Bel fıtığım var bebeğim olsun istiyorum

Bu kadar ağlayacak birşey göremedim ben. Bende hem bel hem boyun fıtığı var spinal sezeryan oldum belden iğne vuracaklarken söyledim doktorlara onunla alakası yok hiçbir şey olmaz dediler

Benim de 4 gün önce ortada ters bir hareketim dahi yokken birden belim tutuldu. Belimin sağ tarafı daha doğrusu fakat yürümemde vs bi sorun yoktu sadece oturmakta zorlanıyordum geçiştirdim yakı bandı ve kas gevşeticilerle. Daha önce belimle ilgili bir sorunum olmamıştı fakat bu kadar sürünce şüphelendim ve doktora gittim.

Klinik muayenem gayet iyiydi her hareketi yapabiliyorum vs. Yine de MR çektik hani emin olalaım sorun ne diye. Bingo! Nurtopu gibi bi fıtığım gelişmiş küçük sayılmayan ve sırt kaslarım güçlü olduğu için hiç hissettirmemiş kaslar korumuş.

Şimdilik iğne oluyorum ve korse verdi. ilk ay bakıcaz duruma ama büyük ihtimalle fizik tedavi olucam.

Bence endişelenme. Benim işim çok yoğun ve hep masabaşında çalışmaktan hareketsiz yaşamın kaçınılmaz sonu. Araştırmalar yaptım ve geriletme imkanı vs varmış. Ben hergün yürüyecem düzenli olarak bi 40-45 dakika. Fıtığı olup doğum yapanları biliyorum çevremde. Bunun için bence endişelenme sadece kaslarını güçlendirmelisin bu sana hamilelikte de faydalı olacaktır ki aslında sağlıklı yaşam için zaten yapmamız gerekenleri maalesef ancak kötü bir sonuçla karşılaşınca yapmaya başlıyoruz...

Geçmiş olsun.dediğiniz çok doğru bel hareketlerimı yapıyorum. Şimdi mr sonucumu bekliyorum.yalnız fizik tedaviye ben de gitmiştim bana çok bi faydası olmadı. Gerçi kişiye fitiginin durumuna göre de degisebiliyomus.benim ağrılarım daha da arttı fizik tedavide.

Teşekkür ederim, sana da geçmiş olsun. Bir arkadaşıma da yoga iyi gelmiş ve ameliyatlık seviyeden dönmüş. Şimdi 2 yıldır hissetmiyormuş hiç ağrı sızı ve yogaya da devam etmiş. Evet fıtığın yerine göre farklılık olabilir mutlaka ama kasları güçlendirmek şart maalesef yoksa korunmaz. Doğum için endişelenme dediğim gibi fıtığı olan çevremde arkadaşlarım doğum yaptı bir sorun olmadı hatta eminim benim gibi fıtığından haberdar olmayan nice insan da doğum yapmıştır. Ben tesadüf öğrendim düşün...

Bendede fitik var ve 2 cocugum var ustune ustluk ard arda olan bi hamilelik gecirdim. Benim bebegim kucuktu hamile kaldigimda yuruyemiyordu sadece kucagimdaydi oyuzden hamilelikte bel agrim cok oldu ama hayatimi kisitlayacak derecede degildi. Sizde hamile kalabilirsiniz hatta kizinizda buyukmus yardimci olur.

Zor olmuştur tabi ki.hep iyi düşünmek istiyorum artik.sizlerin yazdıklarınizin samimiyetine de inanıyorum. Herşey umarım hepimiz için güzel olur.

Arkadaşlar merhaba ben emar sonucumu aldım çok şükür Rabbime fazla bir sıkıntı olmaz dedi doktorum.kiloya dikkat ve ilk 3 ayda kalça ağrirmis.gerisi Rabbimin takdiri.

Bel fıtığı cok etkıler mi ki hamıle kalmayı ? Eni kuzenımde de var hatta kayma da var 4 çocuk normal doğurdu. Hamıleyken agrırdı tabi beli ama engel olmadı. Hatta sımdı aklıma geldı bu kaç tane tanıdığım da bellerinde sıkıntı olduğu ıcın sezeryan yaptı. Sende öyle yaparsın yanı nolcak

Insallah teşekkürler

Bende de var. 3 tane. Doktorlar 60 yaşındaki birinin omurgası kadar hasarlı omurganız dediler. O zaman yaşım 25ti. Şu an 33 yaşındayım. 16 aylık bir oğlum var. Normal doğurdum.

Şimdi tekrar hamileyim. Kısmetse bunu da normal doğuracağım.

Moralinizi yüksek tutun, felç kalırsın diyenlere filan kulak asmayın. Bana da normal doğuramazsın felç kalırsın dediler. Gayet iki ayak üstünde dolanıyorum.

Canım sen hamile kalmadan önce araştırarak doğrusunu yapıyorsun doktorada gitmişsin çok iyi. Şimdi herkes sorun yaşamadım dese de senin yasamayacagin anlamına gelmez fıtık ağrısı çok kötü. Benim hem boynunda orta seviyede fıtık ve duzlesme hemde belimde çok ileri olmayan bir fıtık var. Su an hamileyim. Özellikle boyundan ne cektigimi bir ben bir Allah bilir ha Allah dayanma gücü vermiyor mu elbet veriyor öyle veya böyle. hamileyken fizik tedaviye de gittim. Ama 2. ye hamileik dusunsem hamile kalmadan önce fizik tedavimi olup ağrılarımı minimum düzeye çekip kaslarını kuvvetlendirmeye bakarım.

Siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza inşallah. Darısı bana olsun diyelim mi o zaman

Zaten buraya yazma sebebim de tam da bu durumlarımız.en azından aynı rahatsızlıgi olan kişilerin birbirini daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Allahım inşallah bana da hayırlısı ile Nasib etsin.sizler de saglikla kucağınıza alın bebeginizi

Siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza inşallah. Darısı bana olsun diyelim mi o zaman
Çok teşekkür ederim, darısı size o zaman :) gebelik ve doğurma kısmında sorun yok ama bazen bakarken zor olabiliyor. Benim oğlum şu an 12,5-13 kg civarı. Zaman zaman kucağa almak gerekiyor. Hiç zorlanmıyorum desem yalan, ama oluyor bir türlü :)

ALLAH şifa versin İnşALLAH canım, senin durumunda değilde ameliyat olup sonra hamile kalan tanıdıklarım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…