"Ben böyle bir hayat istemiyorum " dedi.

Konu sahibinin sıkıntısına bir çok güzel çözüm üretilmiş,istugul ve xperiaZ sırf son sayfada gözüme çarpan faydalı yorumlardan mesela.
Bazı arkadaşlar "çocuğa hesap sorar gibi" demiş,ben katılıyor ve ekliyorum çocuk da insanın malı/kölesi değil.çocuğa 'bile' öyle kaba olmak anormal.
Bence evliliğe bakışınızı değiştirmelisiniz.İki taraf da hesap soramaz,psikolojik/fiziksel şiddet uygulayamaz ve evlenmek yapışık tek hayat olmak demek değil,birleşen iki hayat demektir.
Haklısınız. Buradaki herkes bunu görmemi sağladı aslında sağolsun herkes.
Aslında benm bu tavrım birazda çevremden kaynaklanıyor.
Reel deki evli arkadaşlarıma danisiyorum mesela verdikleri cevap şu;
Ya kızım niye izin veriyorsun kapıyı kitleseydin asla izin vermeseydin gidemez niye gidiyor. Vs vs vs
Bunlar benim yanlış dusunmemi sağladı birazda

Mavikara konunu smdi gordum.uzuldum ama esinin tavrina..:( bu erkekler hepmi boyle yaaa.uzulme canim barisir gidersiniz.agir knusmus ama

Beni çok kırdın suçlayıcı dil, söylediklerine kırıldım derseniz bundan sonra o da hemen sen de beni kırdın demez. Hislerimizi anlatmamız zor başlarda .o sebeple bu adımınız bile önemli. İnşallah her zaman çözüm ehli olmak nasip olsun .
Aslında söylemeye çalıştığım bu duruşunuzdu.surat assanız kavga etseniz ne olacaktı. Belki de yine kendini dışarı atacaktı. Oysa çıktım ama vicdan azabı çektim söylediklerimden demiş eşiniz. daha önceki yazdıklarımı yinelemek istemem nacizane son tavsiyem de şu ; eşinize kızdığınızda size yaptığı güzellikler hatırlayın. Kendinizi köpürtmek yerine soğutursanız daha kolay anlatabilirsiniz hislerinizi. Her geçen yıl daha da artan muhabbetler dilerim... Hayırlı sabahlr
SizE çok teşekkür ederm bana bir abla gibi yaklastiniz çözüm odaklı olup derdimi dinlediniz ALLAH razı olsun.
Bundan snra hal ve tavırlarıma dikkat edicem sadece eşime değil herkese karşı.
Hayırlı sabahlar

Ya bilemedim işte o anda deyiverdim öyle.
Aslında birşey itiraf etmem gerekirse bunu hep yapıyorum :olamaz:
Ama eşim genelde buna takılmaz neden sorun çıkarttığıma takılır.
Ee bende bidaha söylemem artık. Bakalim ne gbi değişimler olacak.

Ben evde akşam çocuklarla yalnız kalacaksam evet bana sormalı gidebilir miyim diye...Ben çocuklara güzel zaman geçirteyim diye çırpınırken o keyif yapmak için kendi kendine plan yapamaz net...Yada çocuklar olmasada akşam yalnız kalmaktan hoşlanmıyorsam yine kafasına göre plan yapamaz.Yaptıktan sonra bana söyleyip söylememesinin çokta önemi yok yani,ben böyle düşünüyorum,bana göre evlilik bu değil.

Ben evde akşam çocuklarla yalnız kalacaksam evet bana sormalı gidebilir miyim diye...Ben çocuklara güzel zaman geçirteyim diye çırpınırken o keyif yapmak için kendi kendine plan yapamaz net...Yada çocuklar olmasada akşam yalnız kalmaktan hoşlanmıyorsam yine kafasına göre plan yapamaz.Yaptıktan sonra bana söyleyip söylememesinin çokta önemi yok yani,ben böyle düşünüyorum,bana göre evlilik bu değil.
İşte aynen böyle oldu bu akşam bana.
Ve ben sürekli yalnız kalıyorum

İşte aynen böyle oldu bu akşam bana.
Ve ben sürekli yalnız kalıyorum

Yani ben sizin " bana sordun mu" lafınızı yadırgamadım...Çünkü yapacağı şey sizi direkt
igilendiriyor,elbette plan yapmadan evvel sorup fikrinizi alması gerekirdi...Aksi bana çok bencilce geliyor...Eşlerin kendi başlarına arkadaşlarıyla zaman geçirmesi çok doğal,ama bunu yaparken eşine yalnız ve kötü hissettirmeyecekse !

Yani ben sizin " bana sordun mu" lafınızı yadırgamadım...Çünkü yapacağı şey sizi direkt
igilendiriyor,elbette plan yapmadan evvel sorup fikrinizi alması gerekirdi...Aksi bana çok bencilce geliyor...Eşlerin kendi başlarına arkadaşlarıyla zaman geçirmesi çok doğal,ama bunu yaparken eşine yalnız ve kötü hissettirmeyecekse !

Şimdilik barıştık bakalım bundan snra neler olacak.
Her bakış açısı farklı işte

Arkadas yorum yapmis ya cocugunuzla konusuyor gibi konusmussunuz diye.Harfiyen katiliyorum.Bu kadar müdahele etmeyin.Adami arkadasi cagirinca karim izin vermiyor mu desin.Evlisiniz diye adamin ozel hayati olmasin mi.Sizde arkadaslarinizla cikin.Erkekler boyle kısıtlamalardan zaten hic hoslanmaz.Bence bi özür dileyin ve bu konuda bakis acinizi biraz degistirin.Yoksa adam eve gelmek istemeyecek bile

Belki üslubunuz hoşuna gitmemiştir
Emri vaki konuşmamaya çalışın ne kadar haklı olsanız da haksız duruma düşürür seni.

Çoğumuz evlenince tapusu bende misali gibi davranıyoruz. Erkek de kadın da. O flört dönemindeki şirinlikler gidiyor Prens ya da prenses kılığımızdan çıkıp kurbağa halimize dönüyoruz. Sonra da ilişkimiz niye eskisi gibi değil, onu kaybediyorum diye panik oluyoruz. Oysa evlilik denilen şey iktidar savaşı değildir, paylaşımdır. İyiyi ve kötüyü... ama her an da dip dibe olmak değildir. Sonuçta herkes birey olduğu için onlarında bazı özel alanları olmalıdır. Eşiniz arkadaşlarıyla ara sıra dışarı çıkabilir. Bu normal ama her gün her gün bunu yapması anormal. Bunu eşinize uygun bir dille anlatmalısınız. Bu durumdan rahatsız olduğunuzu onu suçlamadan anlatmalısınız ve daha önce de söylediğim gibi en önemlisi bütün hayatınız o imiş gibi de davranmayın. bütün hayatınız o olmasın. Siz onun nasıl bütün hayatı değilseniz, sizin de başka başka alanlarınız olsun ilginizi dağıtacağınız. Yoksa adam bir süre sonra boğulur ve terk eder. Bazen serbest bırakmak gerekir. su akar yolunu bulur. Bu arada evliliklerde küslükler de evliliği öldürür. Küserek derdinizi anlatamazsınız. İlk başta küsmek adam üzerinde etki yaratabilir ama ileriki yıllarda o da etkisini yitirir. Onun yerine konuşmayı deneyin, iletişim kurun. Sen şöyle yaptın, böyle yaptın diye suçlayıcı bir şekilde "sen" diliyle değil, ben bu hareketten rahatsız oldum, şöyle hissettim, kendimi yalnız hissediyorum, seninle vakit geçiririz diye düşünmüştüm gibi "ben" dilini kullanın. Bazen de susmayı deneyin ama küsmeden.

Çözüm: Surat asmak ve tavır göstermek yok.. Eşinizden ilgi beklemeyin kendinize odaklanın.. Zaten dikkatini de çekecektir.. Kendi istediği gibi olsun..

Erkekler haksız olduklarında devamlı üste çıkmak için olur olmaz konuşurlar hiç bir zaman hatalarını kabul etmezler ne yazıkki . Bence sizde ağırdan alın sakın tavır yapmayın ters teper daha çok arkadaşlarıyla vakit geçirir. Birde daha çok mülayım olmayı deneyin eve geldiğinde direk sarılın seni çok özledim diyin siz bağzı aktivetiler hazırlayın sinemaya bilet aldım diyin veya çekirdek aldım yürüyüş yapalım diyin vs.vs.vs kocanızın huyunu neye ne diyeceğini siz daha iyi bilirsiniz sonuçta .

Çoğumuz evlenince tapusu bende misali gibi davranıyoruz. Erkek de kadın da. O flört dönemindeki şirinlikler gidiyor Prens ya da prenses kılığımızdan çıkıp kurbağa halimize dönüyoruz. Sonra da ilişkimiz niye eskisi gibi değil, onu kaybediyorum diye panik oluyoruz. Oysa evlilik denilen şey iktidar savaşı değildir, paylaşımdır. İyiyi ve kötüyü... ama her an da dip dibe olmak değildir. Sonuçta herkes birey olduğu için onlarında bazı özel alanları olmalıdır. Eşiniz arkadaşlarıyla ara sıra dışarı çıkabilir. Bu normal ama her gün her gün bunu yapması anormal. Bunu eşinize uygun bir dille anlatmalısınız. Bu durumdan rahatsız olduğunuzu onu suçlamadan anlatmalısınız ve daha önce de söylediğim gibi en önemlisi bütün hayatınız o imiş gibi de davranmayın. bütün hayatınız o olmasın. Siz onun nasıl bütün hayatı değilseniz, sizin de başka başka alanlarınız olsun ilginizi dağıtacağınız. Yoksa adam bir süre sonra boğulur ve terk eder. Bazen serbest bırakmak gerekir. su akar yolunu bulur. Bu arada evliliklerde küslükler de evliliği öldürür. Küserek derdinizi anlatamazsınız. İlk başta küsmek adam üzerinde etki yaratabilir ama ileriki yıllarda o da etkisini yitirir. Onun yerine konuşmayı deneyin, iletişim kurun. Sen şöyle yaptın, böyle yaptın diye suçlayıcı bir şekilde "sen" diliyle değil, ben bu hareketten rahatsız oldum, şöyle hissettim, kendimi yalnız hissediyorum, seninle vakit geçiririz diye düşünmüştüm gibi "ben" dilini kullanın. Bazen de susmayı deneyin ama küsmeden.
Çok sağolun.
Eşim sürekli çolmak istiyor ev çok sıcak bunaldım diyor. Söz verdim diyor. Bazen beni deli ediyor.
Dün akşam konuştum güzel bir dille gene benimle pazarlık ediyor 2 günde bir çıkayım ozaman diye.
Ha bi de kavga ettiğimizde hemen bosanmaktan bahsediyor.
Boşanmamdan mi korkuyor yoksa boşanmak mi istiyor anlamadım.
Ama normal hayatta da hiçbir problemimz yok.
Bu sürekli dışarı çıkma konusu hariç.

Back
X