• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bir paranoyak miyim?

Acikcasi bu anlattiklariniz cok olumlu seyler.Belki de esiniz bir evliligin nasil olmasi gerektigini bilen, gereksiz ayrintilarla insani yormayan, insanlara deger veren, eski kiz arkadas meselesine takilmayan, olmasi gerektigi gibi , herkesin idealinde olan bir insandir.

bence bir süre bütün endiselerinizi bir kenara birakip esinize odaklanin.eger bu durum hala sizi rahatsiz ediyorsa esinizle tekrar konusup bir orta yol bulursunuz.

herkesin dogrulari sizin de dogrulariniz olmasin.kalbinizin sesine kulak verin...
Gozlerim yasardi su an. Insallah dediginiz gibidir. O kadar basit oldugunu sanmiyorum olaylarin ama tahminimce bu kizla o zamanlar hala iletisimde oldugu icin belki evlilik oncesi bi sendrom yasamistir. Evlendikten sonra rahatlatip dogru olan sekilde hayatindan cikarmistir. Gecici bir kafa karisikligini anlayabilirim. Cunku ben de evlenme teklifinden 6 ay once 4yillik iliskimi bitirmistim. Kendi istegimle bitirmeme ve icimde hicbir sey kalmamis olmasina ragmen o aralar aklima geliyordu arada. Kalbinin icini gorebilsem ya da bu tahminlerimi kendi agziyla soylese kafamdan silip aticam ama soyleyemez tabi.

Yurtdisini arayacagini sanmiyorum. Cok pahaliya patlar :)

Belki de patlıyordur belki patlamiyordur. İletişim kurmak istedikten sonra kurabilir. Başkasıyla haber bile gönderebilir ama konu bu değil ki, bu mu yoksa? Siz bir paranoyak misiniz? Bence değilsiniz. Fakat yaniliyor oldugunuzu duymaya ihtiyaciniz var, bunda da haklisiniz. Madem bizlere fikrimizi sordunuz tek tek kulak verin bu fikirlere. 9 sayfa yorum yapilmis neler söylenmiş. Veya kapatın bilgisayarınızı hayatiniza devam edin kaldığı yerden. Hayat sizin hayatınız..

Belki de patlıyordur belki patlamiyordur. İletişim kurmak istedikten sonra kurabilir. Başkasıyla haber bile gönderebilir ama konu bu değil ki, bu mu yoksa? Siz bir paranoyak misiniz? Bence değilsiniz. Fakat yaniliyor oldugunuzu duymaya ihtiyaciniz var, bunda da haklisiniz. Madem bizlere fikrimizi sordunuz tek tek kulak verin bu fikirlere. 9 sayfa yorum yapilmis neler söylenmiş. Veya kapatın bilgisayarınızı hayatiniza devam edin kaldığı yerden. Hayat sizin hayatınız..
Peki sizce ne yapmaliyim? Son bir konusma yapacagim? Yapmali miyim? Yapmaliysam ne demeliyim?

Peki sizce ne yapmaliyim? Son bir konusma yapacagim? Yapmali miyim? Yapmaliysam ne demeliyim?

Bana sormadın ama ben de fikrimi söylemek istiyorum. Eşine o kızla görüşüyor olmasının, facebookta onu aratmasının vs. gururunu kırdığını söyle. Hala aklında o varsa gidebilirsin diyeceksin. Aklımda yok diyorsa da onunla iletişimini tamamen koparmasını isteyeceksin. Bu kadar basit.
Her gün aklını kurcalayacağına cesaretini toplayıp sakince güzel bir konuşma yap.
Gerekirse ablasıyla da konuş rahatsızlığını söyle. Kardeşiyle kızı buluşturup durmasın.

Bence bu konuyu kesinlikle konusup sonuca baglamalisiniz. Boyle muallakta kalarak (ki kalmakta haklisiniz), surekli ardindan arastirarak omur gecmez. Yorulur, yipranirsiniz. Esinizi burdaki hiç kimse sizden iyi tanıyamaz. İçinizde ne varsa kafanıza takılanları anlatıp, cevaplarını alın. Durustlugune inanırsanız konuyu açılmamak uzere kapatın. Son konuşmanız olacağı için de sınırlarınızı kesin dille anlatın. Size sadece arkadaşım diyebilir fakat bundan duyduğunuz rahatsızlığı söyleyin. Sizi kaybediyor olduğunu anladığında gorusmeye devam etmeyecegini tahmin ediyorum. Bir de ablasinin, kizla esinizin eskiden sevgili olduklarini bildigini, ayni ortama denk getirilmenizin tesaduf olmadigini dusunuyorum. Ablasinin arkadasi oldugundan, ablası bu kişiyle görüşmeye devam edecektir. Fakat bu kişi sizin(sizin ve esinizin) aile dostunuz değil. Siz mesafeli olun.

Kaybettiğiniz güveni hic kimsenin sözleri veremez size, ondan başka. Umarım verimli bir konusma olur ve aradığınız cevapları bulursunuz.

Bana sormadın ama ben de fikrimi söylemek istiyorum. Eşine o kızla görüşüyor olmasının, facebookta onu aratmasının vs. gururunu kırdığını söyle. Hala aklında o varsa gidebilirsin diyeceksin. Aklımda yok diyorsa da onunla iletişimini tamamen koparmasını isteyeceksin. Bu kadar basit.
Her gün aklını kurcalayacağına cesaretini toplayıp sakince güzel bir konuşma yap.
Gerekirse ablasıyla da konuş rahatsızlığını söyle. Kardeşiyle kızı buluşturup durmasın.
Kendi kendine asla iletisim kurmadigina inaniyorum. Ablasi oradayken mutlaka nasilsin diye arayacakti zaten, aradiginda da bu kizla konusmustur ya da konusmamistir onu bilemem ama ben yanindayken acil bir sey sormak icin aradigimizda hic muhattap olmadi. Yani iletisimini kes desem zaten yok diyecek ve evet olmadigini biliyorum. Ablana da soyle kessin desem ablasi neden diye soracak ve sebebini bilirse bunu firsat bilip daha cok biraraya getirir. Benim derdim kendini gorusmemek icin frenliyor mu yoksa zaten umrumda diil mi? Ben yapma dedigim icin ya da sorun cikardigim icin frenliyorsa bunun bi degeri yok ki. Gercekten ne hissettigini nasil ogrenebilirim?

Merak bacım merak bunu çoğu erkek yapıyor geçmişi aratıp duruyor. Elle tutulur gözle görülür birşey bulursan amenna ama bu arama geçmişinden dolayı bu kadar yoğun düşünme

Merak bacım merak bunu çoğu erkek yapıyor geçmişi aratıp duruyor. Elle tutulur gözle görülür birşey bulursan amenna ama bu arama geçmişinden dolayı bu kadar yoğun düşünme
Ilk kiz arkadasini arattigini da gordum. Mesela onu hiiiic kiskanmadim. O merak iste. Aradan yillar gecmis, hicbi baglanti yok. Kiz evlenmis gitmis. Simdi arasam gelir diyo ama bu salak erkek gururu ve hava basmasi. Bi saniye bile aklima takmam. Bu da oyle mi iste onu bilsemm. Yemin ederim daha evliligimden bi sey anlamadim dusunmekten :(

Ben zaten bu iliskiyi bastan sona anlayamadim. Fuarda tanisiyolar, sonra ayri ulkelerde konusmalar, kiz hem iletisimde kaliyo hem seni arkadas olarak goruyorum diyo ama flort etmeye devam ediyo, bizimki evlenme teklif ediyo, dedigine gore kiz reddediyo ama reddetme sebebi ailesinin yabanci damat istememesi, ama ailesine soylemesi icin de aslinda istiyor olmasi lazim, sonra esimin is yaptigi kendi ulkesinden olan patronuyla iliski yasamaya basliyo, ama bunlar arkadas olarak konusmaya devam ediyo, kiz arada bunu arayip iliskisindeki sorunlardan bahsedip agliyo, bu da teselli ediyo falan. Bastan sona sacmalik. Iliskiyi devam ettirmesinin sebebi kafasinda bitirip arkadas olarak gormesi mi yoksa belki ilerde firsatini bulurum deyip beklemesi mi bilmiyorum. Bana evlenme teklif ettikten sonra kiza msj atmis. Sonunda asik oldum evleniyorum cok mutluyum diye. Bu nispet mi gercek mi? Icinden cikamiyorum.

şimdi gerçekten bunların hepsi birer saçmalık. sen eşini seviyosun bu da çok belli. bak şimi anlattıkların bir çok bayanın başına gelen şeyler. o yüzden kafanı çok fazla yorup kendini yıpratma. sonuçta herşey olacağına varıyo şu hayatta. bu mesajı okurken önce bütün bu düşünceleri bi kafandan at sonra bi düşün. eşinin sana olan tavırlarını, en basitinden sana olan bakışlarını, seni kıskanmasını, oturup seninle dertleşmesini, senin sorunlarını dinlemesini vs.. (bunlarda bi anormallik yoksa ki bayanlar en ufak bir olumsuzluğu mutlaka hisseder) ozaman gerçekten herşeyi sen abartıyosun.unutmaki yoğun baskı karşı tarafa aklında yokken bile bir çok şey yaptırır.bu kız taa başka bir ülkeden sizin düğününüze gelebiliyorsa bir çok şeyide göze alıp yapar. bir de güzel alımlı bir kızsa zaten eşin zamanında tamamen bu yüzden takıntı yapmıştır onu. eşini kendine şefkatinle sevginle kendne bağlayacaksın. kapris ve kıskançlık yapmak yerine onun derdini dinleyip çözümler arayaksın. onun hayatında vazgeçilmez olacaksın kısacası. ben bugüne kadar ne kadar aptalmışım boş boş insanlarla uğraşmışım dedirteceksin. artık silkelen kendine gel yinede olmazsa oturur konuşur bi sonuca varırsınız. herşey insanlar için üzme kendini bukadar

Ay rezalet ya. Adam her önüne gelene evlenme teklifi ediyor, biri kabul ediyor, etmeyenler de düğünde. Böyle saçma sapan şey mi olur. Cinlerim tepeme çıktı öyle adamı ne yaparım beeen!

şimdi gerçekten bunların hepsi birer saçmalık. sen eşini seviyosun bu da çok belli. bak şimi anlattıkların bir çok bayanın başına gelen şeyler. o yüzden kafanı çok fazla yorup kendini yıpratma. sonuçta herşey olacağına varıyo şu hayatta. bu mesajı okurken önce bütün bu düşünceleri bi kafandan at sonra bi düşün. eşinin sana olan tavırlarını, en basitinden sana olan bakışlarını, seni kıskanmasını, oturup seninle dertleşmesini, senin sorunlarını dinlemesini vs.. (bunlarda bi anormallik yoksa ki bayanlar en ufak bir olumsuzluğu mutlaka hisseder) ozaman gerçekten herşeyi sen abartıyosun.unutmaki yoğun baskı karşı tarafa aklında yokken bile bir çok şey yaptırır.bu kız taa başka bir ülkeden sizin düğününüze gelebiliyorsa bir çok şeyide göze alıp yapar. bir de güzel alımlı bir kızsa zaten eşin zamanında tamamen bu yüzden takıntı yapmıştır onu. eşini kendine şefkatinle sevginle kendne bağlayacaksın. kapris ve kıskançlık yapmak yerine onun derdini dinleyip çözümler arayaksın. onun hayatında vazgeçilmez olacaksın kısacası. ben bugüne kadar ne kadar aptalmışım boş boş insanlarla uğraşmışım dedirteceksin. artık silkelen kendine gel yinede olmazsa oturur konuşur bi sonuca varırsınız. herşey insanlar için üzme kendini bukadar
Ne kadar mantikli dusunceleriniz. Uygulamasi da o kadar kolay olsa keske:KK43: bazen bana su hayatta guvenebilecegim bir tek sen varsin diyo. Iyi ki seninle evlenmisim, keske birkac sene once gorusmeye baslamis olsaydik diyo. Bunlari duyunca tamam gecmisi dusunmiycem diyorum ama kizi facebookta arattigini gorunce kendimi de tutamiyorum ve felaket kavga ediyoruz.

Ilk kiz arkadasini arattigini da gordum. Mesela onu hiiiic kiskanmadim. O merak iste. Aradan yillar gecmis, hicbi baglanti yok. Kiz evlenmis gitmis. Simdi arasam gelir diyo ama bu salak erkek gururu ve hava basmasi. Bi saniye bile aklima takmam. Bu da oyle mi iste onu bilsemm. Yemin ederim daha evliligimden bi sey anlamadim dusunmekten :KK43:
eşinizin burcu ne acaba buda akrep çıkmaz inşallah :(

size karşı davranışları nasıl eşinizin başka üzen bi durumu varmı?
Yok aslinda. Dugunden sonra kiz ulkesine donunce normale dondu. Isine gider, zaten gec geliyo eve. Is seyahatlerine cikmasi gerektiginde bile beni de goturdu hep yaninda, hic ayrilmadik. Bensiz asla arkadaslariyla bile gorusmedi ve ben tepki vericem falan diye degil, oyle bir sey istemiyo bile.

ailene veya baskasina durumdan bahsetme sakin.. ve o kizla asla gorusmemesi konusunda tavrini net koy.. bosanma lafini da bosanacaksan al agzina, bi kez al ve yap, yok emin degilsen; zikredip durma.. yoksa yildirip, eski esim gibi kendini mahkeme kapisinda bulabilirsin..
simdi kafan cok dolmus, ne olsa oyle yorumlarsin, bi sakin olmaya calis..

Offf takma inan bunu basar bak esinim gozu senden baskasini gorecekmi. Vende facesen baakmdigim kalmiyor arsril resimlerine. Bu asik oldugu sevdigi anlamina gelemz. Kanli bicajli nefret edio ayrildigim adama bile bakiyirum tesimlerine ah cekmiyirum merak iste. Icten soyluyirum bence esin masum. Arkadas gizuyle bakmiski cagiis dugune
Tabi eski sevgili oldugu icin biraz kulturumuze uymayan bisry ama. Artik girusmuyirmusta. Cikrin su kizi aklinizdan. Esiniz sizi srviyorsa seviyordur. Siz madem inu bukadsr kiskanacak kadae seviyorsunuz., onu daha cok kendinize cekicek seyler yapin kavga degil. Gizu seni girsun kulagi seni duysun.

Ne kadar mantikli dusunceleriniz. Uygulamasi da o kadar kolay olsa keske:KK43: bazen bana su hayatta guvenebilecegim bir tek sen varsin diyo. Iyi ki seninle evlenmisim, keske birkac sene once gorusmeye baslamis olsaydik diyo. Bunlari duyunca tamam gecmisi dusunmiycem diyorum ama kizi facebookta arattigini gorunce kendimi de tutamiyorum ve felaket kavga ediyoruz.
ne kadar güzel şeyler söylüyo işte bak. demekki seninle evlendiğine pişman değil. belli bir yaşa gelmiş her erkeğin ve kadının hayatında mutlaka unutamadığı biri vardır canım. bir geçiş süresi bu zamanla herşey rayına oturacak. sürekli bu konuda kavga çıkarıp bunaltma. sende onu kıskandır seni kaybetme korkusu olsun birazcık

Merhaba arkadaslar
Nereden nasil baslayacagimi bilmiyorum aslinda. Ozetlemeye calisacagim. Gecen yil ekim ayinda cocukluk arkadasim olan ama uzun yillardir gorusmedigim, su an esim olan kisiyle facebookta mesajlasmaya basladik. Bu arada ailelerimiz de otuz yillik arkadas ve onlar hep birbirleriyle gorusurler. Gecen yilbasinda ilk defa gorustuk ve birkac gun sonra bana evlenme teklif etti. Ilk goruste aska inanacak kadar kucuk ya da deneyimsiz degilim. O da degil. Hemen guvenemedigim icin tabi ki bu ani teklifin nedenini ogrenmeye calistim. Zaman icinde ona guvendim. Bu arada babasi vefat etti. Zor gunler gecirdi. Biz de normal bir flort donemi yasayamadan birkac ay once evlendik. Sorunlar dugunden bir hafta once patlak verdi. Iki sene once evlenme teklif ettigi ama reddedildigi, yine de iletisimini devam ettirdigi yabanci eski kiz arkadasini dugune cagirmisti. Bunu gercekten sorun etmedim. Hatta ayni sektorde oldugu icin bir kez bu kizla ve kizin erkek arkadasiyla dordumuz yemek bile yemistik. Ama dugunden bir hafta once bir mesajlasmalarini okudum. Kiz, erkek arkadasindan ayrildigini bu yuzden kardesiyle dugune gelecegini yazmis. Benimki de bana ayrildigini neden haber vermiyosun, biz dost degil miyiz, biliyorsun ben ilk kiz arkadasima cok asiktim, daha sonra cok kiz oldu ama ondan sonra ilk kez senin gozlerinde o isigi gordum, sonra da cattycatte ve onu kacirmamak icin hemen evlenme teklif ettim. Sevgilin cok pisman olacak demis. Dugunden birkac gun once gelmesini soylemis. Ben bu mesaja cildirdim. Teselli etmek icin soyledim dedi ama kiz ayrilir ayrilmaz eskiden ona duydugu asktan soz etmesi ve ozellikle dugunden once buraya cagirmasi bana sanki hala sana bi seyler hissediyorum, onceden gel hala bi seyler hissediyor muyuz anlamak icin zamanimiz olsun dermis gibi geldi. Neyse bu kiz dugun gunu geldi. Sonra on gun kaldi. Esimin ablasiyla da arkadas, o misafir etti. Ben dugunde cok gerildim hatta o gece evi terketmeye kalktim. O on gun cehennem gibiydi. Biraraya geldigimiz oluyordu ve aralarinda bir sey var mi diye ikisini izlemekten gozlerim sasi oldu. Tabi bir sey olduguna o kadar eminim ki icimden, bir suru bakis gulus ima vs yakaladim. Neyse bunlar gitti. O kadar kavgadan sonra allah icin benimki kizla ne telefonlasti bu gune kadar, ne mesajlasti. Daha once is dolayisiyla tanismislardi. Bi ara yine is yapicam diye tutturdu ama engel oldum. Uc aydir falan arada bu konular aciliyordu ve kucuk tartismalarimiz oluyordu ama idare ediyorduk. Bir sure once ablasi bu kizi ziyarete yanina gitti ve oradayken kardesini skypetan arayinca bunlar da tekrar birbirlerini gormus ve konusmus oldu. Hatta ben bile konusmak zorunda kaldim. Daha once de arada facebookta arattigi kisilerde adini gorurdum. Merakindan bakiyor der gecerdim. Bu hafta iki kez arattigini gordum. Bilgisayarindan arastirdim. Historyden hangi resimlerine baktigina kadar buldum. Su an onu asla unutamadigini, acip acip resimlerine baktigini, onu cok ozledigini dusunuyorum. Benimle karsilastirdiginda onunla evlenmeyi tercih edecegine inaniyorum. Onu unutmus olsa surekli fotograflarina bakma geregi duymaz, aklina bile gelmezdi. Dun cok buyuk bir kavga ettik. Bosanmak istedigimi soyledim ki bu ilk soyleyisim degil. O yuzden artik etkili olmuyor. Yapmadim, bakmadim, ablamla ikisinin beraber fotograflarina baktim diyor ama yalan. Cok uzun oldu. Ne yapmaliyim sizce?

Canım bence kısasa kıssas yap. Eşinin Ona karşı besledği duygular var mı yok mu bilemicem ama. Sende Eski bir Erkek arkadaşnla görüşmeye başla. Bakalm ne yapacak? Onun sana yaptıgını sende ona yap. eğer kıskanırsa (ki seviyorsa kıskanır) Ona de ki; ''şimdi anlıyor musun beni, Ben seni sevdiğim için kıskanıyorum her ne kadar o kıza bı sey hissetmesende senı paylaşmak istemiyorum de. Sen istersen Ben su an o erkek arkadsmla bı daha görüşmem her ne kadar ortak arkadsmz da olsa. ama ben ıstesem ablan vasıtasyla da olsa onunla görüşürmüsün onu facebook ta aratırmısın hala onu düşünürmüsün, bunu benım için eşin için yapamazmısın'' de...
Yani canım Erkeklere biraz duygu sömürü yapmak lazım onun anlayacagı dılden kibar sakin bir sekılde konusmak lazım. umarım işe yarar..

Bi de şöyle bi şey var canım. Eger sen den bir sey gizleyecek olsaydı aradıktan sra amaları silerdi oyle kurnaz olan cok erkek var :P

Back
X