Ben abartıyor muyum

Bulmus bunuyor diyoruz kisaca erkegin gonlun o evlilikte gercekten yoksa bahane bulur kadini yipratir ,
Bir arkadasimizin esi ereksiyon sorununa sebep olarak esinin ayaklarinin ve gogus uclarinin cok cirkin olmasini sebep gosterdi,kisaca gonlum gecti demek bu
Ayrılmak isteyip de ayrılamıyor mu acaba çünkü bi insan sevdiği birinin üzülmesine dayanamaz

Saygı, sevgi bitmiş denecek bir evlilik değil bence bu tablo. Yangına körükle gitmeye bayılıyor bazı insanlar.

Eşiniz sizi fazla baskın görüyor olabilir mi? Dişli, güçlü, ona ihtiyacı olmayan bir kadın profilindeyseniz sizi koruma içgüdüsü yoktur. Eğer sizi savunsun, arka çıksın istiyorsanız zayıf da gözükmelisiniz. Ailedeki hediye durumunu anlatırken üzüldüm, keşke beni de düşünseydi demeniz ve 'ben olsam ayrım yapmazdım' diyerek kendinizle kıyaslamanız farklı algılar oluşturuyordur. Burada bile güç, olgunluk anlamında kişiliğinizi gösteriyorsunuz. Ki çoğu erkek ailesine söz ettirmek istemez. Bundan rahatsız olur. En saçma şekilde sen "sen öğretmen misin" diye saçmalamış. Beyni o kadar çalışıyor siz düşünün :)

Evliliğinizi hemen bitirmeyi düşünmeyin. Uzman yardımı alın hatta geç olmadan.
Çok güzel bi yorum teşekkür ederim
Hiç bilmiyorum belkide öyle görüyordur
Ne bileyim eskiden hep korurdu hep yanımda olurdu
Şimdi ne değişti anlamadım

Esinizden beklentiniz nedir? Sizi savunmasi, sorun yasadiginiz durumlarda yaninizda olmasi.Önceden böyle degildi diyorsunuz. zaman icin de ne degisti? benim fikrim acik acik konusmak, ancak konusmaya baslamadan önce sizi rahatsiz eden durumlari tek tek yazin. Sonradan bunu da unuttum dememek icin bir de konusmayi yargilama-sorgulama havasinda degilde yasadiginiz rahatsizlik durumunu aciga kavusturmak icin sohbet havasinda gecirmeye calisin. Son bir not: nacizane fikrim rahatsiz oldugunuz durumu o an muhattabi ile konusun. Eltinizin kabaligindan esiniz sorumlu degil. Eltiniz size nasil davraniyorsa siz de öyle karsilik verin.

Çok güzel bi yorum teşekkür ederim
Hiç bilmiyorum belkide öyle görüyordur
Ne bileyim eskiden hep korurdu hep yanımda olurdu
Şimdi ne değişti anlamadım

Rica ederim ❤ Zamanla değişebilir ilişkiler. Belki siz de değişmişsinizdir ona sordunuz mu? Tartışmadan güzellikle konuşmayı deneyin.

Kendinizi geri çekin biraz da akraba ilişkileri konusunda. Eleştirel bakmayın, beklenti içinde olmayın. Elti hediye almış, almamış ne önemi var. Belki kadın da akıl edemedi ya da içinden gelmedi size almak. Düşünerek bile kendinize haksızlık ediyorsunuz.

Rica ederim ❤ Zamanla değişebilir ilişkiler. Belki siz de değişmişsinizdir ona sordunuz mu? Tartışmadan güzellikle konuşmayı deneyin.

Kendinizi geri çekin biraz da akraba ilişkileri konusunda. Eleştirel bakmayın, beklenti içinde olmayın. Elti hediye almış, almamış ne önemi var. Belki kadın da akıl edemedi ya da içinden gelmedi size almak. Düşünerek bile kendinize haksızlık ediyorsunuz.
Yok ben değişmediğime eminim:(
İçinden gelmemiş olabilir zaten bunu hiç dert etmem sedace eşim in tavrına çok sıkıldım ben böyle birşey yapmış olsam eminim ki baba çok ayıp etmişsin derdi

merhaba
umarım yardımcı olanlar olmuştur, ancak olaya biraz daha ayrıntılı bakarak, size de farklı bir bakış açısı kazandırmak istiyorum.
belki yardımı olur
Belli ki eşiniz ile iletişim sıkınıtısı yaşıyorsunuz ama bu hep böyle değildi demişsiniz, demek ki iletişim hataları sizi birbirinize karşı tahammülsüz yapmış. bir kaç söylediğiniz dikkatimi çekti:

sonra hatasını anlayıp barışmak istedi. demişsiniz
eşiniz barışmak istediğinde ona kolaylık sağladınız mı?
hemen barıştınız mı, yoksa konuyu uzattınız mı?
barışma isteğine karşılık inatçılık göstermek eşe dayanılmaz bir yük ve "anlaşılmıyorum" hissiyatı yaşatıyor
iki eltimden biri geçmiş olsun bile demedi,eşime söylesm laf arasındayken
diğer eltim ailedeki bayanlara hediye almış hepsi öğretmen bana hiçbirşey almamış ve yanımda verdi hediyelerini. Ordan ayrılınca eşime dedimki
abi bana yeterlilikte sorulan soruları istemişti ...... Eşime dedmki

yukarıdaki örneklerde hep başkaları ile muhatap olmanız gerekirken, eşinize fatura kesmişsiniz, elti ise elti, iş arkadaşı ise iş arkadaşı, o kişiler ile çözmeniz gereken konuları evliliğinizin içine getirmeyin bence.

ikili ilişkilerde bir durum olduğunda ben haklıda olsam haksız da olsam eşim benim yanımda durmuyor ona göre hep ben haksızım ve ikinci plandayım.
bu ikili ilişki olmuyor, ikili ilişki, siz ve kocansınız, bu ilişkiler evlilik dışında üçüncü kişiler ile olan ilişkiler
ki bence de onlar evliliğin içinde olmamalı

eşinize özeliniz olarak davranarak başlayabilir, ikinizin arasında başkaların lafı ve sizin başkalarına olan sorumluluklarınızın girmesin
ifadelerimde yanlışlar varsa affola, okuduklarım bana bunları düşündürdü
amacım ahkam kesmek değil asla
umarım derdinize çare bulursunuzyardımcı olabildim
allah yar ve yardımcınız olsun

İlk konu hariç diğerleri önemli değil, benim sorun yaşadığım kişi ile eşim görüşüyorsa beni sevmiyor demektir. Şöyle kendimden örnek vereyim. Çok samimi yakın bir iş arkadaşım ile küstük ve ben haklıydım, arkadaşım özür diledi ben kabul etmedim. Ki arkadaşım eşi ile sorunları vardı sonrasında boşandılar. Buna rağmen arkadaşımın eşi benle konuşmadı, beni gördüğünde düşman gibi bakıyordu. Kızmadım çünkü eşi sonuçta, eşinin yanında olacak.

Herkese meraba. Kısaca kendimden bahsedeyim 7 senelik evliyim çocuk yok . Ben bir ünide öğretim görevlisiyim eşimde öyle,
beş sene içerisinde eşimle büyük bir kavgamız olmadı olanlarıda aramızda hallettiğimizi düşünüyorum, ama şu son iki sene beni üzen şeyler olmaya başladı ve kendimi değersiz hissetmeme sebep oldu.
son olayı anlatayım yada olayları..
Eşim her konuda beni haksız çıkarmaya çalışıyor yani eskiden böyle olsa bu adam zaten böyle der geçerdim ama yok.
Mesela iş yerinde bir sıkıntı olmuştu, benimle uğraşan bi adam vardı ve bu kişi neredeyse herkesle küs, eşim resmen onun tarafını tuttu hatta bi kaç gün küs kaldık eşimle sonra hatasını anlayıp barışmak istedi.
İkinci olayda babam kalp krizi geçirdi ve hastanede yattı herkes bana destek oldu sadece iki eltimden biri geçmiş olsun bile demedi,eşime söylesm laf arasındayken ve dediki sen onun babası hastalanınca onu aradın mı!
( onunda babası rahatsızlanmıştı ve ben aynı gün aradım)
İkinci konu, eşimin ailesiyle yemek için toplanmıştık, o günde öğretmenler günüydü, diğer eltim ailedeki bayanlara hediye almış hepsi öğretmen bana hiçbirşey almamış ve yanımda verdi hediyelerini. Ordan ayrılınca eşime dedimki ben aytım yapmazdım. Oda sen öğretmen misin dedi!
Üçüncü olayımızda şöyle
Tanıdığımız bir abimiz var dışardan doktora yapıyor benim bölümümde bu abi bana yeterlilikte sorulan soruları istemişti fikir olması açısından eşimde biliyodu bunu bende unutmuşum, neyse sınavada daha 2 ay fln var. Eşime dedmki unuttum bu birden sinirlendi vay sen nasıl unutursun adam ders çslılacsk ayıp değil mi bilmwm ne insanlık etmek zor mu bilmem ne!
Yani bunlara benzer çok olay var ve demek istediğim şu; ikili ilişkilerde bir durum olduğunda ben haklıda olsam haksızda olsam eşim benim yanımda durmuyor ona göre hep ben haksızım ve ikinci plandayım.
Eskiden böyle değildi hatta tam dersiydi nasıl bu kadar 360 drece döndü aklım almıyor. Eşi böyle olan var mı bu durum düzelir mi?
Yani konudan bağımsız; 360 dereceyi 180 le karıştıran bir öğretim görevlisi olmanız dikkatimi çekti.
Konuya gelince Eşiniz sizle zıtlaşıyor gibi..

Ayrılmak isteyip de ayrılamıyor mu acaba çünkü bi insan sevdiği birinin üzülmesine dayanamaz
Bunu kim yazmış kızayım dedimdi ama konu sahibiymiş 😂😂😂
Böyle şeyler düşünmeyin yahu. Ayrılacak bir durum yok evliliğinizde. Eskiden böyle değildi sonradan oldu diyorsunuz. Sanki içinde size karşı bir kırgınlık ve hatta kızgınlık var gibi. Hani şöyle deriz ya, " amaann bu güne kadar iyi oldum da noldu kimse iyilikten anlamıyor, bından sonra böyle kimseye eyvallah yok." Birşey olmuş ve adam bu düşünceye kapılmış. Sizin farkında olmadığınız bir durum var ortada. Bence oturup konuşmalısınız. Açıkça sorun. Bir süredir bana karşı tavurların değişti, seni üzecek kızdıracak birşey mi yaptım ben farkında değilim belki varsa söyle lütfen telafi etmek isterim deyin.

İkili ilişkinizde, eşinize karşı sizin tutumunuz nasıl? Onunla fikir çatışması çok yaşarmısınız? Siz kendi görüşünüzü savunurken, onunkileri eleştirir misiniz? Ona karşı veya genel olarak dışarıya karşı, çok güçlü görünmeye çalışan bir yapınız var mı, hep her konuda haklı taraf olmaya çalışırmısınız.
Bunları sormamın sebebi, sizde belki farkında olmadan, rahatsızlık duyduğunuz şeyi, eşinize kendiniz uyguluyor olabilir misiniz?
Erkekler bizim gibi duygusal bakmazlar, genelde düz mantık kullanırlar.Dile getirdiğiniz, kendinizi ifade etmeye çalıştığınız şeyleri, onlar şikayet ediyor veya amiyane tabirle, dırdır ediyor, diye düşünüp, önünü kesmek amaçlı, böyle terslenerek verebiliyorlar.
Bence, boşanmalık büyük bir sorununuz yok.Sadece, siz, kendinizi onun gözünde daha değerli olduğunuzu göstermesini bekliyorsunuz.Detaylara takılıp, bütünü değerlendiremiyor veya göremiyor olabilirsiniz.

Esınız bılırkısı degıl, yanınızda olmasa da olur. Siz dogrularınızdan sasmayıp hakkınızı yedirmemeye devam edin

Yanınızda olmadigi konularda cok önemli degıl.
Elti hediye almadıgında ne yapsaydı mesela vay sırret kadın karımı yok saydı kıskanc mı deseydi. Cok erkek ısı degıl boyle seyler zaten.
Bence sizde takmayın boyle seyleri.

Insan sevdigine deger verdigine bunu yapar mi ?
Ayrilamiyor cunku o konfor alanini seviyor ,es var yemek temizlik ,sex var
Cift olmak guzel ama sorumluluk agir

merhaba
umarım yardımcı olanlar olmuştur, ancak olaya biraz daha ayrıntılı bakarak, size de farklı bir bakış açısı kazandırmak istiyorum.
belki yardımı olur
Belli ki eşiniz ile iletişim sıkınıtısı yaşıyorsunuz ama bu hep böyle değildi demişsiniz, demek ki iletişim hataları sizi birbirinize karşı tahammülsüz yapmış. bir kaç söylediğiniz dikkatimi çekti:

sonra hatasını anlayıp barışmak istedi. demişsiniz
eşiniz barışmak istediğinde ona kolaylık sağladınız mı?
hemen barıştınız mı, yoksa konuyu uzattınız mı?
barışma isteğine karşılık inatçılık göstermek eşe dayanılmaz bir yük ve "anlaşılmıyorum" hissiyatı yaşatıyor
iki eltimden biri geçmiş olsun bile demedi,eşime söylesm laf arasındayken
diğer eltim ailedeki bayanlara hediye almış hepsi öğretmen bana hiçbirşey almamış ve yanımda verdi hediyelerini. Ordan ayrılınca eşime dedimki
abi bana yeterlilikte sorulan soruları istemişti ...... Eşime dedmki

yukarıdaki örneklerde hep başkaları ile muhatap olmanız gerekirken, eşinize fatura kesmişsiniz, elti ise elti, iş arkadaşı ise iş arkadaşı, o kişiler ile çözmeniz gereken konuları evliliğinizin içine getirmeyin bence.

ikili ilişkilerde bir durum olduğunda ben haklıda olsam haksız da olsam eşim benim yanımda durmuyor ona göre hep ben haksızım ve ikinci plandayım.
bu ikili ilişki olmuyor, ikili ilişki, siz ve kocansınız, bu ilişkiler evlilik dışında üçüncü kişiler ile olan ilişkiler
ki bence de onlar evliliğin içinde olmamalı

eşinize özeliniz olarak davranarak başlayabilir, ikinizin arasında başkaların lafı ve sizin başkalarına olan sorumluluklarınızın girmesin
ifadelerimde yanlışlar varsa affola, okuduklarım bana bunları düşündürdü
amacım ahkam kesmek değil asla
umarım derdinize çare bulursunuzyardımcı olabildim
allah yar ve yardımcınız olsun
Çok tşk ederim sağolun
Hemen barıştım iki güzel bişey söyleyince hemen kanıyorum zaten
Askında evet onlarla aramdaki sorun bu eşimke drğil ama insan yinede böyle durumlarda kendidine haklısın diyebilecek destek çıkabilecek birini istiyor yanında bi haklısın dese bana yeterdi aslında
Şmdi burda anlatmadığım benzer çok şey var ve 3. Bir kişi olaya dahil olduğunda hep beni arka plana atıyor eşim

İlk konu hariç diğerleri önemli değil, benim sorun yaşadığım kişi ile eşim görüşüyorsa beni sevmiyor demektir. Şöyle kendimden örnek vereyim. Çok samimi yakın bir iş arkadaşım ile küstük ve ben haklıydım, arkadaşım özür diledi ben kabul etmedim. Ki arkadaşım eşi ile sorunları vardı sonrasında boşandılar. Buna rağmen arkadaşımın eşi benle konuşmadı, beni gördüğünde düşman gibi bakıyordu. Kızmadım çünkü eşi sonuçta, eşinin yanında olacak.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum
Mesela benim sorun yaşadığım insanlarla eşim konuşur bişey olmsmış gibi

Bunu kim yazmış kızayım dedimdi ama konu sahibiymiş 😂😂😂
Böyle şeyler düşünmeyin yahu. Ayrılacak bir durum yok evliliğinizde. Eskiden böyle değildi sonradan oldu diyorsunuz. Sanki içinde size karşı bir kırgınlık ve hatta kızgınlık var gibi. Hani şöyle deriz ya, " amaann bu güne kadar iyi oldum da noldu kimse iyilikten anlamıyor, bından sonra böyle kimseye eyvallah yok." Birşey olmuş ve adam bu düşünceye kapılmış. Sizin farkında olmadığınız bir durum var ortada. Bence oturup konuşmalısınız. Açıkça sorun. Bir süredir bana karşı tavurların değişti, seni üzecek kızdıracak birşey mi yaptım ben farkında değilim belki varsa söyle lütfen telafi etmek isterim deyin.
Yapmadığıma eminim çünkü çok sakin bi insanım ama konuşucam tabi ki

İkili ilişkinizde, eşinize karşı sizin tutumunuz nasıl? Onunla fikir çatışması çok yaşarmısınız? Siz kendi görüşünüzü savunurken, onunkileri eleştirir misiniz? Ona karşı veya genel olarak dışarıya karşı, çok güçlü görünmeye çalışan bir yapınız var mı, hep her konuda haklı taraf olmaya çalışırmısınız.
Bunları sormamın sebebi, sizde belki farkında olmadan, rahatsızlık duyduğunuz şeyi, eşinize kendiniz uyguluyor olabilir misiniz?
Erkekler bizim gibi duygusal bakmazlar, genelde düz mantık kullanırlar.Dile getirdiğiniz, kendinizi ifade etmeye çalıştığınız şeyleri, onlar şikayet ediyor veya amiyane tabirle, dırdır ediyor, diye düşünüp, önünü kesmek amaçlı, böyle terslenerek verebiliyorlar.
Bence, boşanmalık büyük bir sorununuz yok.Sadece, siz, kendinizi onun gözünde daha değerli olduğunuzu göstermesini bekliyorsunuz.Detaylara takılıp, bütünü değerlendiremiyor veya göremiyor olabilirsiniz.
Evet fikir çatışması yaşarız ama haklı taraf olmaya çalışmam haklı olduğuma inanırsam savunurum ama hatalı olduğumu farkedersem bunu düzeltirim
Aslında ben bu davranışları eşime yapsam küser bsna ama ben konuşmak istiyorum

Back
X