• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bedenim eskiyor

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
33 yaşımdayım. Artık metabolizmanın yavaşladığı, vücudun yorgunluklara üzüntülere verdiği tepkinin daha belirgin olduğu yaşlar başladı sanırım. En azından benim için öyle oldu. Geçen seneye dek hep çok sağlıklı biri oldum. Ömrümde çektiğim baş ağrısı sayısı beştir (5). Doktora gitme sayım da yine geçen seneye kadar tek haneli rakamlarla ifade edilebilir sayıdaydı. Her sabah duş alır bir Allah’ın günü kurutmadan dışarı çıkar ve bu yüzden minicik kadar bile bir rahatsızlık yaşamazdım. Kolay kolay üşümezdim bu yüzden grip ve nezleyi pek tanımazdım. Hem ruhsal hem biyolojik olarak gerçekten güzel bir 32 sene geçirdim. Geçen yıl kontrole gittiğim kadın doğumcuda 25 cm lik myomum olduğunu :oha: öğrendim. Aynı sene myomum sıkıştırdığı bağırsaklarımın sıkıntısı yüzünden ciddi sorunlar yaşadım kilo almaya başladım. Ameliyat oldum. Dizlerim ağrımaya başladı. Fazla kilolardan kurtuldum fakat ağrılarım azalmadı. Genellikle merdiven inerken ve çıkarken kendisini hissettiren bir ağrı. Zaman zaman bazı kemiklerim ağrıyor. Bir yeri ciddi bastırarak ovalasam ertesi gün el bileğim ağrıyor. Ağrıyor da ağrıyor arkadaşlar. Bazı hastalık ve hasta sahipleri için çok şımarık yakınmalar farkındayım ve herkese şifa ve sabır diliyorum gerçekten. Fakat bu tersine akış moralimi bozmaya başladı. Ruhum dinç olabilir ama bedenim gıcırdamaya başladı. Acaba yavaştan hastalık hastası mı olmaya başladım yoksa benim gibi düşünen yahut bunu yaşayıp gidişatını değiştiren birileri var mı sormak istedim.

Derdimi beğenmeyip 'o zaman doktora gideceksin biz napalım :kahve:'diyecekler için Zeynep ergül 'den gelsin,
'Beni kınayan benim köyneğimi giysin.' :KK48:

Kan değerlerinize baktırın kalsiyum ve karaciğer enzimleri önemlidir. Yılda bir kere bunu kontrol ettirmeniz öneririm. Can sıkıntısıdan kendimi dinlediğim dönemlerde ve spor yapmadığım zamanlarda benzer şikayetlerim olmuştu benimde...

Geçmiş olsun
Ben de 35e doğru yol alirken bedenim 50lerde en az :( 18ime gelmeden kemik erimesi teshisi kondu agrisiz günüm yok ama artik belli seviyeye kadar idare ediyorum agri esigim yuksek yani
O yüzden diyebilecegim sey aslinda olabildiğimizin en iyisi olmaya calismak ve bu tur ufak sorunlari kabul ederek bunlarla yasamayi öğrenmek.

Geçmiş olsun
Ben de 35e doğru yol alirken bedenim 50lerde en az :KK43: 18ime gelmeden kemik erimesi teshisi kondu agrisiz günüm yok ama artik belli seviyeye kadar idare ediyorum agri esigim yuksek yani
O yüzden diyebilecegim sey aslinda olabildiğimizin en iyisi olmaya calismak ve bu tur ufak sorunlari kabul ederek bunlarla yasamayi öğrenmek.
Size de geçmiş olsun :cry: :KK200:

Geçmiş olsun
Ben de 35e doğru yol alirken bedenim 50lerde en az :KK43: 18ime gelmeden kemik erimesi teshisi kondu agrisiz günüm yok ama artik belli seviyeye kadar idare ediyorum agri esigim yuksek yani
Kemik erimesi kadınlarda sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır, genetik ve yeterli d vitamini alınmadığı zaman da olur. 18 çok erken bir yaş geçmiş olsun

Myomdan sonra biraz kartopu gibi olmuş, biri diğerini getirmiş ama böyle hissetmenizin sevebi biraz da pandeminin bozduğu psikolojimiz olabilir mi? Çoğumuz hareketsiz, rezil bir hayat yaşıyoruz, bence hızlı yaşlanmış hissetmemize de sebep oluyor bu durum.

Çalışıyor musunuz? Yoğun bir temponuz mu var? Benim de geçen sene ağrısız sızısız günüm olmazdı. Bel ağrısından uyuyamazdım, işimi değiştirdim gençleştim resmen, 34'ten bildiriyorum bu arada. Bir de çok sık yoğurt tüketmeye başladım. Güzel beslenin, kendinizi dinlendirin bol bol. Daha durun henüz ölmedik, kafanızda çok kurmamaya çalışın, 20'liklere taş çıkartırız ;)

Myomdan sonra biraz kartopu gibi olmuş, biri diğerini getirmiş ama böyle hissetmenizin sevebi biraz da pandeminin bozduğu psikolojimiz olabilir mi? Çoğumuz hareketsiz, rezil bir hayat yaşıyoruz, bence hızlı yaşlanmış hissetmemize de sebep oluyor bu durum.
Yok bacım bana de ki herkes evlere kapanıyormuş değil bir sene onbir sene evde kalacakmışız tamam ne zaman başlıyoruz derim. Ben evime bireyselliğime falan aşığım. Gerçekten kartopu gibi oldu büyüdükçe büyüyor mübarek.

Kemik erimesi kadınlarda sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır, genetik ve yeterli d vitamini alınmadığı zaman da olur. 18 çok erken bir yaş geçmiş olsun
Evet ama genelde menopoz sonrasi olan bir sey ama ben uzun sure kortizon tedavisi gördüm D vitamini takviyesi alıyorum ama yetersiz geliyor maalesef.

Çalışıyor musunuz? Yoğun bir temponuz mu var? Benim de geçen sene ağrısız sızısız günüm olmazdı. Bel ağrısından uyuyamazdım, işimi değiştirdim gençleştim resmen, 34'ten bildiriyorum bu arada. Bir de çok sık yoğurt tüketmeye başladım. Güzel beslenin, kendinizi dinlendirin bol bol. Daha durun henüz ölmedik, kafanızda çok kurmamaya çalışın, 20'liklere taş çıkartırız :KK66:
Hastanede çalışıyorum. Kimyagerim hastane laboratuvarındayım. Personel sayımız fazla olduğundan çok rahat çalışıyorum. İnşallah çıkartırız :KK51:

33 yaşımdayım. Artık metabolizmanın yavaşladığı, vücudun yorgunluklara üzüntülere verdiği tepkinin daha belirgin olduğu yaşlar başladı sanırım. En azından benim için öyle oldu. Geçen seneye dek hep çok sağlıklı biri oldum. Ömrümde çektiğim baş ağrısı sayısı beştir (5). Doktora gitme sayım da yine geçen seneye kadar tek haneli rakamlarla ifade edilebilir sayıdaydı. Her sabah duş alır bir Allah’ın günü kurutmadan dışarı çıkar ve bu yüzden minicik kadar bile bir rahatsızlık yaşamazdım. Kolay kolay üşümezdim bu yüzden grip ve nezleyi pek tanımazdım. Hem ruhsal hem biyolojik olarak gerçekten güzel bir 32 sene geçirdim. Geçen yıl kontrole gittiğim kadın doğumcuda 25 cm lik myomum olduğunu :oha: öğrendim. Aynı sene myomum sıkıştırdığı bağırsaklarımın sıkıntısı yüzünden ciddi sorunlar yaşadım kilo almaya başladım. Ameliyat oldum. Dizlerim ağrımaya başladı. Fazla kilolardan kurtuldum fakat ağrılarım azalmadı. Genellikle merdiven inerken ve çıkarken kendisini hissettiren bir ağrı. Zaman zaman bazı kemiklerim ağrıyor. Bir yeri ciddi bastırarak ovalasam ertesi gün el bileğim ağrıyor. Ağrıyor da ağrıyor arkadaşlar. Bazı hastalık ve hasta sahipleri için çok şımarık yakınmalar farkındayım ve herkese şifa ve sabır diliyorum gerçekten. Fakat bu tersine akış moralimi bozmaya başladı. Ruhum dinç olabilir ama bedenim gıcırdamaya başladı. Acaba yavaştan hastalık hastası mı olmaya başladım yoksa benim gibi düşünen yahut bunu yaşayıp gidişatını değiştiren birileri var mı sormak istedim.

Derdimi beğenmeyip 'o zaman doktora gideceksin biz napalım :kahve:'diyecekler için Zeynep ergül 'den gelsin,
Takviyeler alarak daha kaliteli yaşayabilirsiniz. Tabii doktor kontrolünde. Özellikler D vitamini, Demir, kolajen ve antiagingler

Evet ama genelde menopoz sonrasi olan bir sey ama ben uzun sure kortizon tedavisi gördüm D vitamini takviyesi alıyorum ama yetersiz geliyor maalesef.
Güneşlenin, alın en çok D vitemanini sentezleyen bölgedir. Aşırıya kaçmadan kendinizi yakmadan güneşlenin biraz. Evet menepoz vede Allah korusun kanser belirtisidir, kan değerlerinize dikkat edin.

Böyle böyle aşınıp ölecez. 🤷🏻‍♀️
Valla ölücez. İlk ağrılar sızılar arka arkaya gelmeye başladığında misafirlikten kalkmaya yeltendiğim ziyaretlerim gelmişti aklıma. Yavaştan huzursuz olur kımıldarsın yerinde. Sağa sola eşyalarına bakarsın neleri alacağım ne nerde diye. Kıpırdanmaya, göz ucuyla eşyaları kontrole başladım gibi hissediyorum. Belki de gitmekle yüzleştim ilk kez ağrılarla tanışınca da ondan bu kadar rahatsız oldum, bilmem.

Takviyeler alarak daha kaliteli yaşayabilirsiniz. Tabii doktor kontrolünde. Özellikler D vitamini, Demir, kolajen ve antiagingler
İlaçlara dikkat edin, tarım bakanlığı onaylı olan ilaçlara daha çok dikkat edin. İnternetten ilaç almayın, çoğu patates.

Bende 35i doldurmak üzereyim bel ve boyun fıtığı, boyunda düzleşme,belde kireçlenme,çene ekleminde problem,migrene yatkın başağrısı ve genetik fmf(ailevi akdeniz ateşi)var.

Ben ölmüşüm desene kız.
Yok bacım bana de ki herkes evlere kapanıyormuş değil bir sene onbir sene evde kalacakmışız tamam ne zaman başlıyoruz derim. Ben evime bireyselliğime falan aşığım. Gerçekten kartopu gibi oldu büyüdükçe büyüyor mübarek.

Ben de dogurduktann sonra coktum. 31 im. Gebelik oncesi ne saglikliymisim. Simdi surekli basim agriyor, saclarim dokuluyor. Uykisuzum. Surekli yorgunum...4 tane boyun fitigim, duzlesmem de var.

30 la beraber bende de hastaliklar basladi, 20 li yaslarima kadar hastane nedir bilmeyen ben, simdilerde hergün başka bir bölüme muayene oluyorum. Benimkiler geçici şeylerde değil ölene dek benimle malesef.. doktorlar ilaçlarla baskılmaya çalışıyor ama şimdiden yoruldum.. sağlıklı günlerimi özlüyorum 🥺

Size tavsiyem plates yapın, inanın o kadar iyi geliyor ki resmen ağrıları yok ediyor ve bedeni daha Sağlıklı kılıyor, ben 3 aydır düzenli yaptım çok faydasını gördüm

Back
X