Beceriksizim:(

kendini bu şekilde şartlandırırsan gerçekten olmaz ama canım...
ilk yaptığında tutmayan tarifleri zamanla süper yapacaksın..
hepimiz bu yollardan geçiyoruz..annelerimiz okul-ders var diye pek iş güç vermiyor bizlere..
ama iş başa düştü mü yapıyorsun hem çok güzel de oluyor..
bu konuda kendine güven ve yapacağın pastayı-yemeği bunu çok güzel yapacağım diyerek kendini şartlandır olur mu

Son düzenleme:
nekadar güzel yazmışsınız
inşallah evlenince bu topiğe tekrar gelip yazarım evet başardım diye
şuan evimde hiç temizlik yapmıyorum nerdeyse evlenince inşallah dedğiniz gibi olurum
ya çok garip gelicek size ama belkide yadırgıycaksınız ama benim odam dağınıklıktan rahatsız olan biride değilim evlenince mecbur olucam daha doğrusu olmak orundayım nişanlımda asla tahammül edeiyor

evet güvensizlikde var birşey yapmaya kalksam güvenimi kırıyolar çünkü
geçen gün elime örgü aldım teyzem hemen şuna bak yapamıyor robot gibisin diyor
o anda dediği yanlış ama bir yandanda doğru neden bugüne kadar yapmadım
boş bulduğum vakti gezdim gece yarılarına kadar şimdide böyle tututşuyorum

beceriksiz kadın yoktur.vakti olmayan kadın vardır.önce mutfağı sevmelisin.yani keyif olmazsa içinden gelmezse yapamazsınki yaptıklarını herkese zorla yedirceksin,özellikle babaya...çünkü babalr kızlarını kıramıyo.benim babam ne yapsam çok beğeniyo mesela sana müthiş kolay bi tarif söyliyim hemen yarın yap.puding yapıcaksın.bi tencereye de 3 bardak su iki bardak şeker koyup şerbet yapıcaksın.tepsiye bakkaldan aldığın "tuzsuz" etimeki diziceksin.üstüne şerbet üstüne puding...bitti gitti.hem hafif hem lezzetli ilk tatlın hazır temizliğe gelince...o kendiliğinden oluyo zaten.evde vakit geçirmek zorunda kalırsan eğer tozlar kirliler vs...gözüne batmaya başlıyo süreç kendiliğinden işliyo

Hiç hiç dert etmeyin..

Ufak ufak denemeler yapın şimdiden, denenmiş iyi sonuç alınmış tarifleri deneyin.
Bir ajanda yapın kendinize, tutturduğunuz tarifleri içine yazın..

Eminim zamanla çok güzel lezzetler hazırlayacaksınız..

Temizlik konusundada , sıkışınca öğreniyor insan ; oraya buraya tıkıştırarak ilk stajınızı yaparsınız.

Aşkınızı nasıl yaşayacağınız ,onunla nasıl yaşlanacagınızı hayal edin..Gerisi gelir inşaallah...

bu istek olduktan sonra başarırsın.Geç olmuş ama yine de farkına varmışsın.Evlenip de hala laylay lom yapanlar da var. sonuçta evlenince ailen yanında olmayacak. ve sana aman dur sen yapamazsın deyip hevesini kıran da olmayacak. bu 3 ay süresince bişeyler yapmaya çalış yine de.hevesin kırılmasın. sonuçta biz de hala herşeyi dört dörtlük yapamıyoruz.ama yine de evi idare edebiliyoruz.Sen de öyle olursun.pratik yapa yapa alışırsın....

Tek çocuğum,ne yemek ne temizlik ne ev işi yapmadım evlenene kadar..
Çoook içimden gelirse kek vs o da yani binde bir.
1 yıl oldu evleneli yapamam dediğim yemek yok.
Aklına ne gelirse yapabilirim.. 1 aylık evliyken sarmalar sarıyordum mantılar yapıyor,ağır et yemekleri yapıyordum.
eşim şaşırıyordu,netten bakıyorum.. birkaç tarifi birleştiriyorum en güzelini elde ediyorum.
en önemlisi "ben yaparsam en güzeli olur" diyorum bu inançla zaten güzel oluyor.
inan kafaya takacak birşey yok,bu kadar üzülme :104:
Birkaç yetenekli arkadaş dışında herkes hemen hemen aynıdır.
Sende alışacaksın,sadece kendine güven ..
Herkes bu tip kaygılar yaşar evlenmeden önce.
Her başarısızlığın başarıya yaklaştığının göstergesidir :106:

Ben sana inaniyorum ayni yazdigim seyler gibi olacak
Benim liseden bir arkadasim vardi cok yakindik ..
ona her gittigimde odasi acaip daginikti hersey yerlerde orda burda kiyafetler filan ..
dolabini aciyordu resmen kiyafetler üzerine yikiliyordu hemencik toplayip icine atiyordu
dolabin ..
18.yasinda sevdigi adama kacti .. ne yemek biliyordu ne baska birsey
sadece yumurta kirmasini bilirdi okadar ..
Evlendikten sonra ev ziyaretine gittim .. öyle bir sofra hazirlamisti ki agzim acik kalmisti
evini gezdirdi bana heryer piril piril .. cok samimi oldugumuz icin ona merak ettigim soruyu sormustum ..Nasil bukadar titiz oldun eskiden tam tersiydin dedim oda bana aynen söyle dedi :
Tek basina degilim evde .. ayni yatagi .. ayni mutfagi .. ayni banyoyu ve ayni dolabi
paylastigim bir ''E$im'' var .. ona rezil olma korkusuyla hepsini didik didik temiz tutuyorum dedi ...

Yani bence sende böyle düsüneceksin evlenince ..
simdi diyorsun ya rahatsiz olmuyorum odamin daginikligindan diye ..
Sevdigin erkekle ayni evi ve ayni esyalari kullanmaya baslayinca kendiliginden yaparsin ,,

ve lütfen kendini yerden yere vurmayi birak .. unutma ki biz kadinlar ne istersek basaririz

hehehh bak ne hatırladım bi keresinde kek yapiim dedim.benimde elimde emanet gibi duruyodu ilk zamanlar.tencere keki senin neyine...annemin teflon tencereyi mahvettim.kek çıkarırken dağıldı.tam rezalet.ama nabtım? hemen bi puding.hooop keke boca ettim dışına da krem şantiyi sıvayınca...al sana pasta herkes de yedi hatta bayıldılar burcumm yazmış ya yukarda zaten kendi evin olunca içinden gelerek yapıcaksındır bencede.teyzeye de takılma.herşyin bi öğrenme süreci vardır canım yani...bi haftada bitirebildim bi bereyi.oflaya puflayaa...ama sonuç miiikemmell ki annem bitiremiceğime dair bahse giriyodu :86:

vay anasını yaa
hatun döktürmüş zaten diyecek pek bişey kalmamış

inanmıycaksınız ama az öce yazdığın tarifi yaptım
ama etimekler şerbet döktüğüm halde sert oldu neden öyle oldu bilmiyorum
babama yedirsem yaptıklarımı mutfağa sokmaz beni:)

Evlenirken çay demlemeyi bile bilmiyordum desem yeridir

Bekarsınız ama bu mesajınızla bağdaştıramadım medeni halinizi..Herneyse..
Kaç yaşındasınız?Küçüksün galiba?Hamur işi pasta börek risktir.Ya tuttrursun ya batarsın=)Eğer bi tutmaya başlarsa değme keyfine..Deneyeceksin yaptığın şeyin ölçüsünü bileceksin..Gözünün kararı iyi olmalı..Yaptığın şeyin matematiğini beyninde halletmezsen tutturamazsın.Matematik diyorum evet ama hamur işi ölçü işidir ve bunun matematiğini gözünle beyninle halletmen gerek.Ondan sonra gerisi gelecektir...

Öğrenırsın canım stres yapma kendıne ..
Yakınlarından yardım ıste vs.
Bi çok tarıf kıtabı var onlardan pratık yapabılırsın
Bı anda mukemmel olmasını bekleme zamanla olur ınsallah...

Bende aynı durumdayım.. Temizlik falan hiç bilmiyorum sadece yemek yapmasını biliyorum 6-7 çeşit o kadar.. Ve bende altlı üstlü oturucam kayınvalidemle Daha var gerçi öğrenirim ama kendi işimi zor bitiririm ben kaynanamın ev işinidemi ben yapıcam :44:

inanmıycaksınız ama az öce yazdığın tarifi yaptım
ama etimekler şerbet döktüğüm halde sert oldu neden öyle oldu bilmiyorum
babama yedirsem yaptıklarımı mutfağa sokmaz beni:)

Şerbetini tam kaynattn mı arkadaşım?Şerbetinin ölçüsü suyu tam mı eksik miydi?Eğer şerbeti yeterli gelmezse sert kalacaktır.Yada sıcak değilse..Yoksa yumuşamaması için yokki bir neden.

Şerbetini tam kaynattn mı arkadaşım?Şerbetinin ölçüsü suyu tam mı eksik miydi?Eğer şerbeti yeterli gelmezse sert kalacaktır.Yada sıcak değilse..Yoksa yumuşamaması için yokki bir neden.

galiba buldum nedenini
tarifi arakdaşımdan aldım bana şerbeti 10 dk beklet ondan sonra dök dedi bende öyle yaptım
bilmeyince çok kolay olanıda yapamıyor neyse birdahakine daha güzel olur inşallah

galiba buldum nedenini
tarifi arakdaşımdan aldım bana şerbeti 10 dk beklet ondan sonra dök dedi bende öyle yaptım
bilmeyince çok kolay olanıda yapamıyor neyse birdahakine daha güzel olur inşallah

Hayır hasretim ne alaka bekletmek.Kaynadıktan sonra dökeceksin ve çekmesini bekleyeceksin şerbetini...Kolay gelsin.

benimde hep hayalimdir evlendikten sonra öyle güzel yemekler ve pastalar yapıyımki milletin ağzı açık kalsın hatta çevremdekilere bunu söyledğim zamanda senmi yapıcaksın inşallah diyorlar
yazdılarınız sayesinde biraz olsun güvenim geldi çok teşekkür ederim hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…