Bekar/boşanmış erkeklerin annesiyle yaşaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.784
388
45
Belli bir yaşı aşmış mesela 40-45 yaşındaki hiç evlenmemiş veya boşanmış bi erkeğin annesiyle yaşaması sizce normal mi değil mi?

Yani benim ex sevgilim boşanmıştı ve boşanınca ev tutmuş ve annesi hemen gelip yanına yerleşmiş.. 46 yaşına gelmişti annesiyle bir yaşam sürüyordu, bildiğiniz evli hayatı diyeyim, tek şey eksikti onun dışında tamamen karı koca hayatı gibiydi...Bütçeleri ortak, annesinin akşam ne yapayım diye sorması, hsonu beraber alışverişe ve akrabalara gezmeye gitmeleri, iznini köye gidip beraber geçirmeleri...Orda bağ bahçeye beraber gidip, annesi yemek yaparken onun bağ işlerini yapması..Tabi ben yokum bu sahnelerde...Yani ben 2.kadın gibi bişi oluyordum...Annesi bakıma muhtaç olmadığı halde ben oğlumun işlerini görmek için burdayım yoksa hevesli değilim demesi ama gitmemesi..Sonra babadan kalma evi satıp yeni ev aldılar iyice beraber yerleşik düzene geçtiler, evlerine alınan her şeye, dekorasyon vs annesinin karar vermesi...

Ben bunu yaşadığım ve gördüğüm için şimdi bazen birileriyle tanışıyorum annemle yaşıyorum dediği anda bana anında itici geliyor, travma mı oldu artık neyse...

Sizce normal mi annesiyle yaşayabilir mi yoksa uzak durulması gereken tipler mi

Son düzenleme:
Ayrıldığınız insanın özel yaşamından yola çıkarak bekar erkeklerin yaşamını niye dert ettiniz ki? Boşanmış olması bekar olduğu gerçeğini değiştirmez. Boşananlar annesi ile yaşamamalı gibi bir algı da yok. Adı üstünde bekar. Benim bekar kızkardeşim ve erkek kardeşim de annemle yaşıyor. Bütçeleri ortak. Annem de ne istersiniz akşama diye soruyor. Ben de tercihen ayrı yaşıyorum mesela. Bunda abes olan bir şey yok ki. Yaşın ve cinsiyetin de önemi yok. İnsanların şahsi tercihini “karı koca hayatı dışında her şeyleri aynı” diye lanse etmek garip geldi bana.

bana anormal gelmedi maddi manevi sırt sırta dayanmak güzel bir şey. hayat çok pahalı. ikisi de bu işleri yaptırmak için para harcamak durumunda kalacak, yardımcı alacak. anne-evlat sonuçta. olabilir.. ama bir şartla herkesin biraz ayrı özel hayatı olacak. böyle yapışık ikiz gibi değil.

Belli bir yaşı aşmış mesela 40-45 yaşındaki hiç evlenmemiş veya boşanmış bi erkeğin annesiyle yaşaması sizce normal mi değil mi?

Yani benim ex sevgilim boşanmıştı ve boşanınca ev tutmuş ve annesi hemen gelip yanına yerleşmiş.. 46 yaşına gelmişti annesiyle bir yaşam sürüyordu, bildiğiniz evli hayatı diyeyim, tek şey eksikti onun dışında tamamen karı koca hayatı gibiydi...Bütçeleri ortak, annesinin akşam ne yapayım diye sorması, hsonu beraber alışverişe ve akrabalara gezmeye gitmeleri, iznini köye gidip beraber geçirmeleri...Orda bağ bahçeye beraber gidip, annesi yemek yaparken onun bağ işlerini yapması..Tabi ben yokum bu sahnelerde...Yani ben 2.kadın gibi bişi oluyordum...Annesi bakıma muhtaç olmadığı halde ben oğlumun işlerini görmek için burdayım yoksa hevesli değilim demesi ama gitmemesi..Sonra babadan kalma evi satıp yeni ev aldılar iyice beraber yerleşik düzene geçtiler, evlerine alınan her şeye, dekorasyon vs annesinin karar vermesi...

Ben bunu yaşadığım ve gördüğüm için şimdi bazen birileriyle tanışıyorum annemle yaşıyorum dediği anda bana anında itici geliyor, travma mı oldu artık neyse...

Bundan doğal ne var anlamadım?Tabi ki yaşaması normal.
Yani insan tabiri caiz ise eline ekmeğini aldığı vakit kapıyı kapatıp çıksın gitsin mi ?
Farklı memlekette okuyordur çalışıyordur ayrı ev tutar anlarım.Ortada bir şey yoksa neden anne ve evladı ayrı yaşasın ki

Eşim de ayrı yaşamış ama annesinin istedigi yerine getirmediğini görmedin.
Birlikte yaşamak yada yaşamamak degil bu erkek bazı erkek anneleri kiminle evli oldugunu karıştırıyor

Yani ben 2.kadın gibi bişi oluyordum...Annesi bakıma muhtaç olmadığı halde ben oğlumun işlerini görmek için burdayım yoksa hevesli değilim demesi ama gitmemesi..
Aranızda ciddiyet yokmuş zaten. Evliyken yaşasanız bunları anlarım da erkek arkadaşınızın sevgili buldum diye evinden çıkması mantıksız olurdu

bence sizin için güzel bir travma evlenicek olsan ne güzel dikkat ediceksin buna

Karı koca hayatı benzetmesi inanılmaz çirkin.
Normal tabi ne var ki bunda? Olabilir yalnız kalmak istemiyorlardır yaşarlar bence gayet normal

Ne çirkin bir benzetme ..tek o şey eksik... Bahsettiğiniz kişi annesi eski sevgilinizin farkındamısınız. Doğurup yıllarca büyütüp evlendirinceye kadar normal anne oluyorda .evlenince kocası gibimi oluyor..ne değişiyor annelik sıfatı yokmu oluyor.. Allah'ın sevgili kuluymuş" Eski sevgiliniz"

Kadının da yaşaması normal değil bence. Belli bir yaşın üstündeki insanın kendi hayatı, kendi düzeni, kendi evi olmalı eğer ortada mecburi bir durum yoksa. Ekonomik koşullardan ötürü sıkıntılı bir durum evet ama ben böyle düşünüyorum ☺️

İkisinin de iyi gelirleri vardı mesela..

benim teyzemin oğlu boşandı 40 kusur yasinda annesinde kalıyor. kalma sebebi tabiki yemek temiz utülu kıyafetler temiz çarsaf temiz ev. teyzemin esi hayatta ve yeniden evlenmesini istiyorlar. gitsin tekrardan yuva kursun en cok teyzem istiyor. Ben anlattıklarınızda acayip bir sey göremedim.

benim teyzemin oğlu boşandı 40 kusur yasinda annesinde kalıyor. kalma sebebi tabiki yemek temiz utülu kıyafetler temiz çarsaf temiz ev. teyzemin esi hayatta ve yeniden evlenmesini istiyorlar. gitsin tekrardan yuva kursun en cok teyzem istiyor. Ben anlattıklarınızda acayip bir sey göremedim.

Bakınca oyle ama ilişkiye büyük engel teşkil etmişti...E hadi akşam bana gel yemek yiyelim, olmaz annem gündüzden sordu yemek..e hsonu zaman gecirelim, annemin alışverişi var, sonra da akrabaya gidilcek dedi ya da annemin köyden alacakları varmış köye gidicez..
Yani sanki evli de onun artık zamanlarını çalmaya çalışan sevgili gibi oluyorsun..sıkıntı olan bu oluyor ..yoksa yaşasınlar bana ne ama tek yasayıp ta yine annesiyle sürekli vakit geciren de var demişler o da doğru

Bakınca oyle ama ilişkiye büyük engel teşkil etmişti...E hadi akşam bana gel yemek yiyelim, olmaz annem gündüzden sordu yemek..e hsonu zaman gecirelim, annemin alışverişi var, sonra da akrabaya gidilcek dedi ya da annemin köyden alacakları varmış köye gidicez..
Yani sanki evli de onun artık zamanlarını çalmaya çalışan sevgili gibi oluyorsun..sıkıntı olan bu oluyor ..yoksa yaşasınlar bana ne ama tek yasayıp ta yine annesiyle sürekli vakit geciren de var demişler o da doğru

simdi bu konuda haklısınız. Benim teyzemin oglu aksam cikar kimseye de nereye gidiyorsun dedirtmez. oyle surekli annemin isi annemin alişverisi felan da demez.

ama her ailesiyle yasayan erkek boyle davranir diye genelleyemeyiz. Sizin eski sevgiliniz sadece annesiyle yasamiyormuş tum hayatı annesi olmuş. kendine ayri bir özel alan cizememiş. bu tabiki sıkıntı oluşturur. bittiği iyi olmuş.

Evlenince ailesinden ayrı yaşamak istemeyen toksik erkek kitlesinden daha kurtulamadık.
Bekarken birlikte yaşaması anormal değil.
Sorun ancak anneci olmasıdır.
Annesinin hizmetinden eşinin hizmetine geçen erkek modelinden fazlasını bekleyemezsiniz.
Bu konuda ön yargılı olmak, arzu edilmeyen toplum gerçeğini inkar etmektir.
Size zarar.
Her ilişki boş temiz bir sayfayı hak ediyor.
Eskinin pisliğiyle yenisine başlayınca yenisi de helak olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X