Ben 8 aylık nişanlılıyım, nişanlımda farklı şehirlerdeyiz. Bayramda nişanlım tek gelecek ama ailem beni sıkıyor ailesi de gelmeli diye..

Kayınvalidenize falan çıtlatmayın, ters bir tepki gelir, çok üzülürsünüz.

Ben ters tepki verirdim, oradan biliyorum.

Pandemi var pandemiiii, bayramda kapımızın önüne çıkamayacağız ne şehirler arası ziyareti? Ne aile çağırması, ne geleneği? Sizin orada hastalık yoksa KK olarak sizin mahalleye taşınalım.

Gelenek diye diye bir kişi 250 kişiye bulaştırdı, babası amcası vefat etti, ki o zaman da mutasyon henüz çıkmamıştı. Şimdi o kişiye bir sorun bakalım ne diyecek?

Anneniz hıkmık der, iki gün sonra susar. Bir toplu bulaşma olursa ömür boyu acı çekersiniz.

Bu utanan sikilan nisanlisina kiyamayan kayinvalidesini kiramayan herseyin ustunu kapatamlar icinde ben dahil hepimiz mutsuz olduk uzulduk bosandik. Ama hayir geleceksiniz ailem oyle istyor bilezikte alacaksiniz hediyede olacak diyenlerin hepsi mutlu. Bizzat sahit oldum

Annesinin derdi dünürler gelsinde yüzünü görelim diye değil altın takılsın hediyeler verilsin alışveriş yapılsın vs diye yeminle uydurmadıkları adet kalmadı sırf para için düğünde tak nişanda tak bohçasını otuna bokuna kadar al bayramlarda altın harçlık hediye al kendileri acaba adetleri yerine getiriyor mu? İncecik bir bilezik takarlar kızlarına hiç şaşmaz

SSakın arayıp böyle bişiy demeyin ,kendinizi küçük düşürürsünüz ..kendileri bilinçli olarak gelmese bile bu yine sizlerin karına ..virüs için aileniz ne düşünüyor herkese uğradı sayılır adettendir sizede mi gelsin,ayrım yapmak ayıptır el gün ne der dimi..

koskoca insanlar niye bayramda sizi görmeye gelsin?
siz kv nizden yaşlı mısınız?
öyleyse gelsin elinizi öpsün tabi...
ay boyle bir sey varmis cidden. dun benim diva bir sey anlatirken soyledi, yegeninin nisanlandigi kizi ziyaret etmisler bayramda bir seyler olmus virt zirt. ben de ailesi mi cok yasli neden siz toplanip gittiniz bayramda dedim. yani hani yegenin gitse yeterdi babasi anasi sen falan niye gittin demeye getirdim. erkek tarafi gelini ziyarete gidermis. gelin tek gelse de olurmus nisanlisiyla. bayram kutlamayan yassy ve ailesi bunu begenmedi.

Virus var virusss. Benim eşimin ailesiyle farkli sehirlerdeyiz, bebegimin dogumuna gelemediler virusten dolayi, 8 aylik oldu kızım hala ailesi gelmedi goruntulu konusuyoruz.
Anneniz adet derdinde. Acaba nisanlinizin ailesinden birine birsey olsa o vebali alabilecek mi ?

Durup durup yeni adetler çıkarıyorlar resmen
Hepsi paraya dayalı
Annenin aklında gelsinler görüşelimden çok gelsin bir bilezik taksınlar var büyük ihtimalle
Pandemiyi yasakları bir kenara koyuyorum (ki nereye koyuyorsun hastalık almış başını gitmiş) ağızdan buraya gelin demek çok ayıp geliyor bana

Bu adetlerden de sadece işimize geleni alıyoruz işimize gelmedi mi "yıl olmuş 2021" minvalinde cümlelerle başlıyoruz söylenmeye. Siz diğer gelenekleri de uygulayacak mısınız peki?

Her geleneği uygulamak zorunda mıyız? Nişanlın ile problemin yoksa, o geliyorsa, ailesi ile bir problemin yoksa ne gerek var ki böyle bir şeye, ısrara. Salgın olmazdı hadi neyse diyeceğim ama salgın da var. Benim gelinim böyle dese gideceğim varsa da gitmem inadına.

Sakın karşı tarafa çaktırmayın.
Pandemi yasakları olmazsa buyrun gelin diyebilirsiniz ancak adamlar şehir dışından sıkış pıkış bir günlük bayram için mi gelecek, gereksiz.
Başka zaman daha rahat vakit gelirler.

Nolur şu adetler gelenek görenekler bitsin artık bu ne saçmalık ya.
Ayrıca corona var gelmemeleri daha hayırlı. Mazallah hediye yerine corona getirirler

Sormayın, aileler aklı başında davranıp işleri kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar gerçi bizim ülkemizde kız tarafı birşey istemese bu seferde erkek tarafı gelini bedavaya aldık kim bilir ne kusuru vardı muhabbeti yapıyorlar. Bizim ülkemizde herşey zor

Bence kaynanan değil de nişanlına söyle oda uygun bi dille ailesine söylesin

Aileniz de sizi kaynanayla basgoz etmeye amma meraklı. Gelin görmeye gelinin ayağına niye gitsinler madem öyle gelin olarak siz gidin ziyarete. Yıl olmuş 2021 hala saçmasapan beklentiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…