Canım yaa birşey sormak istiyorum,Elisa ismini cidden çok seviyorum anlamina da dikkat etmek istiyorum ancak hz. Zekeriyanin eşinin adı dediler araştırdım hiç biryerde bulamadım: ( okudunuz mu onu bir yerde? Sünnet de yada kur-an da gecmiyormusHz. Zekeriyanin hanımınin ismi ELİSA benim kız olsaydı bende ELiSa koymayı düşünüyordum. Etrafa bakma canım gönlünden geçeni koy bence gayet guzel
Canım yaa birşey sormak istiyorum,Elisa ismini cidden çok seviyorum anlamina da dikkat etmek istiyorum ancak hz. Zekeriyanin eşinin adı dediler araştırdım hiç biryerde bulamadım: ( okudunuz mu onu bir yerde? Sünnet de yada kur-an da gecmiyormusbir yandan da diyorum ki amaaann bi hamile kalabilseydim isim kolay iş. .benim ki de doğmamış çocuğa don biçmek: D
Canım yaa birşey sormak istiyorum,Elisa ismini cidden çok seviyorum anlamina da dikkat etmek istiyorum ancak hz. Zekeriyanin eşinin adı dediler araştırdım hiç biryerde bulamadım: ( okudunuz mu onu bir yerde? Sünnet de yada kur-an da gecmiyormusbir yandan da diyorum ki amaaann bi hamile kalabilseydim isim kolay iş. .benim ki de doğmamış çocuğa don biçmek: D
Erkek: Ertuğrul, Ömer, Mustafa, Ali, Eren, Yağız, Çağan, Yiğit, Toprak, Tuğra, Onur, Kerem...
Kız: Hira, Zehra, Azra, Beren, Melis, Nisa, Zeynep, Eslem, Ece, Elif, Rahmet, Hamide, Sare...
Ben de Mira ismini çok beğeniyorum, ancak aşağıdaki gibi bir yazı okuyup vazgeçmiştimBenimde bebegim kiz olucak insallah Bende Mira yada erva dusunuyorum
Bir suru soylenti var evet ama kuranda veya arapcada anlamini duymamistim miranin cok guzel parlayan bir yildiz oldugunu cok iyi biliyorum kotu bir anlami gercekten yok bejim icim cok rahat kuranda gecmesi iyi anlama geliyor demek olmuyor. Cunki Irem de kuranda geciyor ama kotu bir anlami var cennet bahcesinde bir agac diye biliyorlar ama Allahin lanetledigi bir agac sanirsam onun gibi birsey o yuzden Anlami onemli kuranda gecmese bile :)Ben de Mira ismini çok beğeniyorum, ancak aşağıdaki gibi bir yazı okuyup vazgeçmiştimsen okumuş muydun böyle bir yorum, acaba farklı yorumlayan var mıdır ?
"Mira"nın arapça olan yani kuranı kerimde geçen anlamına gelince:
Arapça’da mira; ‘tartışmak’, ‘münakaşa etmek’, ‘karşı çıkmak’ ve ‘direnmek’ anlamlarındaki “مرى , m-r-y”’den gelen “مراء , mirâ’”; ‘tartışma’, ‘münakaşa’, ‘cedel’ ve ‘şüphe’ anlamlarında kullanılmaktadır. Bu anlamda mirâ kelimesi Kur’an-ı Kerim’de de geçmektedir. (Bkz. Kehf, 18/22) - http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-2907.html "
Allah nasip ederse oğlum olacak ismini Çağan koycaz insallah :)Herkes yazsin düşündüklerini
Kız olursa almiraHerkes yazsin düşündüklerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?