Bebekten vazmıgeçmeli?

Şimdiye kadar istememesi olayını hiç aklıma getirmedim bu Açıdan düşünmemiştim yani galiba Haklısınız çünkü bu yolda hiç çabası yok ama gerçekten bu toplum Baskısı insanın sinirini bozuyor yetmez mi bırakın olsun Bi tane .zaman geçiyor .acele et sonra pişman olursun .sorun ne .tedavi olmuyor musun .birde yakın Çevrenin her ay adet oldun mu gecikmedi mi sanırım bunaldım ve ben kendimi bu yıl çocuklara hamilelere bakarken iç geçirirken buluyorum :KK43:
canım çevreden ziyade kadınların içinde var annelik isteği ben yeni evliydim ygs hazırlanıyordum ders çalışırken bile hayal kuruyordum tekli koltuğa örtü sererim emzirir orda uyuturum şöyle büyütürüm diye elimde de soru bankası varken kadınlar böyleyiz işte eşimde hamileyim dedim istediği halde sevinmedi bile ben havalara uçarken hayırlısı olsun dedi telefonda kötü bir sesle neymiş nasıl bakıcam diye düşünüyormuş doğdu büyüdü aşık oldu adam oğluna şimdi erkekler baba olunca anlıyorlar üzülme rabbim tez zamanda koynunu doldursun inş

Birde şu dikkatimi çekti beş yıl içinde onda hiç sorun çıkmadı biliyor sorun benim hormon değerlerim .son defada ben ağlarken diyor ki belki bende bir problem vardır yani olayda sanki bir sorumlu arar gibi geldi bana binada kırıldım sanırım kendimide eksik ve kusurlu görmeye başladım belki De korkularım var bilmiyorum

Birde şu dikkatimi çekti beş yıl içinde onda hiç sorun çıkmadı biliyor sorun benim hormon değerlerim .son defada ben ağlarken diyor ki belki bende bir problem vardır yani olayda sanki bir sorumlu arar gibi geldi bana binada kırıldım sanırım kendimide eksik ve kusurlu görmeye başladım belki De korkularım var bilmiyorum
bir kere daha dene ailen yardım etsin yada sen çalış biriktir olmazsa kısmet dersin

Zaten ailemin yardımıyla 4 bin kadarını toprlayacktık yani geriye 1500 lira kadar bir para kalıyordu ben yine ne kadar verebilirsin deyince hiç yok dedi benim sigortalar Attı işte o zaman lastiklere bin lira vermeseydin dedim ve kavga ettik en son dün tamam işte arabayı satıyorum dedi istemeye istemeye bende vazgeçtiğimi söyledim keyfinbilir dedi konuyu kapattık bana yazma arama beni diyorum hala Arıyor havadan sudan konuşmaya Çalışıyor

Mrb arkadaşlar benim derdim bebek . 5 yıllık Evliyiz bu süre içinde bir kez tüp bebek aşılama ve sadece iğneyle tedavi yollarından geçtim. Hiç gebelik oluşmadı . Son tedavimde Dr Um tüp bebek yapmamı tavsiye etti tekrar uzatmamak adına . Eşimde çocuk sahibi olmak istiyor ama sanırım benim özlemim daha fazla . O tüp bebek yaptırmak istemiyor nedeni ise para. Paramız yok sen normal yoldan dene Dr lar boş Konuşuyor kısmette varsa olur dünya alem tüp bebek mi yapıyor illa çocuk sahibi olmak için 5-6 bin lira para mı vermek gerekiyor dedi. bu konu üzerine tartıştık . normalde ist da yaşamıyorum ama şimdi burdayım Yaşadığım yerde gerekli testleri yapıp ilaçları aldım bu iş için hazırlıklı geldim . Neyse eşim yeni araba Aldı onun Ödemeleri var .benimde bankada bireysel emeklilik param var 3 bine yakın onu çekelim annemde bir miktar verecek sen ne kadar verebilirsin dedim ben de hiç yok dedi iki gün önce Arabanın lastiklerini bin liraya değiştirdi . Bende madem yok neden lastik alıyorsun dedim bana dediği sen hangi cesaretle bunu soruyorsun beni sorgulayamazsın salak mısın sen araba lastiğiyle tüp bebeği kıyaslayacak bir beyin yapısına sahipsin dedi yani bana göre hakaretin dibine vurdu .tabi ben sinir krizi geçirdim bende saydım biraz telefonda . şu an o yaşadığımız Şehirde yan yana değiliz dün oldu olay sabah arayıp neye karar verdin diyor bende karar veremiyorum salağım ben dedim yine tartıştık şu an konuşmuyorum uzun ve Karmaşık bir yazı olmuş olabilir kusura bakmayın şu an nasıl hareket etmeliyim geçen defa ki tüp bebek te benim zorumla oldu negatif oluncada beni dinlemedin sonuç ortada dedi bu arada problem bende .bende bundan sonra ilaçta kullanmam madem kısmet olursa olmazsa olmaz 20 yıl geçsede senin umrunda olmaz dedim.tedavisiz imkansız gibi birşey . Oda tüp bebek yapmayacaksın normal ilaçlarla devam edeceksin diye emir buyurdu çok üzgünüm çok
Şu durumda biraz ara verin bence

Bencede esin cok hevesli degil bebek icin, daha yasin genc, ben 28 yasindaydim anne oldugumda, kuzenim 36 ve tup bebek, belki alternatif tibbi deniyebilirsin, burda cok okuyoruz farkli diyetler, bitkisel kurlerle hamile kalanlari, sonucta tup bebek de garanti degil ki, arkadasim 5 kez denedi olmadi, dedigim gibi daha yasin genc esinin gonlunu guzellikle yapmaya calis, Allah hayirlisiyla anne olmayi nasib etsin her isteyene, amin

canim esin senn kadar istemiyo gbi geldi bana..negatif sonuclandiginda sana destek olacagi yerde bi de trip atiyo..senn gbi dusunemez ve anlayamaz..eger gercekten senn kadar isteseydi o arabayi satardi yda bin liralik lastik taktrmadan onceligin bebek olacagini dusunup bu kadar masraf yapmazdi..biraz ara ver kedine zamn tani..boyle boyle araniz dahada acilabilr..bde esinden dolayida cocuk olmayabilirdi yani kendinde arama hcbseyi..rabbim zamanini bekliyodr ins sennde kucagin dolar canim.bde toplum baskisini hic takma..o her sekilde var..evlenirsn ne zman cocuk.dogurusn ikinci ne zman..tika kulaklarini duyma..hic kimseyi ilgilendirmez..

Eşiniz istemiyor bence ya da önceliği çocuk değil. Herkes çocuk için binlerce lira harcamayı gerekli görmeyebilir ben bunu normal karşılıyorum. Belki siz bu çocuğu kendiniz için çok istiyorsunuzdur ama baba faktörü de çok önemli. Taraflardan biri istemiyorsa zorla baba yapacak haliniz yok.

İşin içine paranın girmesi de bu konudaki düşünceleri değiştirebilir. Bizim bir aile dostumuz yıllardır tedavi görüyor, ellerindeki her şeyi tükettiler, evlerini satıp kiraya çıktılar falan. Hiçbir şeyleri kalmayınca da denemekten vazgeçmeyip borç falan istediler. Çok yakın bir arkadaşlarından borç istemişler bir miktar, alıp kullanmışlar ama ile yaramamış. Tekrar onlardan borç istemişler (o arkadaşlarının durumu oldukça iyiymiş) ama insanlar bu defa vermek istememişler. Bu arada aldıkları borcu henüz ödemeden tekrar borç istemişler yani. Neyse onlar da vermeyince onlara karşı tavır almışlardı. İnsanlar garip yani olmuyorsa olmuyordur bişey. Sizin yaşınız daha genç.

Son düzenleme:
Eşinizin açısından da bakmaya çalışıyorum ama her şeyi en çok siz çekiyorsunuz. Yıllardır deneyip olmaması da genelde erkekleri sıkan bir durum. Ne desem bilemedim ama bence ara verin ve bu konuyu uzun bir süre eşinize açmayın elbet gelip bir gün soracaktır, sormazsa da boşverin gitsin nasip değilmiş demek ki. Bir de şöyle düşünüyorum, çocuk yapmak için paranın hesabını yapan bir eş, çocuk doğunca masraflar olsun, hastalık olsun, başka şey olsun bunlara ne der ? o zaman da senin yüzünden oldu çalış bak diye yüzüne vurmasın ? Tanımıyorum eşinizi der mi böyle bir şey siz daha iyi bilirsiniz de, bunca yıl olmamış vardır elbet bir hayır. Ah bu erkekler. Ne zaman anladılar ki biz kadınların hallerinden ?

Kızlar şu an psikolojimi mahvettiler kayınvalidem aradı hal hatır sormak için konuyu ona üstten anlattım hemen cevabı yapıştırdı oğlum doğru söylüyor oluruna bırak diyor zaten tüp bebek Yaptım tedaviler yaptın vazgeç artık . (Dr Um bana kendiliğinden yumurtanın büyümesini beklemiyoruz zaten dedi fsh lh değerlerim Sıfır )sanki çocuğa ne yapacaksın hepsi dert diyor ne kadar düşüncesizce ya senin karşında anne olmak isteyen genç bir kadın var bu nasıl bir rahatlıktır sen beni anlayabilir misin üç gündür ağlamaktan yoruldum benim Karşımda gelinim olsa aynı durumda üzülme kızım el Birliği'yle geliriz üstesinden derdim ki annesi istese oğlu hemen yola gelir

Bebek istemek, özlemin falan amenna da böyle bir adamın çocuğu olmak üzere, böyle bir eve çocuk olarak gelecek. Onun ne günahı var? Böyle biriyle evli kalmayı bile düşünmek gerek..

eşinize o kadar para vermişsiniz zamanında.bence bunları hatırlatmanızın zamanı gelmiş.

bizde benim yüzündem bi sürü acı deneyim yaşadık çok para harcadık. ama eşimde benimle birlikte ağladı çabaladı. bir kere bile bende kusur aramadı. olmaz böyle.

kv yi geçtim.ama eşinizin tavrı,hakaretleri çok çirkin. her işte bir hayır diye düşünmeniz gerekiyor sanırım

Kızlar şu an psikolojimi mahvettiler kayınvalidem aradı hal hatır sormak için konuyu ona üstten anlattım hemen cevabı yapıştırdı oğlum doğru söylüyor oluruna bırak diyor zaten tüp bebek Yaptım tedaviler yaptın vazgeç artık . (Dr Um bana kendiliğinden yumurtanın büyümesini beklemiyoruz zaten dedi fsh lh değerlerim Sıfır )sanki çocuğa ne yapacaksın hepsi dert diyor ne kadar düşüncesizce ya senin karşında anne olmak isteyen genç bir kadın var bu nasıl bir rahatlıktır sen beni anlayabilir misin üç gündür ağlamaktan yoruldum benim Karşımda gelinim olsa aynı durumda üzülme kızım el Birliği'yle geliriz üstesinden derdim ki annesi istese oğlu hemen yola gelir
Bu ne yaa o nasi bi kaynana o nasi anne nasil torun istemez ya inanmiyorum yaaa. Kiyamam sana canim ya bu stresle senin nasil ymurtan olsun ki... Bnm kayinbabam biz tup bebek yapacaz diye esime dedi kizima soyle sakin parayi dert etmesin varimi yogumu ortaya koyarim yine de kizima bebegini yapmasina imkan saglarim dedi cok sukur ya. Allahim senin kv islah etsin

bu adama çocuk doğrulmaz,ama dıkkat etim son zamnalar da ünlüler falan,herkes kendıne doğurur,kendı ego isteklerıne,adama çocuk yapan yok,oysa çocuk ailede büyür

Canım bebek sahibi olmak o kadar büyük bir sorumluluk ki ben yerinde olsam doğal olarak gelmesini beklerdim... hiç bir zaman bebek için tıbbi yollara başvurulmasını desteklemem eşinde benim gibi düşünüyor büyük ihtimalle. Bence hakaretleri çok ama çok ağır olmuş eşin istemeden bir daha asla doktora ve tedaviye devam etme bebek için. Bu iki tarafında istemesi kabullenmesi gereken bir süreç... Onu yok sayarak hareket etmişsin biraz da buna öfkelenmiş.

Birde her ay bana soruyor adet oldun mu gecikmedi mi miden bulanmıyor mu bari arada yalandanda olsa midem bulanıyor adetim gecikti de deyip Gülüyor

Canım bebek sahibi olmak o kadar büyük bir sorumluluk ki ben yerinde olsam doğal olarak gelmesini beklerdim... hiç bir zaman bebek için tıbbi yollara başvurulmasını desteklemem eşinde benim gibi düşünüyor büyük ihtimalle. Bence hakaretleri çok ama çok ağır olmuş eşin istemeden bir daha asla doktora ve tedaviye devam etme bebek için. Bu iki tarafında istemesi kabullenmesi gereken bir süreç... Onu yok sayarak hareket etmişsin biraz da buna öfkelenmiş.
Canım ortada şöyle bir durum var yumurta Oluşumu sağlayan hormonlarım sıfıra yakın yani desteksiz olacak iş değil. Doğal yoldan imkansız ikinci detay buraya gelmeden defalarca sordum karışmam sen bilirsin dedi parayı söyleyincede para yok dedi ve Tartışma o şekilde başladı bugün gerçekten şunu anladım kimse benim kadar bu bebeği önemsemiyormuş ve gerçekten vazgeçtim kendimi toplamam Lazım ve kesinlikle çalışmayı düşünüyorum gördüm ki kötü günde insanın ancak kendine faydası var

canım çok geçmiş olsun
eşin olmiyacağını kendine inandırdığı için vazgeçmiş
sakin ol derim sende kafanı dinle
istanbulda 23 yaşın ı doldurduktan sonra
rapor çıkartarak yardımcı oluyor oda ne kadar zaman allah bilir
canım ALLAHU TEALA vermiyorsa vardır bir hayır
bizimde olmuyor bugün burda okudum evlenmiş 5 sene olmamış
sonra peş peşe olmuş anlaşamayıp boşanmış
bırak bi müddet kendini toparlayana kadar

İnşallah doğal yoldan olur .sevinçten şok geçirirsin.banada esim ameliyat olmazsa olmaz dediler.ameliyat hazırlıkları yapıyorduk ve hamile olduğumu öğrendim.Allah hayırlısını versin

MRb arkadaşlar okuyanlar bilir eşim ile aramda geçen tartışmadan sonra bugün 4. Gün konuşmuyoruz hala ayrı şehirlerdeyiz evde olsak uzamazdı.şimdi en son o bana hakaret edince bana yazma ,arama beni demiştim .dört gün geçti bu süreçte pişman olup özür dilemesini beklerdim .ilk defa bu kadar zaman geçti konuşmayalı . Şimdi ona kırgın ve öfkeli olsam da özledim onunla Konuşmayı. sormak istediğim sizce hiçbir şey yapmadan beklemeli miyim ? Ilk mesaj ı ben mi atayım ? ben konuşursam iyice havaya girer mi ? Konuşacaksam da ne söylemeliyim ilk olarak ?

Back
X