Beceremedim mi ben bu evliliği?

6 -7 defa aramışsın misal geri sana ne dedi açıklama olarak örnek yani
Ayrıca bekar hayatını sürdürmek istemek ne demek geceleri dışarda ne yapıyor
Şarjı bitmiş. Annesinden babasından ablasından arayabilirmişim. Yemek ve alkol dışarıda.

Benim eşimde çıkar gece arkadaşlarıyla ama sizin eşiniz gerçekten çok geç geliyormuş. Gece 5e kadar durabilecekleri mekanlarda genellikle alkollü gazino tarzı ortamlardır. Evli bir adam için çokda hoş değil.
Saat olayına el atın; bu kadar geç gelmesini istemediğinizi hatta gece evde korktuğunuzu söyleyin. Direkt tepki verirseniz ya da kısıtlarsanız; inadına daha çok gider. Yavaş yavaş tepkinizi belli edin.
Korkmayın; kimse beceremiyor bu evlilik işini. Kolay değil, sabırlı olmak lazım. Daha çok başındasınız; olabilecek ve çözülebilecek sorunlar bunlar. :) Evliliğin oturması, çiftlerin alışması, deneyimlenmesi zaman alıyor. Psikologlar bile bocalama dönemi ilk 5 yıl sürüyor diyorlar. :) Zaten boşanmaların çoğu da ilk 5 yılda oluyor.

Sorun senin beceriksizliğinden değil, erkek milletinin itliğinden kaynaklanıyor maalesef..

Arkadaşlarıyla bizdelerdi12ye kadar. Sonra annesine gitti. Şarjı bitmiş. Nerede olduğunu biliyormuşum, zaten uyuyormuşum ben. Ha 3de gelmiş ha 5te ne fark edermiş

Konuştuk aslında ayda yılda bir çıkarım diyordu o zaman.

Çıkma çıkma çıkma deyince de benim zorumla evde otursa ne olacak diyorum kendi içinden gelmedikten sonra . O benim peşimde koşan adam gitti. Dırdır yapan bir eş durumuna düştüm. O yüzden ben mi beceremedim dedim. Çok değişti ilişki dengemiz evlilikten sonra.

Gecen gun buna benzer bir olaya erkek milletini cok fazla.serbest birakmak olmaz iyi niyeti su istimal ediyorlar.
Ben eşime bensiz disari cikmasi konusunda katıyim demistim beni topa tuttular.
O arkadasimizda senin benm gibi yeni evliydi 5 6 aylik evliydi yeni evliyiz, şu zamanlar en onemli zamanlar surekli bi arada olmak birlikte gezmek evde birlikte flim segretmek vs daha guzel olur dedm bana neler saymislardi.
Ksuura bakmasn kimse ben esimle surekli öleyim, ev is is ev disarisa cikilsa benle cikar arkadaslarida gelse hep birlikte oluruz ha istisna durumda oda gider izin alir ama vaktinde gelir.
Hatta bi gece ole gec gelirim.demisti tamam zaten her zaman gitmiorsun demistim , erken gelmisti, hayrdir erken geldin dedm tebessumle ?
Aklim.sende kaldi dedi.
Demem o ki bi insani nasil alistirirsan ole gider....
Suanlik size deger verdigini gormuorum, deger verse karima bisimi olur, korkar mi, hirsiz mi girer biton seyi dusunmesi gerekior.
Otururn konusun guzelce neymis dusunceleri her zaman her zaman olmaz bu bole.

Evet hatırlatıyorum. Nereye gidiyormuş sanki. Ben zaten 12 de uyuyormuşum. 1de gelse ne olacakmış 5te gelse ne olacakmış
Valla bence gereken tepkiyi veremiyosunuz. Bu işin sonu onun sabahlara kadar fink atmayı meşrulaştırması, sizin de bunun kabullenmenizle son bulur gibi gözüküyo.. Hakkınızda hayırlısı..

Korktuğumu filan düşünmez ondan önce yalnız yaşıyordum. Sürekli sen yaparsın sen halledersin modundayız. Gittiği yerden saat başı arar ne yapıyorsun sıkıldın mı vs diye. Ama işte galiba bunun bir yolu yok.

Eeee sıkıldim yaniiii de bi zahmet, saat basi aricagina yanima gel de,ksuura bakmayin ben buna bu kadar tölorsanli olamazdim. Ben evlendim evim war artik herseyin ustesonden tek basima degil esimle gelmek isterim de istersen, bu sekilde yok sikilmadim yok keyfine bak dersen daha cok geceleri yol gozlersin. Sana solediklerim iyiligin icin yazmissin o yuzden cewap veriyorum yanlis anlama beni..birgun sen ole.cik gece 5 te gel o evde beklesin sizce tepkisiz mi kalirdi ?

Kendime onu yediremiyordum aslında. Onsuz zaman geçiremiyormuşum gibi. Ama galiba artık yapmam lazım. Burada çok arkadaş çevrem yok onu da oluşturmam lazım.

Yok siZde bir problem Yok. Eşiniz kendini hala bekar zannediyor; evlilik sorumluluğunu üstlenememiş daha.
Çıkma demeyin zaten siz çıkma deyince; kendini kısıtlanmış hisseder ve daha çok inatlaşır. Ve aynen dediğiniz gibi dırdırcı baskıcı eş durumuna düşersiniz.
Saatlere dikkat etmesini; çok geç gelmemesini ve hatta gece korktuğunuzu filan söyleyin. Hatta biraz da cilve yapıp gece onunla olmak istediğinizi özlediğinizi filan söyleyin. Başka da yapacak birşey Yok. Alışmayın sakın bu duruma. Alışırsanız böyle sürer gider. İyice koparsınız. Eşinizi evde tutabilecek yöntemler bulun.

Peki ben şimdi bu olayda ne yapayım? O da inatlaşıyor. Ben konuşmazsam uzayacak yine biliyorum. Ama konuşmak da istemiyorum bu sefer. O konuşana kadar sürdüreyim mi tavrımı?

Kendime onu yediremiyordum aslında. Onsuz zaman geçiremiyormuşum gibi. Ama galiba artık yapmam lazım. Burada çok arkadaş çevrem yok onu da oluşturmam lazım.
Canim benim, evlilik bu onsuz zaman geciremiyormusum gibi nedir. Evlenmissin zaten, annesinin evindeymis gibi tavir sergiliyor baksana. Zaten bune bu sekilde musade edersen Allah korusun burda baslik atarsin Aldatiliyorum galiba diye...
Tabiki de zorla yaninda tutamazsin zaten, icinden gelcek adamin senin yaninda durmak senle vakit gecirmek.

seven insan bole yapmaz. Sizde bunu kabullenmis gorunuyorsunuz kendinizi guclu gostermeye calisiorsunuz ama.guclu kadin imaji bu degildir.
Karsinizdaki sorumluluk.almiyor , ilerde buna nasil cocuk yapicaksiniz. Bole giderse cocuk ateslencek cocuk bakmaktan yorulcaksiniz biri gelsede tuttsun lavaboya gitsem yeter diceksiniz. Ama.bir bakcaksiniz adam keyfinde. Bu onun yaptigi bencilliktir.

Evliliği beceremeyen sen değilsin ki eşin. Aradığın gün için birşey diyemeyeceğim uyuyakalmıştır tel.duymamıştır olabilir ama bu sorumsuz hareketleri hiç hoş değil. Evli insanların gece 5 lere kadar dışarda takılması ne demek her ne sebeple olursa olsun (elzem durumlar harici) çok saçma. Bu zamana kadar müsade etmemen gerekirdi ama al karşına güzelce konuş bu yaptığına son vermesini söyle bakalım kendini düzeltecek mi duruma göre adımlarını atarsın

Peki ben şimdi bu olayda ne yapayım? O da inatlaşıyor. Ben konuşmazsam uzayacak yine biliyorum. Ama konuşmak da istemiyorum bu sefer. O konuşana kadar sürdüreyim mi tavrımı?

bence konusun,
ama hic bir sey olmamis gibi degil,
bu olayi konusun,
neden bu sekilde bir soruna donustugunu,
evliligi beceremeyenin o oldugunu konusun.

kirk yilin basi arkadaslarla sabahlamak baska seydir,
haftada bir iki olmasi ayri seydir,
buradan benim gordugum evlilige alisamayan esiniz olmus,
bunu konusun,
neden boyle bir ihtiyac duydugunu,
sizinle de ayni seyleri yapabileceginizi,
ve evli insanlarin arkadaslari ile gunun daha normal saatlerinde randevulastigini soyleyin.

bence cok net,
bu takildigi kisiler de tekin degildir.

İşte o yüzden dedim ben beceremedim bu evlilik işini diye. O kadar seven adam bence çok değişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…