Belli bir yaştan sonra aşık olabilir miyiz?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Belli yaşanmışlıklar, ruhsal yorgunluklar. Bunlardan sonra yeniden 20li yaşların başında gibi aşık olunabilir mi? Bunu yaşayanınız var mı? Ben 40 yaşındayım ve bazı travmalarım var. Sanki bir daha kimseyi hiç sevemeyecekmişim gibi geliyor.

ladymera yanlış hatırlamıyorsam sen boşanmıştın ve ailenle yaşıyordun. Karamsar olmamalısın bence aşk dediğin her yaşta gelir.

Yani ben olamam sanki gibi geldi..
Yaşadıkalrım insanlara olan güvenim falan çok yıprandığı için, tabi olabılen de olur yani yakın çevremde de var gözlerimle gördüm insana baglı bir sey..

Aşk dediğin her yaşta olur ama 20'li yaşlardaki gibi olacağını düşünmüyorum. 20'li yaşlarda genelde yoğun duygular ön plandayken yaş ilerledikçe mantık duyguların önüne geçiyor. Çünkü insan olgunlaşır, değişiyor ama bence her yaşın ayrı bir güzelliği var. Şahsen 20'li yaşlarımın başında toy bir şekilde ilişki yaşamak yerine 30'lu yaşlarda görmüş geçirmiş bir insan olarak aşk yaşamayı tercih ederim.

32 yaşındayım, yeni terk edildim (2 yıl) güvenim yine sarsıldı bu sefer artık tükendiğimi hissediyorum Allahtan Ümit kesilmez de, ben bu işleri kafada bitirmeyi düşünüyorum artık.Beklentim olmasın diye imkansız geliyor çünkü artık.Biriyle tanışcam da beni çok isteyecek de, ilişki olgunlaşacak da,güzel gidecek de...Çok sevileceğim de benle gelecek düşünecek birde ben ona çok güveneceğim öyle mi ??? İMKANSIZ !

Aşık olunur evet ama 20 li yaşlardaki heyecanları bulmak imkansız. Sadece gönül ilişkilerinde değil. İnsan yemek yerken bile o zamanlardaki keyfi alamıyor...

En insani ihtiyaçlar neden olmasın ki, o karşınızdaki kişiye bağlı. Eğer sevgi varsa bu size yansır zaten. Sorgulamazsınız.

Yas gectikce bana da artik imkansiz geliyor uyusabilcegim biriyle denk gelip tanismak ve bir de asik olup sevbilmek o insanla ayni evde yasayip saygi ve sevgiyi yillar boyunca sürdürebilmek. Yazarken bile masalmis gibi geldi.

Tabi ki yaşarsınız, önemli olan zaten eskide yaşanılanları bir kenara çekip yeniden ayağa kalkmak. Yoksa bu hayat geçmişi düşünmekle gerçekten çekilmez. Her yıkımda zor da olsa ayağa kalkmayı başarmak gerek.Her bitiş yeni bir başlangıçtır.

Şimdi, 20 yaşındaki saflığa, dinginliğe erişmek mümkün değil. Olmasın da zaten. Bi yaştan sonra böyle karnında kelebekler uçuşsun, saatlerce konuş mesaj at beklentisi olmamalı insanın. Daha olgun yaşanmalı duygular. Bittim deyip düşerken koltuğunuzun altından güçlü bir çift el tutup kaldırıyorsa, biraz yüzünüz düştüğünde başınızda bir el buluyorsanız, bundan büyük nimet yok.

Yas gectikce bana da artik imkansiz geliyor uyusabilcegim biriyle denk gelip tanismak ve bir de asik olup sevbilmek o insanla ayni evde yasayip saygi ve sevgiyi yillar boyunca sürdürebilmek. Yazarken bile masalmis gibi geldi.
Hayır birde 2 yıl önce tesadüf oldu denk geldi üstelik o da kötü bitti.Bir daha nerden denk gelecek.Çalışma ortamı klasik belli, kursa oraya buraya gitsen orda da kusurlu.Tek basıma nerelerde gezeyim de denk gelsin ? Allah’a da inancım var benim o ne isterse olur diyorum neden imkansız olsun diye ama ağzım diyor da kalbim olmaz diyor En iyisi kafadan bu iş asla bana denk gelmeyecekmiş gibi yaşamak.Bunu kanıksamak.

sanmiyorum oluncagini en azindan bende öyle birsey olmaz tekrar birine guvenip asik olmak zor bende ki toz pembe hayallerde vardi pembesi gitti tozu bile kalmadi .

Insanın ruhu ile alakali birşey diye düşünüyorum....benim ruhum çok güzel midede kelebek gezdirir gerekirse bence 60 olsa bile
Yapı olarak zaten heyecanlı bir yapım var...
Ahahaha bu ben :)
45’ime 1 ay kaldı ve yeniden aşık oldum. Liseli kızlar gibi hissediyorum kendimi.
Sabah mesajlaşırken şarkı göndermek istiyorum, sonra dur kızım gelenkutusu sakin ol diyorum kendime :)
Şarkılar şiirler bir başka gözüküyor gözüme. Ben bile aynada başkayım :) Gözlerimin içi başka gülüyor.
Sanırım karşı tarafın bende sevdiği de bu enerji :)

Evet bende tam böyle düşünüyorum. Devami da bitmesi de karşınızdakine bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…