Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

gerçekten sizlere anlaşılmaz gelebilir ve anlıyorum da... ama gerçekten farklı bir durum bu. ben hala yemeklerin arkamdan aglayacagına asla inanmayacagımı biliyorum ve kimsenin de tekrar inanamayacagına eminim. verdigin örnek konusunda da bir şey diyemem ama pek gerçekçi gelmedi bana ve kendim görmeden kesinlikle inanacagım bir durum degil. size garip gelebilir ama böyle yani

Hristiyan olarak doğdum, büyülerimizden ne duyduysa oydu, İncil'i okurdum, aklıma yatardı, Rusya'da çocular için basite indirgenmiş resimli versiyonları var İncil'in, gayet açıklayıcı ve mantığa uygun. Çocukların nasıl meydana geldiğini öğrendiğim yaşta Tanrı gibi bir varlığın oğlunun olması acayibime gitmeye başladı. Teyzem budisttir, onun mavi tenli Krişna tanrısı hoşuma gider oldu. Ergenlik çağında felsefeyle ilgilenmeye başlayınca 'anlam' kaygısı başladı ve dinin saçmalık olduğunu düşündüm. Sonuçta dini uyduran da insanoğlu, insanoğlu olmasa Tanrı da olmazdı, veya Tanrı madem bu kadar büyük canı mı sıkılmış da insanları yaratmış, amaç ne yani diye düşünmeye başladım. Örnek verdiğiniz mucizelere zaten inanmıyordum. Farklı dinden farlı mezheplerden arkadaşım var, Tanrı'nın varlığını/yokluğu kanıtlama tartışmalarına çok girerdik, sorularına cevap verirken/ararken araştırmalar yaptım, değişik kitaplar okudum. Ve bir yerden sonra İslam anlam kazanmaya başladı. İslamın kaynağı olarak sadece Kur'an ele aldığım zaman mantıksız gelen bir şey olmadı benim için, herşey bir bütün içerisinde, arapça dilindeki ölçü ve kafiyeden tutun anlam bütünlüğüne ve farz edilen şeylerin gerekliliğine kadar. Ha, farklı anlamlara gelebilen anlamdaş sözcükler olduğundan çoğu zaman farklı yorumlanabiliyor, veya anlaşılması güç olabiliyor, kimileri endilerine göre yormaya çalışıyor, orası tartışılmaz. Nitekim, herkes kendi çıkarı peşinde.
Herkes aynı şekilde düşünmeyebilir, orası ayrı. Ama yıllarca ateist olup sonra islama geçmek mümkün.

Bu dünyada milyarlarca insan ne oldugunu bilmeden zina ediyorlar sadece müslümanlar allah katinda isin dogrusununu yapiyorlar.

Sadece tanrı inancına inananlar değil de, müslümanım deyip de Kur'an'dan seçip seçip inananların samimiyetsizliği çok fena. Herkes kendince doğru yolu bulur umarım.

ya kendilerini doğru ifade edemiyorlarsa...
birde şimdi liseli ünüversiteli gençler katı islami inanışlar yüzünden onlar Müslümansa biz değiliz diyor,aynı zamanda okuyan gençler..aslında genellemeyip herkez kendince dinini yaşayabilir illa bir şeylere karşı koyma belkide ergenlikten kaynaklanıyordur:44:

Az önce jooker'e şu yorumu yaptım ki burada da aynısını tekrar etmeden geçemeyeceğim:

Konuya böyle yaklaşanları görünce (ki genelde böyle bakılıyor) ateizmin herhangi bir dinden daha dogmatik bir inanış biçimi olduğunu düşünmeden edemiyorum...

Yani böyle bir insan var ve yakından tanıyorum diyorum. Gözlerinizle görseniz ve bu kişi size durumunu bizzat anlatsa da inanmayacaksınız büyük ihtimalle.

sorcha nın dindar olduğuna eminim Müslüman yani o dinlere derken dayatmacı islami düşünceleri kastetmiştir bana kalırsa..

Konuya böyle yaklaşanları görünce (ki genelde böyle bakılıyor) ateizmin herhangi bir dinden daha dogmatik bir inanış biçimi olduğunu düşünmeden edemiyorum...
Forumda da işe gelmeyen her şeye dogma deniyor. ama benimki dogmatik değil, realist.

neden kurgu olsun, insanlar düsüne düsüne bu yola variyor,

size birisi gelse deseki bu elimdeki kalem kendine kendine olustu, birden agaclar kesiliverdi ve bu hale
geldi ona inanirmisiniz? cevabiniz muhtelemen hayir olucak, cünkü bu mümkün degil,
peki insan gibi bir mucizevi bir varlik nasil kendi kendine olusur bir kalem bile kendi kendine olusamiyorken

düsünürsek hersey cok acik aslinda

Son düzenleme:
Dediğin şeyler bana şöyle geliyor, boş bi masanın üstünde su bardağı olduğunu iddia etmek gibi. Ben buna inanır mıyım? Benim için aynı şey ikisi.
ama bana çocukluktan beri bak bu masanın üstünde bardak var denseydi ben orada bardak olduğunu zannedebilirdim. Ama o bile belli bir yaşa kadar.

Sadece tanrı inancına inananlar değil de, müslümanım deyip de Kur'an'dan seçip seçip inananların samimiyetsizliği çok fena. Herkes kendince doğru yolu bulur umarım.

Bu konuda size katılmadan edemeyeceğim. Ayet var yahu "Yoksa siz kitabın bir kısmını kabul edip bir kısmını red mi ediyorsunuz?" diye. Yani seçip seçip inananlar şöyle yapmış oluyorlar bir bakıma: "Tamam onca kainatı yoktan var etmişsin, gezegenleri, beni falan yaratmışsın, kitap da göndermişsin ne güzel. Çok büyüksün belli ama bak şu şu noktalarda hata yapmışsın, bu noktada ben senden daha mantıklı düşündüğüm için senin dediklerini kabul edemeyeceğim." Tövbe tövbe... Durum resmen bu yani.

deistlik gibi biraz sizin durumunuz..
fakat kendinize göre kurallara uyuyor ya da uymuyorsunuz, bocalama var şuan.
yalnız şu durumda eğer o kendi inandığı konuda sağlamsa sizin ona benzemeniz daha olası görünüyor.
veya onda da şüphe varsa bu konuyu birlikte ele alabilirsiniz.
hayırlısı olsun hakkınızda.

ben müslüman oldum, peki sen ateist oldun mu hiç? olmadın... bu yüzden ben bu konuda daha tecrübelyim çünkü iki hali de yaşadım. inanmayı da inanmamayı da. dogma bunun neresinde, ikisinde de tecrübeli oldugumu söylüyorum.

Ben muslumanim deyip de muslumanlikla alakasi olmayan ya da yaptiklari aptalliklari dine baglayan dini bilmezlerden bahsetmiyorum. Sik sik duydugumuz "onlar muslumansa ben degilim arkadas." cumlesini kuranlara da muslumanligi kisilere endeksleyemezsiniz diyorum.
Bilmiyorum kiyaslarsam deistlikten ziyade ateistlik daha mantikli geliyor bana. Yani kurallari olmadigina inandigim bir yaraticim olamaz mesela benim. Bir kurali olmadigina inanmaz, direkt Allahi yok sayardim kafamda bir seyleri oturtamamis olsaydim.

Evet ama kalemi bir yapan var. Kalem bir organizma değil. kalemin kendi kendine olmasına nasıl inanalım

Benim babam ateist, annem inançlı. Aralarında bu konunun bir kere bile problem yarattığını görmedim. Bizim eğitimimize de karışmadı babam dini açıdan. Lisedeyken falan dershanem malum dershanelerdendi hatta. Yatılı programlara da gider kalırdım. Açıkçası bizde bir problem yaşanmadı. Babam da aynen anlattığınız insan gibi merhametli, sevecen, saygılı bir insandır. Mesela kurban bayramlarında mutlaka kestirip fakirlere gönderir, evimize bir kere kurban eti girdiğini bilmem ben. Böyle örnekleri sıralamak mümkün.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Neyi kabul etmiyorlar mesela? Beli kabul etmedikleri şeyler Kur'an'da farklı anlamlara gelebilecek sözcüklerden dolayıdır? Pek çok şey farklı yorumlanıyor, insanlar biraz da kendi çıkarlarına göre yorumluyorlar.

senin dedigin farklı. ben de Kuran'ı okuyup orada yazanların güzel bir yönetim ve hayat şeklini anlattıgını düşünebilirim, bir devlet yönetim kılavuzu olarak, sadece kitap olarak. ama bunların bir tanrıdan gelmiş olmasına tekrar inanmam. ikisi farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…