Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Kadını ezen hangi noktalar var mesela?

Hayır bence kuranı kerimde böyle bir şey aslında yok .
İnsanların anlattıkları dinde var. Ben o dini kabul etmeyip bence öyle değil benim inanışım farklı dediğimde "müslüman değilsin o zaman" cümlesiyle karşı karşıya kaldığım için tepki olarak değilim o zaman diyorum yani.
Bir çok hak erkeğe verilmiş insanlarımıza göre .
Kadını boşama hakkı, 4 kadın vs. tabi ben bunlara bu şekilde inanmıyorum.

Benim için sorun yok çevre, annem diye belirtmiştim :))
Ama ALLAHa inanan bir deist için sizce ALLAHa inanmayan bir ateist sorun olmaz olur mu hiç ?

bi zamanlar hissederek kılardım ben de. hatta bazı ilahileri, sufi müzikleri dinledigimde gözüm yaşarırdı ama geçmişte kaldı. ilginçmişim eskiden

ilahi dinlemem..bri tane sevdiğim ilahi var sadece..
yabancı müzik dinlerim yabancı film izlerim konsere giderim,dayatmacı Müslümanlar gibi yaşamıyorum dinimi..

Şuan zamana bıraktım canım en iyisi . İşte gördün mü sen daha netsin mesela. Ben daha yumuşak. Kişiden kişiye değişiyor en iyisi zamana bırakmak :)

Benim için sorun yok çevre, annem diye belirtmiştim :))
Ama ALLAHa inanan bir deist için sizce ALLAHa inanmayan bir ateist sorun olmaz olur mu hiç ?

Neden sorun olsun? Ben deist olsaydım ateist birisiyle beraber olmak hiçbir sorun teşkil etmezdi. Ben burada verdiğin cevaplardan yola çıkarak diyorum ki erkek arkadaşının inancı bir yana sen önce kendi inancını sorgula kafana oturmamış çok şey var belli ki önce onları netleştir.

öyle bir hak yok o zaman savaş olmuş kadınlar ortada kalmış..aç açık kalıcak hallari yok..bazı gözü açık erkekler mübah dedi diye mübah olacak değil sırf zevk uğruna

Bakın, dediğiniz şekilde abes açıklamalar olabilir fakat gerçekten anlamdaş sözcükler türkçe diline has değil, arapçada da farklı anlamlara gelebilen sözcükler mevcut ve insanlar çıkarına göre yorumlamaya bayılırlar. Misal çocuğunu 'okul denen haram ortama' yollamak istemeyen kişi bazı ayetleri gösteriyor, yazıyor ki 'kadınların evden çıkmamaları gerekiyor' bu kısmı alıp sanki kadınların sürekli evde oturması gerektiği gibi bir anlam çıkarıyor kendince. Halbuki bir önceki ayette peygamber hanımlarının diğer kadınları gibi olmadığını, perde arkasından konuşmaları gerektiğini, evde oturmaları gerektiğini yazıyor. Bu ayet seçmek değil, ayetleri resmi photoshopla kırpıp rengini düzeltir gibi kendi kafaya göre yormak. Haksız mıyım?

Sorcha,
biz böyle konular açıyor muyduk? Kutunda konu kapama çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…