Bekar/boşanmış erkeklerin annesiyle yaşaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam bosanmis belli ki yipranmis, aile sahip cikiyor veya kadin olsun niye tekrar aile hayatina donen insan merak uyandirir bende bunu anlamiyorum

Bakınca oyle ama ilişkiye büyük engel teşkil etmişti...E hadi akşam bana gel yemek yiyelim, olmaz annem gündüzden sordu yemek..e hsonu zaman gecirelim, annemin alışverişi var, sonra da akrabaya gidilcek dedi ya da annemin köyden alacakları varmış köye gidicez..
Yani sanki evli de onun artık zamanlarını çalmaya çalışan sevgili gibi oluyorsun..sıkıntı olan bu oluyor ..yoksa yaşasınlar bana ne ama tek yasayıp ta yine annesiyle sürekli vakit geciren de var demişler o da doğru
Sıkıntılı bi tipmiş.
Biz eşimle ailelerle otururken sevgili olduk. Bazen kaçamak otelde kalırdık mesela, annesine mesaj atardı akşam beklemeyin arkadaşta kalacağım diye. Bitti gitti. Ki haftada iki kere gece yarısı dönerdik evlere de. Bu erkekle ve annesiyle ilişkisiyle de alakalı bir durum. Evlenseniz fe sorun yaşatacak bir ilişkileri varmış

Arkadaşım bak darılmayın, ben de " evde kalmış" sınıfına girecek yaşta bir insanım, sadece gözünüz açılır belki diye yazıyorum.

Siz bu 5 kuruş etmez adama yıllarınızı heba etmişsiniz, şimdi hayatınızdan çıkmış gibi ama hala zamanınızı harcıyor onun üzerinden erkek genellemesi yapıyorsunuz.

Sonra da ben kısmetsizim o yüzden olmuyor sanıp, buna gerçekten inandığın için, kocası vefat eden bir kadına, sen bizim gibi kısmetsiz değilsin, yeniden evlenirsin diye yazabiliyorsunuz.

Bakınca oyle ama ilişkiye büyük engel teşkil etmişti...E hadi akşam bana gel yemek yiyelim, olmaz annem gündüzden sordu yemek..e hsonu zaman gecirelim, annemin alışverişi var, sonra da akrabaya gidilcek dedi ya da annemin köyden alacakları varmış köye gidicez..
Yani sanki evli de onun artık zamanlarını çalmaya çalışan sevgili gibi oluyorsun..sıkıntı olan bu oluyor ..yoksa yaşasınlar bana ne ama tek yasayıp ta yine annesiyle sürekli vakit geciren de var demişler o da doğru

ama bunun aile ile yaşamak ile ilgisi yok ki

20li yaşlarımda üniversite öğrencisi iken ve ailemle yaşarken de gece yarısı eve gider hatta gitmez ben gelmiyorum derdim

bunu 40 yaş üstü adam annesine diyemiyorsa bu birlikte yaşaması ile ilgili değil

lakin karı koca benzetmeniz ilginç

yani siz anneniz ile yaşasanız da anneniz akşama ne pişireyim diyecek, siz de anneniz ile alışverişe gideceksiniz

bu olay aynı evde yaşamanın kuralıdır, karı koca olmanın değil ki

ben mi garibim ama evde iki kişi varsa ev işleri ortak yapılır, keza yiyecek içeceğe de ortak karar verilir

yeri gelir, annesi de oğlu sevdi diye mantı açar ve haber verirse o akşama da eve gitmesi gerekir

bu arada sizin deyiminiz ile bekar ya da boşanmış kadın yahut erkeğin ailesi ile yaşaması çok da duyulmadık bir durum değil

keza geçim zor aldığını ev kirasına verme diyor çoğu kişi zira özellikle erkekler yatmadan yatmaya eve geliyor, anne evinden hazır yemek temizlik çamaşır hizmeti de var

Benim erkek arkadaşım (şuanki eşim olur kendisi) biz sevgili olduğumuzda yurttaydı, biz rahat görüşelim diye eve çıktı, ben kendimi özel hissetmiştim bu tarz bişe mi arıyorsun acaba? Ya da ayrı evdeyse bu adam annesinden bağımsız mıdır diyorsun?

O kadar itici bir üslubunuz var ki devamını okumaya tenezzül etmedim ama bunu yazmak istedim okuyup belki yanlışınızı farkedersiniz diye pek sanmıyorum da . İnsanın annesi icin karı koca gibiler bi ‘şey’ eksik demek ne kadar kötü. Belli ki anne değilsiniz. Annesine sorması danışması bu yaşta belki size normal gelmeyebilir ama insanları karı koca ilan etmeniz çok çok yanlış ve itici.

Bence bazi seyleri biraz daha detaylica gözlemlemek lazim: Bir erkek veya kadin ailesi ile yasasa genelde kararlar beraber alinir ve insanlar birbirine destek olur. Bunda sorun yok. Beraber yasamanin kuralli...yani sadece sex eksik demek bu yüzden cok itici duruyor.. Ne zaman sorun olur? Mesela annesi oglunu "esinin yerine" koysa. Yani kadin bütün normalde esine karsi olan beklentileri oglundan beklemeye baslasa ve oglunun kendi hayatini kurmasini aktif engellese. Bu adamin olan evliligini yikma cabalari olabilir, esini kiskanmalar, kendini ilgi odagi yapmaya calismalar. Bunu bazen burda acilan konularda da görüyoruz. Sizin durumda ama öyle birsey yok. Adam bulusmak istemeyince annesini bahane etmis olabilir, ama bulusmak isteyen bulusurdu. Bence adamin aslinda tekrardan evlenmeye niyeti yoktu. Sunu da eklemek isterim: Sahsen bosansam bile ailemle tekrar bir arada yasamam (hani ev kurana kadar belki). Bence burda sorun adamlari kendilerine yetersiz bir sekilde yetsitirip tutmalari. Adam ayrilir "ay simdi o nasil yemek yapsin, camasirlarini kim yikayacak" diye hemen basliyorlar. Kendi yapsin hepsini. Erkek cocuklarimizi bir kadina "bagimli" yetistirmemeniz lazim. Kendini ve evini cekip cevirebilmeli

Şu da bir gerçek. Bu forumda bir sürü kadın var evlenmeden önce hayatındaki adamın ailesinden ayrı olduğunu, çok sık görüşmediğini ama evlenince tam bir anneci veya aileci olduklarını söyleyen. Kişinin karakteri önemli burda. Nerde kimle yaşadığı değil. Ayrı evde yaşayan adama da vaaauv ne hoş demek ki bir şeyler oturmuş demek de mantıklı değil. Okuyoruz işte Burda bekar ve yalnız yaşayan adamların da nasıl değişip annesinin eteğinden çıkamadığını.

Karı koca benzetmesi yapmanız beni de rahatsız etti. Onun dışında, eğer yemek, temizlik, çamaşır, ütü gibi şeyleri yapamıyorsa annesiyle yaşamak daha kolay geliyordur. Ama tatillerini , haftasonlarını, alışverişlerini herşeyi birlikte yapmaları bana da komik gelirdi o yaşta bir insanın.

70 yaşındaki dayım eşinden boşandı ve 90 yaşındaki anneannemle yaşıyor. Yemekleri dayım pişiriyor genelde. Birbirlerine can yoldaşı oluyorlar. Sabah bahçede kahvelerini içip dedikodu yapıyorlar. Çok tatlılar. Ve evet benzetmeniz aşırı itici ve yakışıksız. Ne demek karı koca hayatı ? Sadece karı kocalar mı ortak bir yaşam paylaşabilir?

Belli bir yaştan sonra ailesiyle, annesiyle yaşamaya devam edenlerin evliligine, eşine kolay alişacagini dusunmuyorum aslinda.
46 yasina gelmiş adam annesiyle duzen kurmuş hayddi evlendi bu duzen pat diye bozulur mu? 🙄🙄

Tabi ki herkes icin gecerli degil. Eşim de annesiyle yasiyordu babasi hayattaydi ama evde yoktu, diger kardeşlerin hepsi evliydi. Annesi yalnizdi.
Biz evlendikten sonra eşim degil ama annesine zor oldu, hatta duzen degisince oturup ağladi kv "sen evimizin babasiydin" diye 😳 boyle değisik haller gelişiyor sacma sapan.
Eşim bu duygu somurulerinden etkilenseydi boşanirdik herhalde.
İki taraf icinde saglikli olmayabiliyor.

39 yasimda evlendim,o zamana kadar ailemle yasadim butcemizde ortakti ,nereye verildi bilirdik,ortak islerimiz vardi bu abes degil ki ,adamin evlilikte gonlu yokmus ,sizinle bazi eksikleri gidermis anlasilan ,annesi evde olmasada bisi degismezdi

Adı üstünde bekar. Kendi ailesini henüz kuramadığı için annesi ile yaşıyor. Çok ta anormal bir durum yok ama evlenince kendi ailesine adapte olması zor olabilir.

Erkekler genelde hazır yemek, temiz ütülü kıyafetler ve temiz bir ev için anneleriyle yaşıyorlar.
Birlikte yaşadıkları için herseyi birlikte yapmaları anormal gelmedi.
Malesef karı koca yakıştırması hoş değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X