Beklemek mi hemen ev mi almak mantikli

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Mrb. Elinizde 70 bin peşinat var diyelim. Ev almak istiyorsunuz. 180 bin kredi çeker miydiniz? Aylık ödeme 5 bin civarı olursa max 4 yılda bitiyor ödemesi.
Kimisi bekleyip peşinat biriktirin diyor.
Bekleyip peşinat biriktirmek mı yoksa kredi çekmek mi mantıklı.
yıldan yıla ev fiyatları artıyor. Bir ev fiyatı 3 4 yılda 50 bin arttı neredeyse. Bir an önce krediye girmek daha mantıklı geliyor bana yine de sorayım dedim.

Elde 75 vardı

200 çektik

265 e ev kaldık 10 bin de tapu taşınma ivir zıvır

10 yıllık çektik 8 kaldı

Evimiz şimdi 480 500 arası oldu

Krediler piyasanın hareketlenmesi için düşürüldü ve daha ne kadar bu seviyede kalır belli olmaz .Elinizdeki peşinatı kullanarak rahatlıkla kredi çekip ev alabilirisiniz.500 bine kadar olan evlerde evin değerinin yüzde 90 inan kadar kredi çıkabiliyor ve bir sene ertelemeli ödeme şansı var.Bu avantajlar kolay kolay bir daha olmayabilir.Bence değerlendirin.

istanbulda yasıyorum, eylülde 450 olan evler suan 700 civarı hani demissiniz ya 3 4 yılda 50 bin artıyor diye, burda iki hafta da arttı.. 180 bin bisey degil, hic düsünmeyin bence..ben 400 bin civarı kredi cekecegim mecbur:) yasadigim cevrede kira 2500 den asagi ev yok.. kafayı yemek üzereyim valla..

Ben nişanlıyım zaten kira için ev bakıyorduk, kiralar almış başını gitmiş oturduğum yerde en kötü orta kat evlerin 1700 civarıydı kirası biz de bu faiz düşüşünü fırsat bilip arabamızı sattık, kenardakileri koyup 10 yıl vadeli krediyi çekip ev aldık sonunda 1700 ile başlayıp her yıl artan kira vereceğime 10 yıl sabit kalan aylık 2500 verip kendi evimizi öderiz dedik Allah herkese ödeme kolaylığı versin ve fırsatçı olmayan anlayışlı ev sahipleri ile karşılaştırsın çünkü ev sahipleri de bu faiz düşüşünü fırsat bilip evlerinin fiyatlarını uçurdu. :/
Tavsiyem düşen faiz oranlarını değerlendirip ev almanız çünkü ev fiyatlarında düşüşü ben hiç görmedim her yıl artıyor.

Hiç beklemeyin alın. 300 binlik evler 400 bin olmuş birkaç ayda. Ev almak için zaten en doğru zaman en yakin zamandır. Sürekli artış gösteren bir ürüne para biriktirip yetişmek mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…