- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
-
Ya ben bu az beklenti olayını anlayamıyorum
İnsan en yakınlarından ne bekler ki
Gelsin beni beslesin harçlığımı versin evimi temizlesin el pençe divan dursun her işime koştur koştur gelsin elimi sıcak sudan soğuk suya sokmasın mı diyoruz
Hastaysam kimsem yoksa ameliyat olduysam tabiki gelcekler tabiki bakcaklar
Niye varlar
İnsan olmanın birlikte olmanın akraba hısım olmanın bi hakkı hukuku yok mu
Kimsesi olmayan zor durumdaki komşularımıza bile refakat ettik biz
Noldu eksikdik mi
Bal gibi de mecburduk insanlık vazifemizdi yaptık geçti gitti
İnsanım insana ihtiyacım var
Beklentilerim var yapmak zorunda olduklarım var
Allah mecburiyetleri gönül hoşluğuyla yapacak insanlardan etsin
Tüp bebek tedavim negatif sonuçlandı geçen ay.Yumurtalıklarım ilaçlara aşırı tepki verdi,karnım su topladı 6 7 aylık hamile karnı ağrılar sızılar.Kayınvalidem beni o halde oraya buraya sürükledi 500 km yol gittim sırf gönülleri olsun diye.Yumurtalarım topmanırken idrar torbam delindi, bir hafta yatmak zorunda kaldım ikinci hafta kv bize niye gelmiyosun diye sitem etti.(doğuda yaşıyoruz tedavi sürecinde memlekette kendi evim ile eşimin evi arasında mekik dokudum.)Karnımdaki suyu boşaltılar iyileştim.
3 ay sonra eşim gelince transfer oldum geliyoruz kv 2 saat öteye düğüne gitmek istedi.Sonraki gün kahvaltı,öteki gün gezinti derken transfer sonrası yatak yüzü görmedim.Totomda iğne morlukları,darmadağın ruh hali çektiğim acılar yanıma kar kaldı.Annemle sarıldık saatlerce ağladık.Diğer taraf bir gün sonra piknik yapıp çılgınlar gibi yakar top oynadı.Çok uzun ve kopuk oldu farkındayım ama deli gibi sevdiğim kocamın bile annenim yerini tutmayacağını 27 yaşında anladım.(Annemle çok düzgün bir ilişkimiz yoktu artık var.)
Aferin de en son hareketi yapmayaydın iyiymiş. Krediyi kim ödüyor
Bahsettiğin durumlar ameliyat değil, küçük operasyonlar. Bakıma ihyiacı olacak şeyler değil. Psikolojik olarak seni yoracak durumlar ancak hastaneden çıktıktan sonra günlük rutinine devam edebilirsin. Kayınının ameliyatı nedir okumadım henüz, ancak ameliyat ile bir tutup kendini yıpratma. Eşinin ailesinden değil tek beklentin eşinden olmalı. Ondan da yeteri kadar değer ve ilgi görğyorsan diğer şahısları abartıp kendini yıpratma. Ameliyat diye bahsettiğim şeyler ameliyat değil yanı bir iyileşmesi gereken bir sezeryan kesiği yok en azından
Bende oyle sandim konu basligi ne alaka anlamadimBende güneşten yandınız sandım
Bende oyle sandim konu basligi ne alaka anlamadim
Tam 3 kez kürtaj 2 kez histeroskopi ameliyatı oldum. Bedenen de psikolojik olarak da çok yıprandım. Herşeyle tek başıma başa çıkmak zorunda kaldım. Bakıma muhtaç annemden başka kimsem yok bu şehirde. Bana sıra geldiğinde kv ve görümce hep hastayız dediler. Eltim 2 çocuğum var diye tlf. geçmiş olsun dedi evime bile gelmedi. Unuttum sanıyordum ta ki bugün eşimin abisinin ameliyatına kadar. Benim zor zamanımda hasta olan kv, hep çok yoğun olan kayınbirader, 2 çocuklu elti hepsi koşa koşa hastaneye gelmişlerdi. Ben ameliyatlarımda gece tek yatarken hastanede onlar bu gece refakatçi kalmak için birbirleriyle kavga ediyorlardı. 1 ay sonra yeni bir ameliyat olmam gerekebilir bu kez eşimin onlara haber bile vermesine müsade etmeyeceğim. Bu davranışları hak etmedim ben. Çok üzgünüm. Sadece içimi dökmek istedim.
Cok bos islere takiyosun.
Bisey bekleme baskalarindan.
Aynende boyle uzulursun.
büyük konuşmayayım da kürtaj olsam yanımda elti kayın bilmemne istemezdim. neden takıntı yaptınız ki?
Neden taktım bu kadar bilmiyorum ben de. Nedense bu ilgisizlik bana kendimi değersiz hissettiriyor.
hadi kayınvalide vs anlarım da eltin niye ilgi göstersin ki. nerdeyse dış kapının dış mandalı.
Bir de her kadının hemen hemen istemsiz düşüğü kürtajı vardır. Ben haber bile vermedim kimseye. Eğer hastane düşük yaptığımda dolup taşsaydı, olay daha dramatik ve atlatılması zor hale geliyor. O dönemde zaten sürekli ağlıyorum, bir de geçmiş olsun telefonları, hastaneye gelmelerini, ruhen iyileşme sürecimi uzatacaklardı. Kendi kendime ağladım, geçti gitti. Çok şükür çocuklarım var şimdi. Senin de olur inşaallah.Sanırım ben ona ilgili olduğum için ondan da bekledim. Eltim düşük yapıp kürtaj olduğunda ben koşa koşa gitmiştim. Bir yanında annesi bir yanında kv gözümün önünde. Ben her zaman tek başıma. Ama haklısınız. Bundan sonra benim için hepsi dış kapının mandalı olacak.
Sanirim bebeginizi kaybettiginiz icin bu kadar hassassinizSanırım ben ona ilgili olduğum için ondan da bekledim. Eltim düşük yapıp kürtaj olduğunda ben koşa koşa gitmiştim. Bir yanında annesi bir yanında kv gözümün önünde. Ben her zaman tek başıma. Ama haklısınız. Bundan sonra benim için hepsi dış kapının mandalı olacak.
Bir de her kadının hemen hemen istemsiz düşüğü kürtajı vardır. Ben haber bile vermedim kimseye. Eğer hastane düşük yaptığımda dolup taşsaydı, olay daha dramatik ve atlatılması zor hale geliyor. O dönemde zaten sürekli ağlıyorum, bir de geçmiş olsun telefonları, hastaneye gelmelerini, ruhen iyileşme sürecimi uzatacaklardı. Kendi kendime ağladım, geçti gitti. Çok şükür çocuklarım var şimdi. Senin de olur inşaallah.
Bir de sana yapılmayınca, senden de bir şey beklenmez.
Ama kendimizi insan olarak çok önemsiyoruz, bana bunu nasıl yaparlar, herkesin bir sürü ziyaretçisi oluyor vs diye. Yıllar boyunca kalbinde bu yükle mi yaşayacaksın? Bana bunu nasıl yaptılar diye?
Bana bir şey yapmayınca insanlar, çoğu kez şöyle diyorum kendime, oh be kimseye borçlu kalmadım. Biri ufak bir yardımda bulunsa kendimi ona karşı ezik ve borçlu hissederim.
Hiç kafana takma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?