Belli bir yaştan sonra evlilik?

Size iki tanışma hikayesi anlatayım. Biri teyzemin kızı, kendisi üniversitede ev arkadaşı buldu. Sonra o ev arkadaşının akrabası ile evlendi. Bir gün ev arkadaşı evde yokken, kapı çalıyor açıyor kapıyı bir delikanlı elinde paket, kuzenimin ev arkadaşının ismini söylüyor. Kuzenim yok şu an diyor. Delikanlı kendini tanıtıyor, akrabası olduğunu kendisine memleketten paket getirdiğini söylüyor.(daha önce bahsedildiği için bizim kız anımsıyor) ilk görüşte aşk olmuş. Ve delikanlı uluslararası bir havayolu şirketinde pilot. Birkaç ayda evlendiler. İkincisi, bir arkadaşım, oda garsonluk yaparken bir müşterisi buna aşık oldu. 6 ay onun için restorana geldi gitti.Kız hiç yüz vermedi. En sonunda bir yemek yemeyi kabul etti. hemen 1 ay içinde evlenme teklifi aldı pırlanta bir yüzükle.4 ayrı düğün yapıldı, 3 ayrı gelinlik alındı. Bu damadımızda londra da ve Türkiye de çok ünlü bir kuruluşun ortağı. Kız şu an londra da yaşıyor. Kuzenim de, arkadaşımda fırsat buldukça eşleriyle dünya turuna falan çıkıyorlar işte çocukları var ve eşleriyle halen mutlular. Bu iki insanı her andığımda maşallah derim. Şimdide 41 kere maşallah diyorum. Bazı insanlar peri masalını gerçekten yaşıyor. Kader. Burada belki maddi olanak ve kişilerin işlerinden bahsettiğim için beni yanlış anlayabilirsiniz ama olay sadece bu değil gerçekten mutlular ve eşleri gayet yakışıklı ve onlara romantizmi ilgiyi hissettiren insanlar. Yani hepsi bir arada. Tekrar maşallah. Yani kaderde ne varsa gelir sizi bulur diyorum ben. Çok fazla sosyal olmaya gerek kalmayabilir.
Ya masallah ne guzelmis Allah mutlu mesut etsin 💜

benim tanidigim bir cok evli kisi cevresindeki bekarlara partner bulmayi resmen hobi edinmisler,

boyle arkadaslariniz yok mu, haber salin, gelen firsatlari degerlendirin.
Aslında var öyle arkadaşlarım. Ama bir buluşturduklarıyla olmayınca daha gelmiyor. Hemen pes ediyorlar.

Konu sahibi yorumlarını okudum da yanlış anlamazsan ben başka bi açıdan bakıyorum olaya.
37 yaşındayım çalışmıyorum demişsin.
Mesela görücü üsülü falan olsa günümüzde insanlar birazcık maddiyatçı yani tanıştırmak için çalışmayan birimi düşünmezler bence.
Benim teyzem oğlunu evlendirecekti kızın işini mesleğini araştırdılar.
Yani çalışmayan birini önermezler bence.
Doğru bi bakış açısı demiyorum ama insanlar biraz böyle bakıyor bu olaya artık.
Bir iş bulursanız ortamınız da olur belki.

Kızlar belli bir yaştan sonra eski ortamlar olmuyor. Eskiden cafelere giderdik, partiler olurdu. Yemekler olurdu. Okulda sınıfta bir sürü çevremiz olurdu. Belli bir yaştan sonra artık insanlar daha çok aileleriyle uğraşıyor. Ondan dolayı merak ettiğim şey şu: Belli bir yaştan sonra evlenen arkadaşlar eşlerinizle nasıl tanıştınız, hangi ortamlarda ilk birbirinizi gördünüz? Bunu merak ediyorum doğrusu.
Ben de merak ediyorum vala.28 yasindayim hala evlenemedim.bi de ben sosyal degilim cekingen ve insanlara karsi da soguk biriuim malesef.yani benim şansim daha az sanki birini bulmakta.sicakkanli biraz da acikgozlu olan kizlar sanki daha iyi kismetler buluyor gibi geliyor bana.internetten birileriyle tanisma denemelerim oldu ama internetteki kisilerin ne oldugunu nasil biri oldugunu bilemiyorsun ki samanlikta igne aramaya benziyo tıpkı.eskiden cok sosyaldim cevrem vardi kismetlerimi teperdim aman nasil olsa karsima ilerde de birileri cikar diye.ama megersem oyle olmuyormus.yas ilerledikce ne cevre kaliyor ne kismetler kaliyor.anca etrafinda evlenen arkadaslarini seyret dur iste.bu da insanin canini sıkıyo.butun arkadaslar evlenmis coluk cocuga karismis ben daha birini bulamamisim.sanki bi seylere gec kaliyomusim korkusu olusmaya basladi bende de.ne diyim ki hakkimizda hayirlisi olsun.

Ben de merak ediyorum vala.28 yasindayim hala evlenemedim.bi de ben sosyal degilim cekingen ve insanlara karsi da soguk biriuim malesef.yani benim şansim daha az sanki birini bulmakta.sicakkanli biraz da acikgozlu olan kizlar sanki daha iyi kismetler buluyor gibi geliyor bana.internetten birileriyle tanisma denemelerim oldu ama internetteki kisilerin ne oldugunu nasil biri oldugunu bilemiyorsun ki samanlikta igne aramaya benziyo tıpkı.eskiden cok sosyaldim cevrem vardi kismetlerimi teperdim aman nasil olsa karsima ilerde de birileri cikar diye.ama megersem oyle olmuyormus.yas ilerledikce ne cevre kaliyor ne kismetler kaliyor.anca etrafinda evlenen arkadaslarini seyret dur iste.bu da insanin canini sıkıyo.butun arkadaslar evlenmis coluk cocuga karismis ben daha birini bulamamisim.sanki bi seylere gec kaliyomusim korkusu olusmaya basladi bende de.ne diyim ki hakkimizda hayirlisi olsun.
Kısmetleri Allah C.C gönderirmiş çevirmemek gerekmiş size kriter olarak uymasa bile bi görüşün

Konu sahibi yorumlarını okudum da yanlış anlamazsan ben başka bi açıdan bakıyorum olaya.
37 yaşındayım çalışmıyorum demişsin.
Mesela görücü üsülü falan olsa günümüzde insanlar birazcık maddiyatçı yani tanıştırmak için çalışmayan birimi düşünmezler bence.
Benim teyzem oğlunu evlendirecekti kızın işini mesleğini araştırdılar.
Yani çalışmayan birini önermezler bence.
Doğru bi bakış açısı demiyorum ama insanlar biraz böyle bakıyor bu olaya artık.
Bir iş bulursanız ortamınız da olur belki.
Türkiyede sayılı insanın yaptığı prestijli bir iş yapıyorum ve dolgun bir maaşım var ama 33 yaşında hala bekarım. İyi bir iş ve gelirin türkiyede evlilik konusunda kadınlar için artı olduğunu düşünmüyorum.

Türkiyede sayılı insanın yaptığı prestijli bir iş yapıyorum ve dolgun bir maaşım var ama 33 yaşında hala bekarım. İyi bir iş ve gelirin türkiyede evlilik konusunda kadınlar için artı olduğunu düşünmüyorum.
Katılıyorum tam tersi flört havuzu daralıyor size denk geliri ve işi olan erkekler daha düşük gelire ve kariyere sahip kadınlarla da birlikte olabiliyor ama aynısı kadın için çok geçerli olmuyor yani bunu takmayan kadınlar için sorun yok tabiii

Hm görücü usulunda o da biraz dezavantaj çok eğitimli bir de üstüne güzelsen genelde o tiplerden korkuyorlar sana önerecekleri kişi de en az senin kadar eğitimli olmalı , öyle biri de yoksa sıradan insanları söyleyemezler.
Benim dediğim öyle çok kariyerli değil Mesela atıyorum atanmış öğretmen çok rağbet görür.

Vallahi ben aşırı kaderciyim. Allah nasip ettikten sonra market sırasında bile gelip bulur seni. Aracı illede şart değil.
Bu yorum dogru. Halk otobusunde tanisip evlenenler var da nedense guldum kendi kendime. Market sirasindaki biriyle ranisip evlendigimi hayal ettimde birden😀. Filmlerde olur ya kixin kiraplari duser, erkek yerden kitaplari toplarken goz goze gelirler ve asik olurkar birden. Market sirasinda nasil olur diye dusundum😀😀

Egitim seviyesi de etkili. Doktora yapti isen mesela egitim seviyesi arttikca olasilik da azaliyor gibi.

Biz aynı okulda görev yapıyorduk,ben eşime asildim diyebilirim.Bir yerde okumuştum,birbirini tanımak yapılabilecek en erotik şeydir diye,ben de eşinle aynı ortama girdim ,arkadas olduk bir sene ,iyi vakit geçirdik arkadaş olarak,sonra ben ona açıldım ve başladık.Anlatinca bana bile garip geliyor.Bir sene sonra 33 yaşımda da evlendik.Cok ta mutluyum :)

Aslında nerede tanıştığınız değil de karşınızdakine kendinizi nasıl aktardığınız önemli biraz
İşte tam da, konuya dair aklımdaki cevabı görüyorum.

"Birini bulmak/birinin sizi bulması" (yani, diğer tüm seçeneklerden vazgeçip, sizi tercih etmesi) mekandan bağımsız...sadece meziyetleriniz (bakışınız, gülüşünüz, duruşunuz, haliniz, tavrınız, duygularınız, vs...) etkili.

Yasitlarinizin gittiği yerlere gidin , restoranlar , daha agir cafeler , yani atiyorum starbucks degil de daha olgun insanlarin tercih ettigi cafelere mekanlara gidin , boyle pek cok yer var
cafede nasıl tanışılır ki.. ben de merak ettim şimdi.. hoş , ben artık evlenmek istemiyorum uzak dursunlar benden :)

Sanirim kismet isi. Kimisinin kismeti cok açık oluyor. Bir arkadasim var. Bosandi. 40li yaslarinda. Iki cocugu var. Su an kacinci kisiyle gorusuyor ben takip edemiyorum artik. Gorustugu adamlarin hepsi evlenmek istedi ama arkadasimin icine sinmedigi icin olmadi. Bu aralar kiminle gorusuyor onu bilmiyorum yalniz.
Baska bir arkadasim daha var. O da ilk evliliginden bosandi. Bir kizi var. Bosandiktan yedi sonra evine tasinan kiracisi ile nisanli su an, yakinda evlenecekler.

Back
X