Bekarlık İlleti

Bence önce kendinizi bekar kadın diye tanımlamaktan vazgeçin. Bu kadar çekinip evli erkeğe mesaj atmak da ayrı ilginç geldi bana. Tamam yanlış anlaşılma endişeniz olabilir ama kimsenin size potansiyel koca arayıcı gözüyle baktığını sanmıyorum. Abartmayın mesafeli olun belli bir samimiyette olun yeter.

Bunları dert sayıp kafana takarak bu izlenimi sen veriyorsun.Önce sen bu işlerin nasip kısmet olduğu herşeyin bir vakti oldugu bilincine varırsan o Zaman işlerin daha kolay olur.Sen saygı çerçevesinde görüşürsen çevrendekilerle bir problem olmaz.Arada mesafe olmalı kim olursa olsun.Evliler yüzük takmaz bekarlar yüzük takmak ister Nasıl bir düşünce bu bunu da anlamadım:) Herşeyin vakti var.Biz erken evlendik de ne oldu :) Henüz çocuğumuz olmadı demek bir vakti var.Geç evlenen 35 40 yaşındaki çiftlerin de hemen çocuğu oluyor mesela hayat bir şekilde böyle böyle dengeleniyor.Yine de şükürler olsun demen lazım bence engeli olup evliliği hayal bile edemeyen nice insanlar var çevremizde.Onlardan da Mutlu yuva Kuran var.
Kısacası biz istediğimiz için degil,hayırlısı olacaksa versin Rabbim...

Bence laf arasında bekarliktan rahatsız olmadığınızı fark ettirin.onlar akşam eve gidince ev işi yapmaktan şikayetçi olduğunda "ben şimdi eve gidip bacaklarımı uzatıp dinlenecegim.ne koca ne cocuk .rahatça oturacağım ya kitap okurum ya film izlerim diyin "hatta bekar arkadaşlarınızla anlaşıp akşam dışarı çıkın bunu laf arasında anlatın size acimayı bırakırlar ,kendilerine acımaya başlarlar

Bu ülkede erkekler ayartılmak için bekar kız aramıyorlar bir kere.Sadece iki özellik arıyorlar biri nefes alması diğeri dişi olması.Hatta bekarlar evlilik beklentisi sebebiyle erkeklerin listesinde son sırada.Onların listesinde ilk sırayı evlenip ayrılmış hanımlar, ikinci sırayı evli hanımlar alıyor.Ayrıca evli kadınlar bekar kızları yiyici olarak görmüyor bu sizin kuruntunuz bence.
Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz...
Rahat olun.

88 li olup aynı sorunları yaşayan, aynı duygu ve düşüncelere, aynı hüzne sahip bir ben varım sanıyordum... Seni görünce yalnız olmadığımı anladım...

Başkalarının ne dediğini ne kadar çok takmışsınız ya. Ömür billah mutlu olamazsınız böyle. Sallayın gitsin kim ne derse desin ağzı olan konuşuyor

Ne bicim bir yerde calisiyorsunuz yahu ?
Senelerce bekar calisan bir kadin olarak su dediklerinizin birini bile yasamadim

Evli erkek arkadaslarla birebir yemege de ciktigim oldu , karilari arar aksam yemegine bile davet ederlerdi evlerine

Bekar olanlarla da ciktim birebir hicbiri kendine asildigimi dusunmedi

Igrenc bir ortaminiz var gercekten , ne kadar absurt insanlar

evliyim.ama.bende de ayni korkular var...evli olmak bunu degistirmuyor o yuzden acele etme....evli arkadaslarila talildigimda benimde icimden geciyor acaba kocasindan kiskanirmi diye ..aslada eslerle muhabet kurmam caylarinj veririm hosgeldiniz gule gule hatta olabildince esli gorusmem cok asiri dokkat ederim allah kimseyi yanlis anlasilmalarla sinamasin cok kotu

ne takılıyorsun sanki etrafındaki densizlere konu açılınca herkes evlenmek ya da bir ilişki kurmak zorunda değil kendi ayaklarımın üzerinde çalışıp kendime yetiyorum şükür gibi özgüven içeren cümleler kurmanı tavsiye ederim

Sizi çook iyi anliyorum. Onceki okulumda ilk zamanlar arkadaslarla tanisirken bi ögretmen arkadasla ayni memleketten oldugumu ogrendim. Uni den ne zaman mezun oldugunu, hangi lise cikisli oldugunu sordum. Adam bu genel sorulardan ne anlamlar cikardiysa hep beraber yemekteyken evli ve cocugu oldugunu ustune bastira bastira soylemisti. Cok agirima gitmisti. Suan ki okulumda Allah tan ki nerdeyse herkes bayan. Erkekler tek tük. Onlar da emeklilik yasina gelmisler. Bizim toplumumuzda oyle malesef. Brkarlara potansiyel tehlike olarak bakiliyor.

Zaten yaşın geçmiş bekarsan ve dulsan sürekli eşlerini kıskananı taciz edeni yada yaşı büyük bana sarar diyip kaçanı ne ararsan var Allah karşına temiz bahtlar çıkarsın maalesef kadının adı Yok

başkalarının herhangi bir konuda (bekar olmanız, biriyle yemek yemeniz v.b.) ne düşündüğü sizin kontrolünüzde değil. ama bu bekar olmaya bakış açınızı değiştirmek, insanların ne dşündükleriyle ilgili hissiyat ve tutumunuzu değiştirmek / dönüştürmek sizin kontrolünüzde. o ne dedi, bu şunu mu düşündü gibi konuları düşünmeye harcayacağınız enerjiyi, ben hayattan nasıl daha çok keyif alırım, nasıl daha pozitif olurum, kendimi nasıl geliştiririm, bu saçma sapan sosyal rollerden (bekar kadın, evlenememiş kadın falan falan) çıkmak için hangi yollara başvurmalıyım gibi konulara harcamaya çalışın.

Ben de 30 yaşında ve bekarım ve bu bir seçim ortada kalmadım. Toplum baskısıyla biriktelik yaşayacağımı kendim oluyorum. İstesem hemen biriyle evlenirdim ama bu şekilde çok mutluyum. Tamamen içime sinen bir durum olmazsa da evlenmeyi düşünmüyorum.

İnsanların ne düşündüğü de zerre kadar umrumda değil. Kısacık bir tane hayatım var. Bunu insanların ne düşündüğüne göre yaşamak için deli olmak lazım. Hayat çok güzel ve bu yaşlar en güzeli, bilinç açılmış, güzellik oturmuş, bir sürü tecrübe edinilmiş.

Bence başkalarını düşünmektense biraz kendinze odaklanıp hayatın tadını çıkarın :)

Siz insanlarla mesafenizi koruduktan sonra bir şey olmaz niye olsun. ha bu biraz çevreyle de alakalıdır. Yaşadığınız yer ufaksa daha çok dedikodu olur. Ama yüzük takmanız çok saçma, girmeyin o işlere. Ben de o yaşta bekardım. 30'da evlendim. Herkes bana birilerini bulmaya çalışıyordu. Gıcık bir durum.
Yalnız o evli erkeğe mesaj atma biraz hassas, düşünememiş olabilirsin ama biraz yanlış olmuş. Dedim ya mesafeni korumaya bak. İş haricinde mesaj atma, arama.

Bu kadar alıngan olmayın. İnsanların davranışlarını kendinize göre yorumlayıp, gereksiz alınganlık yapıyorsunuz bence.

ben de o yaşlarda bekardım bahsettiğiniz anormal şeyleri yaşamadım,hissetmedim de.
bence tuhaflık sizde,herkes elinde ilaçlı gazozla beklemiyor sizi,abartmışsınız bence.

ben de bekarım hem de 38 yaşındayım, ve hiç kimse bana koca arayan potansiyel bekar kadın gözüyle bakmadı. hiç böyle bi duruma maruz kalmadım. bi oturup düşünseniz sorun hangi tarafta diye.

Bekar bir kadin bu islerin kismet oldugunun farkina varsin
Evliligi bu kadar kafasina takmasin
Kendi olsun kendi gibi davransin
Bi de evli adama gelin beraber yiyelim demesin,evli erkegi doyuracak bir karisi var unutmasin
+100000000000000

Bi daha adamı arayıp yemeğe çağırmayın, karışı rahatsız olmuş belli.

Evlilerden uzak durmak lazım , iyi niyetle yapılsa da laf söz olur.Aynısını evli kadın yapsa laf olmaz evli barklı kadın derler , bekar kadın yapsa aranıyo derler.Evliliği kalkan olarak kullanıp çok rahat davranan kadınlar var bu yüzden.
Bence önce siz kendi algınızı değiştirin kendinizle ilgili.Kafayı evliliğe takmışsınız gibi ve bu da etrafınıza ister istemez yansır.Davranışlarımız düşüncelerimizin yansımasıdır.O yüzden önce düşünceleri değiştirmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…