Ben 8 aylık nişanlılıyım, nişanlımda farklı şehirlerdeyiz. Bayramda nişanlım tek gelecek ama ailem beni sıkıyor ailesi de gelmeli diye..

cikolatalipankek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
358
182
53
Yazın nişanlandık, nişandan sonra nişanlım gelip gitti sürekli yanıma ama ailesi hiç gelmedi nişanlımın dayısı vs benim yaşadığım yere çok yakınlar). Ben normal karşılıyorum bu durumu sonuçta pandemi var, herkesim kendine göre düzeni falan var. Ama benim ailem bana diyor ki bu bayramda kayınvalidem'ler gelin kızı görmeye gelmeliymiş, adetlerimiz buymuş, söyle onlara bir zahmet gelsinler zaten nişandan sonra da hiç gelmediler falan diyorlar. Kayınvalidemle sürekli konuşuyoruz o da bana hep yazın gelicez edicez diyor, hiç bayramdan bahsetmedi. Nişanlım da bayramda tek geleceğini söylüyor.

acaba ben kayınvalideme azıcık çıtlatsam mı ki, açık açık ailem bunu bunu diyor demem de güzel bir şekilde " Anne bizim adetlerimiz de bayramda gelin kız görülmeye gelirmiş, şimdi bizimkiler falan yanlış anlar ederse eğer imkanınız varsa buraya doğru gelme şansınız var mı?" Desem nasıl olur?
Çok kararsız kaldım ne yapsam onuda bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var

Bayramda sokağa çıkma yasağının olma ihtimali çok yüksek. Ayrıca pandemi koşullarında ailenizin böyle düşünmesi de çok saçma. Anormal zamanlardan geçiyoruz onların tek derdi adet mi yani? Ya birine bu hastalık bulaşır ve saçma adetleriniz yüzünden ölürse??

Bayramlarda küçükler büyüklere gitmez mi senin annen baban onlardan daha mı yaşlı

Pandemiden dolayı kendi ailemi 1 seneyi aşkın bir süredir göremiyorum. Anneniz dünürlerini görmeye ne kadar meraklıymış hastalık dinlemeden ayağına bekliyor.
Ortada bu virüs meselesi varken gerçekten konuya odaklanıp sadece bununla ilgili yorum yapmamızı nasıl bekliyorsunuz?
Gerçekten saç baş yolmalık konular açıyorsunuz.!!..!!

Bizde kv bayramda gelin kıza altın alır ve alışverişe çıkarır, benim kv bana yüzük almıştı, esimde alışverişe çıkarmıştı, yani yapmasalar da olurdu ama teyzemler ille de yapmalılar diye söylemişlerdi, bence adetler çok saçma..
Tabi şuanda pandemi de var bence gereksiz yani ..

Nişanlınız gelecekmiş zaten ailesine ne gerek var? Belli ki farklı şehirlerde yaşıyorsunuz, hem pandemi var hem de bayramda herkesin illaki geleni gideni oluyor sırf size gelip 2 saat oturmak için bayramda yollara düşmenin mantığı yok. Dayısı yakın yazmışsınız ama belki yenge istemeyecek bayramda yatılı misafir. Bırakın âdetleri artık eskide kalsınlar her âdeti uygulamanın gereği yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…