Hayır bence kuranı kerimde böyle bir şey aslında yok .
İnsanların anlattıkları dinde var. Ben o dini kabul etmeyip bence öyle değil benim inanışım farklı dediğimde "müslüman değilsin o zaman" cümlesiyle karşı karşıya kaldığım için tepki olarak değilim o zaman diyorum yani.
Bir çok hak erkeğe verilmiş insanlarımıza göre .
Kadını boşama hakkı, 4 kadın vs. tabi ben bunlara bu şekilde inanmıyorum.
Madem öyle neyi sorun ediyorsunuz? Müslüman olsanız tamam sorun ediyorsunuz derim çünkü islam inanmayan biriyle evlenmeyi yasaklar, siz zaten çelişkiye düşmekten öteye gitmişsiniz kendiniz de diyorsunuz deistliğe yakınım diye yanlış anlamayın yargılamıyorum madem böyle bir inancınız var ateist olan biriyle beraberliği sorun etmeniz çok saçma.
ilahi dinlemem..bri tane sevdiğim ilahi var sadece..
yabancı müzik dinlerim yabancı film izlerim konsere giderim,dayatmacı Müslümanlar gibi yaşamıyorum dinimi..
ben Allah'a inanmayan biriyle büyük konuşmayım ama evlenemem.Allah'a inanmamak büyük bişey çünkü.deistlik bile değil yani.herkes için farklıdır tabi.
görüştüğün kişiye gelince anlattıklarına göre iyi karakterli biri.biz bu iyi davranışları insanları üzmemek için Allah'ın adaletine inandığımız için yapıyoruz.bu dünyaya geliş amacımız Allah'ın rızasını kazanmak, bunun için yaşıyoruz.o ne için yaşıyo acaba,insanların adaletinin yeterli olduğunu mu düşünüyo,bu dünyada yapılan kötülüklerin cezasını kimin sorucağını düşünüyo.bu konuda sohbet edip iyice öğrensen keşke düşüncelerini.o zaman inancı değişebilirmi onuda daha iyi anlarsın.başlamadan bi süre daha şans ver,daha iyi tanımaya çalış olsun bitsin bence.zamanla en doğru kararı içinden gelerek verirsin zaten.
Neden sorun olsun? Ben deist olsaydım ateist birisiyle beraber olmak hiçbir sorun teşkil etmezdi. Ben burada verdiğin cevaplardan yola çıkarak diyorum ki erkek arkadaşının inancı bir yana sen önce kendi inancını sorgula kafana oturmamış çok şey var belli ki önce onları netleştir.
Hayır bence kuranı kerimde böyle bir şey aslında yok .
İnsanların anlattıkları dinde var. Ben o dini kabul etmeyip bence öyle değil benim inanışım farklı dediğimde "müslüman değilsin o zaman" cümlesiyle karşı karşıya kaldığım için tepki olarak değilim o zaman diyorum yani.
Bir çok hak erkeğe verilmiş insanlarımıza göre .
Kadını boşama hakkı, 4 kadın vs. tabi ben bunlara bu şekilde inanmıyorum.
öyle bir hak yok o zaman savaş olmuş kadınlar ortada kalmış..aç açık kalıcak hallari yok..bazı gözü açık erkekler mübah dedi diye mübah olacak değil sırf zevk uğruna
Hahahha çok alemsin ya tam da o hesap. Şöyle şöyle ayet var denince yaa olur mu öyle şey, ikinci aşamada kanıtlanır ve bu sefer de aaaa orda öyle demek istenmemiştir. Veya ee günümüz şartlarında yazılmadı tabi. Eee evrenselliği ne oldu. . Bir de ama günah değil haram versiyonları var ki evlerden Irak.
Bakın, dediğiniz şekilde abes açıklamalar olabilir fakat gerçekten anlamdaş sözcükler türkçe diline has değil, arapçada da farklı anlamlara gelebilen sözcükler mevcut ve insanlar çıkarına göre yorumlamaya bayılırlar. Misal çocuğunu 'okul denen haram ortama' yollamak istemeyen kişi bazı ayetleri gösteriyor, yazıyor ki 'kadınların evden çıkmamaları gerekiyor' bu kısmı alıp sanki kadınların sürekli evde oturması gerektiği gibi bir anlam çıkarıyor kendince. Halbuki bir önceki ayette peygamber hanımlarının diğer kadınları gibi olmadığını, perde arkasından konuşmaları gerektiğini, evde oturmaları gerektiğini yazıyor. Bu ayet seçmek değil, ayetleri resmi photoshopla kırpıp rengini düzeltir gibi kendi kafaya göre yormak. Haksız mıyım?