Belli bir yaştan sonra nasıl arkadaş edinebiliyorsunuz?

Bende arkadaş edinemiyorum artık yada şöyle mi desem edinmekte istemiyorum yaa
.yani insanlar çok yoruyor beni.birde benim çevrem hep tayinci. Tam güzel bir dostluk kuruluyor, onlar kendi yoluna gidiyor araya mesafe giriyor.haliyle eskisi gibi olamıyorsun.birde benim gözlemlerime göre insanlar ilk arkadaşlarını gözden çıkarıyor.o nedenle aile ilişkilerini daha çok onemsemeye başladım.aile de kopmayan bağlar, bagliliklar var.

Bekar olunca biraz farklı oluyor:)

Yaş aldıkça arkadaş edinmektense olanlari da bı gözden geçirip elemeye başladım

İnsan bazen özel günlerde birilerini arıyor keşke olsaydı diye. Beraber kutlama yapmak, toplanmak gezmek vs. Yalnız da yapmaktan mutluyum ama biraz sıkıldım sanırım tek başınalıktan..

Güzel insan kalmadi canim. İnsanlarin basit ve mide bulandırıcı küçük dünyalarına okuldayken girebiliyorsun ama yaş aldıkla beyin almıyor. Ben yüzeysel bırakıyorum kafam da almıyor bir de bence kaliteli insan yok artık.

Aynı şeyleri yazmaya gelmiştim hemen hemen, aynı şeyi yaşamamıza sevinmelimiyim yaşadığımıza üzülmelimiyim bilmiyorum . İlk başlarda çok üzülüyordum niye böyle oldu diye sürekli kendi kendime düşünüyordum ama. Şimdi de diyorum böyle olması gerekiyormuş ki herkesin gerçek yüzü belli olsun. Şimdide olursa olur olmazsa olmaz . Zaten kimseye de pek güvenemiyorum sayelerinde(12 yıllık arkadaşımdılar)

Bazı şeyler tamamen tesadüf oluyor.Kursa gittim orda ki insanlar arkadaş canlısı değildi demişsiniz ama yeni bir çevreye girmedende arkadaş bulmak zor oluyor malesef.

Bırak edinmeyi 30 dan sonra olanlarında bol kazığını yemeye başlıyorsun daha eliyorsun insanları. Çünkü insanlar bir adım gitmeden on adım gelinsin istiyor. Hep ver ver nereye kadar? Hayatından çıkardıkların bir kere bile hayırdır noldu demeyince zaten anlıyorsun ne kadar zaman kaybı bir iş olduğunu şu arkadaşlık olayının…

Peki şunu anlamıyorum sosyal medyaya bi bakıyosunuz herkes toplanmış arkadaşlarıyla ya tatilde ya yemekte vs vs. Ok belki şans ama insan görünce acaba bende mi bir sorun var demeden de geçemiyor. Çünkü evet yaşla beraber daha da azalıyor insanlar çeşitli sebeplerle. Ama bazı insanların maşallah her şehirde , ülkede çok samimi arkadaşları var

Kaç yaşındasın ?

Oooo arkadaş deyincede ben bayılırım arkadaşlık kurmaya.
Misal şimdi çocuklarım bu sene yeni okula başlamıştı. Çocukların iyi anlaştığı arkadaşlarının anneleriyle samimiyet kuruyorum.

İlk mesajı sosyal ortam ihtiyacı ile başlayıp dating uygulamalarına bağlayıp sonlandırmışsınız

Siz hem çekingenim diyorsunuz hem de ihtiyaçlarınıza hitap edecek bir hizmetli gibi sevgili tarifi veriyorsunuz.

Bence edinilmiyor çünkü herkesin arkadaş kontenjanı dolmuş gibi bir havası oluyor. İlkokul lise üni arkadaşlıklarıyla idare ediyor birçoğu. Yani en başından ne kadar sağlam arkadaşlık kurdun ileride o kadar çok arkadaşın oluyor. Tabi herkes çok yerinden oynamadığı sürece. Misal benim çok arkadaşlarım oldu güzel de arkadaşlıklardı ama bir yerden sonra herkes dağıldı. Ben 25 yıldır bulunduğum ilden taşındım . Bir anda ben de yalnız kaldım yani olabiliyor öyle şeyler . Şu an 2-3 arkadaşım var olduğum ilde. Ne kadar görüşüyoruz ayda 1 falan işte. Ama mesela o arkadaşlarımın benden çok arkadaşı var her gün bir yerlerde buluşmalarda foto atıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…