ben bu adamı çözemedim !!

canım bırı 13 aylık dıger 3 yaşına gırcek gece uyudukları zaman henuz 5 dakka olmaıstı yanı dalmışlardı uykuyaa emınım yoksa eşimin bagırıgına buyuk oğlum aglardı hemen kokudan

bak canım çocukların küçük ve eşin kahvaltı sevmiyorsa her daim elinin altında yemeğin olsun.yemek yaptığın zaman çok yap.mesela yarım kilodan yemek yapıyorsan bir kilodan yap.yiyeceğinizden fazlasını pişirir pişirmez sıcaklığını kaybetmeden kavanoza kapat.sıcaklığı ile kapağı tutar ve dolapta muhafaza et.ne zaman acil ihtiyacın olursa açıp ısıtırsın

Ev hanımları kızmasın ama nasıl yemeği olmaz insanın yaa?? Ne olursa olsun evdesiniz. Çocukla uğraştım v.b hani o arada iki sebze doğrayıp ocağa koysan yemek olmuyor mu? Çalışmama rağmen yorgunda olsam gecenin 12 lerine kadar ertesi gün için yemek yaptığım oluyor.Sanırım bizler biraz daha pratiğiz. Eşin yemek v.b şeylere önem veriyorsa helede ortada böyle kız meselesi fln varken niye ona firsat veriyorsun ki. Adam zaten bahane arıyor. Yaz günü iki çeşit z.yağlı yapıp koysan dolaba yanına bi pilav makarnayla kaç günlük yemek olur bu kadar zor değil.

Canim diger konularini biliyorum onlara gore degil bu konuya gore yorum yapicam.

Benimde bi oglum var 7.5 aylik. Nasil zor oldugunu biliyorum, ama bunlari bilerek cocuk istemedik mi zaten
Esin yemege bogazina duskun bi insan bu belli. Cocuklarin kucuk ama en azindan biri 3 digeri yasini doldurmus.
Yani o kadar kucaktan inmeyecek cocuklar degil, ikiside mutfaga yanina oturtabilir oyalanacaklari biseyler verebilir sende o arada en pratik yemekleri yapabilrsin canim.
Hic olmadi evde hazir corbalardan bulundur, simdi o kadar guzel yoresel corbalar varki, yapmasi 30 dk ni almaz, varsa yesillik bi salata ekmek ohhh miss en ezindan biseyler icin ugrastigin belli olur. Vaktim kisitliydi ama yinede bunlara yapabildim diyebilesin.

Esin'e aslinda cok kizginim ama bu konuda biraz hakli sanirim. Evde esin acken babana yemek vermen azda olsa ayirmaman yanlis. Tahmin ediyorum oun icin isy yapmak gelmiyo icinden ama bosanamayacagin ve ayni evde yasamaya devam edecegin icin bazi seylere devam etmek zorundasin canm. Ccuklarin etkilenmemesi ve senin huzurun icin.

Birde boyle dene yapmaya calis yemegini cayini, bakalim bunlar tamken bu sefer ney bahane edeek

Bunu ben de çok yapıyorum

4 kişilik bir aileyiz, ama en az 7-8 kişilik yemek yaparım
Zaten elimin hiç ayarı yoktur, ne kadar az yapmak istesem de yapamıyorum :)

Sıkışınca veya eve geç gelmişsek çıkarıveririm hemen :)

kaçgün dayanır egem.hemen bitirmek mi lazım.yoksa buzlukta mı saklacağız.

canım senin eşine evliliğine olan hevesin isteğin gitmiş bence...bu uzuuuuuun mesajı yazana kadar bi makarna haşlar bi cacık yaparsın yanına.adam zaten yemek için daha öncede tartıştı senle...huyunu biliyosun zaten adam akşam aç gelicek sonuçta belli yani yemek yermisin demeye gerek yokki.sen yap ister yesin istemezse yemesin.son olanlardan sonra bence biraz soğudun umursamıyorsun gibi geldi bana.ha hiç vaktin olmadığında ne bileyim domates rendeleyip yumurta kırsan menemen yaptım dersin.o kadar damı vakit yok.

diğer konularını bilmiyorum ama eğer eşin yemek konusunda hassasa dikkat etmek lazım
kızartma zaten dünden kalmaymış yani yeni gün için yemek yapmamışsın
kalan kızartmayıda baba yiyince tabi eş açıkta kaldı
keşke eşine tel açıp önceden sorsaydın
çocukların küçükmüş gerçekten zor olur ona bişey diyemiyeceğim ben bir tanesiyle zor uğraşıyorum
bence yemeğini geceden yap çocuklar uyuyunca böylece eşine tartışmak için fırsat yaratmamış olursun

kaçgün dayanır egem.hemen bitirmek mi lazım.yoksa buzlukta mı saklacağız.

ne zaman istersen o zaman aç canım.kavanozun kapağı atmadıktan sonra bozulmaz.buzluğa koymana gerek yok,buzdolaba koyman yeterli

Birz rahatlayabilsen, biraz yükünü hafifletebilsen herşey yoluna girecek bence. Daha yeni bir kriz atlattınız hemen böyle gerilmeseniz daha iyi ollmaz mı? Size yardım edecek , nefes aldıracak kimse yok mu ailenizde? Eşinizin hakkı sıkı bir kötek, ayrılamadığınıza göre mümkün olduğunca maalesef idare etmek zorundasınız. En azından böyle basit şeylerden sorun yaşamamak için. Çocuklar elbet büyüyecek anne olarak hemen hepimiz aynı yorgunlukları, uykusuzlukları , bezginlkleri yaşadık. Ama bunlar hırpalanmış evliliğinizde yeni sorunlara yol açmasın. Temel şeyleri aksatmamaya çalışın. Huzurunuz kaçmasın

oralarda park yokmu kız kardeşin alsın çocukları parka götürür sende evde bi kaç günlük yemek yaparsın, buz dolabına koyarsın,adam istediği zamanda ısıt koy önüne, eşin evet dengesiz bazen 3-4 gün yemek yemez bazen olmadığı içinmi artık ne için yemek ister,anlayabiliyorum seni ama bu şekilde bi dene, kız kardeşin yada annen geldiğinde,küçüğü uyutursun büyüğün eline bir şey verirsin oyalanır sizde çabuk çabuk bi sarma yaparsınız buzluğa koyarsınız istediğin zaman çıkar pişir yersiniz, ben öle yapıyom valla benim kız uyuduğu zaman sarmalarımı dolmalarımı yapıyorum buzluğa koyuyorum, istediğim zamanda ( daha çok regl zamanım da 2 gün ayağa sancıdan kalkamadım için ) , koyuyorum ocağa yarım saatte hazır. buzluk böreği tarifinede bak internetten ben buzluk böreğimi yapıyorum buzluğa koyuyorum ani misafirim falan geliyo çıkarıyorum kızartıp önüne koyuyorum çayla beraber, yada aynı şekilde sigara böreği yap buzluğa koy, eşin yemek dediği zaman çıkar kızart çayla koy önüne..

arkadaşlar il dışına taşınmam sebebiyle 15-20 gün aranızda olamayacağım
bugün son günüm burdaki yarından sonra 15-20 gün yokum hepinizi özleyecem
bana özel mesaj atan arkadaşlarıma cvp yazamadım için de özür dilerim mesaj hakkımı tamamlayamadığım için özel mesaj atamazmışım...
( mlkctk ) umarım doğru yazmışımdır canım asıl ben özür dilerim estağfurullah beni kırmadın,kusura bakma ben yanlış anlamışım, normalde kolay kolay yanlış anlayan biri değilim ama
hepiniz kendinize iyi bakın arkadaşlar herşey gönlünüzce olsun..............

1 gün aç kalmaktan kimse ölmemis.. üstelik sizin sebeplerinizde var yemek yapamama konusunda..
ha çok aciktiysa beyefendii afedersiniz ama esssek gibi kalkar kendi yemegini hazirlar yer.. siz hizmetcimisinz hem cocuklara bak hem yemek yetistir..

Kocan yemek konusunda hassas bunu biz dahi biliyoruz tatlım. Bir tabak ayırmalıydın.

Sen de kırgınsın ya hani belki de ondan boşladın.

Bir de kız kardeşin olduğunu yazmıştın. O da annenle beraber mi gitti? Evdeyse eğer yemeği o yapsın yani. Koca kız.

Bazı yorumları okuyunca gerçekten hayret ettimmm.. Kızcağızın iki kücük evladı var onlara yetişmeye çalışıyo akşama son kalan yemeği babasına verdiği için kocasına verememiş..Kocası bu duruma kızabiliyooo nasıl kızıyosa artık bilemiycemm.. Burdaki hanfendilerde vay efendim kocanı bilmiyonmu yok sen nasıl yemek yapmasınn bilmem ne diye eleştiriyo.. Ne diyim yahuu.. O çalışan adamsa buda evinde iki çocuk bakan evinde çalışan bi kadın..Olabilir insanlık hali.. Belki canı sıkkıın bunaldı yapası gelmedi bu seferde böyle olsun noolcaakk.. olmadı bi tost ekmek arası yapar olur biter.. Ben evliyim çocuğum yok büyük temizlik yaptığımda hasta olduğumda yemek yapmam bazen eşim gelene kadar işlerimi yetiştirmeye çalışırım.. O geldiğinde ise sorarım ne yapim şimdi canın ne istiyo diye alternatifler sunarım ona göre yapar yeriz.. Bazen yardım eder sofrayı kurmama falan.. ki benim eşimin işide çok sıkıntılı yoruluyo falan ama böyle aksi tavırlar sergilemez.. Onunda olmuştur yemek hazırlamadığımda gerginliği ama hemen nedenlerini söyler cevabımı veririm .. Canım sana tavsiyem nasıl davranman gerektiğini iyi sapta ne çok alttan al nede tepesine bin kocanın.. ama kendine her zaman her daim güven ezilme.. Ama çocukta olsa kendine giyimine temizliğine yemeğine dikkat etmeye çalış .. Yapamadığın zamanlar olucak elbet insanız olur yani.. Umarım herşey düzelir..

benim babamda biraz böyleydi... çok şükür sadık biridir ama anneme çok çektirmişti. Annem nasıl katlandı 25 yılı bitirdi diye düşündüm siz yazarken... annem önceleri şöyle yaparmış tartıştıklarında susarmış konuşmazmış hiç. yani babamı hiç umursamazmış... ha bunu yaptı iyi mi oldu yok içine attı hep olan kendine oldu... babam sonradan düzeldi de hala yine arada parlar... dua et bence üç çocuğun var yazık onlara dua ve sabır Allah yar ve yardımcın olsun...

tesekkur ederım canım artık bende her kavga anında parlamıyorum susuyorum ...
artık umursamıyorum gercekten
2 cocugum ıcın sabredıyorum
.....

tam birazcık düzeldı derken ..yine ortam bozuldu bir dikiş tuttramıyoruz...

ay yinemi başladı bu adam..
değişmiyo işte anacım bu erkekler...
sen ne yapmayı düşünüyosun peki tatlım..
ne güzel çok sevinmiştik düzelince...
valla çok üzüldüm şimdi...

arkıadaslar merhaba hepınıze yaklasık bır haftaya aşkın süredır yoktum
yazdıklarınızxı okudum ve hepınıze teşekkür ediyorum
...
eşim eve geldıgınde yemek hazırdı (1 hafta öncesınden bahsedıyorum)
ama yemeden yattı
2. gun aynı yemegı önune koydum ama gec geldı vee yıne yemeden yattı
3.gun kımse yemege dokunmadıgı ıcın hala tazeydı dolapta oldugu ıcın ısıttım önune koydum ama yınee yemedı
4. gun artık bu kezde ben sofra hazırlamadım cunku dalga gecıyor resmen dıye dusunmeye başladım ve yemek varmı dıye sormadı hatta ben sordum yemek hazırlayayımmı dıye ama yemıcegını soyledı
5.gun tekrar eve geldı ve ben bu kez sormadım kendıde lafını etmedı ve yemeden yattı
6. gun artık alışkanlık oldu sanırım yemeden yattı
ve en son dun gece yıne gec geldı ve yemeden yattı
.........

soruyorum sızlere benım ne kabahatım var sımdıı
hazırlamasam yemek ıster hazırlasam yemez ve o yemek en sonunda ya tavuklara yada çöpe gıder
..........

bız her daim böyleyız vallahı usandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…