- 1 Haziran 2019
- 2.148
- 7.468
- 73
- 33
- Konu Sahibi minelgaraib
-
Benimki de yeni yeni ayaklanip yurumeye calisiyor. Demin koltuga tutunup bir deneme daha yapti ve popo ustu dustu kuzumKonuyu okurken az once kucuk kizimin bana sarilip sen cok tatlisin demesi geldi aklima. Onun sarilmasindan degerli hic bir sey olamaz benim icin.
Hamileliyim berbat kecdi, dogum desen felaket, lohusalik falan filan. Kizim 3 yaşina kadar hayatimi yedi)))
Ama degdimi degdi))) Bir tane daha istiyorum)))
Demem o ki, korkmayin. Kendi cocuklugunuz kotu gecti diye cocugunuzun da hayati kotu gecmez. Bence siz cok iyi bir anne olacaksiniz.
Anne olmama hakkınız hâlâ mevcut. Kısıtlı bir süre kalmış olsa da kürtaj gibi bir seçeneğiniz var. Fakat dikkat ettim, hiç kürtajdan bahsetmiyorsunuz. Sizi korkudan çocuk sahibi olmak değil, çocuğunuza iyi bir anne olamamak. Bu bile iyi bir anne olacağınızın göstergesi. Kimisine göre çok normal bir şeydir, kimisine göre bir mucize ve lütuftur. Hayat bazen korkularımızı alır, korkulacak bir şey olmadığını göstermek için yüzümüze çarpar. Kucağınıza aldığınızda aman aman duygular hissetmeyebilirsiniz ama bir gün o şey büyük ihtimalle kendi canınızdan daha çok sevdiğiniz bir varlık haline gelecek. Yorucu, korkutucu, zahmetli kimse bunu inkâr edemez. Mükemmel anne diye bir şey yok. Çocuğunuza kızacaksınız da, istemeden de olsa bağıracaksınız da. Anne olmayı da onunla öğreneceksiniz.Hiçbir zaman bir gün hamile olabileceğimi düşünmemiştim, bir kere bile. Çünkü istemiyordum ve olmazdı. İstediğim her şeyi çalışıp çabalayıp oldurmuştum, başarısız olmayı kaldıramazdım, hayatımdan başarısızlığı uzak tutmak için hep çok çalıştım. Şimdi anne olmama hakkımı kullanmakta başarısız oldum. Yere çakılmış gibi hissediyorum. Ve ona karşı sevgi, heyecan vs. hiçbir şey hissetmiyorum. Orada olduğunu düşünmek yalnızca beni tekrar tekrar şoklara uğratıyor, korkutuyor ve üzüyor. Keşke onu heyecanla bekleyen, çok seven iyi bir annesi olsaydı.
Gerçekten cinsiyet eşitsizliğini çok iyi gözlemleyebileceğimiz bir alan tıp. Özellikle cerrahi birimlerde kadın asistanlara pek tahammül edemiyorlar. Mobbing vs. Ama olacak yani her alanda kadınları görmeye alışacaklar ve kadınlar yapamaz zihniyeti çürüyecek.6 yıl tıp egitiminin üzerine 5 yıl genel cerrahi egitimi almis ve genel cerrah olmus.
Tebrik ederim bir bayan icin gercekten yorucu. İnternken genel cerrah hocalarimiz bayan asistan istemezdi.
Çocuk büyütmek mesleginize engel degil ama o da büyür bir sekilde. Siz önce bebek fikrine adapte olmalısınız.
Kürtaj istemiyorum çünkü yani yaşama hakkı var ve bunu elinden almaya hakkım yok gibi geliyor. Evet iyi anne olamamaktan korkuyorum, ruhunu doyuramamaktan korkuyorum. Ve şu an bana yabancı gibi. Sevgi vb. şeyler hissedemeyince korkum ve kaygım pekişiyor.Anne olmama hakkınız hâlâ mevcut. Kısıtlı bir süre kalmış olsa da kürtaj gibi bir seçeneğiniz var. Fakat dikkat ettim, hiç kürtajdan bahsetmiyorsunuz. Sizi korkudan çocuk sahibi olmak değil, çocuğunuza iyi bir anne olamamak. Bu bile iyi bir anne olacağınızın göstergesi. Kimisine göre çok normal bir şeydir, kimisine göre bir mucize ve lütuftur. Hayat bazen korkularımızı alır, korkulacak bir şey olmadığını göstermek için yüzümüze çarpar. Kucağınıza aldığınızda aman aman duygular hissetmeyebilirsiniz ama bir gün o şey büyük ihtimalle kendi canınızdan daha çok sevdiğiniz bir varlık haline gelecek. Yorucu, korkutucu, zahmetli kimse bunu inkâr edemez. Mükemmel anne diye bir şey yok. Çocuğunuza kızacaksınız da, istemeden de olsa bağıracaksınız da. Anne olmayı da onunla öğreneceksiniz.
Canim bi doktor kontrolune git icinde snn parcanin kalp atislarini duy yavas yavas benimsemeye baslayacaksin korkun annen gibi olmak diyorusn ya aslinda olmayacaksin cok iyi bir anne olacaginin gistergesi bunu dusunmen bileHayatta en çok korktuğunuz şeyin başınıza geldiğini düşünün, o zaman keşke ölseydim demek bu kadar garip gelmiyor. Kürtaj olursam eğer çok vicdan azabı çekeceğimi biliyorum. Ve yaşamaya hakkı var. Sadece hiçbir şey hissetmiyor olmak, sevgi hissetmiyor olmak mesela. Bu beni üzüyor. Ve maddi ve manevi anlamda ihtiyacı olanları verememek, ruhunu doyuramamak.
Zaman ayırabiliyor mu çocuklara ve kendine?En yakın kuzenim doktor ve 4 çocuğu var.
Seçim sizin.
Ben isteyerek hamile kaldim. Ama dogurunca anca hissedebildim bu yazdiklarini. Oyle annelik rahme dusunce baslar diyorlar falan ama bence hikaye. Tabiki insan korkuyor. Bundan sonra ne olacak diye. Ben en cok acaba kari koca hayatimiz nasil olacak diye dusunmustumHayatta en çok korktuğunuz şeyin başınıza geldiğini düşünün, o zaman keşke ölseydim demek bu kadar garip gelmiyor. Kürtaj olursam eğer çok vicdan azabı çekeceğimi biliyorum. Ve yaşamaya hakkı var. Sadece hiçbir şey hissetmiyor olmak, sevgi hissetmiyor olmak mesela. Bu beni üzüyor. Ve maddi ve manevi anlamda ihtiyacı olanları verememek, ruhunu doyuramamak.
İlk çocuğuma isteyerek hamile kaldım, ne öğrenince nede kalp atışını dinlediğim de birşey hissettim. Hatta kendimi sorgulamışltım niye böyleyim diye. Karnımda hareketlerini hissetmeye başlayıncaya kadar böyle devam etmişti o hissizlik hali. Şuan sizin de birşey hissetmeniz gayet normal o yüzden.Kürtaj istemiyorum çünkü yani yaşama hakkı var ve bunu elinden almaya hakkım yok gibi geliyor. Evet iyi anne olamamaktan korkuyorum, ruhunu doyuramamaktan korkuyorum. Ve şu an bana yabancı gibi. Sevgi vb. şeyler hissedemeyince korkum ve kaygım pekişiyor.
Kalp atisinda ben bön bön ekrana bakarken kocam aglamisti hic unutmuyorum. Doktor bile gulmustu o halimizeİlk çocuğuma isteyerek hamile kaldım, ne öğrenince nede kalp atışını dinlediğim de birşey hissettim. Hatta kendimi sorgulamışltım niye böyleyim diye. Karnımda hareketlerini hissetmeye başlayıncaya kadar böyle devam etmişti o hissizlik hali. Şuan sizin de birşey hissetmeniz gayet normal o yüzden.
Bence eşinizle paylaşın bu durumu, size iyi gelecektir, desteği.
Evet ayırıyor çokta mutlu.Zaman ayırabiliyor mu çocuklara ve kendine?
Aynı bizKalp atisinda ben bön bön ekrana bakarken kocam aglamisti hic unutmuyorum. Doktor bile gulmustu o halimizeNe duygusuz kadinsin ,icinde kalp atiyo senden bir gozyasi dusmedi demisti bana esim. Tekmelerini benden cok o beklerdi Simdi diyor ki senden bu annelik potansiyelini hic beklemiyordum hamileyken cok ruhsuzdun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?