- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Ya şok oluyorum çocuklardan bu kadar şikayet duyunca. Çocuk bu elbette huysuzluk yapabilir. Neden halinize şükredip psikolojinizi duzeltmiyorsunuz? Böylesi hem size hem çocuklara zarar. Sizin negatif davranışlarınız çocukları da etkiliyor. Ben 6.ya hamileyken sizin kadar stres yapmıyorum. Evet sinirlendiğim çileden çıktığım anlar oluyor hamileliğin de etkisiyle ama gözlerime bakıp gülmeleri yetiyor kendime gelmem için.
Geçen gün mesela; sitede lağım patlamış ve her yerleri pis su olmuş. Eve geldiler 3u girip oynamış biri 1.5 biri 3.5 diğeri de 7.5 yaşında. Alıp küçüğünü yıkadım ortanca banyoda. Bekler misin annecim dedim gidip ağladım zırladım(hem son ayimdayim hem de bel fıtığı var ve çocuk yıkamak işkenceden farksiz). Yanına gelip hicbir şey yokmuş gibi diğerini yıkadım. Büyüğüne de kendin yıkan dedim çıktım işin içinden.
Lütfen hem kendiniz hem çocukların psikolojisi için biraz rahat davranın kendinizi kasmayın. Bırakın dökülsün kırılsın düşsün ama siz rahat olun bu rahatlık çocukları da etkiler. Bakın 1.5 yaşındaki kızım sokakta düşse kalkar ellerini üstünü silkeler. Her zaman hayat güllük gülistanlık olmayacak elbet ama kizlarinizin huysuz olmasının sebebinin siz olduğunu düşünüyorum. Gerekirse yardım alın devlet hastanelerinde psikolog psikiyatrist var.
27 yasında 6. ya hamıle olmakEvet aşığım ona :) eşim iyi bi görevde devlet memuru.
aynen ben eşimle oturup ne yemek yyebiliyorz bi yerde ne kahve içmek özledim o günleriMalum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk
ayrıca herkesten çok bizim hakkımız var dinlenmeye soluklanmaya keyif yapmaya ama gel gör ki bu zor değil imkansızaynen ben eşimle oturup ne yemek yyebiliyorz bi yerde ne kahve içmek özledim o günleri
Yok 19 da başladım :)27 yasında 6. ya hamıle olmak
18 yasında dogurmaya basladınız sanırım
benım canım kıymetlıdır yazık gunah bedene bukadar ezıyet etmek nasıl dayandınız
kolay dogumun demekkıYok 19 da başladım :)
Normal doğumda annenin tüm vücudu yenileniyor onun etkisi herhalde gayet iyiyim çok şükür. Sadece hamilelik yordu biraz.
İlk doğum çok zor oldu biraz da erkendi ama onun dışındakiler çok zorlama di. Biraz da ağrı esiğim yüksek sanırım.kolay dogumun demekkı
annem 2 tane normal dogurdu dogum yapması yasaklandı kaybedıyorlardı annemı yanı bırak yenılenmeyı...
hayırlı olsun bebısınız bu arada
çok güzel yazmışsınız takdir ettim sabrınızı, kırmızı ile belirttiğim yer var ya işte o kısım yüzünden benim sabrım kalmıyor çünkü niye ağlıyor diyen eşim ve de alt katım da ki kv ! Onlar ağlamasını duyacak diye olan bana oluyor, üstelik bu sebepten kapıma gelen kv yi almadım içeriye ağladığı zaman gelmeyin Demedim mi diye. Artık konuşmuyorum samimiyet tamamen kestim hiç bir şekilde yorum yapamazlar ama gelin görün ki ben o psikolojiden kurtulamıyorumTelkinde etme ,şartlanmada ama ne olur biraz akışına bırakmaya çalış. İnan faydası yok sana şimdiden bunları kafana takmanın.
Ağlayan ağlasın,düşmediyse canı acımadıysa ekstrem birşey değilse yani şımarıklıksa duyma,inan ki bizi çok güzel yönetiyorlar bu minnoşlar. Bazen benimkininde sarı damarı tutuyor,olmadik yerde ağlıyor hüngür hüngür sanki dövmüşsün gibi,hiç oralı olmuyorum,üzerine düşmüyorum,sakinleşince konuşalım diyorum,mecbur susuyor,evdeysem ben dinlemek istemiyorum,arka odaya geçiyorum sen sakinleşince gelirim diyip çıkıyorum odadan,ağlayıp ağlayıp susuyor. Ben kötü bir annemiyim sence? Bence değilim zira aman ağlamasın yeter ki demiyorum. İnsanlar kalabalık ortamda bakıyorlar tuhaf tuhaf "kadina bak çocuk ağlıyor ama umurunda değil" der gibi ama inan umurumda değil. Olmasi gereken bu zira üzerine düştükçe beterini yaşıyorsun tecrübe ile sabit. Sakinleşince ikimizde oturup konuşuyoruz,öpüşüyoruz en az hasarla krizi atlatıyorum.
Benim kızım inadindan 1 sene anakucağında her yere yürüttü beni düşün,bebek arabasina binmedi,oto koltuğuna oturmadi,bir gün tepem attı dedim bu böyle olmaz hata yapıyorum ben. Evde konuştum arabayla gezmeye gideceğiz,koltuğunda oturmazsan gidemeyiz hava soğuk diye anlattım tamam mı tamam ama inan her seferinde kucak diye ağlayıp kriz geçirircesine ağladi daha arabayı çalıstırmadan ve her seferinde eve girdim,ağladı sakinleşince yeniden anlattım oturmazsan gidemeyiz diye ve 1.5 saatin içinde o arabaya 3 yada 4 kez gidip eve geldik,sonuç ne mi oldu,dışarı çıkmak istediği için sonuncuda gayet sakin oturuyordu o koltukta ve bir daha kucak istemedi. Pes etmedim oda anladı artık araba olmadan gezmeye gidemeyeceğini ve o pes etti ki 18-20 ay civarıydı. Sende pes etme,sinirleniyorsan uzaklaş,başka bir odaya geç,sakinleşince gel. Bağırmak işe yaramaz,sende üzülürsün bağırınca zaten sonradan. İnanki hepsi aynı. Ne senin çocukların çok huysuz ne benimki,ha tabiki sakin uslu çocuklarda var ama geneli böyle inan.
Kaç kız kaç erkek? Yardımcınız var mı, kv anneniz vs yardım ediyor mu?Yok 19 da başladım :)
Normal doğumda annenin tüm vücudu yenileniyor onun etkisi herhalde gayet iyiyim çok şükür. Sadece hamilelik yordu biraz.
3 erkek 3.kız da yolda :) ev işlerine yardımcı biri geliyor 5 aydır falan hafta içi yarım gün. Annem de yakın oturuyor küçüğü sıkışınca bırakıyorum. Evdeyse tabi. Pek evde olmaz bol bol gezer de:) hatta doğumda da hacca gidiyor.Kaç kız kaç erkek? Yardımcınız var mı, kv anneniz vs yardım ediyor mu?
Can kusların annesıMalum her tatile gitcegimiz donem acarim bu konuyu her tatil husran olur istemem gitmem ama esim cok tatil manyagi gider yaptirir rezervasyon..sonrada bi sekilde ikna eder beni
Biz 4 kisilik bi aileyiz 2 ve 7 yasinda iki kizim var cok sukur sagliklilar ama biz coluk cocuguyla faliyetler yapan mutlu olabilen bi aile hic olamadik mesela cok bunaldik bi yemege gitmek istedik heveslendik bi cikariz herkes ayri mutsuz 7 yasindaki kizim mizlar yoruldum uykum geldi yurumicem yemicem ggidelim vs... Kucukte kimde ne gorse o beniiiimmm diye aglar ..ama bu bahsettigim aglamalar mizlama gibi degil sibir krizi gibi...sonuc tatilede gitsek piknigede gitsek parkada gitsek sorun bizim evden cikmamiz..
HA SIMDI COGUNLUK DIYECEK BILIYORUM AYYY BU KADININ COCUKLARDAN DERT YANMASINDAN BIKTIK DIYE
ama sunu eklemek istiyorum ben bi anneyim 2 cocuk dogurdum onlarin sorumluluklari var artik oyle karikoca degilsin ayni zamanda annesin tatile tabi gidicem cocuklarim gunes alsin gezsin tatil anisi biriktirsin bunlarda sorun yok ama anne olan kadin , insan olmaktan vaz mi geciyor ? Mesela aksam otelde yemek saati gelince ailece oturalim yemek yiyelim istiyorum o yok bizde surekli ya babasi ya ben kucugun pesinden kosuyoruz yerinde hic durmuyo vardiyali yemek duzeni ! Hep birlikte denize girmiyoruz oyle suda eglenmek yok bizde kizim sevmiyo denizi..(hos neyi seviyo deseniz hic bisey) biri girer sonra oburu sirasi gelince..
Topluca piknige cok gideriz kizim park gorur inmez herkes yer icer ben salincak basinda gidene kadar dikilirim tek basima..oglen sicaginda odaya sokamayiz yatagi olmadan arabada vs..uyumaz
Eeee canlari saolsun onlar cocuk yapar eder esim yorulur tatile gitmek dinlenmek ister herkes hakli..peki benim niye hic biseye hakkim yok evet anneyim ama kadin degilim 3 ogun yemek yiyebilen normal bi insan degilim sosyalligi zaten gectim zorunlu ihtoyaclarimi bile karsilarsam ne mutlu
Simdi bu sene ikinci kez zulum bi tatil surecine giriyoruz YARIN..
Sanmayin ki sadece sikayet ediyorum bi cok altarnatif cozum yolu deniyorum arastiriyorum en buyuk sonir harbi ogle gunesinde cocugu iceri sokamiyorum ve oyalayip eglendircek biseyde bulamiyorum cabuk sıkılıyo..sonra yay gibi kasilip ciyak ciyak bagiriyo bu esnada esim buyuk kizla cocuk klubunde pinekliyo..gece gec yatmalari mumkun degil hem oglen uyurlar hemde aksam 8,5 ta yatarlar sonra tikil kal odaya..
Oooooooofffffff oooffff cok darlandim coookk
Allah bağışlasın3 erkek 3.kız da yolda :) ev işlerine yardımcı biri geliyor 5 aydır falan hafta içi yarım gün. Annem de yakın oturuyor küçüğü sıkışınca bırakıyorum. Evdeyse tabi. Pek evde olmaz bol bol gezer de:) hatta doğumda da hacca gidiyor.
3 erkek 3.kız da yolda :) ev işlerine yardımcı biri geliyor 5 aydır falan hafta içi yarım gün. Annem de yakın oturuyor küçüğü sıkışınca bırakıyorum. Evdeyse tabi. Pek evde olmaz bol bol gezer de:) hatta doğumda da hacca gidiyor.
Peki bu o an içinde bulunduğu durumun koşullarına uyum sağlayamayan, o koşullarla mutlu olmayı başaramayan, "niye ya niye" diye sızlanan tavır size birini hatırlatıyor mu? Mesela büyük kızınızı?Gercekten dogru cok dogru tespit..size katiliyorum ama kabullenip artik benim hayatim boyle bu sekilde mutlu olmanin yollarina bakiyim diyemiyorum surekli niyeeeee yaaa niyeee diye sizlaniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?