıkanlarmı hepsi zararlı çıktı
6 ay anne sütü dışında bişi verme dedi kilo alışıda iyiydi sonra pürelelere geçtik keşke normal yemek şeklinde verseydim katı gıdaya zor alıştırdım...
şimdilik aklıma gelen bunlar:))))))
annem çok karışmazdı ama kayınvalidem karışırdı bendeki de inat benim dediğim olacak çocuk benim çocuğum doktordan dahamı iyi bilecek derdim...şunu öğrendimki tecrübeleri dinlemek işe yarıyor...
ama şu var bazı besinler bal balık bakla insan vücudunda alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor o tarz yiyecekler için ayı beklemek daha doğru...
şimdi acaba çocuğuma zarar verdimmi diye üzülmüyo değilim ....hepsi Allaha emanetler
selamlar anneler ve benim gibi bebişini bekleyen anneler,
hep kafamı kurcalayan bir soru soracaktım.
annemle hatta anneannemle bile bu konuyu tartışıyoruz.
bebek büyütürken eski usül mü yeni usül mü kullanayım diye.
malum annem ve anneannem eski usülcü.
bunu açayım biraz:
bebeğin bezi değiştirildiğinde, ıslak mendille silinmez, poposu banyoda yıkanmalı. (bana göre uni baby'nin sulu mendilleriyle altını bi güzel alırım. hem de çok pratik olur. ama mutlaka zaten 40 gün boyunca bebek yıkanacak. tekrar suya sokmanın alemi ne?)
bebek 6 aya kadar su da içer, bala batırılmış emzik de emer. bir sorun olmaz. (doktorlar kesinlikle 6 aya kadar anne sütü haricinde hiç bir şey yemesini içmenisini tavsiye etmiyorlar)
bebek 6 aydan sonra didiklenmiş et bile yer. (Allah'tan insaflılar 6 ay sabrettiler :)))
bebek dışarda çok gezmez. (hasta olur diye diyorlar ama zaten en fazla alışveriş merkezine giderim ama annemler maşallah oraların düşmanı. toz toprağa sokma çocuğu diyorlar)
aklıma ilk gelenler bunlar.
çocuk benim çocuğum. ama ilk hamileliğim. deneyimsizim. anneannemin 8, annemin 4 çocuğu var. maşallah ne bizimkiler, ne teyzemler ne dayımların hiç bir ciddi ya da hafif bi rahatsızlığı bile yok ve çok da zeki ayrıca da kariyer sahibi insanlar.
ben de çocuğumu sağlıklı büyütmek istiyorum.
doktorlar ne derse iyi dinlerim sonra araştırırm.
eski yöntem bana daha zor geliyor :) ama yeni yöntemin de misal neden ilk 6 ay su içilmiyor, bal bile yiyemiyor bi açıklık getiremiyorum.
peki siz nasıl bebeğinizi büyüttünüz? ya da büyüteceksiniz?
aaaa ilk defa duydum kızlar bu kadını, internetten baktım şimdi. merak ettim. bugün işten sonra alışverişe gidicem. D&R'da var mıdır kitabı?
insan tecrübesiz oluyor. işinde en uzman doktorlar var tabi. ona inanmak en mantıklısı geliyor. ama doktorlar bilimsel olalım derken yanlış yönlendirebiliyor.
eskiler doktor çok bilmediğinden deneme yanılma yoluyla doğruyu bulduklarından bazı bilgilerinden faydalanmak lazım.
şimdi yazılanlara bakıyorum da doktorun da her dediğini büyüklerinde her dediğini yapmamak lazım. işte anca deneyrek görücez.
bunu açayım biraz:
bebeğin bezi değiştirildiğinde, ıslak mendille silinmez, poposu banyoda yıkanmalı. (bana göre uni baby'nin sulu mendilleriyle altını bi güzel alırım. hem de çok pratik olur. ama mutlaka zaten 40 gün boyunca bebek yıkanacak. tekrar suya sokmanın alemi ne?)
bebek 6 aya kadar su da içer, bala batırılmış emzik de emer. bir sorun olmaz. (doktorlar kesinlikle 6 aya kadar anne sütü haricinde hiç bir şey yemesini içmenisini tavsiye etmiyorlar)
bebek 6 aydan sonra didiklenmiş et bile yer. (Allah'tan insaflılar 6 ay sabrettiler :)))
bebek dışarda çok gezmez. (hasta olur diye diyorlar ama zaten en fazla alışveriş merkezine giderim ama annemler maşallah oraların düşmanı. toz toprağa sokma çocuğu diyorlar)
çocuk benim çocuğum. ama ilk hamileliğim. deneyimsizim. anneannemin 8, annemin 4 çocuğu var. maşallah ne bizimkiler, ne teyzemler ne dayımların hiç bir ciddi ya da hafif bi rahatsızlığı bile yok ve çok da zeki ayrıca da kariyer sahibi insanlar.
eski yöntem bana daha zor geliyor :) ama yeni yöntemin de misal neden ilk 6 ay su içilmiyor, bal bile yiyemiyor bi açıklık getiremiyorum.
bunu açayım biraz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?