belki erken ama şimdiden dert ettim off

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
selam kızlar
evliyim,çalışıyorum,2 yaşında oğlum var ve şimdi yine hamileyim ikizler. kısmetse mayısta doğum olacak
eşimle iyiyim bir sorunum yok ailesiylede bir sorunum yok aramızda inanılmaz derecede bir sınır var
yani hiçbir zaman samimi olmadım hep belli çizgilerde durdum
eşim ailesinde tek evli benim oğlumda tek torun

doğumdan sonra kayınvalidem güya bana yardımcı olmak için hergün geliyordu ama
sabah geliyor akşama kadar ve sürekli bana yemek yapmak istiyor başka hiçbişeyime yardım etmiyor yapamıyor zaten
bir pilav yapsa bile mutfağım 360 derece dönüyo herşeyi nasıl kullanıyor döküyor anlamıyorum

ve birde sürekli bir psikolojik baskısı var yani nasıl anlatsam
sözle bana bişey demiyor ama bunu bakışlarıyla mimikleriyle belli ediyor
mesela ben tv izliyorum mesela eğlence programı var suratını asıyor
hemen fırsat bulursa dini kanal açıyor
çay içsem kahve içsem yok zararlıdır deyip başlıyo
yani bunalımda olduğum bir dönemde
birde kayınvalidemin bu hallerini çektim inanılmaz derecede bunalttı beni
birde kayınpederimde gelebildiğinde geliyor gelemezse hergün akşama kadar 100 kere arıyordu
yani benim derdim gelmesinler felan değil
gelsinler tabiki sevsinler çocuğu ama
psikolojik baskıları var sürekli
ben saygısızlık olmasın yüz göz olmayayım diye hiçbir şeylerine bişey demiyorum
duymazlıktan geliyorum
ama onlar bu iyiniyetimi kötüye kullanıyorlar

oğlum 1 yaşına gelene kadar çalışmayayım diyordum
bu hallerinden bunaldığım için 6 ay sonra işime başladım

şimdi mayısta yine doğum yapacam,birde ikiz olacak bunlar şimdi kayınvalidem yine bana hergün gelecek

benim ablam abim var yeğenlerim felan çok
yani bizim aile çocuk bakımı konusunda daha ilgili ve tecrübeli
bekar ablam var şimdi doğumdan sonra o gelecek bana yardımcı olacak hatta yatılı kalırım bir süre zorlanma dedi
birde ablam zaten en yakın arakadaşım hem bebek bakımında yardım ediyor çoğu zaman benden iyi bakıyor
hemde bana arkadaşlık ediyor
şimdi ben ablamla olunca kayınvalidemde kayınpederimde surat asıyorlar
ama ne yapayım onların bana bir faydası yokki

kayınpederim bile her fırsatta ablan gelmesin bizim kız gelsin diyor ne ayıp değilmi
kendi kızı bekar çalışıyor severim görümcemi ama çocuk ve ev konusunda bana yardımcı olamaz yani
ben ablamı istiyorum yanımda
ama onlar ablam benim evimde misafirken bile iki laf deyip huzursuz ediyorlar kızcağızı
yani önceki doğumumda böyle oldu

şimdide böyle olacak diye korkuyorum offf çok bunaldım şimdiden
napacam şaşırdım

eşim çok iyidir anlayışlıdır
zaten eşimin yanında bir lafları olsa eşim benden önce cevabını verir beni savunur hiç ezdirmez
ama doğumdan sonra ben evdeyim eşim işte olacak
ben sürekli hergün bir şikayet edip eşimi bunaltmayıda sevmem istemem
çok bunaldığım anlarda eşime anlatıyorum o gereğini yapıyor ama nereye kadar
birgün eşimde bunalacak oda bana patlayacak belkide

offf çok uzattım kusura bakayın kızlar yaa

Allah bağışlasın bebekleri.Eşine açıkca de ki ablam bana çok destek olucak o gelsin de.Ablanada sen ne olursa olsun kendini huzursuz hissetme biz rahat olalım onlar bıkıp gitsinler de.Seni bezdirmelerine izin verme açıkca söle kaynananlarada ablam gelicek eşimle karar verdik de.Alınırlarsa alınsınlar.....

zaten doğumdan sonra ablma gelecek eşimle konuştum ablamda tamam dedi
ama bunlar ablam evde olsada geliyor sürekli
ilk başlarda kibarca dedim anne çocuğu sevmeye gelin her zaman
ama iş yapmaya gelme yorma kendini dedim
ben ağır yemekleri sevmem ben hep hafif şeyler yapar yerim
ama kaynanam bunu tecrübesizlik gibi görüyor yapamıyorum diye kendince bana yemek yapıyor ama na halde ...off

yaa varya kendi kızları başım ağrıyor der odasına çeklir bazen
korkularından kız rahatsız olmasın diye varya görümcemin odasının önünden geçmezler
ama birde bana bu yapılanları görünce bu ne haksızlıktır diyorum yaa

ya rahatsız oluyorum işte gerilip sinirleniyorum bunu barizce beli ettim hep kendilerine
ama yine yaptılar yapacaklarını

Son düzenleme:
Öncelikle bebişleriniz hayırlı ve uğurlu olsun, sağlıkla kucağınıza alırsınız inş..

konuya da gelince, o sizin ablanız elbette gelecek, bu kadar yoğun bir durum yaşarken de kendi ailenizden birinin olmasını istemenizden daha normal bişey yok. ablanızla konuşun, kim ne surat yaparsa yapsın, kim ne derse desin, hiç umursamayın. zaten yorucu ve zorlu bir süreç loğusalık dönemi, kaldı ki sizin zaten küçük bir çocuğunuz var bebişler ikiz olacak,, hiç bunları ekstra dert etmeyin, siz nasıl rahat edecekseniz, işiniz nasıl kolaylaşacaksa öyle ortam hazırlayın. siz ne kadar rahat davranırsanız onlar o kadar yerini bilir.

herşey çok güzel olsun inş..

ay canım inşallah dediğin gibi olur
hamilelikten mi bu kadar yoğun duygular yaıyorum bilemiyorum ama
insanın başında olunca kocaman dert oluyor ne olursa
yemin ediyorum gece oğluma bakmaya kalktım sonra uyuyamadım bunları düşündüm :2:

Doğru...Siz kendi evinizde diken üstüne hissetmeyin kendinizi rahat davranın ki onlar çekinsinler.Gerekirse yaptıgı yemekleri yemedik hiç ablam yapmıştı yemek filan de bir kaç kez üst üste.

Umarım peşini bırakırlar:):)

hiç kendini yorma bu düşüncelerle, biraz rahat relax takılmakta fayda var. burda tabi ablana da iş düşüyor, o da rahat görünmeli, misafir gibi değil de, "kardeşimin evindeyim" edasında olmalı. sizin tedirgin tavırlarınız onları su yüzüne çıkartır çünkü. doğum yapan sensin, 2 yıl içinde 3 çocuk dünyaya getirmiş olan sen olacaksın, yardıma ilgiye idare edilmeye de hakkı olan tek kişi sensin. güzel olacak herşey, rahat ol.

hamileliğin verdiği aşırı hassasiyet...

seni çok iyi anlıyorum canım...

bende hamileyken..neler düşünmüyordum ki...

hepsi duygusallıktan...kayınvaliden yine gelecek elbette...

siz ona aldırış etmeyin...

belkide uzak kalmak istememesinin sebebi sana yardım edememek düşüncesidir..

kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyor..

yemek mi yapıyor bırakın yapsın

sizde ablanızla ikizlerinize bakın

hatta anne canım şunu istedi deyin..

bulunduğunuz ortamı lehinize çevirin yani..

tatlılar isteyin...

sonuçta eşinizin annesi ve illaki gelecek birşeyler yapmak isteyecek...

bende doğum yaptığımda evimde yemek yapamadım kendi anneme yaptıramadım

kayınvalidem hep taşıdı bize alttan(altlı üstlüyüz)

anneme zorla bir çorba yaptırıyordum..

düşün yani...

ama bunu stres yapmak sadece sana zarar verir..

dolayısıyla koşulları kendi lehine çevirmeyi dene....

Son düzenleme:

ayy canım ne güzel konuşuyorsun inşallah böyle olur
her an dua ediyorum allaha çünkü doğum sonrasını yaşadım biliyorum
birde 3 çocuk olacak şimdi off bakalım

bunu yapmayı çok istiyorum mutlaka yapmaya da çalışıcamda
off canım off kayınvalidem güya bana yemek yapıyor tamam ne istersemde yapar
ama akşama da bütün herkesi çağırıyor yemek yaptım diye
birde akşam saati misafir geliyor
doğum sonrası çocuğu görmeye gelen giden oluyor mesela neyse kahve içip tatlı ikram ettik
millet kalkıp gidecek hayınvalidem hemen ayy oturun oturun akşam yemeğe kalın diyor
tabi kendi akrabalarına diyor bunu
yani bukadın doğum yaptı bırakalım rahat etsin demiyor bir düğün yapar edasıyla yemek yapıp misafir çağırıyor
banada diyorlarki ee sen rahatına bak dinlen yat
yaa olmuyor işte evinde bir sürü misafir varken sen odana geçip çocuklarınla ilgilenemiyorsun
ben niye kendi evimde bir odaya kapatayımki kendimi
offf allahım yardım et

Son düzenleme:
Ne güzelll 2 bebişin daha olucak :))) Bence de ablan yanında olsun, daha rahat olursun.Ama bebişler 2 tane olucak ya, bi de abileri olucak, o zaman görümceni seviyosan o da gelsin ,oğlunla ilgilenir :) Hayırlı doğumlar diliyorum sana şimdiden. Ne kadar var doğuma?

canım ya
inanki tatlı dertler bunlar. ben şu an sana o kadar imrendim ki anlatamam evliliğimin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor inşallah rabbim bizi düze çıkaracaktır umuduyla bekliyorum sana gelince canım bebeklerin hayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. arkadaşlarımız gereken yorumu yapmışlar yazdıkları makul ve mantıklı o şekilde davranarak çözebilirsin diye umuyorum. benim naçizane tavsiyem annelik dünyanın en güzel şeyi hamdolsun iki evladım var doğumlarında yaşadığım mutluluğu unutamam büyük kızım doğduğunda çok ağlamıştım sevinçten. sen şimdi bebeklerini düşün onlara odaklan rabbim her şeyi bir hale yola koyacaktır endişelenme. allah yardımcın olsun canım evlatlarını hayırlı eylesin inşallah amin

sizi "eşimin kardeşleri evime gelip çocuğumu sevmiyor" diye yakındığınız konunuzdan hatırlıyorum

o zamandan beri epey ilerleme kaydetmiş, artık "eşinizin ailesinden" gelen yardım ve sevgi gösterilerinden şikayet eder hale gelmişsiniz.. hayırlısı..

benim esımde aynen tek evlı ve ılk torundu oglum kaynanam her gun bende annem gelse surat bes karıs gorumcemde oyleydı gercı cok sukur ıyız sımdı... neyse ozamanlar bılgılıler tabı okadar cocuk yapmıslar sana yardımcı oluyorlar sınır yapma dıyıp alttan alıyodum ama dogum psıkolojısıyle artık dayanamadım bı gun bana cocuk sutunden hastalık kapar corap gıy falan dedı bende ayagımdakı 3 kat coraı tek tek cıkardım yeterlı degılmı anne daha gıyımmı dedım ıste ben senın ıyılıgın ıcın falan demeye kalmadı anne rıca edıyorum bır sure benım ıyılıgımı dusunme ozaman benım psıkolojım cok bozuk alttan alamayacgım seyler olabılır dedım... sonra anladı 2 gunde 1 geldı bazen haftada 1 yanı anlıyolar ama senınde bunu anlatman gerekıyo rahatsız oldugun seylerı ... ınsallah kolay olur senın ıcınde... şimdiden hayırlı dogumlar Allah analı babalı buyutsunn..

canım kısmetse mayısta doğum ama ikiz oldukları için erken doğum da olabilir ..

allahım sana da huzur mutluluk versin eşinle veya evinde her kimle ne sorunuzun varsa allah yardımcı olsun inşallah tez zamanda neşe solu sağlık dolu yuvanız olur

evet canım o günleride yaşamıştım o zamanlardan sonra eşimle konuştum o konuyu üzüldüğümü kırıldığımı
(hani oğlumu sevmiyor görmüyorlar demiştim ya)
sorasında eşimde kaynıma ve görümceme sert dille kızdı bu durumu çocuğu göstermeyecez size felan dedi şakalaştı
eşimin kendisi üzülüyormuş gibi anlattı durumu
şimdi allah var kaynımda görümcemde çok severler gelip giderler saolsunlar onlarla bir sıkıntım yok artık

canım kayınvalidemin ve kayınbabamın evime gelmesinden asla şikayetçi değilim sadece davranışlarından laflarında ötürü rahatsızlık duyuyorum
çocuğu sevme konusuna gelince yine her ikiside asla çocuğu kucaklarına alıp sevmezler tamam onlar öyle uzaktan seviyor diyorum artık kabullendim
ama kayınvalidemin bu davranışlarından rahatsız olmamak elimde değil yapamıyorum ne yapayım
yemek yapıp milleti çağırıyor yaa düğün evine çeviriyor evimi doğum yapıp 3 çocuklu olduğumu böyle bir ortamı hayal edemiyorum düşünemiyorum

siz daha iyi bilirsiniz; ama bir ikiz annesi adayı olarak şu an önceliğinizin gebeliğiniz olması gerekmez mi?

takma demek dile kolay; davranışta zordur.. ancak siz yine de enerjinizi gebeliğinize saklayın.. madem eşiniz anlayışlı bir insan, ona doğru ve açık bir dille rahatsızlıklarınızı anlatın, çözmesini rica edin. gelip gidilmeye devam edilirse, yorulduğunuz ve yahut da sıkıldığınız anlarda nazikçe izin isteyip yatak odanıza çekilin, dinlenin..

derim ben..

yaa canım öyle işte
öyle bişeyki bizimki yediğime içtiğime karışır çay içsem ay çok zararlıdan başlar içtiğime pişman eder
burnumdan getirir sonrada derki kızım iç ben bişey demiyorum sana der
kahve içsem aynı keza canım tost ister kalkar yaparım ayyy çok zraralı hamur işi
reçel ye şunu ye bunu ye
çocuğu emziririm beğenmez altını değiştitirim beğenmez
birgün kendine bıraktım biraz bak anne dedim
bende çamaşırlarımı serip ütüledim baktımki çocuk perişan halde ne yemek yedirebilmiş ne uyutabilmiş
dedimki çocuk bakmak dışardan görüldüğü kadar kolay değil onu öyle sevmeye benzemez dedim
belli bir yaşı aştınız çocuk bakmak size göre değil dedim
ben bunu yemin ederim kendi anneme de söylerim
çünkü hakikaten zor iştir bebek bakımı

ama gel görki yaptığım hiçbişeyide beğenmez illaki akıl vermeye çalışırlar lohusalık psikolojisiyle çekilmiyor
annemde böyle davransa onada sinirlenirim inanki

saol canım,
inşallah yapabiirim bunları,yapamasamda zorlayacam kendimi zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…