Bekar/boşanmış erkeklerin annesiyle yaşaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belli bir yaşı aşmış mesela 40-45 yaşındaki hiç evlenmemiş veya boşanmış bi erkeğin annesiyle yaşaması sizce normal mi değil mi?

Yani benim ex sevgilim boşanmıştı ve boşanınca ev tutmuş ve annesi hemen gelip yanına yerleşmiş.. 46 yaşına gelmişti annesiyle bir yaşam sürüyordu, bildiğiniz evli hayatı diyeyim, tek şey eksikti onun dışında tamamen karı koca hayatı gibiydi...Bütçeleri ortak, annesinin akşam ne yapayım diye sorması, hsonu beraber alışverişe ve akrabalara gezmeye gitmeleri, iznini köye gidip beraber geçirmeleri...Orda bağ bahçeye beraber gidip, annesi yemek yaparken onun bağ işlerini yapması..Tabi ben yokum bu sahnelerde...Yani ben 2.kadın gibi bişi oluyordum...Annesi bakıma muhtaç olmadığı halde ben oğlumun işlerini görmek için burdayım yoksa hevesli değilim demesi ama gitmemesi..Sonra babadan kalma evi satıp yeni ev aldılar iyice beraber yerleşik düzene geçtiler, evlerine alınan her şeye, dekorasyon vs annesinin karar vermesi...

Ben bunu yaşadığım ve gördüğüm için şimdi bazen birileriyle tanışıyorum annemle yaşıyorum dediği anda bana anında itici geliyor, travma mı oldu artık neyse...

Sizce normal mi annesiyle yaşayabilir mi yoksa uzak durulması gereken tipler mi
Bence haklısın bu kadar bağımlılık bana da itici geliyor. Genelde erkekler böyle kadınlarda o kadar yok sebebini bende merak ediyorum

Anne ve ogul yalnizsa neden beraber yasamasinlar??Ne demek kari koca gibi ya😲Ogul evlenirse ya anne ayri eve çıkar ya da az kenara çekilir.Ama size baştan abes gelen böyle gıcık eden durumda olan tiplerden uzak durun.

bence sizin algilarinizda ciddi problem var. yani biraz sakinlesin lutfen hayatinizi tamamen evlilik ve erkekler odakli yasamayin. buraya actiginiz her konu ya eski sevgilinizle ilgili ya da yeni bir adamla. ama adamlara da hep bir kulp takiyorsunuz. burada da mesela ne diyeceginizi bilemeyip anne ogula kari koca iliskisi gibi demissiniz.

hayat sadece kari kocalar icin degildir. iyi anlasan iki ev arkadasi da birlikte alisveris yapar, aksam yemegini ne yapalim diye sorarlar, her aile akraba ziyaretine gider. sacmalamayin.

Ayrıldığınız insanın özel yaşamından yola çıkarak bekar erkeklerin yaşamını niye dert ettiniz ki? Boşanmış olması bekar olduğu gerçeğini değiştirmez. Boşananlar annesi ile yaşamamalı gibi bir algı da yok. Adı üstünde bekar. Benim bekar kızkardeşim ve erkek kardeşim de annemle yaşıyor. Bütçeleri ortak. Annem de ne istersiniz akşama diye soruyor. Ben de tercihen ayrı yaşıyorum mesela. Bunda abes olan bir şey yok ki. Yaşın ve cinsiyetin de önemi yok. İnsanların şahsi tercihini “karı koca hayatı dışında her şeyleri aynı” diye lanse etmek garip geldi bana.
+1

Bana da itici geliyor bu tipler
Kendime “kaç GelenKutusu kaç” demekten alıkoyamıyorum.
Bağımlı kişilik bozukluğu varmış gibi geliyor

Buna siz mi karar verdiniz onu çözemedim. Dayım ve amcam 40 yaşlarında ikiside boşanmış ve annesiyle yaşıyorlar. Garip gören tek siz varsınız nedense

Belli bir yaşı aşmış mesela 40-45 yaşındaki hiç evlenmemiş veya boşanmış bi erkeğin annesiyle yaşaması sizce normal mi değil mi?

Yani benim ex sevgilim boşanmıştı ve boşanınca ev tutmuş ve annesi hemen gelip yanına yerleşmiş.. 46 yaşına gelmişti annesiyle bir yaşam sürüyordu, bildiğiniz evli hayatı diyeyim, tek şey eksikti onun dışında tamamen karı koca hayatı gibiydi...Bütçeleri ortak, annesinin akşam ne yapayım diye sorması, hsonu beraber alışverişe ve akrabalara gezmeye gitmeleri, iznini köye gidip beraber geçirmeleri...Orda bağ bahçeye beraber gidip, annesi yemek yaparken onun bağ işlerini yapması..Tabi ben yokum bu sahnelerde...Yani ben 2.kadın gibi bişi oluyordum...Annesi bakıma muhtaç olmadığı halde ben oğlumun işlerini görmek için burdayım yoksa hevesli değilim demesi ama gitmemesi..Sonra babadan kalma evi satıp yeni ev aldılar iyice beraber yerleşik düzene geçtiler, evlerine alınan her şeye, dekorasyon vs annesinin karar vermesi...

Ben bunu yaşadığım ve gördüğüm için şimdi bazen birileriyle tanışıyorum annemle yaşıyorum dediği anda bana anında itici geliyor, travma mı oldu artık neyse...

Sizce normal mi annesiyle yaşayabilir mi yoksa uzak durulması gereken tipler mi
Aman ne taktın şu herifi be. Başka evladı yoksa, yalnızsa neden bekar oğlu ile yaşamasın? Aralarındaki ilişki sağlıklı diyemem ama bekar adamın annesi ile yaşaması tek başına tuhaf birşey değil.

Böyle kopmaz bağ gördüğüm anda o erkekle evlilik düşüncem kaybolur, sevgili olurum fakat asla evlenmem çünkü Eminim ki annesi kıskanır yada illaki etkiler. Böyle durumlarda sevgililik en iyisidir. Mis gibi hiç bir düzen bozulmadan kimse haset etmeden vakit geçirilir. Taki en az 3 yıl sonra eğer düzelme varsa evlilik düşünülebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X