evet katılıyorum matematik işi yemek sevmek ve planlayarak yapmak gerekBekarsınız ama bu mesajınızla bağdaştıramadım medeni halinizi..Herneyse..
Kaç yaşındasınız?Küçüksün galiba?Hamur işi pasta börek risktir.Ya tuttrursun ya batarsın=)Eğer bi tutmaya başlarsa değme keyfine..Deneyeceksin yaptığın şeyin ölçüsünü bileceksin..Gözünün kararı iyi olmalı..Yaptığın şeyin matematiğini beyninde halletmezsen tutturamazsın.Matematik diyorum evet ama hamur işi ölçü işidir ve bunun matematiğini gözünle beyninle halletmen gerek.Ondan sonra gerisi gelecektir...
evlenince çalışmıycamYok öyle hemen beceriksizim diyerek köşene çekilmek:)
Öğreniceksin elbet zamanla,şimdiden pes etme.
Ama o zamanla kısmı için pek geniş bir zaman dilimin kalmamış gibi.
Evli bir kadının herşeye heryere yetişme çabası çok yorucu ama çok da gerekli.
Yani herşeyden önce biraz pratik olman gerekiyor.
Sayfaları okumadım evlenince çalışacakmısın bilmiyorum.
Eğer öyleyse işin biraz daha zor.
Herşeyden önce üstünde ki yapamıyorum,beceremiyorum psikolojisini at.
Yaparsın,1 sene sonra öyle bir duruma gelirsin ki kendine yetişemez olmuşsun.
Eğer gerçek bir yuva kurmak,sıcacık geleneksel bir aile olmak istiyorsan
'ev'e önem vermelisin...
Neye emek verirsen karşılığını ondan alırsın ya,evine,sofrana,düzenine emek verirsen
''ev''dediğimiz yer eşin içinde senin içinde koşa koşa girmek istediğiniz,huzur bulduğunuz
yaşayabildiğiniz tek yer olur.Ama nasıl olsa yapamıyorum''saldım çayıra mevlam kayıra''takılırsan da:)
bir müddet sonra ''ev''yolunda ayaklar geri geri gitmek ister.
İşlerini biriktirme sakın,günlük programların olsun.
Evin her daim çok samimi olmadığın bir misafir çat kapı gelebilirmişcesine temiz olursa mahçubiyeti asla
yaşamazsın.Tabi ki kasmayalım,sonuçta orası bizim yaşam alanımız ama öyle anlar oluyor ki evlilikte,
hiç beklemediğiniz anda çalan zille,geçiyordum uğradımcılar merdivenleri çıkarken yaşanılan panik anlarında insanın buhar olup uçası geliyor.Bu durumları hep aklında tut yani.
Yemek olayı da çok önemli,''yapamadım dışardan söyleyelim''
kolaylığı 1 sene sonra korkunç bir bütçe açığı ve verilmezi zor kilolar olarak geri dönüyor:)
üzgünüm biraz huysuz şirin gibi olumsuzluk saçtım,pek iç açmadım ama gerçek hayat böyle bişey işte:)
elimden ne yemek ne pasta ne temzilik hibirşey gelmiyor
nefret etmeye başladım kendimden
bu halimde kocaya gidicem
neyime güveniyorsam
offfffff neden ben böyle biri oldum
9 yaşından beri temizlik yapıyorum yani tipik bir türk ailesiydik
yavaştan kız alışsın diye evde yaptırırlar ya
ilk süpürge açarsın köşe bucak kanepe yatak bazası altına dek komle süpürürsün sonra vileda su kirlenirse değiştirp tekrar silmeye devam
ama yemekte zaten klasik hani herşeye salça katılan tarifleri kendimde sevmediğim için hep kitaplardan yaptım
ama öğrenmenin yaşı yok bana göre
mutluluk 84
sorumluluk sahibi bir hanımsın belli
yazdıklarına katılıyorum
18 yaşında bir kız taşındı bizim siteye yeni evli
hoşgeldine gittim ev karma karışık
dediki eşi dikkatsizmiş
oda kocasına sen dikkat etmiyorsan ben hiç etmem demiş
evi....
ben dedimki eşini yavaş yavaş iyi sözlerle alıştırmaya çalış belirli bir düzene
örneğin kirlilerini sepete atsın
traş olduğunda lavaboyu kirli bırakmasın eve geldiğinde dışarı kıyafetlerinin belirli bir yeri olsun oraya koysun
istersen başarabilirsin dedim
ama beni dinlediğini sanmıyorum
bne hamileyken ben süpürüyordum eşimde arkadan vileda yapıyorducryptic teşekkürler,sorumluluklarımı atlamamaya gayret ediyorum.
Çalışmamamın verdiği rahatlıkta var tabi,işlerimi yetiştirmek için epeyce bir zamanım oluyor.
Ama çalışan bir annenin kızı olarak da''insan istesin yeter ki''diyorum.
Geceden bir sonra ki akşamın yemeklerini yapmayı,sabah kalkınca evi temizlemeyi gördüm annemde.
Şimdi bunları dilediğim zaman aralığında yapabilecek şansım var.
Verdiğin örnek malesef çok fazla var.
Ama ben şunada inanıyorum,insan ailesinde ne görüyorsa biraz öyle yaşıyor sanki.
Komşun daha çok genç,çok erken evlenmiş.
Bence henüz bir evi çekip çevirmenin daha doğrusu evliliğin bilincinde değildir.
Yaşı çok küçük çünkü,zamanla alışır diyelim:)dileyelim hatta...
malesef modern çağda kadına düşen görevler müthiş ağır,
hem ev hem iş,hem kişisel gelişim,bakımı,özeni...
çocuk yetiştirmek apayrı bir meziyet bence.
İşte kesinlikle her alanda pratik olmak gerek.
Ve eşleri yardıma empoze etmek:)
Herşeyi yapabilirimcilerdenim bende ama eşimin yardımı da inanılmaz iyi geliyor.
Her iş için değil tabi ki ama ortak bir hayatı yaşıyorsakta onların da biraz özen göstermeleri,
iş bölümüne sıcak bakmaları gerekiyor.
kardesim soylenenleri asla kafana takma.. ben bekarim ama denemelrim hep uni yillarimda oldu.. bide sakarimda:))))) tencereleri tabaklari havaya ucuran bi tipim.. ilk basta hep yemek yapmayi o kadar zor anlatiyolardiki korkmustum... ama inan bana cok basit..deneyerek ogreniyo insan.. sakin baskalarinin seni uzmesine ozguvenini kirmasina izin verme. eminim bigun bu yazdiklarina cok guleceksin.. bilmdigimiz bisey hep bize dag gibi gozukur ama inan yemek konusu abartilacak bisey deil. . deney olarak dusun:) oyle internetten de her tarife inanma.. bazilari iyi olabiliyo ama bazilarinin tarifleri yanlis..annenden ana kurallari ogren kardesim.. en basiti kizartma nasil olur, makarna nasil yapilir, zeytinyaglilarda puf noktalar nelerdir... 1-2 pogaca ve pasta tarifi ogrendinmi yeter zaten.. sonrasi gelir.. kolay gelsin.. cok mutlu olmani dilerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?