bekarken birikim yapmak mı yoksa gönlünce harcamak mı?

Hmm. Tabii turlara, özellikle tek başınıza giderken daha rahat olmak gerekiyor.
Yurtdışı turu düşünmez misiniz, onlar daha hareketli devamlı otobüste değilsiniz.
O beni suan icin asar gibi geliyor hem maddi hem pasaport vs cikarmak lazim.hayatimda hic tek basima tatile cikmadim. bi de cok aman aman hevesim yok yurtdisina. Mesela ama ilerde evlensem esimle bir italya turuna gitmek cok isterim

Aaa ben de internette ani turun karadeniz programini cok begenip heves etmistim. Gidersem eger onla gideyim dedim. Sevdiniz mi memnun kaldiniz mi?

Aaa ben de internette ani turun karadeniz programini cok begenip heves etmistim. Gidersem eger onla gideyim dedim. Sevdiniz mi memnun kaldiniz mi?
evet kaldım otobüs ile 6 gece 7 gündü batum dahil tüm karadenizi gezdik .rehberimiz oteller çok iyiydi . rafting ve servis dışında çokda harcamadık 4 arkadaş gitmişdik ama yalnız gelenlerde vardı zaten 2 günden sonra herkes ile arkadaş oluyosun

250 gr altin kac turk lirasi yapiyor

Ayy heveslendim simdi yine

O beni suan icin asar gibi geliyor hem maddi hem pasaport vs cikarmak lazim.hayatimda hic tek basima tatile cikmadim. bi de cok aman aman hevesim yok yurtdisina. Mesela ama ilerde evlensem esimle bir italya turuna gitmek cok isterim

Uygun fiyata yurtdışı turları oluyor ama ilginizi çekmiyorsa zorlamanın alemi yok tabii. Daha çok istediğiniz yerlere gidersiniz siz de.

Benim size naçizane önerim yanınıza kimseyi bulamıyorsunuz diye istediğiniz tatili ertelemeyin. Belki bir daha hiç denk gelmeyecek böyle bir tatil imkanı?

Ben senelerdir tek başıma, tursuz yurtdışına gidip geziyorum; yanıma birilerini beklesem hiçbirine gidemezdim. Tur firmasıyla konuşun başka tek gelen var mı diye mesela. Ha tabii cam kenarına oturamama vs aksilikler olabilir ama arkadaşlarınızla gitseniz de her şey pürüzsüz olacak garantisi yok.

inşallah gidersin. arkadaşlarda bahsetmiş zaten kıyafet eskir modası geçer aklında kalan ne kadar kaliteli zaman geçirdiğin olur ilerde . çok da kendini üzmeden az da olsa biriktirmelisin .sonrada bunlarla kendini ödüllendirmelisin .

gönlünce harcamak
zebil gibi biriktirmenin bir faydasını görmedim illa eksik kalıyor bir yerde

Bence ye ic gez keyfine bak...

Iyi ki vaktinde gezip tozmuşum.

evlendim bir kez başbaşa yemeğe gitmedik kocamla... Hiç bir yere balayı da dahil tatile gitmedik. Bazen gezilere çıkıyoruz ekmekciden simit alip ayran iciyoruz. Hayır paramuz var pulumuz var borcumuz yok. Eşim gezmeyi sevmiyor.

Evimdeki eşyaların hiçbirini sevmiyorum. Evimi sevmiyorum. Bekarken evimi severdim eşyalarımı severdim.

Para biriktirmek kadar guzel bi sey yok
Ogrenciyim ben de cok para gecmiyor elime ama kenara bi 50-100 lira koymak bile cok mutlu ediyor beni
Bi ay sonra ayda bi gram altin koymayi planliyorum kenara
Bakalim insallah olur

Ben çalişmaya başlamadan evlendim ama üniv. Hayatim boyunca harclıklarımla para biriktirdim her ay düzenli çeyrek altın alırdım

Evlenirken çok faydasını gördüm birikimlerimin

Evlenmeyi düşünüyorsanız mutlaka birikim yapın derim

Bu arada maddi durum olarak çok refah bi ailem var ama hiçbir zaman 300 liralık ayakkabı almadım almam da aldırmam da 300 liraya bot mu alınir asgari üctetle çalışıyorsunhz

Bugüne kadar en pahalı ayakkabım cat bot um oldu o da 230 liraydı diye hatırlıyorum yıllardır da giyiyorum

Düğünümde bile gelin ayakkabim 200 liraydı

yeni yeni kazanmaya başlamıssın tadını çıkar hevesini al içinde kalmasın sonuçta bakmak zorunda olduğun birileri yok ben öyle yaptım evlenince sorumluluğun artıyor istesende alamıyorsun fuzuli olacak diye

Ben de o noktaya gelir gibi oldum o yuzden mutsuzlastim. Hayatimda biri olsa melesa hepten tukenirim herhalde:)) ustume basima giycek ahim sahim biseyim yok.

Kıyafet almadan olmaz. İlk mesajımı gereksiz yere harcama yaptığınızı düşünerek yazmıştım. Kıyafet, bakım, kaliteli yaşamak önemli. Bir kadın için ayakkabı çanta çok önemli mesela. Eğer dolabınızda güzel şeyler yoksa parça parça, kaliteli şeyler alın. Sezon sonunu takip edin kaliteli mağazalardan uygun fiyata alın. Mesela bu ay bir takım yapın. gelecek ay bir takım daha yapın. Sonraki ay neye ihtiyacınız varsa 2 parça mesela onları alın. Yani alışveriş yapmak için gidip tüm maaşı bir ayakkabı bir çantaya gömmek doğru değil. İndirim takibiyle güzel kaliteli şeyler alın.

Harcamak evlendikten sonra bekarkenki kadar rahat olamıyorsun keyfffine bak

evet tabii haklısınız, arkadaşla olunca da garantisi yok ama mesela insan kafa dengi bir arkadaşla oyle bir tura çıksa kimbilir nasıl keyifli olur. ama hayatım yanıma birilerini beklemekle geçerse de imkanları kaçırırım. belki de bi yerden başlamak lazımdır. ben iyice bid üşünücem bu tur işini. teşekkür ediyorum

evet en güzeli hem kendimi mahrum etmeden hem de biraz biriktirerek işeyler yapmak. şu karadeniz turu çok aklıma yattı, siz de memnun kaldım deyince. bakalım inşallah gerçekleştirebilirim

gönlünce harcamak
zebil gibi biriktirmenin bir faydasını görmedim illa eksik kalıyor bir yerde

Önce biriktirmek sonrada hepsini catır catır bi gğnde yemek. En büyük hobim.

yapamam ya öyle, acırım emeklerime

O zaman yarisini harca, yarisinida kenara koy..

bakalım, bi de öyle deniycem.

yiyip içip gezeyim de, sonrasını da düşünüyorum. yaş 31, hayatta bir dikili ağacım yok:)

Bende neredeyse hepsini kenara koyuyorum :)

kişisel zaruri harcamalarınızı nasıl yapıyosunuz
Para biriktirmek kadar guzel bi sey yok
Ogrenciyim ben de cok para gecmiyor elime ama kenara bi 50-100 lira koymak bile cok mutlu ediyor beni
Bi ay sonra ayda bi gram altin koymayi planliyorum kenara
Bakalim insallah olur

iyi birikimler dilerim:)) insanın köşede parası olunca kendini güvende hissediyor gerçekten.

evlenmeyi düşünüyorum ama ortada aday yok o boy olayı da şöyle ki, bir mağazada gezerken gördüm ve hem spor hem şık bu kadar güzel bişeyi ilk defa gördüm diyebilirim. marka vermek yasak mı bilmiyorum cat in topuklu süet kısa model bir botu. yoksa benim de bugüne kadar aldığım en pahalı çizme 100 lira.

haklısınız

Catir catir ye. Elin ogluna yedirme.

elin oğluna yedirmem sen hiç merak etme ama çeyiz için kenarda para olması çok iyi olur. mesela nişan falan olsa kız tarafı yapıyor, alınacak bazı eşyalar vs bunlar için aileme de destek olmuş olurum.

doğru düzgün bişeyim yok desem yeridir. kendim de genelde sade giyinirim belki de ondan. ama mesela bazen mağaza gezerken çok güzel şeyler görüyorum, diyelim bir etek beğendim, şimdi bunu alsam diyorum bunun üzerine kombinleyecek bluzum yok, bluzu da alsam çantam yok ayakkabım yok ona uygun. hepsini birden alamayacağıma göre hevesim kaçıyor vazgeçiyorum. sırf bu yüzden beğendiğim birçok şeyi almaktan vazgeçmişliğim var.

Harcamak evlendikten sonra bekarkenki kadar rahat olamıyorsun keyfffine bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…