Beceremezmişim

Boş verin

O eskidenmiş daha kendi çocukluk çağında kızlar anne olur Kv leri anneleri genç olur onlar bakarmış

Yaşınız yerinde olgunsunuz kendinize bakıyorsanız olağan şartlarda bebeğe de bakarsınız

Doğumda annem geldi 20 gün kadar kaldı ev işi yaptı yemek yaptı vs

Sonra gitti tanıdıkları ayy nasıl bıraktık bakamaz demiş o da neden bakamasın gayet bakıyordu demiş

Sizinki daha küçücük süz de yeni Doğum yaptınız annemiz moral bozmasın

Biraz da bana muhtaçsın havası mı yaratıyor acaba madem öyle buzluğa yemek yapsın
Evet hani iyi ki ben gelmişim havası var

Hiçte zor değil Allahın izni ile bebeğim kolik bir bebekti belirli saatlerde çok fazla ağlardı bende başlarda onunla saatlerce ağladım ama baktım olmuyo kendime göre çözümler buldum uyku saatlerini tam aglayacagi saatlere denk getirdim her zaman ise yaramasana genede idare edebiliyordum yani demem o ki hiç birseye üzülmeyin kafaniza takmayın o bebeği siz nasil özenle taşıyıp karninizda buyuttuyseniz gene aynı şekilde buyutursunuz olumsuz kimseyi yanınızda tutup moralinizi bozmayın 😊😊

Yok o anlamda değil ben beceriksizmişim uykusuz kalamazmışım o anlamda söylüyor

Neden uykusuz kalacakmışsınız ki

Oğlum bebekken işe de döndüm ve uykusuz kalmadım

Gecede üç kere kalktı emdi ben de ona göre erken yattım 12 de değil 10.30 da yattım 7 de kalktım hiç bu gece uykusuz kaldım dediğimi bilmem

Tabii ki her bebek benimki gibi değil de güzel örnekler de var neden moral bozmayı seviyorlar

cocuk bakmada ne var. dunyaya getırdıgım gunden bu yana tek basıma hep buyuttum oglumu suan 2yası dolacak cok sukur. xalişan annelerımızde var mecbur bakıcı tutmak zorumdalar ama gene onlar ilgileniyorlar aman bosver anın tadını cıkar

Aynen 6 senelik evli insanım.eşim mesela benden daha beceriklidir ikide bi o daha becerikli sen yapamazsın diyip benim canımı sıkıyor
En iyi şekilde bakmaya çalışın da görsünler hey Allahım ya cevap bile vermeyin onlara burada anne grupları var yaşına uygun grubu takip edin aklınıza takılanı sorun ben kızımı büyütürken ne annemin dediğine baktım ne kayınvalidemin biraz kızdılar bana ama 😁doktor ne derse onu uyguladım ilk defa kızım kakasını yeşil yaptı eşim kayınvalidem üşüttü dediler mayıs ayında biraz serindi hava ısıttılar evi sinir oldum çocuk isilik oldu doktora sordum çocukların ilk kakası yeşil olur dedi yani kaç çocuk büyütürse büyütsün bir insan tam tecrübe edinemiyor demek ki doktora sormasam üşüttü diye insanı kandıracaklar

Yok o anlamda değil ben beceriksizmişim uykusuz kalamazmışım o anlamda söylüyor
Uykusuz da kalabilirsiniz onlara ne madem uykusuz kalınca eşiniz de bi totosunu kaldırsın da yardım etsin onun da çocuğu anca çene yaparlar 2 3 saatlik uykuyla gezdiğimi bilirim Allah gayretini veriyor hiç korkmayın

Uykusuz da kalabilirsiniz onlara ne madem uykusuz kalınca eşiniz de bi totosunu kaldırsın da yardım etsin onun da çocuğu anca çene yaparlar 2 3 saatlik uykuyla gezdiğimi bilirim Allah gayretini veriyor hiç korkmayın
Yok eşimde bakıyor onda sıkıntı yok annem ikide bi kolay mı çocuk bakmak ben çok olgundum kendim baktım şöle böle ay iyice asabım bozuldu

Anneniz kalmak istiyor galiba.Yada bakıcı olarak ona teklif etmenizi...Annelik içgüdüsrl birşeydir bencede ve ben anne olacağım zaman uykum çok ağırdı nasıl yapıcam bebek ağlar ağlar ben duymam bile derdim ama bebek doğduktan sonra uykusunda ıh dese hemen uyanıyordum..Bence çok güzelde bakarsınız..En güzel günlerinizi böyle şeyleri dert ederek geçirmeyin tadını çıkarın sonra çok özlüyor insan.

Bir bebek dunyaya getiriyor ve onu büyütüyorsunuz. Tabi ki yaptığımız yapamadıgımiz seyler olacak anneler de biyonik değil neticede. Eger bebek bakmak o kadar zor olsa eskidrn hiç bir sey bilmeden nasil bakiyorlardı. Hiç kafanıza takmayın misler gibi bakarsınız.

O bebeğin annesi sizsiniz en iyi siz bakarsınız annenizde kusura bakmayında bir haftalık logusa kadına nasıl davranması gerektiğini bilmiyor eşinizin yanında böyle konuşması hiç hoş değil yanlizken söyleyin alındığınizi 20 gün olunca anneniz gitsin vallaha daha güzel bakarsınız Allah annelere bebeğini anlama yeteneği vermiş güle güle büyütün bebisinizi sağlıkla😊

Herkes kolik degilse zor degil yazmış. Kolikten daha zor bebeklik sorunlari yazabilirim. Kolikte yapacak birsey yok zaten aglamasini hicbir sekilde susturamazsiniz. Kucaginiza alin ve vaktinin dolmasını bekleyin.

Bir bebek bakiminda en en en onemli sey, BENCE anne sutu bile degildir. Annenin psikolojik sagligidir. Yorulduğunuz, yetemediginiz zamanlar olacak. O zaman esinize verip 2 saat uyuyacaksiniz, dustan cikinca bir fön cekeceksiniz saciniza. kendinizi neyle iyi hissedecekseniz, onlari yapacaksiniz. Ancak siz iyi olursaniz bebeginiz iyi olabilir.
Gerisi boş.. ilk 3 ay memeden ayrılmaz zaten. Yemegi biraz pratiginden yeyin. Temizlige yardimci alin, korona sebebiyle alamiyorsaniz eve robot supurge alin, eşinizden biraz yardim destek isteyin. Anneniz simdiden buzlugunuza yenecek pratik seyler hazırlayıp koysun.
Yaşadıkça goreceksiniz yapip yapamayacaginizi. Herkes nasil yapıyor sa siz de oyle yaparsiniz.
Ayrica imkaniniz varsa bakici da tutun ne olacak. Biraz dinlenirsiniz. Veya o ev isleri yapar bebekle siz ilgilenirsiniz. Bakici ayip birsey degil ki

23 yaşında anne oldum. İşte 30a kadar evlenmem derken 22yaşında aşık oldum evlendim. 23te de anne oldum. 23 yaşına kadar 5-6 aydan küçüm bir bebeği asla kucağıma bile almamıştım. Araştırdım öğrendim. Her bebeğin farklı bir yapısı var. Annemde 3 hafta kaldım 21 günlüktü kızım kendşm baktım büyüttüm. Huyunu suyunu öğrenince hiçde zor değil. Her bebeğin bir rutini var bence. Kolikte olsa bi şekilde bakılıyor. Sadece neden ağladığını anlamak lazım. Bir de doktorlar zaten yönlendiriyor doktorlara da biraz kulak asmalı. Gerisi geliyor. Dert yapmayın kendinize.

Normal şartlarda imkanınız varsa bakıcı da tutabilirsiniz ayıp değil ki. Bakıcısı olanları kötü anne olmuyor.

Zorlanacağiniz zamanlar olsa da sizde diğer anneler gibi bakabilirsiniz bebeğinizi.

Eşinizden yardımcı olunca daha kolay olur.
Bana kalsa 40 güne kadar beklenmesine de gerek yok. Kendi düzeninizi kurmanız daha iri olur, fiziksel olarak yardımcı olsa da psikojik olarak sizi yoran bir anne varken yanınızda üstelik.

Normal şartlarda (psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa) bebeğinize bakmanız için annelik içgüdüleriniz yeterli olacaktır. Bu doğamızda olan bir şey. Nasıl büyüdüğünü bile anlamayacaksınız.
İlk dönemler gazıydı emmesiydi bunlarla uğraşıp pişeceksiniz. Çok zaman geçmeden nesi var ne iyi gelir anlayacaksınız. Sonraki dönemlerde ek gıda, eğitimi, etkinliği, sosyalleşmesi derken bayağı bir ustalaşacaksınız. Bence hiç dert etmeyin. Ama anneniz sizi daha çocuk gibi görüyor ki bebek bakabileceğinizi düşünmüyor.

Arkadaşlar merhaba 33 yaşında 6 senelik evliyim.uzun tedaviler sonucu bi oğlum oldu çok şükür 1haftalık .şu an annem yanımda eşim de var tabi.annem 40 I çıkınca gidecek yanımdan.bana ikide bi sen beceremezsin Bakıcı bul bilmem ne diyip duruyor eşimin yanında ya çok mu zor çocuk bakmak çok üzülüyorum strese giriyorum iyice neler yapmam lazım tavsiyeleriniz neler
Ben 18 yaşında bakmissam siz okadar güzel bakarsınız. İnanin zorluğu olduğu kadar neşesi gülümsemesi herşeye bedel. Hiç takmayın İstanbul'daydi evim doğum için memlekete geldim doğumun 15 .ncı günü dedim gidiyorum evime kayinvalidem dedi bu daha çocuk nasıl buna bakacak aklım onda kalacak da biraz daha kalsaydi keşke diye söyleniyor. Kayinpederimde merdk etme 1 ay kalmaz gelir bakamaz. Ve 5 aylık oldu kendileri geldi sok okadar güzel bakmışım tadını çıkarıyoruz oğlumla bide sabaha kadar ağlayan biri idi ama olsun vokda güzel. Anne olunca bazı duygular yeteneklerde oluyor mesela SABIR. İyi geceler

Yerinizde olsam annem gittikten sonra bebekle ilgili hicbir sey anlatmam ona. Napiyo diye sorarsa iyi deyip geçerim, telefonda ağlama sesi duyarsa aç şimdi doyuracaktım altına yaptı şimdi bezi almam lazım diye diye gecistirin çünkü iyiyken içimizi doktugumuzde ilk kötü olduğumuz anda sen zaten bu çocuğa bakamıyorsun geçen sen şöyle şöyle dememiş mıydın burdan belli diye insanın suratına carpiveriyorlar. Bebek bakmak zevkli kolik bi bebek değilse 15 gün sonra belli olur o da kolik mi değil mi .

Yok eşimde bakıyor onda sıkıntı yok annem ikide bi kolay mı çocuk bakmak ben çok olgundum kendim baktım şöle böle ay iyice asabım bozuldu
Yok yok eski insanlar öyle hava atmayı sever 😂aslında onların zamanında çocuk bakmak çok zormuş bez falan yıkanıyormuş sizin zamanınızda daha kolay bakarsın ne var demesi lazımdı ama 🤔

muhtemelen çocuğum olduğundaki durumum tam sizin gibi olacak. fakat artık bebek bakmanın türlü türlü kolay yolları var.
eskiden ne bez varmış, ne ıslak mendil. şimdi bebek için o kadar çok şey var ki.. ürünlere bir giriyorum kalakalıyorum :-) ayrıca bir bebeğe annesinden iyi hiç kimse bakamaz, yaşınız küçük olsun ve ya büyük olsun, en iyisini her zaman siz bilirsiniz. öyle de bir bakarsınız ki, sakın yetemem düşüncesine girmeyin.her şeyden önce bebek için sizin mutlu olmanız önemli

Arkadaşlar merhaba 33 yaşında 6 senelik evliyim.uzun tedaviler sonucu bi oğlum oldu çok şükür 1haftalık .şu an annem yanımda eşim de var tabi.annem 40 I çıkınca gidecek yanımdan.bana ikide bi sen beceremezsin Bakıcı bul bilmem ne diyip duruyor eşimin yanında ya çok mu zor çocuk bakmak çok üzülüyorum strese giriyorum iyice neler yapmam lazım tavsiyeleriniz neler
Benim bebeğim 2700 doğdu annem sen giydireceksin sen yikayacaksin korkma ona en iyi sen bakarsin diye diye gaz verdi valla eşim bile şaşırdı hatta aferin korkmuyorsun diyordu kendinizi böyle temkin edin ona sizden başkası daha iyi bakamaz

Back
X