Beklenmeyen bir hamilelik, şimdi ne yapacağım?

Ya cidden ruhen hazır olmamanın yanında yaşam tarzı buna uygun mu onu da bilmiyorum. Çok spontane yaşayan insanlarız. Nöbet vs. yoksa mesela cuma günü birden aklımıza gelir haftasonu şehir dışına çıkar bir konsere gider biraz o şehri gezer geliriz. Pazartesi tekrar iş başındayızdır. Nöbetim olur iki gün eve gelmem. Eşimin nöbetleri olur. Üç dört gün birbirimizi göremediğimiz olur.

İyi hiçbir şey düşünemiyorum. İçimde ciddi ciddi bir embriyo olduğunu düşünmek sadece canımı yakıyor. Keşke ölseydim diye düşünmeye başladım. Yani bunu yazarken cidden çocuk sahibi olmak için uğraşan arkadaşlardan çok özür diliyorum ama...

Cocuk simdi olsa ve ya 5 yil sonra bir sey degisecek mi sizin icin?
O zaman da hayatinizi bebise gore degistirmek zorunda kalacaksiniz.

Tabi ki istemek kadar istememekte bir seçenek. 12 yıl sonra bebek sahibi olarak diyorum ki ben bile o kadar istememe ragmen hamileyken çok düşünmüştüm nasıl olcak diye. Bunu düşünmeniz çok normal. Hani hiç yemediğin bir yemeğin tadını bilmezsin ya, evlat da öyle bir seymiş. Bak o gelmeye karar vermiş 9 haftalık olmuş bile. İnanın şimdi keşke diyorsunuz ya,doğduktan sonra iyi ki diyeceksiniz. Evinize gerekirse yatılı bakıcı alırsınız. Yani endişe ettiğiniz şeyler çözümü olan şeyler.

Korkma, demek istiyorum. Şuan bebeğin büyük ihtimalle 3 cm civarlarında, atan bir kalbi var. Kendince belki haklı sebeplerle olumsuz taraflarını görüyorsun hep. Ben de ilk kızımı 8-9 hafta civarı öğrendim. Regl düzensizliğinden hamile olduğumu anlamadım. Herhangi bir gebelik belirtisi de yaşamadım.

Elbette kürtaj hakkın, kimse seni doğurmaya zorlayamaz. Fakat sadece olumsuz yönlerinden bakma. Sakin kal ve sadece istemiyorum düşüncesine odaklanma. Eylül ayında istenmeyen gebeliğim düşükle sonlandı. Ne kadar çok üzülmüştüm o kırmızı çizgileri gördüğümde. Düşük yaptığımda daha çok üzüldüm. Çünkü o bir ayda olumsuzlukları bir yana bırakıp iyi taraflarını görmeye çalıştım. Sadece sakin ol ve eşinle paylaş.

Keşke ölseydim diyecek kadar kötü hissediyorsaniz dünyaya getirmemek daha dogru sanki.Cocuga yazık olmasın sonra

Çocuk sahibi olamayanlardan özür dilemeniz gereksiz. Sizin çocuk istememeniz kimseyi ilgilendirmez. Burda tek sorumlu olduğunuz kişi eşiniz. Evlenmeden önce ona bu fikrinizden bahsettiniz mi acaba. Eğer bunu söylemediyseniz evlendikten sonra bunu öğrenmesi hiç adil değil.bencillik etmiş olursunuz. Sizin yaşınız genç ama kendisi 40 yaşında baba olmak için ideal ve de bence sınır yaşlar. Kötü bir çocukluk geçirmeniz kötü bir anne olacaksınız demek değil. Eşinize söyleyin, fikrinizi de belirtin, bakalım o ne diyecek. Üzgün ya da panik olmanız da çok normal ama ölmeyi isteyecek kadar uçlarda yaşamanız gerçekten saçma. Ya aldırırsınız ya doğurursunız bu kadar basit. Ve çok iyi bir cerrah olmanın yanında güzel bir anne de olabilirsiniz. Bunlar maddiyatla da doğru orantılı şeyler. Hayırlısı olsun.

Benim annem beni döverdi. Sözlü şiddet de uyguladı. Simdi pişman belki, ama çocukluğum öyle geçti. Benim iki çocuğum var ve ben öyle bir anne değilim. Derler ki çok stresli olduğumuz zaman ebeveynlerimizin kullandığı eğitim metodlarina yöneliyoruz. Ama kararım net: Çocuklarımın gözlerindeki ışığı söndürmeyecegim. Bu konuda kendimi de sarıp sarıyorum. Kendimi geliştirmeye gayret ediyorum. Geçmişimizi değiştiremiyoruz ama geleceğimiz elimizde.

Hiçbir zaman bir gün hamile olabileceğimi düşünmemiştim, bir kere bile. Çünkü istemiyordum ve olmazdı. İstediğim her şeyi çalışıp çabalayıp oldurmuştum, başarısız olmayı kaldıramazdım, hayatımdan başarısızlığı uzak tutmak için hep çok çalıştım. Şimdi anne olmama hakkımı kullanmakta başarısız oldum. Yere çakılmış gibi hissediyorum. Ve ona karşı sevgi, heyecan vs. hiçbir şey hissetmiyorum. Orada olduğunu düşünmek yalnızca beni tekrar tekrar şoklara uğratıyor, korkutuyor ve üzüyor. Keşke onu heyecanla bekleyen, çok seven iyi bir annesi olsaydı.

Yaşlandığınızda ya da herhangi bir sebepten elden ayaktan düştüğünüzde yanınızda ne mesleğiniz olacak ne de gezme tozmalarınız. Yanınızda olsa olsa çocuklarınız olucak. Hayatta her şey gezmek tozmak ya da kariyer yapmak değil. Eşinize ilerde bir şey olsa yine yanınızda çocuklarınız olucak. Her zaman genç olmayacaksınız. Sadece belirtmek istedim düşüncenize saygı duyuyorum..

Yaa

Madem iyi bir evliliğin var son birkaç yıldır mutlusun herşey yolunda diyorsun ozaman sorun ne ve eşin de çocuk sahibi olmak istiyor geçmişini unutamazsan mutlu olamazsın tamam kötü bir çocukluk geçirmişsiniz ama bunu ilerleyen zamanlarda sürekli sorun yaratacak diye düşünürseniz zaten mutlu olamazsınız onlarca kişi çocuk sahibi olmak için doktor doktor geziyor ve siz korunurken gebe kalıyorsunuz keşke rabbim bize de bukadar kolay nasip etse şuan taşıdığınız bir can bir mucize ona sımsıkı sarılın ve geçmişe takılmayın üstelik eşinize de bu mutlu haberi verin umarım yanlış bir karar almazsınız

Çocuk 2 yaşına gelene kadar süt izni oluyor ve yarım gün çalışılıyor nöbet filan da 2 yaşına kadar yazılmıyor. Acil ameliyat durumlarını bilemem elbette yerinize bakacak birileri olacaktır. Rabbim hayırlısını versin inşallah bence olumlu bakın. Kızım 2 yaşında uyuyana kadar öpücüklere boğar beni o kadar sıkıntılı bir dönemden geçiyorum ki doğru düzgün ilgilenemiyorum bile ona rağmen bana olan sevgisi hayata bağlıyor beni.

Hic mi cocuk düsünmüyordunuz yoksa isterdiniz de su an zamani mi degil. İkisi arasinda cok fark var.
Eger hic istemiyorsaniz bu düsüncelerle bas etmek zor olacaktır.. Digeriyse biraz daha zaman ilerledikce rahatlarsiniz diye düsünüyorum.

Doktor arkadaşım var 5. Sınıfta evlenip mezuniyete 30+ haftalarla katılıp mecburisine gitmeden doğum izni sonra tek bebekle tusa hazırlanıp 3 yıldr asistan artı zor ve bol nöbetli bi bölüm artı o arada bi bebeği daha oldu çocuklaları 4 ve 2 yaşında çok mutlu kariyerine kesinlikle engel değil hocalar sıkıntı çıkarmasa bi bebek daha istiyorum şuan diyor

Neyseki çocuk doğmadan fark etmişsin 5 değil 6 değil tam 9 haftalık bir gebelik karar vermek için 1 haftanız kalmış hepi topu... tabi ülkemiz için konuşuyorum. Eğer eninde sonunda bir çocuk yapacaksanız o bu olsun eğer hiç düşünmüyorsanızda kararınızı ona göre verin bir an önce

Bu konu dizi değil miydi? Neydi adı ya bir doktor dizisi KALP ATIŞI. Aynısının tıpkisi Bu kadar tesadüf olamaz.

Adam 40 yaşında bir cerrah
Kadın 29 yaşında o da cerrah kötü bir çocukluk geçirmiş.
Anne olmak istemiyor adam da aksine çıldırıyor bebek için tartışıyorlar falan sürekli.

Dkh + kondomla hamile kaldım
Doğumdan sonra dkh +kondom +spiral kullanmayı planlıyorum. Ama o sızı sectı ve dunyaya gelecegı varsa denizci düğümü attırsanız gelecektir. Doktorsunuz daha iyi biliyorsunuzdur.
Allah ıcınıze versın onun sevgısını. Hareketlerını hıssetmeye baslayınca ve yuzunu gorunce bu fıkrınız degısecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…