Bekarlık soyadı ?

ay simdi anladim
evet cikartmayabilirler degistirmeniz lazim
bende de var ayni dert , bende bi vakit bulup degistiremedim
bende pasaportumu eski soyadımla değiştirmedim zaten süresinin dolmasına da çok var. bankalarda kimlik yerine kullansam sorun olur mu acaba eski soyadımla olduğu için ?

İş arkadaşınız kadın mı erkek mi?
Kadınsa kendi sorunları var bence erkekse altında başka birşey yattığını düşünüyor olabilir dikkat edin.
Her ikisi içinde hayırdır niye bu kadar çoksoru soruyorsun ben rahatıma düşkünüm eşiminde böyle gereksiz konularına kafasına taktığı yok deyip sustur.y
Bu arada bence de çok saçma ama benim iki ismim ve uzun bir soyadım olduğu için soyadımı değiştirdim
Yoksa 4 isimle hayat çok zor eşimin soyadı da uzun

Niye bu kadar dertleniyorsun ki. Birak sorsun meraktan catlasin.

annemle babam ayrı olduğu için annemle soyadlarımız hep farklı oldu ve bu durum bende hiç karmaşa falan yaratmadı.
soyadını isteyen kadın elbette ki değiştirebilir ama hayatımıza bir dayatma olarak evlenir evlenmez girmesi çok saçma.
resmiyette sadece eşimin soyadı yazıyor iki tane ismim olduğu için kendi soyadımı resmiyete ekletmedim.
ama güncel maillerde cv lerde dernek üyeliklerinde okul kartlarında akbilde ehliyette pasaportta banka kartlarında vs heryerde yani kendi deklare ettiğim heryerde kendi soyadım var.
oy kullanırken ya da devlet hastanesine gittiğimde eşimin soyadıyla çağırıyorlar ama o zamanda sanki kendime yabancılaşıyormuşum gibi hissesdiyorum.
o yüzden de tek kendi soyadımı kullanıyorum.

aynı dertten bende muzdaripim . benimde iki adım olduğu için mecbur değiştirdim ama kendim dizayn ettiğim heryerde kendi soyadımlayım. iş arkadaşım kadın.

Sizi anlıyorum, bende bekarken böyleydim soyismimiz farklıydı. Ben baba tarafıyla hiç görüşmüyordum ve sadece soysimi hayatımdaydı eşimin soy ismini kullanıyorum. Aslında ikisinin de benim açımdan bir artısı eksisi aşırı sevgisi veya öfkesi yok.
Sizin hayatınızda baba figürü eksikti, ama inşallah eşinizle çook mutlu olursunuz çocuklarınız olduğunda bu onun için sorun oluşturacaktır, iş arkadaşınızın anlamsızca sorularını onda bile görebilirsiniz. Onun bakış açısına göre anne ve baba bir olacak en ufak farklılığı sorgulayacaktır.
Şu an güncel maillerimi değiştirmedim, işle ilgili kullanıcı isimlerini değiştirmedim, akbilimde eski. Sosyal medya hesaplarımda eski. Facebookta bir süre bekleyip soy adını değiştirdim.
Fakat banka kartlarını değiştirdim. Ehliyetim ve pasaportum yok ama olsa değiştirirdim. İlk evlendiğimde başıma çok komik şeylerde geldi, resmi yazılarda soy adı farklı görünce herkes kim olduğunu soruyordu
Siz çok içselleştirmişsiniz, biraz daha rahat olmaya bakın tabiki değiştirmek zorunda değlsiniz, istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Bu iş arkadaşınıız ilgilendirmez. Önemli olan içinizin rahat ettiği şekilde yaşamanız.

Bu arada bankalarda ve bir çok kurumda soy isminiz güncellenmiştir. Onlar ztn e devlete ve nvi sistemlerine bağlıdır.
Pasaport veya eski herhangi bir kimlik iş görmez.

aynı dertten bende muzdaripim . benimde iki adım olduğu için mecbur değiştirdim ama kendim dizayn ettiğim heryerde kendi soyadımlayım. iş arkadaşım kadın.
Ya ben sadece TC kimliğimi değiştirdim. Yılbaşına belki yurtdışına gideceğiz ama vizesiz bir yere , pasaportumu değiştirmem gerekir mi acaba? O zaman geçişlerde TC kimliğe bakmıyorlar ne de olsa. Ama hem tırsıyorum hem de üşeniyorum ehliyet pasaport herşey değişecek.
Benim de internet hesaplarım sosyal medya hesaplarım hala aynı

hayır hayır baba figürü eksik değildi tam tersine babamla çok mutluydum. annemle soyadımın farklı olması da benim açımdan hiç sorun olmadı. önemsediğim birşey değil çok takmıyorum yani.

içselleştirmek değil de o soyadla bir olmak diyelim. ilkokul ortaokul lise vs vs heryerde xy iken bir anda xz olmak değişik geliyor bana. ve çok önemsemiyorum aslında. bence bunun zorunluluk olması saçma

benimde öyle facebook instgaram herşey aynı :)

bede sadece kimliği değiitirdim o da mecburen. yurtiçi seyahatlarde uçakta sorun olmadı ama sanmıyorum pasaportta da sorun olsun .

vizesizse sorun olmaz bence yanına evlilik cüzdanını da alırsın.

Değiştirin bence kimlik kartlarınızı vs, en başta kimliğinizi değiştirin. Ben en basitinden bir gün trene binicem. Yeni evliyim bu arada. Kardeşim unutmuş bir an benim kızlık soyadımı vermiş. Eski kimliğim yanımda olmasa trene binemiycem ve onu bırakın sınava yetişemiycem o trene binemezsem. Yani iş bazen çok ciddi olabiliyor.
Doğru olan evlendikten sonra yeni soyadını kullanmaya başlamanızdır. Kimin ne söylediğinin bir önemi yok. Ben kimliğimi değiştirdim. Ehliyetim hala bekliyor. Kredi kartlarında sorun yaşanmıyor. Banka sisteminde otomatik değiştirmiş zaten.
Ha alakası yok ama face instagram için bir süre bekledim. Evlenir evlenmez değiştirip "evlenmeye ne meraklıymış" konumuna düşmek istemedim.

Merhaba degıstırmenız gerekıyor hemen 2 gunde elınızde oluyor. Pasaportla tc kımlık aynı olması zorunlu evet ıkısıne de bakmıyorlar ko gerek de yok ekranlarında cıkıyor zaten. Bazen hıc sormadılar bazen de sordular ben ıkı soyısmımı de kullanıyorum. Ben bırkac ay ıdare ettım yenı evlendım degıstıremedım dıye evlılık cuzdanımı da aldım yanıma ama her ay yurt dısı seyahetım olunca dedım degıstıreyım artık. Sorun yasamamak ıcın bence vakıt de varken degıstırın.

kimliğimi değiştirdim zaten onlarda sıkıntı yok. ehliyet ve pasaport bekliyor. face ins. heryerde bekarlık soyadım yazıyor.

eski pasaport bankada kımlık görevi görür mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…