Beklemeye değer mi?

Beklemeye deger mi?

• bekle

OY: 60 88,2%
  • bekleme

OY: 8 11,8%

• Ankete Katılan
    68

Size de çok geçmiş olsun..
Senin konunu okudum bazı yerleri çok tanıdık geldi. Hislerin yasadığin karmaşa.
Ama bir kaç gündür yine kimseye hayrim olacak halde değilim yorum yazamadım.

Özellikle yakınlarımda sorunsuz mis gibi evlilikleri görünce daha neyi bekliyorum yaa duygusuna kapiliyorum.

Çok zor evlilikle imtihan.

Hepimizin huzurlu mutlu günleri yakındır inşallah.

Çok teşekkür ederim rahatlatan yorumun için.

Yorum yapan arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Anket yeni eklendi oraya da fikrinizi belirtirseniz çok mutlu olurum hanımlar ☺

anketleri boş bırakmam genelde, seçenekler belli ne güzel diye.

konunuzda anketi dolduramıyorum.elip bir aşağı bir yukarı gidiyor sizin gibi.

kişilerin değişebileceğine inanıyorum ben.
eşiniz değişmiştir, anlamıştır bence.

ama önünüzdeki üç yıl o değişmişse bile zor olacak, çok yıpratacak bir süreç.
sırf bundan sağ çıkmak bir evlilik için o kadar kolay olmayacaktır. bir de yanına günlük rutin dertler eklenirse...

bilemedim ya.

Oyy oyy işte ben de öyle bilemiyorum.
Duygularım öyle karmaşık ki

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Anketleri çok severim ama karar veremiyorum bu konuda.

Benim için bir evlilikte olmazsa olmaz 3 şey var, üçüncüsü sevilmek, ikincisi sevmek ama ilk başta gelen güvenmek.
Güvenemediğim biriyle aynı çatı altında yaşamam çok zor.
Bu açıdan bakarsam bekleme demem gerekiyor.

Ama eşinizin ne kadar pişman olduğu ve gerçekten pişman olduğu çok açık. Ne bileyim, hayatta herkes hata yapar, benim de çok hatalarım var hayatta, hatalarımın bedelini öderken bundan ders alabiliyorsam ne mutlu. Aynı hatayı ısrarla yapmaya devam ediyorsam yazık.

Bir arkadaş eşinizin iyi yönleri için zaten onların olması gerektiğini yazmış, evet teorik olarak haklı ama gerçek evliliklerde öyle olmuyor, o yüzden bana kalırsa gerçekten artı şeyler.

Yani çok zor bir karar, bekle desem ve sonrasında zarar görürseniz geçen zamanınıza yazık. Bekleme desem, ortada gerçekten pişman olup çaba gösteren bir adam var. Onun çabaları samimi mi bilmiyorum, yani 2 yıl sonra mesela size gelip "bıktım artık yeter, harçlıkla geçiniyorum, ben bu evliliğe bu kadar emek vermekten yoruldum" der mi acaba diye de aklıma geliyor.

Allah kolaylık versin. Anketlik bir çözümü olsaydı keşke.

Canimsin
Benzer bir durumda ben beklemedim
Kumar bu, asla bitmez
3 yil beklersin daha buyugunu oynar eminim
Kendine yazik etme
Bebis var mi? Esinin meslegi ne?

Aslında burda da sıkıntı iletişim

Şu kadar kaybettim diye gelememiş o nedenle telafi edeceğim derken daha batmış

Sizin anlayışınızı da görünce artık doğru yolda gider gibi

Karar zor ama galiba biraz daha dişinizi akmayı hak ediyor

En azından hala oynamıyor borcu kapatalım diye

Emek dolu yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynı sizin gibi ikilemdeyim ben de...

Evet bir evlilikte olmasi gerekenler bunlar derler evet ama çoğumuz onları goremeyiz bu nedenle ben de o özelliklerini arti olarak kabul ediyorum. Bir de bencillik edemem normalde benim de evlilik adına bazı tavırlarım doğru değil,ailesi ne kadar kötu olsa da eşim benim aileme karşı bu kadar iyi niyetliyken ki başından beri böyleydi. Ben de en azından o tarafın adimlarina karşılık vermeye cabalayabilirdim ama karakterim izin vermiyor işte. Olmadı mı olmuyor.

Yani bunlar yapması gerekenler diye geçip gidemiyorum benim yapamadiklarim varken.

Eşim için garanti veremiyorum insanogluna da yüzde yüz guvenemem. Şimdilik gerçekten elinden geleni yapıyor.

Benim içim rahat etmiyor daha fazla harçlık vermek istiyorum mesela kabul etmiyor. Az alıyor ama çok almıyor kesinlikle. Mesela 10 tl vermem gerek ama yok al 50 tl diyorum onun yerine bozukluklarla 7 tl tercih eder.

Bazı gün harcamamis olur ertesi gün para verme var der.

Bu düzeni o istedi. Rahatsız olan benim aslında içim el vermiyor haketmis olsa da. Yine de sikilabilir mi? Neden olmasın, ben olsam çok sıkılirdim

Canimsin
Benzer bir durumda ben beklemedim
Kumar bu, asla bitmez
3 yil beklersin daha buyugunu oynar eminim
Kendine yazik etme
Bebis var mi? Esinin meslegi ne?

Bebek yok ama deli gibi istiyor hep isteyen bir adamdı çocukları çok sever.
Polis kendisi aslında öğretmen olup atanamayan polislerden.

Tekrar yapacaksa zaten asla istemiyorum ama sorsan çok büyük hata ettim isim olmaz diyor. O kadar yıl ara verip tekrar başlanır mi ki acaba

Evet bir yıl boyu söylemek istedim yapamadım demişti. Çekinmesini anlıyorum. Bu durumda bile devam etmeme bakıp çok iyi olduğum düşünülüyor ama normalde sertimdir dilim de sivridir. Hala da ara ara igneliyorum soğukluk çıkarıyorum falan.. yine de bence de çok çok iyiyim ama kendime haksızlık edemem :)

Bence denemeye değer. Beni hatırlarsın belki eşim evlenmeden önceki borçlarını gizlemişti benden. Yığınla borcu olduğunu öğrenmiştim. Maddi olarak hiç sıkıntı kalmadı, baya güzel kazanıyor ve tüm birikim bende toplanıyor, kendi isteği bu yönde çünkü daha önce batırmış her şeyi bana güveniyor şimdi. Hiç kendimi üzmeye değmezmiş boşa yıpranmışım, keyfini çıkarmalıymışım pişmanlığının diyorum şimdi. Şans ver bence gerçekten pişmansa.

Kiyamam sana
Bu kumar ve iddia geyigine bulasan insan birakmiyor, o kadar fazla ornegini gordum ki, mumkun olsa seni o magdur kadinlarla tanistirsam, aynen senin esin gibi dort dortluk esler hem de, gul gibi aile babalari bunlar bir de. İnsan konduramiyor ama asla birakmiyorlar
Konunu ilk okudugumda da dedim yazik birakmaz bu adam diye
Cok uzgunum senin adina, keske teselli edebilsem

çok üzüldüm şu an ama..

Allah doğru yoldan ayirmasin bana da doğru karar aldirsin inşallah..

Öyle zor ki anlatamam.

Çok teşekkür ederim desteğin için canım.

Ben şunu gördüm bu hayatta, hiç birşey adil değil...
Eskiden (20li yaşlarımda) herkesin hayatının, yaşadıklarının bir standardı olduğunu zannederdim. Evlendiğimizde herşeyin mükemmel olacağını, sorunların tamamen ortadan kalkacağını düşünürdüm...
Ancak hayat öyle değilmiş, herkesin yaşadığı zorluklar var bu hayatta...Herkesin bir sınavı var...Şu yaşında olmasa bile ileri ki yaşında olacak belki de...Kimisinin maddi, kimisinin ki manevi...
O kadar güzel görünen evliliklerin aslında öyle olmadığını gördüm. Çoğu insan içinde yaşıyor, dışarıya yansıtmıyor...

Uzatmak istemem ama sizin konunuza benzer şekilde bir durum annemin çok yakın arkadaşının kızına oldu malesef...
Kız devlet memuru, 3 yaşında bir kızları var. Yıllarca eşinin eve bir katkısı olmadığı gibi meğer o da kumar oynuyormuş.
Bir sürü kişiden borç almış, artık kızın ailesinden de borç almaya başlayınca durum ortaya çıkmış...Dediklerine göre psikolog bir hastalık teşhisi koymuş. Bundan dolayı yapıyormuş ve tedavi olmadığı sürece düzelmezmiş. Kız artık borçları ödemekten o kadar yorulmuş ki, artık boşanmaya karar vermiş...

Ama sizin ki farklı bir durum, eşiniz pişman ve şuan için o hatayı yapmıyor gözüküyor. Bence eşinizin artılarını ve eksilerini bir kenara yazın. Artıları daha fazlaysa beklemeye değer bence diye düşünüyorum. Çünkü inanın hiçbir hayat dört duvarın içerisinde sizin özendiğimiz gibi değil...

Bu yoruma gerçekten sevindim. Iyi örnekler görmek güzel.

Ben de bu kötü olay büyük bir pismanlikla bize iyi gelecekse eğer razıyım diyorum..

Paraya hiç değer veren biri olmadım aslında. Bu iş bu noktaya tok gozlulugumden vardı zaten

Hataliyim vaktinde iyice sorgulamadigim için..

Pişman görünüyor umarım devam eder ve bozmaz.

Para işleri güven kırıcı işler, maalesef geri dönüşü çok zor. Ancak değişeceğine inancınız var ise, hala sevginiz yitmemişken devam edin derim.Dilerim güzel günler sizi bekler.

Aslında çözüm basit, beklemeyi düzelip düzelmeyeceğini görecek kadar sabretmeyi istiyor musun? İstediğini farz edelim, eşinde bu ışığı görüyor musun? eşin diğer konularda sana ne kadar bağlı, nasıl bir yapısı var. bunları sen bilirsin, içinden gelmiyorsa sabretmekte etme. Eşinin buna değip değmeyeceğini sen bilirsin. Benim minik danam buna değerdi, çünkü karakter yapımdaki birini herkes sevemez. Çok çok zor biriyim ve gerçekten çok sevmek gerekli bana katlanabilmek için. E ben de seviyorum, verdim şansı gitti.

Bende beklemeniz yönünde oy kullandım.
Eski konunuzuda hatırlıyorum cidden berbat bir durumun içerisine sokmuş sizi ama çaba sarfediyor. Size teslim olmuş durumda,istesede tekrarlayacak imkanı yok elinde bu sebeple bir şans verebilirsiniz.
Ama bu olup bitenden dolayı sevginiz ,güveniniz bittiyse,içinde bulunduğunuz durum sizi manen yıpratacak düzeydeyse ayrılın derim ancak.

Evet bunları ben de farkettim ve kafa karisikliklarimda payı var hepsinin.

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Para işleri güven kırıcı işler, maalesef geri dönüşü çok zor. Ancak değişeceğine inancınız var ise, hala sevginiz yitmemişken devam edin derim.Dilerim güzel günler sizi bekler.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Inancim olsa da şüpheli bir tarafım da var.
Bu yüzden bu haldeyim aslında.

Minik danam:)

Benim dana için değil degmediginden emin olamiyorum aslında. Kimse için bu kadar fedakarlığa değmez gibi geliyor bazen.

Sonra haline bakıp üzülüyorum yazık diyorum belki gerçekten çok pişman. Onu böyle biraksam ne olur?
Hala gulumseyebiliyorsa, kalkip ise gidebiliyorsa ben hala yanında olduğum için biliyorum.

Ben de zor biriyim herkes çekmez beni de ama eşim de az değil bence..

Off offf boşa koysam dolmuyor doluya koysam almıyor

Nasıl bir illettir bu.Arkadaş ortamı aynı mı?Onların etkisiyle de başlayabilir.Onlardan da uzak olmalı,yeni bir işe girse yeni bir çevreye girseniz daha kolay olur bence.Tek kötü yönü buysa beklemeye değer diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…