Beceremezmişim

Niye öyle diyoki, gidesi yok herhalde teyzenin..
Ya da kendi emeğini kıymetlendirme peşinde.
Ay ne tuhaf anneler var ya.

Anneniz sizi tanidigi icin boyle konusuyor olabilir. Ayip degil gunah degil. Bazi insan cidden bakamaz bebege. Illa yardimci arar.

Zor evet ama gayet üstesinden gelebilirsiniz. Annem gitti bi ara gece 3te kalkıp akşama kadar hiç uyumuyoduk, mızmız, uyumaz 3 ay da 15 kilo verdim daha da gidiyor bakabiliyo muyum çok şükür bakıyorum yavruma. Ha evim pis, akşam yemekleri geçe kalıyo, kahvaltı hayal.. Benimki zor bi bebek ama bakıyorum sizde çiçek gibi büyütürsünüz bebeğinizi hiç merak etmeyin

Arkadaşlar merhaba 33 yaşında 6 senelik evliyim.uzun tedaviler sonucu bi oğlum oldu çok şükür 1haftalık .şu an annem yanımda eşim de var tabi.annem 40 I çıkınca gidecek yanımdan.bana ikide bi sen beceremezsin Bakıcı bul bilmem ne diyip duruyor eşimin yanında ya çok mu zor çocuk bakmak çok üzülüyorum strese giriyorum iyice neler yapmam lazım tavsiyeleriniz neler
hehe bayiliyorum böyle annelere. o olmazda siz hicsiniz! sizin benden eksiginiz ne? neden yapamayasiniz? size boyle hissettirilmesine asla izin vermeyin. hepimiz cok zorlaniyoruz. hepimiz. ama oyle ya da boyle ustesinden geliyoruz. eminim herkes kucaginda bebekle ağlamıştır, aç kalmistir, tuvalete son milisaniyede yetismistir. siz de yasayacaksiniz bunlari ve ustesinden geleceksiniz.

imkaniniz varsa temizlik ve yemek icin haftada 1 2 kez yardima gelecek birini ayarlamaya calisin isterseniz. faydasi olur.

Arkadaşlar merhaba 33 yaşında 6 senelik evliyim.uzun tedaviler sonucu bi oğlum oldu çok şükür 1haftalık .şu an annem yanımda eşim de var tabi.annem 40 I çıkınca gidecek yanımdan.bana ikide bi sen beceremezsin Bakıcı bul bilmem ne diyip duruyor eşimin yanında ya çok mu zor çocuk bakmak çok üzülüyorum strese giriyorum iyice neler yapmam lazım tavsiyeleriniz neler
Madem bakamazsınız o zaman gıtmeyıp yanınızda olsun.Çogu anne boyle yapıyor .Ben deılde sen yapamazsın anne deyın

Anneniz size bakmış büyütmüşse siz se kendi bebeğinize bakarsınız.üstelik o zamanın şartlarıyla şimdiki şartlar aynı değil.

Şimdilik bana yardımı oluyo ama lafta söylüyor çok zor çocuk bakma şöle böle bilmem ne çok becerikli biri değilim beceriksizde değilim orta halli bi insanım moralim bozuluyor böle şeyler duyunca
3 çocuğum var, annem hala çocuklara iyi bakamadığımı düşünüyor.
Yani takılmayın, umursamayın.

Bakarsınız niye bakamayasınız?

Ama durumunuz varsa yardım almayi da reddetmeyin. Haftada 1 eve temizlikci alsaniz, bebege cok daha rahat bakarsiniz. bebek uyudukca da kendinize vakit ayirirsiniz.

Yerinizde olsam annem gittikten sonra bebekle ilgili hicbir sey anlatmam ona. Napiyo diye sorarsa iyi deyip geçerim, telefonda ağlama sesi duyarsa aç şimdi doyuracaktım altına yaptı şimdi bezi almam lazım diye diye gecistirin çünkü iyiyken içimizi doktugumuzde ilk kötü olduğumuz anda sen zaten bu çocuğa bakamıyorsun geçen sen şöyle şöyle dememiş mıydın burdan belli diye insanın suratına carpiveriyorlar. Bebek bakmak zevkli kolik bi bebek değilse 15 gün sonra belli olur o da kolik mi değil mi .
Okadar güzel bir yazı ki gerçekten başıma geldi. Bu dediğinizin aynısını komşum bana yaptı. O anlık birşey dedim. Bana sen geçen böyle yaptım demedinmi yok bilmem böyle şöyle. Okadar hep bu sekilde eleştirir ki

Aynen 6 senelik evli insanım.eşim mesela benden daha beceriklidir ikide bi o daha becerikli sen yapamazsın diyip benim canımı sıkıyor

ben böyle anneleri anlamıyorum ya. motive edeceğine köstek oluyor.
anneniz gitse ve siz kendi başınıza kalsanız inanın daha güzel bakarsınız bebeğinize. en azından kimse sizi demotive etmemiş olur.
annelik öyle bir şey ki her haliyle içgüdüsel. evladınıza sizden daha iyi bakabilecek bi varlık yok inanın buna..

Ay nevar beceremiycek anlamıyorum ya sizin baktığınız gibi asla bir bakıcı yardımcı bakamaz siz kalbinizle sevip bakicaksiniz yardımcı parasıyla pakacak küçükken hiç bebeklerle oynamadinizmi büyütmeyin gözünüzde lütfen daha küçük yaşta anne olanlar var.

Ne münasebet canım sen bakamazsın da ne demek, şuan çok yeni lohusasın tabii ki yardıma ihtiyacın var ama zamanla kendin halledebilir duruma geleceksin.

Ben de Eylülde doğum yaptım annem 3 ay yanımdaydı bana yardım etmek için, ama ben daha lohusayken şöyle yapmaya başladım. Bebek ne zaman ağlasa kendim gittim yanına anneme de dedim ki ben senin yanına gelip yardım istemedikçe sen kalkma, benim bebeğe alışmam ve öğrenmem için bu şart. Bebek aşırı ağladığında annemi kaldırıp onun bebeği nasıl sakinleştirdiğini izledim öğrendim ve bir kaç gün sonra annem bana sen çözdün bu işi demişti. Annemi geceleri neredeyse hiç uyandırmadım diyebilirim rahatlıkla, hep ben baktım.

Zaten bebek büyüdükçe uyku aralıkları açılıyor, sen ona alışırken o da sana ve dünyaya alışıyor. Olmayacak bir şey değil yani, evet tek başına bakman yorucu ama çok da zevkli, çok da güzel bir şey. Alıştıkça da kolaylaşıyor

Bence bakarsaniz, ben bakabildim:) ben çocuk tutmasını,giydirmesini vs hic bilmiyordum. Annem vardi o yapıyordu hep, anneme dedim, sen gideceksin bana öğret nasil giydirip , çıkaracağım üstünü dedim gösterdi ben yaptım. Ama tabi banyoyu yaptıramadim,eşimle birlikte yaptık, tırnağını kesemedim eşim kesti. 6 yasinda oğlum bana kestirmez o konuda güvenmiyor. Valla çiçek gibi baktim. Ama simdi yeniden bebeğim olsa giydirebilir miyim diye düşündüm siz yazinca geceleri kalkmak filan zorlamadi beni ilk zamanlar eşimle kalktik. Ben emzirdim o gazını çıkardı tabi gece 4 defa kalkıyorsak o 2 defa uyanabildi. Zamanla hersey oturdu

En zor bebeklerden bile olsa bakacaksınız, annesi sizsiniz.
Zombi olursunuz, hayatınız kayar ama yine de bebeğinize layığıyla bakarsınız.

Annem vardi o yapıyordu hep, anneme dedim, sen gideceksin bana öğret nasil giydirip , çıkaracağım üstünü dedim gösterdi ben yaptım.

aslında ilk başlardaki sorunun kaynağı bu

hep bir bilenin yanımızda olması

hastanedeyiz sezeryanlıyım bebek geldi vs

eşim annen alsın dedi hayır dedim sen alacaksın

bilemem dedi öğrenirsin dedim

benim kardeşim vs de yok hayatımda küçük bebek bir arkadaşımınkini görüp sevdim uzaktan

eve geldik ben giydirdim vs

neyse bebek yıkanacak

annem kendi kendine düşünmüş bana yıka derse parmağımdaki yüzük de çıkmıyor nasıl yapsak vs diye

ben aldım bebeği yıkadım o da yardım etti

sonra benden bebeği 8 ay büyük arkadaşım ile konuştuk bir bebeği 4 kadın yıkıyorlarmış

annesi de su döküyormuş, şok olmuştu eşimle yıkıyoruz deyince ki arkadaşım tek yıkıyordu

yani neye alışırsak onu uyguluyoruz

anneler yardım ediyor güzle ama genelde balık tutmayı öğretmeyip balığı eşimize verip sonra da sen tutamazsın diyorlar

bir bıraksa belki tutacak da kendine güvenini yıktığı için balığı tutmaya başlamaktan korkuyoruz

o nedenle en iyi bebek bakanlar ailesi uzkata olanlar

destek isterse telefon açıp soruyor ama mecburen kendi bakıp kendi çözüyor

aslında ilk başlardaki sorunun kaynağı bu

hep bir bilenin yanımızda olması

hastanedeyiz sezeryanlıyım bebek geldi vs

eşim annen alsın dedi hayır dedim sen alacaksın

bilemem dedi öğrenirsin dedim

benim kardeşim vs de yok hayatımda küçük bebek bir arkadaşımınkini görüp sevdim uzaktan

eve geldik ben giydirdim vs

neyse bebek yıkanacak

annem kendi kendine düşünmüş bana yıka derse parmağımdaki yüzük de çıkmıyor nasıl yapsak vs diye

ben aldım bebeği yıkadım o da yardım etti

sonra benden bebeği 8 ay büyük arkadaşım ile konuştuk bir bebeği 4 kadın yıkıyorlarmış

annesi de su döküyormuş, şok olmuştu eşimle yıkıyoruz deyince ki arkadaşım tek yıkıyordu

yani neye alışırsak onu uyguluyoruz

anneler yardım ediyor güzle ama genelde balık tutmayı öğretmeyip balığı eşimize verip sonra da sen tutamazsın diyorlar

bir bıraksa belki tutacak da kendine güvenini yıktığı için balığı tutmaya başlamaktan korkuyoruz

o nedenle en iyi bebek bakanlar ailesi uzkata olanlar

destek isterse telefon açıp soruyor ama mecburen kendi bakıp kendi çözüyor
Haklısnız benim ailemde uzaktaydi ama eşim çok cesaretliydi , ben ona da cok güvendim. Tek başıma yıkayamadım ama herkes bebeğe bakabilir , anneler kendi evlatlarını hala küçük çocuk gibi gördükleri için bişey yaptırmıyorlar.

Çok üzücü sana şuanda böyle şeyler söylenmesi kimseyi dinleme yaparak göster canım annesin sen içgüdüsel bişey de var bu işte kapa kulaklarını

hiç strese girme canım bakarsın tabiki

Back
X