Merhaba arkadaslar
Nereden nasil baslayacagimi bilmiyorum aslinda. Ozetlemeye calisacagim. Gecen yil ekim ayinda cocukluk arkadasim olan ama uzun yillardir gorusmedigim, su an esim olan kisiyle facebookta mesajlasmaya basladik. Bu arada ailelerimiz de otuz yillik arkadas ve onlar hep birbirleriyle gorusurler. Gecen yilbasinda ilk defa gorustuk ve birkac gun sonra bana evlenme teklif etti. Ilk goruste aska inanacak kadar kucuk ya da deneyimsiz degilim. O da degil. Hemen guvenemedigim icin tabi ki bu ani teklifin nedenini ogrenmeye calistim. Zaman icinde ona guvendim. Bu arada babasi vefat etti. Zor gunler gecirdi. Biz de normal bir flort donemi yasayamadan birkac ay once evlendik. Sorunlar dugunden bir hafta once patlak verdi. Iki sene once evlenme teklif ettigi ama reddedildigi, yine de iletisimini devam ettirdigi yabanci eski kiz arkadasini dugune cagirmisti. Bunu gercekten sorun etmedim. Hatta ayni sektorde oldugu icin bir kez bu kizla ve kizin erkek arkadasiyla dordumuz yemek bile yemistik. Ama dugunden bir hafta once bir mesajlasmalarini okudum. Kiz, erkek arkadasindan ayrildigini bu yuzden kardesiyle dugune gelecegini yazmis. Benimki de bana ayrildigini neden haber vermiyosun, biz dost degil miyiz, biliyorsun ben ilk kiz arkadasima cok asiktim, daha sonra cok kiz oldu ama ondan sonra ilk kez senin gozlerinde o isigi gordum, sonra da cattycatte ve onu kacirmamak icin hemen evlenme teklif ettim. Sevgilin cok pisman olacak demis. Dugunden birkac gun once gelmesini soylemis. Ben bu mesaja cildirdim. Teselli etmek icin soyledim dedi ama kiz ayrilir ayrilmaz eskiden ona duydugu asktan soz etmesi ve ozellikle dugunden once buraya cagirmasi bana sanki hala sana bi seyler hissediyorum, onceden gel hala bi seyler hissediyor muyuz anlamak icin zamanimiz olsun dermis gibi geldi. Neyse bu kiz dugun gunu geldi. Sonra on gun kaldi. Esimin ablasiyla da arkadas, o misafir etti. Ben dugunde cok gerildim hatta o gece evi terketmeye kalktim. O on gun cehennem gibiydi. Biraraya geldigimiz oluyordu ve aralarinda bir sey var mi diye ikisini izlemekten gozlerim sasi oldu. Tabi bir sey olduguna o kadar eminim ki icimden, bir suru bakis gulus ima vs yakaladim. Neyse bunlar gitti. O kadar kavgadan sonra allah icin benimki kizla ne telefonlasti bu gune kadar, ne mesajlasti. Daha once is dolayisiyla tanismislardi. Bi ara yine is yapicam diye tutturdu ama engel oldum. Uc aydir falan arada bu konular aciliyordu ve kucuk tartismalarimiz oluyordu ama idare ediyorduk. Bir sure once ablasi bu kizi ziyarete yanina gitti ve oradayken kardesini skypetan arayinca bunlar da tekrar birbirlerini gormus ve konusmus oldu. Hatta ben bile konusmak zorunda kaldim. Daha once de arada facebookta arattigi kisilerde adini gorurdum. Merakindan bakiyor der gecerdim. Bu hafta iki kez arattigini gordum. Bilgisayarindan arastirdim. Historyden hangi resimlerine baktigina kadar buldum. Su an onu asla unutamadigini, acip acip resimlerine baktigini, onu cok ozledigini dusunuyorum. Benimle karsilastirdiginda onunla evlenmeyi tercih edecegine inaniyorum. Onu unutmus olsa surekli fotograflarina bakma geregi duymaz, aklina bile gelmezdi. Dun cok buyuk bir kavga ettik. Bosanmak istedigimi soyledim ki bu ilk soyleyisim degil. O yuzden artik etkili olmuyor. Yapmadim, bakmadim, ablamla ikisinin beraber fotograflarina baktim diyor ama yalan. Cok uzun oldu. Ne yapmaliyim sizce?