Doğuma Hazırlık bebislere ne isim düşünüyorsonuz(kizve erkek)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızım olacak ALLAH' ın izniyle isminide Liva Nur koyacağız. Rabbim nasip ederse inşallah.

Hz. Zekeriyanin hanımınin ismi ELİSA benim kız olsaydı bende ELiSa koymayı düşünüyordum. Etrafa bakma canım gönlünden geçeni koy bence gayet guzel
Canım yaa birşey sormak istiyorum,Elisa ismini cidden çok seviyorum anlamina da dikkat etmek istiyorum ancak hz. Zekeriyanin eşinin adı dediler araştırdım hiç biryerde bulamadım: ( okudunuz mu onu bir yerde? Sünnet de yada kur-an da gecmiyormus bir yandan da diyorum ki amaaann bi hamile kalabilseydim isim kolay iş. .benim ki de doğmamış çocuğa don biçmek: D

Okudum hz. Zekeriyanin hayatıni okumuştum esinin ismi elizabet mis musluman olduktan sonra elisa olarak degistirilmis ismi. Kuranda geçmiyor normalde. Benimde kız olsaydı Elisa koymayo düşünüyordum. Rahat ol düşünme inan hamile kalırsın tez evvelden kafana çok taktiğin zaman olacağı varsa da olmuyo canım rabbim once göbişini sonra kucağını doldursun biran önce inşallah canim

Benimde bebegim kiz olucak insallah Bende Mira yada erva dusunuyorum
Ben de Mira ismini çok beğeniyorum, ancak aşağıdaki gibi bir yazı okuyup vazgeçmiştim sen okumuş muydun böyle bir yorum, acaba farklı yorumlayan var mıdır ?

"Mira"nın arapça olan yani kuranı kerimde geçen anlamına gelince:

Arapça’da mira; ‘tartışmak’, ‘münakaşa etmek’, ‘karşı çıkmak’ ve ‘direnmek’ anlamlarındaki “مرى , m-r-y”’den gelen “مراء , mirâ’”; ‘tartışma’, ‘münakaşa’, ‘cedel’ ve ‘şüphe’ anlamlarında kullanılmaktadır. Bu anlamda mirâ kelimesi Kur’an-ı Kerim’de de geçmektedir. (Bkz. Kehf, 18/22) - http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-2907.html "

Bir suru soylenti var evet ama kuranda veya arapcada anlamini duymamistim miranin cok guzel parlayan bir yildiz oldugunu cok iyi biliyorum kotu bir anlami gercekten yok bejim icim cok rahat kuranda gecmesi iyi anlama geliyor demek olmuyor. Cunki Irem de kuranda geciyor ama kotu bir anlami var cennet bahcesinde bir agac diye biliyorlar ama Allahin lanetledigi bir agac sanirsam onun gibi birsey o yuzden Anlami onemli kuranda gecmese bile :)

Kızda
Sinemis göz bebeğim demek-çerkez ismi
Tanem
Vahide

Erkekte
Timur
Çağan

Henüz bebek yok ama kız olursa Masal ,Saliha; erkek olursa Sungur Tekin, Umut aklımızda şimdilik

bir kızım var adı Nehir ikinci bebişimizin cinsiyeti henüz belli değil. kız olursa Irmak erkek olursa Utku düşünüyoruz.

kızımız olacak Allahm nasip ederse kararszım ama MERYEM İLAY, ZEYNEP İKRA düşünüyorumz bakalım :)

Erkek isimlerinden Çağan'ı çok beğeniyorum. Tek sıkıntı bir zamanların Çınar'ı gibi çoğalması.

Kizim olursa eslem esin tabi ömür de cok hosuma gidiyo erkek olursa faruk aras olacak. Gönlumden gecen kiz Allahin verdiginede raziyim.Doktor cok büyük ihtimalle erkek dedi. Hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…