O beni suan icin asar gibi geliyorHmm. Tabii turlara, özellikle tek başınıza giderken daha rahat olmak gerekiyor.
Yurtdışı turu düşünmez misiniz, onlar daha hareketli devamlı otobüste değilsiniz.
Aaa ben de internette ani turun karadeniz programini cok begenip heves etmistim. Gidersem eger onla gideyim dedim. Sevdiniz mi memnun kaldiniz mi?
evet kaldım otobüs ile 6 gece 7 gündü batum dahil tüm karadenizi gezdik .rehberimiz oteller çok iyiydi . rafting ve servis dışında çokda harcamadık 4 arkadaş gitmişdik ama yalnız gelenlerde vardı zaten 2 günden sonra herkes ile arkadaş oluyosunAaa ben de internette ani turun karadeniz programini cok begenip heves etmistim. Gidersem eger onla gideyim dedim. Sevdiniz mi memnun kaldiniz mi?
250 gr altin kac turk lirasi yapiyorHem biriktitip hem harcayabilirsin. Gönlüne takılan şeyleri ihtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa zaten israf. Ben 2 yıl çalışıp 250-260 gram altın biriktirmiştim. Sen de bütçene göre birikim yapabilirsin.
Ayy heveslendim simdi yineevet kaldım otobüs ile 6 gece 7 gündü batum dahil tüm karadenizi gezdik .rehberimiz oteller çok iyiydi . rafting ve servis dışında çokda harcamadık 4 arkadaş gitmişdik ama yalnız gelenlerde vardı zaten 2 günden sonra herkes ile arkadaş oluyosun
O beni suan icin asar gibi geliyorhem maddi hem pasaport vs cikarmak lazim.hayatimda hic tek basima tatile cikmadim. bi de cok aman aman hevesim yok yurtdisina. Mesela ama ilerde evlensem esimle bir italya turuna gitmek cok isterim
Canım 3 sene öncesi altın böyle değildi 85-105 arası oynuyordu yoksa şimdi ne mümkün250 gr altin kac turk lirasi yapiyor
Önce biriktirmek sonrada hepsini catır catır bi gğnde yemek. En büyük hobim.
yeni yeni kazanmaya başlamıssın tadını çıkar hevesini al içinde kalmasın sonuçta bakmak zorunda olduğun birileri yok ben öyle yaptım evlenince sorumluluğun artıyor istesende alamıyorsun fuzuli olacak diyeherkese merhaba. benim merak ettiğim bekar ve çalışan arkadaşlar paralarını nasıl degerlendiriyor? bu da bir dert mi demeyin:) bana da fikir olması açısından soruyorum. 31 yaşındayım, ailemin yanında yaşıyorum, asgari ücretli bir işte çalışıyorum. çalışmaya yeni yeni başladım, o yüzden birikimim yok denecek kadar az. her ay paramın bir miktarını köşeye koyuyorum, geri kalanla ay sonunu zor getiriyorum. ama bu beni mutsuz etmeye başladı. sanki hayatın güzelliklerini yaşayamıyormuşum gibi geliyor.
geçenlerde bir bot beğendim, 300 liraydı almadım. ya da örneğin bir palto görüyorum ama giyecek montlarım var, almaktan vazgeçiyorum ama aklımda da kalıyor. bir yanım diyor ki bekarsın, ev geçindirme derdin yok, gönlünce harca, diğer yanım da diyor ki şimdi az da olsa kazanıyorken köşeye koy. yarın öbürgün evlilik olur ya da başka şey için gerekli olur, çarçur etme. hayatımda kimse yok bu arada.
siz nasıl yapıyorsunuz, ya da ne önerirsiniz bana
Ben de o noktaya gelir gibi oldum o yuzden mutsuzlastim. Hayatimda biri olsa melesa hepten tukenirim herhalde:)) ustume basima giycek ahim sahim biseyim yok.
Uygun fiyata yurtdışı turları oluyor ama ilginizi çekmiyorsa zorlamanın alemi yok tabii. Daha çok istediğiniz yerlere gidersiniz siz de.
Benim size naçizane önerim yanınıza kimseyi bulamıyorsunuz diye istediğiniz tatili ertelemeyin. Belki bir daha hiç denk gelmeyecek böyle bir tatil imkanı?
Ben senelerdir tek başıma, tursuz yurtdışına gidip geziyorum; yanıma birilerini beklesem hiçbirine gidemezdim. Tur firmasıyla konuşun başka tek gelen var mı diye mesela. Ha tabii cam kenarına oturamama vs aksilikler olabilir ama arkadaşlarınızla gitseniz de her şey pürüzsüz olacak garantisi yok.
inşallah gidersin. arkadaşlarda bahsetmiş zaten kıyafet eskir modası geçer aklında kalan ne kadar kaliteli zaman geçirdiğin olur ilerde . çok da kendini üzmeden az da olsa biriktirmelisin .sonrada bunlarla kendini ödüllendirmelisin .
gönlünce harcamak
zebil gibi biriktirmenin bir faydasını görmedim illa eksik kalıyor bir yerde
Önce biriktirmek sonrada hepsini catır catır bi gğnde yemek. En büyük hobim.
O zaman yarisini harca, yarisinida kenara koy..
Bence ye ic gez keyfine bak...
Iyi ki vaktinde gezip tozmuşum.
evlendim bir kez başbaşa yemeğe gitmedik kocamla... Hiç bir yere balayı da dahil tatile gitmedik. Bazen gezilere çıkıyoruz ekmekciden simit alip ayran iciyoruz. Hayır paramuz var pulumuz var borcumuz yok. Eşim gezmeyi sevmiyor.
Evimdeki eşyaların hiçbirini sevmiyorum. Evimi sevmiyorum. Bekarken evimi severdim eşyalarımı severdim.
Bende neredeyse hepsini kenara koyuyorum :)
Para biriktirmek kadar guzel bi sey yok
Ogrenciyim ben de cok para gecmiyor elime ama kenara bi 50-100 lira koymak bile cok mutlu ediyor beni
Bi ay sonra ayda bi gram altin koymayi planliyorum kenara
Bakalim insallah olur
Ben çalişmaya başlamadan evlendim ama üniv. Hayatim boyunca harclıklarımla para biriktirdim her ay düzenli çeyrek altın alırdım
Evlenirken çok faydasını gördüm birikimlerimin
Evlenmeyi düşünüyorsanız mutlaka birikim yapın derim
Bu arada maddi durum olarak çok refah bi ailem var ama hiçbir zaman 300 liralık ayakkabı almadım almam da aldırmam da 300 liraya bot mu alınir asgari üctetle çalışıyorsunhz
Bugüne kadar en pahalı ayakkabım cat bot um oldu o da 230 liraydı diye hatırlıyorum yıllardır da giyiyorum
Düğünümde bile gelin ayakkabim 200 liraydı
yeni yeni kazanmaya başlamıssın tadını çıkar hevesini al içinde kalmasın sonuçta bakmak zorunda olduğun birileri yok ben öyle yaptım evlenince sorumluluğun artıyor istesende alamıyorsun fuzuli olacak diye
Catir catir ye. Elin ogluna yedirme.
Kıyafet almadan olmaz. İlk mesajımı gereksiz yere harcama yaptığınızı düşünerek yazmıştım. Kıyafet, bakım, kaliteli yaşamak önemli. Bir kadın için ayakkabı çanta çok önemli mesela. Eğer dolabınızda güzel şeyler yoksa parça parça, kaliteli şeyler alın. Sezon sonunu takip edin kaliteli mağazalardan uygun fiyata alın. Mesela bu ay bir takım yapın. gelecek ay bir takım daha yapın. Sonraki ay neye ihtiyacınız varsa 2 parça mesela onları alın. Yani alışveriş yapmak için gidip tüm maaşı bir ayakkabı bir çantaya gömmek doğru değil. İndirim takibiyle güzel kaliteli şeyler alın.
Harcamak evlendikten sonra bekarkenki kadar rahat olamıyorsun keyfffine bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?