- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
cvbınız için teşk.
yemek pasta kurslarını bende düşündüm ama çalıştığım için zamanım olmuyor malesef bir pazarım var
onuda evde kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum
ya bende bilmemkten ziyade beceriksizlik var nasıl anlatsam bilmiyorumki
elime hiçbirşey yakışmıyor herkezde aynı şeyi söylüyor bana
nekadar güzel yazmışsınızCanimm benimm ya .. bunun beceriksizlikle hic bir alakasi yok ..
sadece cok cabuk pes ediyorsun ve yapamiyorum diyip kestirip atiyorsun ..
Yemek yaptin tadini tuzunu veya yaginimi fazla kacirdin bosverr
ilk veya ikinci deneyimde olur öyle seyler ama 3.cüde kesin müthis bir lezzetle karsi karsiya kalirsin ..
Kek yaptin kabarmadimi bosverr üzerine bir krem santi cirp (zaten hazir toz )
üzerine buldugun meyvelerden kes süsle üstünü al sana süper bir pasta ..
evlenince kendi evin olacagi icin herseyi bir özenle yapiyorsun zaten ..
evin gicir gicir yeni esyalarla kaynayacak onlarin pislenmesine sen kiyamiyacaksin ve
eline bir bez alip heryeri parlatacaksin .. haliya birsey dökülse ayy dur hemen bir süpürge acayim hem yeni süpürgemide bir denemis olurum diyip temizliceksin ..
Mutfagin sadece sana ait olacak .. yeni yeni tavalarin catal bicaklarin
yemek setlerin olacak .. onlari kullanma arzusuyla büsürüü netten tarif bakip bakip yaparsin ..
simdi bu yazdiklarindan evlendikden sonra eser kalmaz
Hallolmayacak birsey yoktur tatlimmm üzülme böyle birsey icin olurmu
hep postif düsün .. eminimki azicik sabirla süper yemekler yapacaksin buna inaniyorumm
canım ne kadar çok kaba dille eleştiriyorsun kendini.kendimi çok eleştiren biri olarak çok şaşırdım.en çok da 'bu halimle kocaya gidicem' demene.diğerleri de öyle.ama aklıma gelmedi şimdi. bence seninki beceriksizlikten çok güvensizlik.Senin de dediğin gibi.Bir yerden başla.Gerisi gelir.Üstüne git korkularının.Başlarda olmayabilir.ama seni yıldırmasın
çaba harcıyorum ama elimden gelmiyor sanki hiç yapamıycakmışım gibi geliyor bana
nişanlana kadar aklım bir karış havadaydı hep gezerdim ne ev işi yaptım ne yemek
şimdide oturup kara kara düşünüyorum napıcam diye
evet güvensizlikde var birşey yapmaya kalksam güvenimi kırıyolar çünkü
geçen gün elime örgü aldım teyzem hemen şuna bak yapamıyor robot gibisin diyor
o anda dediği yanlış ama bir yandanda doğru neden bugüne kadar yapmadım
boş bulduğum vakti gezdim gece yarılarına kadar şimdide böyle tututşuyorum
nekadar güzel yazmışsınız
inşallah evlenince bu topiğe tekrar gelip yazarım evet başardım diye
şuan evimde hiç temizlik yapmıyorum nerdeyse evlenince inşallah dedğiniz gibi olurum
ya çok garip gelicek size ama belkide yadırgıycaksınız ama benim odam dağınıklıktan rahatsız olan biride değilim evlenince mecbur olucam daha doğrusu olmak orundayım nişanlımda asla tahammül edeiyor
Tek çocuğum,ne yemek ne temizlik ne ev işi yapmadım evlenene kadar..
Çoook içimden gelirse kek vs o da yani binde bir.
1 yıl oldu evleneli yapamam dediğim yemek yok.
Aklına ne gelirse yapabilirim.. 1 aylık evliyken sarmalar sarıyordum mantılar yapıyor,ağır et yemekleri yapıyordum.
eşim şaşırıyordu,netten bakıyorum.. birkaç tarifi birleştiriyorum en güzelini elde ediyorum.
en önemlisi "ben yaparsam en güzeli olur" diyorum bu inançla zaten güzel oluyor.
inan kafaya takacak birşey yok,bu kadar üzülme :104:
Birkaç yetenekli arkadaş dışında herkes hemen hemen aynıdır.
Sende alışacaksın,sadece kendine güven ..
Herkes bu tip kaygılar yaşar evlenmeden önce.
Her başarısızlığın başarıya yaklaştığının göstergesidir :106:
beceriksiz kadın yoktur.vakti olmayan kadın vardır.önce mutfağı sevmelisin.yani keyif olmazsa içinden gelmezse yapamazsınkiyaptıklarını herkese zorla yedirceksin,özellikle babaya...çünkü babalr kızlarını kıramıyo.benim babam ne yapsam çok beğeniyo mesela sana müthiş kolay bi tarif söyliyim hemen yarın yap.puding yapıcaksın.bi tencereye de 3 bardak su iki bardak şeker koyup şerbet yapıcaksın.tepsiye bakkaldan aldığın "tuzsuz" etimeki diziceksin.üstüne şerbet üstüne puding...bitti gitti.hem hafif hem lezzetli ilk tatlın hazır temizliğe gelince...o kendiliğinden oluyo zaten.evde vakit geçirmek zorunda kalırsan eğer tozlar kirliler vs...gözüne batmaya başlıyo süreç kendiliğinden işliyo
Evlenirken çay demlemeyi bile bilmiyordum desem yeridir
inanmıycaksınız ama az öce yazdığın tarifi yaptım
ama etimekler şerbet döktüğüm halde sert oldu neden öyle oldu bilmiyorum
babama yedirsem yaptıklarımı mutfağa sokmaz beni:)
vay anasını yaa
hatun döktürmüş zaten diyecek pek bişey kalmamış
Şerbetini tam kaynattn mı arkadaşım?Şerbetinin ölçüsü suyu tam mı eksik miydi?Eğer şerbeti yeterli gelmezse sert kalacaktır.Yada sıcak değilse..Yoksa yumuşamaması için yokki bir neden.
galiba buldum nedenini
tarifi arakdaşımdan aldım bana şerbeti 10 dk beklet ondan sonra dök dedi bende öyle yaptım
bilmeyince çok kolay olanıda yapamıyor neyse birdahakine daha güzel olur inşallah
benimde hep hayalimdir evlendikten sonra öyle güzel yemekler ve pastalar yapıyımki milletin ağzı açık kalsın hatta çevremdekilere bunu söyledğim zamanda senmi yapıcaksın inşallah diyorlar
Ben sana inaniyorum ayni yazdigim seyler gibi olacak
Benim liseden bir arkadasim vardi cok yakindik ..
ona her gittigimde odasi acaip daginikti hersey yerlerde orda burda kiyafetler filan ..
dolabini aciyordu resmen kiyafetler üzerine yikiliyordu hemencik toplayip icine atiyordu
dolabin ..
18.yasinda sevdigi adama kacti .. ne yemek biliyordu ne baska birsey
sadece yumurta kirmasini bilirdi okadar ..
Evlendikten sonra ev ziyaretine gittim .. öyle bir sofra hazirlamisti ki agzim acik kalmisti
evini gezdirdi bana heryer piril piril .. cok samimi oldugumuz icin ona merak ettigim soruyu sormustum ..Nasil bukadar titiz oldun eskiden tam tersiydin dedim oda bana aynen söyle dedi :
Tek basina degilim evde .. ayni yatagi .. ayni mutfagi .. ayni banyoyu ve ayni dolabi
paylastigim bir ''E$im'' var .. ona rezil olma korkusuyla hepsini didik didik temiz tutuyorum dedi ...
Yani bence sende böyle düsüneceksin evlenince ..
simdi diyorsun ya rahatsiz olmuyorum odamin daginikligindan diye ..
Sevdigin erkekle ayni evi ve ayni esyalari kullanmaya baslayinca kendiliginden yaparsin ,,
ve lütfen kendini yerden yere vurmayi birak .. unutma ki biz kadinlar ne istersek basaririz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?