• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beklemeye değer mi?

Beklemeye deger mi?

• bekle

OY: 60 88,2%
  • bekleme

OY: 8 11,8%

• Ankete Katılan
    68
öncelikle sizin adınıza üzgünüm. yaşadığınız hayal kırıklığını hissedebiliyorum. ama okurken ben şöyle düşündüm, bu iddia olayını dışarda tutarak eşinizin genel anlamda iyi özellikleri varmış, size bağlı evine bağlı sadakatli saygılı vs. bunlar gerçekten önemli değerler. ama öte yandan sizden habersiz bu kadar büyük bir meblağı şans oyununa yatırması bana bir çeşit ihanet gibi geliyor. ben öyle hissederdim ve toparlanmam zor olurdu. o kadar hak veriyorum ki size.ama bunu hangi duyguyla yaptığı da önemli. daha önce böyle huyları var mıydı? çünkü şans oyunları da bağımlılık türlerine giriyor. eğer ilk kez böyle bişey yaptıysa yaparken ne düşündü, daha çok kazanırım ve aileme daha iyi bir hayat sağlarım gibi bir düşünceyle bir anlık zaafına yenildiyse, bilemiyorum, belki kabullenmek daha kolay olabilir.

eğer dediğim gibi bunu ilk kez ve bu düşünceyle yaptıysa ve şuanda da çok pişmanmış, bence bir şansı hakediyor. bu şekilde terkedilmek ona en ağır darbe olur. tamam yaptığı kolay kolay affedilecek birşey değil ama eğer sana olan sevgisine pişmanlığına yürekten inanıyosan devam et derim. belki kara bulutların arkasında sizi bekleyen pırıl pırıl bir güneş vardır..

Borçlar sizi yıpratmış biraz,eşiniz bence akıllanmış ve sizi mutlu etmeye çalışıyor Allah doğru yoldan ayırmasın kimseyi

Amin.. Çok teşekkür ederim yorumunuza.

Bende beklemeniz yönünde oy kullandım.
Eski konunuzuda hatırlıyorum cidden berbat bir durumun içerisine sokmuş sizi ama çaba sarfediyor. Size teslim olmuş durumda,istesede tekrarlayacak imkanı yok elinde bu sebeple bir şans verebilirsiniz.
Ama bu olup bitenden dolayı sevginiz ,güveniniz bittiyse,içinde bulunduğunuz durum sizi manen yıpratacak düzeydeyse ayrılın derim ancak.

Teşekkür ederim. Gerçekten berbat bir şeyin içine düşmüş gibiyim. Sevgim eskisi gibi değil ama bitmiş de değil tamamen.

Nasıl bir illettir bu.:KK43:Arkadaş ortamı aynı mı?Onların etkisiyle de başlayabilir.Onlardan da uzak olmalı,yeni bir işe girse yeni bir çevreye girseniz daha kolay olur bence.Tek kötü yönü buysa beklemeye değer diye düşünüyorum.

Arkadaş ortamı aynı ama onlarla ilgisi yok. Abisinin başlattığını düşünüyorum. Arayıp hangi maça oynasak diye soruyordu :(

Onunla küstüler konusmuyorlar zaten..

öncelikle sizin adınıza üzgünüm. yaşadığınız hayal kırıklığını hissedebiliyorum. ama okurken ben şöyle düşündüm, bu iddia olayını dışarda tutarak eşinizin genel anlamda iyi özellikleri varmış, size bağlı evine bağlı sadakatli saygılı vs. bunlar gerçekten önemli değerler. ama öte yandan sizden habersiz bu kadar büyük bir meblağı şans oyununa yatırması bana bir çeşit ihanet gibi geliyor. ben öyle hissederdim ve toparlanmam zor olurdu. o kadar hak veriyorum ki size.ama bunu hangi duyguyla yaptığı da önemli. daha önce böyle huyları var mıydı? çünkü şans oyunları da bağımlılık türlerine giriyor. eğer ilk kez böyle bişey yaptıysa yaparken ne düşündü, daha çok kazanırım ve aileme daha iyi bir hayat sağlarım gibi bir düşünceyle bir anlık zaafına yenildiyse, bilemiyorum, belki kabullenmek daha kolay olabilir.

eğer dediğim gibi bunu ilk kez ve bu düşünceyle yaptıysa ve şuanda da çok pişmanmış, bence bir şansı hakediyor. bu şekilde terkedilmek ona en ağır darbe olur. tamam yaptığı kolay kolay affedilecek birşey değil ama eğer sana olan sevgisine pişmanlığına yürekten inanıyosan devam et derim. belki kara bulutların arkasında sizi bekleyen pırıl pırıl bir güneş vardır..

Maalesef neden yaptığını aklım hala almıyor.

Lüks bir yaşam hiç istemedim ondan. Tek derdim o olsa isterdim belki ama maddiyata kadar sorunlar bitmedi ki ona geleyim. :(

Çalışalım sağlıkla huzurla yiyelim. Evladimiza mal degil guzel bir kariyer birakalim dusuncem budur. Giderken bir şey goturmeyecegiz buradan. Şart değil mal mülk. Bir evim arabam olsa ikinciyi istemem bile. Eşim parasız büyümüş babası yüzünden varken onun cimriligi ile sinanmis biri. Nasıl bu aptalligi yaptı ne amaçladı bu yolda bilmiyorum.

Ben ailesi ve benim aramda çok kalıp yiprandigi o ayrı olduğumuz ilk sene bu dala tutunup gittigini düşünüyorum.

Sevgisiz ve sefkatsizlikten belki mutsuzluktan..

Lüks bir yaşam hiç istemedim ondan. Tek derdim o olsa isterdim belki ama maddiyata kadar sorunlar bitmedi ki ona geleyim. :KK43:

Çalışalım sağlıkla huzurla yiyelim. Evladimiza mal degil guzel bir kariyer birakalim dusuncem budur. Giderken bir şey goturmeyecegiz buradan. Şart değil mal mülk. Bir evim arabam olsa ikinciyi istemem bile. Eşim parasız büyümüş babası yüzünden varken onun cimriligi ile sinanmis biri. Nasıl bu aptalligi yaptı ne amaçladı bu yolda bilmiyorum.

Ben ailesi ve benim aramda çok kalıp yiprandigi o ayrı olduğumuz ilk sene bu dala tutunup gittigini düşünüyorum.

Lüks bir yaşam hiç istemedim ondan. Tek derdim o olsa isterdim belki ama maddiyata kadar sorunlar bitmedi ki ona geleyim. :KK43:

bence onun şuanda en çok sizin desteğinize ihtiyacı var. kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyor. ben iyi olacağınıza inanıyorum. bırakmayın eşinizi.

Evlenirken "hastalıkta sağlıkta zenginlikte fakirlikte" denir... Gerçi sanırım artık demiyor nikah memurları ama... Evet eşin büyük bir hata yapmış. Ancak eşinin bir hatasında hemen çekip gitmek yakışmaz bence... Hele ki zor gününüzde "boşanıyorum" demek çirkin. Sonuçta evlenirken her ihtimali düşünerek evlenmiyor muyuz? Kimse kimseye senet vermiyor... Dolayısıyla evlilikte herkes hata yapabilir. Bunların affedilenleri de oluyor affedilmeyenleri de ama bu bir kadın olarak sizin gururunuzu onurunuzu kıracak birşey olmadıgı için eşinizin yanında olun derim. Bunu alışkanlık haline getirirse o zaman düşünürsünüz.

Insanoglu hata yapabilir. Onemli olan hatalardan ders cikarabilmektir.
Sadece cok dikkat etmelisin. Kumar illet bir hastalik gibidir yakani birakmaz. Biraktim der ama tekrar baslar eline gecenle.
Bunun takibini iyi yapmalisin.
Bol bol dua etmeli bir de. Nasil güven duyulur bilemiyorum, ömür boyu parasini elinde tutup kontrol altina almak da cok zor gelecek sana. Ve o da bir süre sonra bikacak belki.
Ama belkiler bunlar.
Gercek sonucu ogrenmek icin beklemek gerek.
Allah yardimciniz olsun..

bence onun şuanda en çok sizin desteğinize ihtiyacı var. kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyor. ben iyi olacağınıza inanıyorum. bırakmayın eşinizi.

Evlenirken "hastalıkta sağlıkta zenginlikte fakirlikte" denir... Gerçi sanırım artık demiyor nikah memurları ama... Evet eşin büyük bir hata yapmış. Ancak eşinin bir hatasında hemen çekip gitmek yakışmaz bence... Hele ki zor gününüzde "boşanıyorum" demek çirkin. Sonuçta evlenirken her ihtimali düşünerek evlenmiyor muyuz? Kimse kimseye senet vermiyor... Dolayısıyla evlilikte herkes hata yapabilir. Bunların affedilenleri de oluyor affedilmeyenleri de ama bu bir kadın olarak sizin gururunuzu onurunuzu kıracak birşey olmadıgı için eşinizin yanında olun derim. Bunu alışkanlık haline getirirse o zaman düşünürsünüz.

Insanoglu hata yapabilir. Onemli olan hatalardan ders cikarabilmektir.
Sadece cok dikkat etmelisin. Kumar illet bir hastalik gibidir yakani birakmaz. Biraktim der ama tekrar baslar eline gecenle.
Bunun takibini iyi yapmalisin.
Bol bol dua etmeli bir de. Nasil güven duyulur bilemiyorum, ömür boyu parasini elinde tutup kontrol altina almak da cok zor gelecek sana. Ve o da bir süre sonra bikacak belki.
Ama belkiler bunlar.
Gercek sonucu ogrenmek icin beklemek gerek.
Allah yardimciniz olsun..

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Çoğunluk bekle diyor bu biraz rahatlattı.

Böyle beklerken heralde yaptığım salaklik başka kimse beklemezdi diye düşünüyordum..

Eşiniz psikolojik tedavi gördü mü?
Bence görüp iyileşirse bir şans verilebilir. Zihninden bunu tamamen silmesi lazım. Yoksa çok yazık olur sana. Bir ev parası dedin ya içim sızladı. Yazık.

Eşiniz psikolojik tedavi gördü mü?
Bence görüp iyileşirse bir şans verilebilir. Zihninden bunu tamamen silmesi lazım. Yoksa çok yazık olur sana. Bir ev parası dedin ya içim sızladı. Yazık.

Tedavi görmedi bağımlı falan değilim ben seve seve oynamadim sana duyurmamak için kaybettiğimı alma amaçlı nefret ede ede oynadım. Lanet ettim isim olmaz. Sen öğrendin rahatladim huzurluyum. Bana güven bir daha isim olmaz diyor..

5 aydır bir şeyini görmedim. Kontrol bende kartlar vs. Harçlık alıyor işte.

Benim içim de çok sizladi ama o para hiç bizim değilmiş demek diye düşünüp kandiriyorum kendimi artık :(

Tedavi görmedi bağımlı falan değilim ben seve seve oynamadim sana duyurmamak için kaybettiğimı alma amaçlı nefret ede ede oynadım. Lanet ettim isim olmaz. Sen öğrendin rahatladim huzurluyum. Bana güven bir daha isim olmaz diyor..

5 aydır bir şeyini görmedim. Kontrol bende kartlar vs. Harçlık alıyor işte.

Benim içim de çok sizladi ama o para hiç bizim değilmiş demek diye düşünüp kandiriyorum kendimi artık :KK43:

YOo bir ev parası kaybetmiş daha nasıl bağımlı olacak? Zaten bahaneler hep aynıdır kaybettigimi kazanmak için oynadım. Ben ancak tedavi olursa güvenebilirsin sanırım. Tabii yine de karar senin.

YOo bir ev parası kaybetmiş daha nasıl bağımlı olacak? Zaten bahaneler hep aynıdır kaybettigimi kazanmak için oynadım. Ben ancak tedavi olursa güvenebilirsin sanırım. Tabii yine de karar senin.

Peki bağımlı olsa gizli gizli oynama girişimi olmaz mı?

Mesela harçlık alıyor benden. Yerinde olsam her günün harçlığını alırım en azından harcamasam bile iddia için kenara atarım.

Ama o bazı günün harcliklarini istemem var param harcamadim dün diye kabul etmiyor.

Bekle diyen arkadaşlar nesini beklesin bana söyleyebilir mi..
Evlilikte bütün sorunlar aldatmak ve dövmekten mi ibaret?
Ki burda yeri geliyor onları bile affet diyen üyeler çıkıyor.
Sizin güveninizi yerle bir etmiş, evliliğinizi ve sizi hiçe saymış bir adamla yaşamaya devam mı etmek istiyorsunuz?

Sizden bir şeyler gizleyen bir insana kafanızı yastığa koyduğunuzda güvenmeye devam edebiliyor musunuz?Arkanızdan başka şeyler karıştırmayacağına dair artık güvenebilecek misiniz?Böyle bir adamın hayat boyu size ve çocuğunuza bakabileceğine dair inancınız hala tam mı?

Böyle bir aptallıkla sizi de nasıl böyle bir kuyuya sürükleyebilir?bu kadar sorumsuz adamdan nasıl bir gelecek bekliyosunuz?kaç yaşına gelmiş adamın huylarının değişeceğine inanıyo musunuz?

Bence bu soruların cevabını kendinize dürüstçe vermelisiniz.Adam korkunç sorumsuz.

Kuzum ..
Eşinin iyi yanları güzel. .
Bu güveni dene ona şans ver ..
Zamana bırak. .
Haklısın da. .
Yıkmak kolay. .

Bekle diyen arkadaşlar nesini beklesin bana söyleyebilir mi..
Evlilikte bütün sorunlar aldatmak ve dövmekten mi ibaret?
Ki burda yeri geliyor onları bile affet diyen üyeler çıkıyor.
Sizin güveninizi yerle bir etmiş, evliliğinizi ve sizi hiçe saymış bir adamla yaşamaya devam mı etmek istiyorsunuz?

Sizden bir şeyler gizleyen bir insana kafanızı yastığa koyduğunuzda güvenmeye devam edebiliyor musunuz?Arkanızdan başka şeyler karıştırmayacağına dair artık güvenebilecek misiniz?Böyle bir adamın hayat boyu size ve çocuğunuza bakabileceğine dair inancınız hala tam mı?

Böyle bir aptallıkla sizi de nasıl böyle bir kuyuya sürükleyebilir?bu kadar sorumsuz adamdan nasıl bir gelecek bekliyosunuz?kaç yaşına gelmiş adamın huylarının değişeceğine inanıyo musunuz?

Bence bu soruların cevabını kendinize dürüstçe vermelisiniz.Adam korkunç sorumsuz.

Bunlar ilk evrede hissettiklerim aslında.

Derine indigimde ona gönül rahatlığı ile aptal diyebildim ama sorumsuz derken çok rahat değildim.

Çünkü evde herhangi bir iş, alışveriş, ödeme gibi konularda gayet sorumluluk sahibiydi hep ben hiç bir şeyi düşünmedim.

Zaten böyle bir aptalligi bu nedenle yakistiramadim ona. Nasıl oldu neydi aklını başından alan hiç bilmiyorum.

Kendisi de utancimdan ölüyorum yüzüne bakamam demişti.

Evet koca bir aptal o bence de. Çok büyük bir hata yaptı. Bir ömrüne mal olmalı mı işte bundan emin değilim..

Peki bağımlı olsa gizli gizli oynama girişimi olmaz mı?

Mesela harçlık alıyor benden. Yerinde olsam her günün harçlığını alırım en azından harcamasam bile iddia için kenara atarım.

Ama o bazı günün harcliklarini istemem var param harcamadim dün diye kabul etmiyor.
Bekle demeni isterdim ama benim de bir tanıdığım bu yüzden ayrıldı kadın sürekli affeti ama artık oda dayanamadı boşandı yıllar önce .Kadın affedince bir süre oynamiyor ama sonradan yine başliyor ve bir sürü para kaybetti tabi.

Bekle demeni isterdim ama benim de bir tanıdığım bu yüzden ayrıldı kadın sürekli affeti ama artık oda dayanamadı boşandı yıllar önce .Kadın affedince bir süre oynamadi ama sonradan yine başladı ve bir sürü para kaybetti tabi.

:( :( hangi parayla oynayacak peki?

Eger beni istiyorsa bir ömür bu düzene alışsin. Borçlar biter bitmez ev araba borcuna gireceğim ve hepsi benim üzerime olacak. Bunlar eşimin teklifi.

Yeter ki bırakma beni diye sıraladı bunları.

Belki bunları duymasam gitmek daha kolay olurdu öyle kararsizim ki..

Neyi bekleyeceksiniz ki ben bu kısmı gerçekten anlamadım
mesela tam duzeldigini nasıl anlayacaksiniz nasıl kodladiniz bunu aklınızda
bana göre benden harçlık alması onu gözümde çok küçültürdu öyle bir durum ki aklımda hep kendi parasini idare etmekten aciz şeklinde yer ederdi
Bu kadar tereddüte dustuyseniz sevginiz de azalmış demektir ben suna inanıyorum başka birini yeniden sevebilirsiniz ama sevginin azaldığı birini tekrar sevemezsiniz
Allah yardımcınız olsun karariniz ne olursa olsun mutlu olun inşallah

Bunlar ilk evrede hissettiklerim aslında.

Derine indigimde ona gönül rahatlığı ile aptal diyebildim ama sorumsuz derken çok rahat değildim.

Çünkü evde herhangi bir iş, alışveriş, ödeme gibi konularda gayet sorumluluk sahibiydi hep ben hiç bir şeyi düşünmedim.

Zaten böyle bir aptalligi bu nedenle yakistiramadim ona. Nasıl oldu neydi aklını başından alan hiç bilmiyorum.

Kendisi de utancimdan ölüyorum yüzüne bakamam demişti.

Evet koca bir aptal o bence de. Çok büyük bir hata yaptı. Bir ömrüne mal olmalı mı işte bundan emin değilim..

Canım ben açıkçası bu kadar yüklü bir parayı bu şekilde yatırabilen bir insanın böyle bir huyunun bir anda ortaya çıktığını sanmıyorum.Ben evlenmeden önce kumarhanede çalışan bir arkadaşım vardı bana anlatırdı.Bahsettiğin ölçüde yüklü paralar yatıran insanların hepsi yılların kumarbazı.Yani böyle bir genelleme nasıl yapılır bilemiyorum ama kimse hayatında hiçbir kumar,şans oyunu geçmişi olmadan bi anda kısa sürede böyle bi olaya sürüklenmez.Yani aksi çok mantıksız geliyo bana.Buna boşa bağımlılık demiyolar.Sıfırdan bu işlere başlayan kimse kısa sürede o kadar para yatıracak cesareti bulamaz.

Onun ömrüne mal olur mu onu boşver sen, senin ömrüne mal olmasın asıl önemli olan o.

:KK43: :KK43: hangi parayla oynayacak peki?

Eger beni istiyorsa bir ömür bu düzene alışsin. Borçlar biter bitmez ev araba borcuna gireceğim ve hepsi benim üzerime olacak. Bunlar eşimin teklifi.

Yeter ki bırakma beni diye sıraladı bunları.

Belki bunları duymasam gitmek daha kolay olurdu öyle kararsizim ki..
Borç para bulup yine oynar eger oynamak isterse iddia bunların hepsini kontrol altinda tutabilecek misin.

Neyi bekleyeceksiniz ki ben bu kısmı gerçekten anlamadım
mesela tam duzeldigini nasıl anlayacaksiniz nasıl kodladiniz bunu aklınızda
bana göre benden harçlık alması onu gözümde çok küçültürdu öyle bir durum ki aklımda hep kendi parasini idare etmekten aciz şeklinde yer ederdi
Bu kadar tereddüte dustuyseniz sevginiz de azalmış demektir ben suna inanıyorum başka birini yeniden sevebilirsiniz ama sevginin azaldığı birini tekrar sevemezsiniz
Allah yardımcınız olsun karariniz ne olursa olsun mutlu olun inşallah

Gözümde küçüldü hem de çok. Kendini bu duruma düşürdüğü için ayrı kızıyorum. Bana bunu yaptığı için ayrı kızıyorum. Hangi birini anlatsam hislerimin tamamını yazsam kimse okumaz diye kısa tutmaya çalıştım tabi. Yani bu kısa hali :(

Aslında artık kimseyi sevemem diye düşünmüyorum ama ayrılsam bir daha evlenecegimi sanmıyorum. Yıpranmış ve yasli hissediyorum nefret ettim evlilik akıllı işi değilmiş diyorum. Bu düşüncelerimi değiştirecek erkek beni mi bulacak?

Gecen metroda giderken bir çocuğu çok beğendim ne hoş bebek yuzlu maşallah dedim. Sonra baktım yaşı en fazla 24tür. Ben olmuşum 30 :) kızım dedim yaşlandın..

Hoslandigim tiplerin yaşı uymaz yaşı uysa huyu uymaz muhtemelen artık .

Bunlar sorun değil mutlu olmak için yaşamak için koca gerekmiyor biliyorum.

Ama yıllar geçtiğinde belki yalnızlık belki anne olamama konusu üzecek beni bu kez.

Sevgi konusunda onu tekrar masum sevemem sanırım. Bencilce severim artık.
Yani evet bu evliliğe artık tamamen kendi istekleri olacak sekilde, tüm kontrol bende devam edeceğim. Bunlar eşimin isteği başka türlü durmazdim sanırım.

Bu kadar bencillige hakkım yok mu artık? Sıra bende değil mi?

Canım ben açıkçası bu kadar yüklü bir parayı bu şekilde yatırabilen bir insanın böyle bir huyunun bir anda ortaya çıktığını sanmıyorum.Ben evlenmeden önce kumarhanede çalışan bir arkadaşım vardı bana anlatırdı.Bahsettiğin ölçüde yüklü paralar yatıran insanların hepsi yılların kumarbazı.Yani böyle bir genelleme nasıl yapılır bilemiyorum ama kimse hayatında hiçbir kumar,şans oyunu geçmişi olmadan bi anda kısa sürede böyle bi olaya sürüklenmez.Yani aksi çok mantıksız geliyo bana.Buna boşa bağımlılık demiyolar.Sıfırdan bu işlere başlayan kimse kısa sürede o kadar para yatıracak cesareti bulamaz.

Onun ömrüne mal olur mu onu boşver sen, senin ömrüne mal olmasın asıl önemli olan o.

Evlenene kadar oynamadigina eminim beş kuruş parası yoktu mesleği yoktu. Babası harçlık diye 3 tl veren cimrinin tekiydi.

Evlendikten sonra başladı onu anladım. Bir anda değil zaten bence 3 yıldır bu halti yiyordu.

Aman duymayayim diye battıkça battı salak.

Ay yine çok sinirlendim hatirlayinca. :)

Oy dertli başım..

Back
X