Beceriksizim:(

Umutlu30

vazgeçilmezimmm
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
774
64
318
39
İstanbul
elimden ne yemek ne pasta ne temzilik hibirşey gelmiyor
nefret etmeye başladım kendimden
bu halimde kocaya gidicem
neyime güveniyorsam
offfffff neden ben böyle biri oldum

bü tip şeyler merakla olur ve her bekar tınlamaz bende umursamazdım yemek yapmayı vs bilmezdim ama evlenince öyle bir öğreniyorsunki allah veriyor yani ama yavaş yavaş yemek yada tatlı denemelerine başlamalısın

canım canını sıkdıgın seye bak sende bende evlendıgımde 18 yasındaydım okul bıttı evlendım ama ne yemek yapmasını nde temzılık ne bısye yapmasını bılırdım allaha sukur sımdık net var yapıcagını yazıorsun cıkıor ya olmasaydı ben hıc unutmam ılk yaptıgım yemegı esım uzuılmım dıye yedıde adam olucekdı sımdık sorsan ona benden daha ıyı yemek yapan yokdur yanı dıcegım uzulme ogrenırısn zmanla

denemeler yapıyorum ama olmuyor
sinirden ağlıycam ya
az önce bir tatlı yaptım yine başaramdım çöpe
özgüvenimi tamamen kaybettim hiç yapamıycakmışım gibi geliyor bana

denemeler yapıyorum ama olmuyor
sinirden ağlıycam ya
az önce bir tatlı yaptım yine başaramdım çöpe
özgüvenimi tamamen kaybettim hiç yapamıycakmışım gibi geliyor bana

kıyamam ya üzülme dur zamanla olur bu işler bol bol tariflere bak denemeler yap aynını uygula sıkma canını ya evlenince sıkılıcak çok şeyin olucak zaten :))

Elinizden mi gelmiyor, yoksa yapınca güzel mi olmuyor ?
Eğer çaba harcıyorsanız ve olmuyorsa zamanla olacaktır , eğer çaba harcamayıp üzülüyorsanız , niye yakınıyorsunuz ?

böyle olmamda hem ailemin hem kendi suçum var
25 yaşındayım küçükülkten beri birşey yapmaya kalksam sen yapamasın beceremezsin diyip durdular
bende umursamadım hiç aman evlenince öğrenirim dedim
şuan nişanlıyım 3 ay kaldı düğünüme kötü olanda kayıvaldiem çok çok titiz ve becerikli bir kadın
vede altlı üstlü oturucam şimdiden korkmaya başladım ben ya:

Ay bir de kulaktan dolma,anlatılan tariflere kulak asma.

Bilene anlatır gibi,aman çok kolay şekerim,2 yumurta çırpıyorsun falan filan diye anlatırlar.Asla yediğinin aynısı olmaz.Ben böyle tarifleri asla denemem

Mutlaka bir detay atlanır.Sonra gidip ben yaptım olmadı dersin.Aaa söylemeyi unutmuşum şekerim,fırını önceden ısıtacaktın veya yağını en son katacaktın derler.

Elinizden mi gelmiyor, yoksa yapınca güzel mi olmuyor ?
Eğer çaba harcıyorsanız ve olmuyorsa zamanla olacaktır , eğer çaba harcamayıp üzülüyorsanız , niye yakınıyorsunuz ?

çaba harcıyorum ama elimden gelmiyor sanki hiç yapamıycakmışım gibi geliyor bana
nişanlana kadar aklım bir karış havadaydı hep gezerdim ne ev işi yaptım ne yemek
şimdide oturup kara kara düşünüyorum napıcam diye

nıye uzuluorsun kuzum aa kayınvalıdene yada nısnalına soyle yemek yapmasını bılmıorum de aa uzuldun seye bak delı derler kız sana nerde oturorsunıstanbulda ısen gel ogretım dıcem ama

öncelikle; denediğiniz tariflerde ölçüler muhakkak birebir olmalı ki acemi zamanlarınız da bile tutturabilesiniz.. misal ; aldığı kadar un tabiri, yeni başlayan bir aşçı için ne ifade edebilir..
annenizin denenmiş tarifleri ile deneyin .. malzemeden pişirme aşamasına kadar uyarsanız olmayacak diye bir seçenek kalmaz bence...
hatırlıyorum; ben lisedeydim galiba, hamur işlerine hevesleniyordum..bir tarif denemiştim nereden bulmuştum hatırlamıyorum 7-8 yumurta ve çok çok az undu tarifteki hatayı anlayamadım tabii sonuç tatlı ama leziz omlet olmuştu babacığım kırmayıp yemişti ama berbattı yani...
ayrıca;
ilk yemek yapmaya başlanıldığında ufak tefek hatalar, tutturamamalar, çöpe giden mamalar olması gayet normal...
zamanla aynı veya benzer şeyleri yapa yapa alışıyor insanın eli..
ve de;
yemek kursları oluyor halk eğitimlerin...bunlara da katılabilirsiniz...sofra süslemeden yemeklere, pastalara herşeyi birebir görerek öğrenme şansınız olur...
kolay gelsin-başarılar

Son düzenleme:

aynen katılıyorum size özelliklede netten aldığım tarifler hiç olmuyor ya önceden hep derdim aman tarifler var alır yaparım hiçde öyle olmuyormuş yemek yapmak pasta sanat işi resmen
ancak yanımda biri yapıcak görüceksin ozaman belki yapabilirim

canım takma bunlar basit şeyler bende okuldu falan derken hiç öğrenmedim yemek falan birde hiç ilgim yoktu yaa sadece makarna nişanlandım annem hep yalvarırdı kızım ilerde zorluk çekersin gel bi bak ben yemek yaparken falan derdi yinede bakmazdım ama evlenince pek bi meraklı oldum netten olsun yada eşim kitaplar falan aldı deniyorum hep daha 1senelik evliyim ama herşeyi öğrenmeye başladım hergün pastalar falan deniyorum gayette herkes çok beğeniyo sen çok takma tamammı bunları

nıye uzuluorsun kuzum aa kayınvalıdene yada nısnalına soyle yemek yapmasını bılmıorum de aa uzuldun seye bak delı derler kız sana nerde oturorsunıstanbulda ısen gel ogretım dıcem ama

kayınvaldiem biliyor bilmediğimi şimdiden söyliyim hüsrana uğramasın dedim:)
allah bilir arkamdan neler söylüyordur
ay birde şimdiden diyor temizliğimede yardıma gelirsin ben kendimkini yaptımda bu halimle onunki kaldı

canım ne kadar çok kaba dille eleştiriyorsun kendini.kendimi çok eleştiren biri olarak çok şaşırdım.en çok da 'bu halimle kocaya gidicem' demene.diğerleri de öyle.ama aklıma gelmedi şimdi. bence seninki beceriksizlikten çok güvensizlik.Senin de dediğin gibi.Bir yerden başla.Gerisi gelir.Üstüne git korkularının.Başlarda olmayabilir.ama seni yıldırmasın

Son düzenleme:
Kolay birşeylerle başla.
Mesela hazır yufkadan börek yap,hata payı yok gibi birşey.
Böylece kendine güvenin gelir.

cvbınız için teşk.
yemek pasta kurslarını bende düşündüm ama çalıştığım için zamanım olmuyor malesef bir pazarım var
onuda evde kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum
ya bende bilmemkten ziyade beceriksizlik var nasıl anlatsam bilmiyorumki
elime hiçbirşey yakışmıyor herkezde aynı şeyi söylüyor bana

Canimm benimm ya .. bunun beceriksizlikle hic bir alakasi yok ..
sadece cok cabuk pes ediyorsun ve yapamiyorum diyip kestirip atiyorsun ..
Yemek yaptin tadini tuzunu veya yaginimi fazla kacirdin bosverr
ilk veya ikinci deneyimde olur öyle seyler ama 3.cüde kesin müthis bir lezzetle karsi karsiya kalirsin ..

Kek yaptin kabarmadimi bosverr üzerine bir krem santi cirp (zaten hazir toz )
üzerine buldugun meyvelerden kes süsle üstünü al sana süper bir pasta ..

evlenince kendi evin olacagi icin herseyi bir özenle yapiyorsun zaten ..
evin gicir gicir yeni esyalarla kaynayacak onlarin pislenmesine sen kiyamiyacaksin ve
eline bir bez alip heryeri parlatacaksin .. haliya birsey dökülse ayy dur hemen bir süpürge acayim hem yeni süpürgemide bir denemis olurum diyip temizliceksin ..

Mutfagin sadece sana ait olacak .. yeni yeni tavalarin catal bicaklarin
yemek setlerin olacak .. onlari kullanma arzusuyla büsürüü netten tarif bakip bakip yaparsin ..
simdi bu yazdiklarindan evlendikden sonra eser kalmaz

Hallolmayacak birsey yoktur tatlimmm üzülme böyle birsey icin olurmu
hep postif düsün .. eminimki azicik sabirla süper yemekler yapacaksin buna inaniyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…