Ayyynen öyle. Siz bir yerden başlayın, devamı gelir.evet tabii haklısınız, arkadaşla olunca da garantisi yok ama mesela insan kafa dengi bir arkadaşla oyle bir tura çıksa kimbilir nasıl keyifli olur. ama hayatım yanıma birilerini beklemekle geçerse de imkanları kaçırırım. belki de bi yerden başlamak lazımdır. ben iyice bid üşünücem bu tur işini. teşekkür ediyorum
herkese merhaba. benim merak ettiğim bekar ve çalışan arkadaşlar paralarını nasıl degerlendiriyor? bu da bir dert mi demeyin:) bana da fikir olması açısından soruyorum. 31 yaşındayım, ailemin yanında yaşıyorum, asgari ücretli bir işte çalışıyorum. çalışmaya yeni yeni başladım, o yüzden birikimim yok denecek kadar az. her ay paramın bir miktarını köşeye koyuyorum, geri kalanla ay sonunu zor getiriyorum. ama bu beni mutsuz etmeye başladı. sanki hayatın güzelliklerini yaşayamıyormuşum gibi geliyor.
geçenlerde bir bot beğendim, 300 liraydı almadım. ya da örneğin bir palto görüyorum ama giyecek montlarım var, almaktan vazgeçiyorum ama aklımda da kalıyor. bir yanım diyor ki bekarsın, ev geçindirme derdin yok, gönlünce harca, diğer yanım da diyor ki şimdi az da olsa kazanıyorken köşeye koy. yarın öbürgün evlilik olur ya da başka şey için gerekli olur, çarçur etme. hayatımda kimse yok bu arada.
siz nasıl yapıyorsunuz, ya da ne önerirsiniz bana
Ayyynen öyle. Siz bir yerden başlayın, devamı gelir.
Ben biriktirirdim,öylede yaptım çok işime yaradı.
Yani gereksiz harcama yapmazdım mesela montum 3 tane var 4.yü neden alayım ki
Onu alırsın diğer ay başkasını beğenir alırsın sonu gelmez
Ben ihtiyacım kadar alırım onun dışında fuzili harcamam
Hatta şöyle diyeyim ev alırken eşimle onunda benimde birikimimizi koymuştuk
Ve kredi ödememizi erken bitirmiştik,bunun gibi....
Adı ne peki o kadininpeki. teşekkürler
evet değil mi, almanın sonu yok. bir ara şu hani hiçbirşey almadan bir sene geçiren kadının röportajını okumuştum, bi heves geldi :))) ve geldiği gibi gitti
Adı ne peki o kadinin
Valla ben hep yedim amma simdi cok pismanim keske birikdirseydim diyorum o kadar savurmasaydim.inan evliyken daha cok lazim olacak.hem esine gostermene gerek yok dursun arkada oyle bir gun muhakkak isine yarayacakherkese merhaba. benim merak ettiğim bekar ve çalışan arkadaşlar paralarını nasıl degerlendiriyor? bu da bir dert mi demeyin:) bana da fikir olması açısından soruyorum. 31 yaşındayım, ailemin yanında yaşıyorum, asgari ücretli bir işte çalışıyorum. çalışmaya yeni yeni başladım, o yüzden birikimim yok denecek kadar az. her ay paramın bir miktarını köşeye koyuyorum, geri kalanla ay sonunu zor getiriyorum. ama bu beni mutsuz etmeye başladı. sanki hayatın güzelliklerini yaşayamıyormuşum gibi geliyor.
geçenlerde bir bot beğendim, 300 liraydı almadım. ya da örneğin bir palto görüyorum ama giyecek montlarım var, almaktan vazgeçiyorum ama aklımda da kalıyor. bir yanım diyor ki bekarsın, ev geçindirme derdin yok, gönlünce harca, diğer yanım da diyor ki şimdi az da olsa kazanıyorken köşeye koy. yarın öbürgün evlilik olur ya da başka şey için gerekli olur, çarçur etme. hayatımda kimse yok bu arada.
Hahaha bende okudum.güzelmiş.biran ben yapilirmiyim diye düşündüm.ancak cüzdanı sandığa kitleyip anahtarını da uçurumdan atarsam o zaman belki:)adını hatırlayamadım şimdi. ama şey yazarsanız, bir sene hiçbirşey almadan yaşayan kadın, çıkar sanırım. blogu da vardı.
Valla ben hep yedim amma simdi cok pismanim keske birikdirseydim diyorum o kadar savurmasaydim.inan evliyken daha cok lazim olacak.hem esine gostermene gerek yok dursun arkada oyle bir gun muhakkak isine yarayacak
300 tl lik bot alamamak yada başka montun varken almamak kendini çok sıktığın anlamına gelmez. Ama hiç üstüne başına bişey almadan sosyalleşme den kazanılan parayı neyleyim. Tabiki bekarken para biriktirmek en iyisi. Fatura yok kira yok vs vs . sadece üst baş ve kişisel harcama. Bak ben tek maaşla bir çocukla hem kirada yım hemde para biriktiriyor um. Evet300 lük bot almıyorum. Ama sezon sonu çıkıp o botu100 tl ye alıyorum. Yada 200 tl lik montu 60 tl ye alıyorum gibi. Bekarken para biriktirmek çok daha kolay. Ha ben biriktirdim mi hayır. Ama biriktirsem rahat ev bile alırdım5 yılda. Biriktirmedim de iyi halt ettim.herkese merhaba. benim merak ettiğim bekar ve çalışan arkadaşlar paralarını nasıl degerlendiriyor? bu da bir dert mi demeyin:) bana da fikir olması açısından soruyorum. 31 yaşındayım, ailemin yanında yaşıyorum, asgari ücretli bir işte çalışıyorum. çalışmaya yeni yeni başladım, o yüzden birikimim yok denecek kadar az. her ay paramın bir miktarını köşeye koyuyorum, geri kalanla ay sonunu zor getiriyorum. ama bu beni mutsuz etmeye başladı. sanki hayatın güzelliklerini yaşayamıyormuşum gibi geliyor.
Hahaha bende okudum.güzelmiş.biran ben yapilirmiyim diye düşündüm.ancak cüzdanı sandığa kitleyip anahtarını da uçurumdan atarsam o zaman belki:)
300 tl lik bot alamamak yada başka montun varken almamak kendini çok sıktığın anlamına gelmez. Ama hiç üstüne başına bişey almadan sosyalleşme den kazanılan parayı neyleyim. Tabiki bekarken para biriktirmek en iyisi. Fatura yok kira yok vs vs . sadece üst baş ve kişisel harcama. Bak ben tek maaşla bir çocukla hem kirada yım hemde para biriktiriyor um. Evet300 lük bot almıyorum. Ama sezon sonu çıkıp o botu100 tl ye alıyorum. Yada 200 tl lik montu 60 tl ye alıyorum gibi. Bekarken para biriktirmek çok daha kolay. Ha ben biriktirdim mi hayır. Ama biriktirsem rahat ev bile alırdım5 yılda. Biriktirmedim de iyi halt ettim.
Çikom gibi olma biriktir. Geleceğini garantiye al
Elinde sonunda olucak esin. Benim esime sloqanim senin paran benim param benim param benim param )))))oda guluyor.simdi baya biriktirwn biri oldum insan deyisiyor zamanlaeşime( olmayan eşime) söylemem tabiki. ben dişimden tırnağımdan arttırcam sonra ben yemedim al sen ye
Elinde sonunda olucak esin. Benim esime sloqanim senin paran benim param benim param benim param )))))oda guluyor.simdi baya biriktirwn biri oldum insan deyisiyor zamanla
Insallah sen iste olurbayıldım bu sloganakeşke öyle tatlı ve anlayışlı bir adam çıksa karşıma
Hahaha iş yerinde bir arkadaş da söylemişti bunu senin paran benim param benim param yine benim param diye :)Elinde sonunda olucak esin. Benim esime sloqanim senin paran benim param benim param benim param )))))oda guluyor.simdi baya biriktirwn biri oldum insan deyisiyor zamanla
Hahaha iş yerinde bir arkadaş da söylemişti bunu senin paran benim param benim param yine benim param diye :)
Kız boğaziçinin iyi bir bölümünü bitirmiş ama çalışmamış sonrada istediği elmasları pırlantaları alabilmek çalışmaya başlamış şaka gibi, ben paramı eşime vermek istemiyorum istediğim takıyı alamayacaksam niye çalışıyorum ya hallahallah dedi bir de
Ben de ilk zamanlar aman borçlarımız bilmem ne diye elimdeki tüm parayı eşime yolluyordum kıymet bildi mi hayır, ben de bahsettiğim arkadaşı örnek almaya karar verdim. Tabi hiçbir zaman sürekli kendine pırlantalar alan bir kadın olamam o ayrı :)
Konu sahibi arkadaşım tamam saçıp savurma ama istediklerinden de geri kalma yahu boşver ye gitsin, az da olsa düzenli olarak atabiliyorsan kenara yeter.
Zaten evlenınce borc ıcınde yuzmemek ıcın bırıkım yapmak gerekmez mi.Ben bir kuruş biriktirmedim evlenen kadar. 5 senelik çalışıyordum evlendiğimde, yaptığım tek şey ailemin araba almasına katkıda bulunmak oldu o kadar. Har vurup harman savurdum tabiri caizse. Pişman da değilim çünkü evlenince yeterince borç içinde yüzüyorsun.
Zaten evlenınce borc ıcınde yuzmemek ıcın bırıkım yapmak gerekmez mi.
öyle ama biriktirsen ne kadar biriktirebilirsin ki olağanüstü bi maaşın yoksa. yani 10.000 filan iyi para ama daha azı için insanın kendisini sıkmasına değmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?