- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
Benim eşim de ticarete heveslenmişti evliliğimizin ilk yılında. saf ben ne kaybederiz bir denesin hevesi kalmasın diye kabul etmiştim küçük bir dükkan açmasını. 15-20 bin diye düşünürken bir An 50 bine çıktı fiyat sonra bir baktım benden gizli 10 daha çekmiş kredi.
Evimin eşyasını seçerken birikmişim yok uygunundan alayım borç sıkıntısı ile evliliğimizi yıpratmayayım diye düşünürken kocam bir hevesi için benim düğün dernek gelinlik balayı ev eşyaları için harcattığım paranın 3 katını gitti yatırdı ticarete. Beni evliliğin ilk senesinde ilgisine en ihtiyacım olduğu, hiç kimseyi tanımadığım küçücük şehirde dükkan diye bir başıma bırakıp bırakıp gitti.
Sonunda öyle bir noktaya gelmiştim ki dükkan yandı deseler sevinecek halde idim hayatımızdan çıktığı için. Benim ki senin ki gibi pişman da değildi. Dükkandan kazıklanmış şekilde ayrılırken bile şöyle olsaydı kazanabilirdik diyordu
Sonunda ortağının kazık attığını farketti eli kolu bağlı kaldı, 25 bin zararla devretti ve bir sene boyunca onun kredisini ben ödedim her ayın 15 inde içimden dünya kadar şey sayarak . Ama dükkan hayatımızdan çıktığı için yine de içten içe şükrediyordum, giden para olsun diye. Benimkinde iddia yoktu belki ondan daha kolay geldi ama şimdi borç bitti. O günlerimi de unuttum mu hayır özellikle bir sorun yaşadığımızda film şeridi gibi olumsuzluk zincirinin içinden çıkıp geliyor bu olay da. Ama boşanılacak kadar büyük bir sebep gibi de gelmiyor.
Seninki pişman olmuş 5 ay da istikrarını görmek için iyi bir süre. Boşanırsan aklında kalacak pişman olmuştu belki de herşey düzelecekti diyeceksin. Koca ömürde 3 sene çok büyük değil diyorum. Maddi sıkıntılar bitecek emin ol. Manevi olarak da eşin kendini affettirmek için elinden geleni yapıyor gibi duruyor.
Elinde ise borçtan sonra kalan paranın sizin geliriniz olduğunu düşünmeye çalış...
Size de çok geçmiş olsun..
Senin konunu okudum bazı yerleri çok tanıdık geldi. Hislerin yasadığin karmaşa.
Ama bir kaç gündür yine kimseye hayrim olacak halde değilim yorum yazamadım.
Özellikle yakınlarımda sorunsuz mis gibi evlilikleri görünce daha neyi bekliyorum yaa duygusuna kapiliyorum.
Çok zor evlilikle imtihan.
Hepimizin huzurlu mutlu günleri yakındır inşallah.
Çok teşekkür ederim rahatlatan yorumun için.