beceremiyoruz biz bu isi

okadar negatıf okadar hayatdan bezmıs okadar mutsuzsunuz kı
bence cocuklarınız bu yuzden hırcın

benımde 6 bucuk aylık kızım var ben ne zaman gergın olsam kızım 20 katı kıyamet koparıp cinnet gecırıyor cunku bebekler ve cocuklar herseyı fazlasıyla hıssedıyorlar

ben sızın gercekden bı kendınıze ıyı gelecek seyı yapma taraftarıyım
bunun ıcın tatıle mı cıkarsınız bakıcı mı tutarsınız psıkologa mı gıdersınız naparsınız bılmıyorum ama sızın huzursuzlugunuz tum evı huzursuz edıyor dısardan sureklı evını cocukları herseyı sıkayet eden bı hanım olarak gorunuyorsunuz

ıyılıgınız ıcın soyluyorum ınsallah mutlu olursunuz... ınsallah sorunlar duzelır

Evet aşığım ona :) eşim iyi bi görevde devlet memuru.
27 yasında 6. ya hamıle olmak
18 yasında dogurmaya basladınız sanırım
benım canım kıymetlıdır yazık gunah bedene bukadar ezıyet etmek nasıl dayandınız

Allah yardimcin olsun arkadasim seni cok iyi anliyorum. 20 aylik bi kziim var ve ikinciye hamileyim. Ama ufaklik beni o kadar yoruyor ki inan bu ikinci bebise nasil bakacam diye korkuyorum. Uykusu yemesi genel anlamda iyidir fakat biz evden ciktigimiz anda nereye gitsek stres olup geri geliyoruz. Bi restorana gideriz kosusturmak ister, indirmezsek aglar ama dedigin gibi sinir krizleri, avm'lerde gezemeyiz bebek arabasini oldum olasi sevmez. Kendi yurumeyecekse yaygarayi basar kendini yerlere atar ve tepinir. Ve bu dedigimiz ufaklik daha 2 yasinda bile degil. Daha tatile gitmeyi denemedik artik seneye insallah. Bende kendimi avutuyorum buyuyunce daha rahat olur diye ama senin konunu gorunce belkide cocuk nasilsa oyle devam eder diyorum

aynen ben eşimle oturup ne yemek yyebiliyorz bi yerde ne kahve içmek özledim o günleri

Ilerıdekı neselı tatılıllerınızı dusunerek sabret canım dusunsene bes sene snra sfrada kahkahalar atan bı aıle olacaksınız 10 sene snra fıstık gıbı ıkı genckızınla hersey daha eglencelı olacak sıradan seyler bıle... Sıkır sıkır fıkır fıkır ıkı kız ne mutlu sana maşallah bugunler de gececek ve sen bu sıkauetlerını ozleyeceksın :)

27 yasında 6. ya hamıle olmak
18 yasında dogurmaya basladınız sanırım
benım canım kıymetlıdır yazık gunah bedene bukadar ezıyet etmek nasıl dayandınız
Yok 19 da başladım :)
Normal doğumda annenin tüm vücudu yenileniyor onun etkisi herhalde gayet iyiyim çok şükür. Sadece hamilelik yordu biraz.

Normal doğumda annenin tüm vücudu yenileniyor onun etkisi herhalde gayet iyiyim çok şükür. Sadece hamilelik yordu biraz.
kolay dogumun demekkı
annem 2 tane normal dogurdu dogum yapması yasaklandı kaybedıyorlardı annemı yanı bırak yenılenmeyı...

hayırlı olsun bebısınız bu arada

kolay dogumun demekkı
annem 2 tane normal dogurdu dogum yapması yasaklandı kaybedıyorlardı annemı yanı bırak yenılenmeyı...

hayırlı olsun bebısınız bu arada
İlk doğum çok zor oldu biraz da erkendi ama onun dışındakiler çok zorlama di. Biraz da ağrı esiğim yüksek sanırım.
Doğum gözümü korkutmuyor benim de şu hamilelik bin beter....

Teşekkür ederim inşallah hayırlı sağlıklı bi şekilde kucağıma alırım :)

çok güzel yazmışsınız takdir ettim sabrınızı, kırmızı ile belirttiğim yer var ya işte o kısım yüzünden benim sabrım kalmıyor çünkü niye ağlıyor diyen eşim ve de alt katım da ki kv ! Onlar ağlamasını duyacak diye olan bana oluyor, üstelik bu sebepten kapıma gelen kv yi almadım içeriye ağladığı zaman gelmeyin Demedim mi diye. Artık konuşmuyorum samimiyet tamamen kestim hiç bir şekilde yorum yapamazlar ama gelin görün ki ben o psikolojiden kurtulamıyorum

Kaç kız kaç erkek? Yardımcınız var mı, kv anneniz vs yardım ediyor mu?

Seni çok iyi anlıyorum. Benim iki yaşında bir oğlum, 5 aylık bir kızım var. Bir süre insanlıktan çıktım resmen. Açlık, uykusuzluk, yorgunluk, stres resmen survivorda gibiyim. ne zaman bitecek diye gün sayıyorum. Tatile de gittim, kocamın burnundan da getirdim. Ohh sefam olsun.

Eşinizle aranızda uyumsuzluk varsa ister istemez çocuklarınıza yansıyor olabilir.Tahammülünüz kalmadığı için şikayetçisiniz.Madem evden çıkınca oluyor eşiniz tek gitsin o zaman tatile.Çocukların her türlü sorumluluğu anne babadadır eşiniz yardımcı da oluyormuş zaten.Kendinizi motive edin bence önce sonra çocuklara yansır nasılsa..

Kaç kız kaç erkek? Yardımcınız var mı, kv anneniz vs yardım ediyor mu?
3 erkek 3.kız da yolda :) ev işlerine yardımcı biri geliyor 5 aydır falan hafta içi yarım gün. Annem de yakın oturuyor küçüğü sıkışınca bırakıyorum. Evdeyse tabi. Pek evde olmaz bol bol gezer de:) hatta doğumda da hacca gidiyor.

bigunmutlaka bu arada ev yapımı sihirli değnek kitabını okusana. İnsana huzur veriyor. Kısa bi kitap her gün tekrar okuyabilirsin. Daha pozitif oldum okuduktan sonra

Can kusların annesı
Bende 2 yıllık evlıyım cocuk yok
Rahatım
Ama. Canım bebek öpüp koklamak ıstiyor

Kücukken bakılıyorlar da buyuyunce zor evet

Allah bağışlasın

Hepsine tamam da 88 li nasıl o kadar yemek pişirilir bi evde 8 kişi olcaksınız yemek pişirmeyi sevmediğimden daha doğrusu mutfağı diyelim senin yorumunu görür görmez aklıma mutfak geliyor nedense :)

Gercekten dogru cok dogru tespit..size katiliyorum ama kabullenip artik benim hayatim boyle bu sekilde mutlu olmanin yollarina bakiyim diyemiyorum surekli niyeeeee yaaa niyeee diye sizlaniyorum
Peki bu o an içinde bulunduğu durumun koşullarına uyum sağlayamayan, o koşullarla mutlu olmayı başaramayan, "niye ya niye" diye sızlanan tavır size birini hatırlatıyor mu? Mesela büyük kızınızı?

Siz iki çocuk annesi olarak gösteremediginiz uyum ve mutluluğu 7 yaşında bi çocuktan bekliyorsunuz. Halbuki o annesinden ögrendiği rutini taklit ediyor sadece.

Çocuklar yetişkinler gibi değildir; gerginliğinizi, mutsuzluğunuzu, duydukları her sözü, her tepkinizi kaydederler. Sürekli ögrenme halindedirler. Sizin ona ögrettiginiz gergin olma halini yansıtıyor çocuğunuz da. "Neden sıcak" "neden ögretmenim yok" "neden arkadas yok" soruları sizin sorduğunuz "neden çocuklarımla güzel bi tatil geçiremiyorum niye niye" sorusunun onun hayatına yansımış hali.

Ki sorun sadece büyük kızınızla sınırlı değil, kücügü de yavaş yavaş o yöne doğru evriliyor.

Bakın "laftan anlamayan çocuk" diye bi şey yoktur "laf anlatamayan, çocuğuyla aynı lisanı paylaşamayan evebeyn" vardır. Eğer fiziksel olarak sizinle iletişimini güçleştiren bi rahatsızlığı yoksa çocuğunuza bi şeyleri yanlış anlatıyor, yanlış öğretiyorsunuz, yanlış mesajlar veriyorsunuz demektir.

Eşinizle bir olmaktan, biz olmaktan, başbaşa vakit geçirmekten vazgeçmek zorunda degilsiniz. Bu yüzden dert tasa hastalık sahibi olmak zorunda da değilsiniz.

Çocukların bi rutine, gün içinde hangi saatlerin onlara hangilerinin size ait olduğunu bilmeye, kendinizi tamamen onlara adadıgınız zaman dilimlerine ihtiyacları var. Yani parkta onunla beraber gerçekten eğlendiginizi görmeye, sizinle kumdan kale yapmaya ihtiyacı var. Ve siz bunu yaparken gözünüz yan masada, eşinizde, kendi eglencenizde kaldıgında çocuklar sevildikleri, eglendikleri hissine, doyuma ulaşmıyorlar. Siz onlara bu doyumu verebildiginizde onlar da size eşinizle baş başa aynı kumsalda yürüyecek, romantik bi aksam gecirecek zamanı verecekler.

Özetle "Bebeğim öglen seninle ilgilendim, şimdi de babanla ilgilenme zamanı geldi" deyip ona yalnız geçirecegi bu zaman için alternatif yaratmanız yeterli olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…