- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Anlatmiyim bence
Yok gayet de anlıyorlar, babam kadar kızıma yumuşacık davranan yoktur heralde ama babam ne derse hemen yapıyor kızım tek bi bakışından anlıyor babamın onun yaptığı bişeyden hoşlanmadığınıŞimdi diyelim ki çocuğun seni milletin içinde bir şekilde rezil ediyor. Ne yaparsın. 2-3yasşındaki çocuk oturup konuşmadan anlamaz. Ben olsam sert bir dille uyarırım eğer devam ederse sizin abarttınız gibi değil hafif canını yakacak şekilde tokat atarım. Bunun neresi travma vs vs şeyler yaratıyor?
Arkadaşım fikirlerimi kendime saklayacaksam hesabımı kapatmam gerekir. Ayrıca bana yeri geldiği zaman vurdular yeri geldiği zaman da baş tacı yaptılar. Şimdi travma yaşamış mı oluyorum
Yasamis zaten belli. Sanki tokat atinca herkesin icinde cocuk susacak.Tamam da buraya konu açıp hayatım kötü, ölmek istiyorum yazanlar var. İyi o zaman intihar et gitsin diyebilir miyiz fikrimiz bu diye?
Yeri gelince vurdular, travma mı yaşamış oluyorum diye sormuşsun. Sorunun cevabı, verdiğin cevaplarda gizli...
Sende bana benziyorsun bende oyleyim yemezse yedirmemm ortunmezse ortmem sıkmam cocuklari evde kural koyarsan er yolunda gider dagilmayan ev olmaz olmasinda bizde belli oyun alanlari vardir orada istediklerini yapabilir cocuklar .. orda bir ozgurluk tanidigim icin geri kalan hicbirseye ellemezler .evde ne yemek pismisse onu yiyecekler mecbur istemezse yemez ama 1 saat sonra mutlaka o tabak yemek yenir.. cunku acikmis olur .. aburcubur haftada bir kere onun disinda ev yapimi atistirmaliklar bayila bayila yenir oyle alistilarki disari ciktigimizda biri abur cubur uzatirsa bizden izinsiz alinmaz alma desekte konu kapanir haa bunlar kendiliginden olmadi neredeyse oglum 6 aylikkenden basladim abisini gore gore kizimda uyum saglamak zorunda kaldi tek problemimiz oglumun uykusu onu cozemedikHayret kimse bana sen ne bicim annesin dememis...
Siz 15 yaşındaymışmısız sizin adınıza üzüldümYa burada şiddeti filan meşrulaştırmaya çalışmıyorum. Neden anlaşılmıyor ben?
Evet siz travma yaşamış oluyorsunuz bunun kanıtı da yazmış olduğunuz mesajlar malesefArkadaşım fikirlerimi kendime saklayacaksam hesabımı kapatmam gerekir. Ayrıca bana yeri geldiği zaman vurdular yeri geldiği zaman da baş tacı yaptılar. Şimdi travma yaşamış mı oluyorum
15 mi??Siz 15 yaşındaymışmısız sizin adınıza üzüldüm
Bu kadar iste... Bizde illa ye cocugum ye, cocugu catlayana kadar yedirmeye calisiyolar. Ya cocugun arkasini toplamazlar ya asiri sikarlar..Sende bana benziyorsun bende oyleyim yemezse yedirmemm ortunmezse ortmem sıkmam cocuklari evde kural koyarsan er yolunda gider dagilmayan ev olmaz olmasinda bizde belli oyun alanlari vardir orada istediklerini yapabilir cocuklar .. orda bir ozgurluk tanidigim icin geri kalan hicbirseye ellemezler .evde ne yemek pismisse onu yiyecekler mecbur istemezse yemez ama 1 saat sonra mutlaka o tabak yemek yenir.. cunku acikmis olur .. aburcubur haftada bir kere onun disinda ev yapimi atistirmaliklar bayila bayila yenir oyle alistilarki disari ciktigimizda biri abur cubur uzatirsa bizden izinsiz alinmaz alma desekte konu kapanir haa bunlar kendiliginden olmadi neredeyse oglum 6 aylikkenden basladim abisini gore gore kizimda uyum saglamak zorunda kaldi tek problemimiz oglumun uykusu onu cozemedik
bu yemek konusunda kendimi daha yeni aşabildimBu kadar iste... Bizde illa ye cocugum ye, cocugu catlayana kadar yedirmeye calisiyolar. Ya cocugun arkasini toplamazlar ya asiri sikarlar..
Ben su an emziriyorum simdi bile zorlamam, 2 kere denerim emmedi mi birakirim... Demek ki istemiyo sut. Yemek konusu onemli, az yesin nolacak...bu yemek konusunda kendimi daha yeni aşabildim
eskiden üzülüyordum yemek yemiyor aç kalıyor diye o yüzden zorluyordum ama bu sefer sıpa iyice inatlaşıp ağzını kitliyordu resmen
Şimdi bıraktım iki kere veriyorum baktım istemiyor indiriyorum onun sandalyeden ben yemeğimi yiyip kalkıyorum acıkınca kendisi ister nasılsa diye ama dediğim gibi daha çok yeni aştım bakalım inşallah umduğum gibi olur da kendiliğinden yemek ister
Ama hak veriyorum size çocuğa bişeyi zorladıkça çocuk inatla yapmıyor rahat bırakınca işler daha yolunda gidiyor
Doğru haklısınız açlıktan ölene kadar duracak değilBen su an emziriyorum simdi bile zorlamam, 2 kere denerim emmedi mi birakirim... Demek ki istemiyo sut. Yemek konusu onemli, az yesin nolacak...
Cok mutsuz. Keske dogurmasaydim dedigine eminim, ama cocuk da geri gitmez ki..Doğru haklısınız açlıktan ölene kadar duracak değil
Bi de ben de strese giriyordum her yemek saati yaklaşınca Nasıl geriliyordum anlatamam şükür yavaş yavaş aşıyorum ama
Ama diğer her konuda da rahatımdır
Ne istiyorsa giyer neyle oynamak istiyorsa oynar kendisine zarar verecek şeyler dışında fazla müdahale etmiyorum ben
konu sahibine de tavsiye ederim biraz çocukları rahat bırakmasını
Fazla müdahaleci bi anne gibi geliyor bana çünkü
Cok merak ediyorum 2-3 yasinda ki cocuk sizi nasil rezil edebilir? Rezil olma kriterleriniz nelerdir? 2 yasinda bi cocugum var. Ne yapsa rezil olurum acaba diye dusunuyorum aklima hic bisey gelmedi. Huysuzluk aglama vs ise bahsiniz. Buna rezillik degil cocukluk diyoruz biz.
Adi uzerinde cocuk dogru yanlis ayirt edebilecek yasta degil. Yaptigi hatalarin sorumlulugunu alacak yasta da degil. Ve siz yaptigi hata icin ona siddet uyguluyosunuz. ( hafifce vurmakta sertcevurmakta hatta azarlamakta(psikolojik) siddettir)
Sindirip bastiriyosunuz.
Yok gayet de anlıyorlar, babam kadar kızıma yumuşacık davranan yoktur heralde ama babam ne derse hemen yapıyor kızım tek bi bakışından anlıyor babamın onun yaptığı bişeyden hoşlanmadığını
Kızım parka gittiğimizde her dönüş saati geldiğince çığlık çığlığa bağırıyor
Ellerinden tutup niye gitmemiz gerektiğini anlatıyorum beni dinliyor mu hayır dinlemiyor çoğu Zaman, ağlamaya bağırmaya devam ediyor ama ben hayır gidiyoruz artık deyip alıp götürüyorum zaten bi dk içinde kendiliğinden susuyor
Şimdi senin dediğini yapsam ve Tokat atsam daha çok ağlayacak ve benimle daha çok inatlaşacak biliyorum ne gerek var onun o minnacık tertemiz kalbini kırmaya
Azıcık sesim yükselse kızımın ifadesi değişiyor üzülüyor görüyorum
Allah sabrımı tüketmesin, Allah şaşırtmasın beni ki kızıma asla asla şiddet uygulamayayım
Ama biliyorum ki bu dediklerime de bişe bulacaksın o yüzden bence daha fazla diyaloğa girmeyelim çünkü Can'ım sıkılıyor yazdıklarını okudukça
Sana iyi geceler
Tamam da buraya konu açıp hayatım kötü, ölmek istiyorum yazanlar var. İyi o zaman intihar et gitsin diyebilir miyiz fikrimiz bu diye?
Yeri gelince vurdular, travma mı yaşamış oluyorum diye sormuşsun. Sorunun cevabı, verdiğin cevaplarda gizli...
15 mi??Ben de yaşıtım biri varmış gibi konuşuyorum nerden bilirim öyle büyük büyük laflar etti ki.. Hay allahım üzüldüm şimdi küçücük çocuk daha, şiddeti savunuyor
Siz 15 yaşındaymışmısız sizin adınıza üzüldüm
Evet siz travma yaşamış oluyorsunuz bunun kanıtı da yazmış olduğunuz mesajlar malesef
Evet mutsuzluğu her kelimesinden akıyor ne yazık kiCok mutsuz. Keske dogurmasaydim dedigine eminim, ama cocuk da geri gitmez ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?