Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

zaman geçtikçe ailesinde şehit olmayan insan kalmayacak malesef
kiminin babası kiminin kardeşi
kiminin dayısı,amcası yada bizde olduğu gibi kuzeni
birkaç gün haberlere konu olur sonra unutulur
ama bizim gibi şehit aileleri hiç unutmaz her şehit haberinde dahada canı yanar
senelerce şehitlikteki mezarın üzerine gül bırakır
ama bayrak asmaktan,acıyı paylaşmaktan başkada elden birşey gelmez hala
her mezar başına gittiğimizde aynı cümleleri söyleriz
VATAN SAĞOLSUN diyebiliriz ancak

her sabah ve akşam uzun trafik işkencesi eşliğinde dinlediğim bir radyo programcısı var...
belki aranızda dinleyenler vardır...son zamanlarda benzin ve mazota gelen zamları aracı olmayanlar da artık bir şekilde etkilendikleri
için bu durumdan biliyorlar..dünyanın en pahalı benzin/mazotunu kullan ülkelerin başında geliyoruz..işte tam da bunu vurgulamak,araç sahiplerini
bilgilendirip tabir-i caizse gaza getirmekiçin sabah akşam yılmadan benzin/mazot zamlarına dikkat çeken radyo programcısı; bununla kalmayıp yine
sabah akşam gerek dörtlü yakmakla gerekse kornalar ile bu gerçeğe dikkat çekiyordu.. (-du ) diyorum ,dili geçmiş zamanda kaldı ..çünkü ceza almakla
tehdit edildi, belki de almıştır " halkı kışkırtmaktan"..

tepki bile veremiyoruz anlayacağınız,konun özüne gelirsek..tarihinde hiç örgütlenip ciddi bir protesto yapabildiğimize şahit oldunuz mu?
ben anımsamıyorum, çünkü tren gibi birilerinin peşinden gitmeye alıştırılıyoruz bir şekilde..yapmazsan da (sus)tururlar ...

işte bu hiçbişey yapamamak kahrediyor beni,bayrak asmak,rahat rahat koltuğumda sandalyemde oturup bunları yazmaktan başka bişey olmalı ya.Düşünüyorum düşünüyorum ama aklıma da bişey gelmiyo ya.Birileri bişey yapmalı ,ama biz yapmazsak o zaman kim yapacak.İçim sıkılıyo sabahtan beri ,işime de odaklanamıyorum.

Dogunun ücra köylerine, özellikle sinira yakin köylerine gitmek gerek, sormak gerek " bu cocuklariniz neden katiliyor PKK ya"
Aceba herseyi biliyormuyuz.
Aceba bilmedigimiz seylerde var mi.?
Siyrilmasi gerek insanin bütün görüs ve düsüncelerinden.
Gercekten burada ki sorun tam anlamiyla ne? ögrenmeye calismak gerek.
Mardinin bir ilcesinden, buraya iltica etmis bir amca bizim restorantta calismisti birara.
Bircok konuda sohbet ederdik.
Cok düzgün cok saygili bir insandi.
Iletisim, karsilikli konusmak, ögrenmeye calismak, gercegi aramak cok önemli.
Yoksa insanin hayati birilerinin söylediklerini dinleyip, birilerinin izlerine basmakla geceeeerr gider.
Neyse...

çünki başka yapıcak bişeyimiz yok
sadece bayrak asarız
vatan sağolsun deriz
uyuma türkiye deniyor
ne yapsın bu millet
düşmüş geçim derdine
birtarafına girmiş kazıklarla uğraşmaktan
yapıcak başka birşeyi yok
yapmak isteyende bir şekilde susturuluyor
ve malesef bu ülkenin başına kim gelirse gelsin hiçbişey değişmeyecek

şehitlerimize ALLAH tan rahmet diliyorum

eğerki bile bile bu pisliklere hala bu kadar taviz veriliyorsa hala pis oyunlar oynanıyorsa

elbet bir gün onlarda bulur belalarını inşallahhh

bu terör pisliği elbet biter
bitecek
bitsin

artık bitsinnnnnnnnnn..................

Bir zamanlar hırsızın girmediği ev kalmadı aynı evi ikinci defa soyuyorlar denirdi... Şimdi nerede ise içerisinde şehit bulunmayan ev kalmayacak... Yazık, çok yazık...4 saattir adamlar aynı yerde ateş etmeye devam ediyorsa güçlü orduda çok büyük zaaf var demektir...

açıklama yapılmışya
silahları çok fazlaymış ve çok kalabalıklarmışşşşş

Aslinda trajikomik bir durum ya.
Sorunu halletmek, sehitlere üzülmek.
Bu olayin ne zaman basladiginin bilincinde olmak.
Yada olay bahane günah kecisi sahane demek.
Kiminin üzüntüsü giden can, kimin amaci kazanilan.
Bilincli insanlarimiz iyiki var, onlarda bilmese kim bilebilirdi, kim düsünebilirdi, zaten herkesin herseyi satlik, birtek onlar var onurlu, bilincli, düsünen, iyiki varlar iyiki en dogruyu onlar biliyor:)

“Günah keçisi”, Yahudi inancına ait bir toplumsal rahatlama biçimi. Her yıl bir keçiye sembolik olarak günahlar yükleniyor ve taşlanarak çöle kovalanıyor. Böylece insanlar bir yıl boyunca işledikleri günahlardan sıyrılmış oluyor. Günahları yüklenen keçi, insanları tertemiz kılıyor.

Vallahi ordumuza laf söyletmem.
Kaç ülke vardır kendi ordusunu yıpratmaya çalışan, terör batağındayken televizyonda orduyu tasfiye etmeyi söyleyen adamları konuşturan.
Ergenekon nanesine içeri tıktıkları komutanları operasyon başlayınca çıkartıp yine o ateşin içine gönderen, sen ateşe atla gel işini bitir ,tekrar seni içeri atıcam döndüğünde diyen hangi devlet?
Askerlerimizin komutanlarımızın ve ailelerinin ne büyük zorluklar ne büyük özveriler ve kahramanlıklarla görev yaptığını, oralarda bulunduğunu biliyoruz.
Bu devlet herşeyiyle hükümetiyle,medyasıyla, sivil toplum örgütleriyle her zaman askeri karşısına alan, teröristleri baştacı yapan bi devlet haline gelmedi mi Allah aşkına.
Kim destek veriyor orduya ,durum bu iken bir de savunma harcamalarını kısmaktan bahsediyorlar.
Şu uludere olayının olduğu operasyonlarda da askerlerimiz yaşı küçük teröriste kendi parkalarını çıkarıp vermediler mi üşümesinler diye.Ama bunlar görülmedi hiç kim tarafından verildiği belli olmayan istihbaratla ,aslında bana kalırsa pkk destekçisi bir kaçakçı grubu yine pkk tarafından kendi bölgelerine yerleştirilip vurulunca ülkeyi ayağa kaldırmadılar mı.
Profesyonel asker olayına da çok katılmıyorum belki askerlere verilen eğitimler tartışılabilir.Ama diğer türlüsü nasıl olacak ben askere gitmeyim o gitmesin nasıl olsa 2000 lira maaşla oralara gidip yıllarca o görevi yapacak 'enayiler' bulunur gözüyle mi bakılacak.Ben kadınlar da dahil herkesin elini taşının altına sokması gerektiğini düşünüyorum.Profesyonel asker olunca mayına basan aracın içinde ölmeyecek mi askerlerimiz,onlara yüreğimiz yanmayacak mı.

Ben askere gitme meselesini bu kadarbasit göremiyorum canım.

Ortada bir savaş mı varki ,bu memlekette bu kadar şehit var.

Allah korusun,vatanın bir karış toprağı için bende gider savaşırım,eşimide çocuklarımıda götürürüm.

Ama ortada üçbeş çapulcu terörist gövde gösterisi için yavrularımızı şehit edecek,devlette bunu seyredecekse ben VATAN SAĞOLSUN diyemem.

Profesyonel asker vurulmayacak mı???İnan çok daha deneyimli askerlerle çok çabuk bitirilebilir bu terör olayları.

Benim çok sevdiğim bir öğrencim vardı,çocuk ailesinin maddi durumu yüzünden 3.sınıfta okulu bırakmak zorunda kalmıştı.

Askere gitti (Hakkari yüksekova da) yaptı askerliğini.

Dönüşte yanıma geldi,çocuğun psikolojisi bozulmuş,ağlayarak yanında şehit olan en yakın arkadaşını anlattı.

''En ağırıma giden de ne oldu biliyormusun hocam'' dedi bana

''Bize 3 hafta sürün kalk diye eğitim verip elimize silah verdikleri ikinci gün yüzbaşı gönderin bunları sınırötesi operasyona dedi teğmen bunlar deneyimsiz diye itiraz edince ölen ölür gerisi işimize yarar diye cevap verdi'

'' Ben o ilk operasyon günü helikopterden atlamaya korktum ve beni 3metre yüksekten ittiler,ayağım kırık halde savaşıp, ordaki tek arkadaşımı kaybettim sonrada kırık ayakla onun cansız bedenini taşıdım.

Bunları anlatırken tekrar tekrar yaşadığını gördüm o çocuğun.

O yüzden ben profesyonel askerlikten yanayım.,

Terörü destekleyen, yataklık eden, yaşadığı toprağa ihanet eden, yediği kaba pisleyen karaktersiz bir gurubun oyunudur bu.

Ama anlamadıkları bir şey var ;

O sarsmaya çalıştıkları Ata'nın çocuklarıyız biz, kanımızda, genlerimizde var vatan sevgisi

Belki bireysel tepkilerimiz çok ses vermez ama unutmayız

Biz haini unutmayız, bir karış bin karış farketmez vatan üzerinde tartışmayız, böldürmeyiz

Elbet düşecek maskeler, kim saklanabilir ki sonsuza dek, elbet anlayacak herkes ben inanıyorum

Ne kadar çamur atılırsa atılsın, ne kadar unutturulmaya çalışılırsa çalışılsın; Ata bizim,toprak bizim,asker bizim !!!

İlahi adalet elbet tecelli eder ...

30 küsür yıldır bitmeyen bu acının artık silahla bitirilemeyeceğini Türk-Kürt herkes anlamalı.İnsanlar vatan sağ olsun dedikçe daha çok analar ağlar.Ne için bu savaş ??Amaç halkların kardeşliğidir.Ben İzmirli olarak artık iki tarafın da bu acıları unutup yeni bir sayfa açmasını istiyorum.Kan ,kanla temizlenmez.Bu vatanı Türk,Kürt,Çerkez,Alevi,Sünni milyonlarca yürek bir araya gelerek kurdu.Dil,din,ırk ayrımı çok canlar yaktı,bu ülke bunu hala anlamadı!..

diyalog vs. geçelim bunları görüyoruz diyalogla gelinen noktayı.

avatarımı değiştirmedim,profilime terörü lanetliyorum yazmadım,face de zaten çok takılan biri değilim oradan da hiçbir kınama davranışında bulunmadım...sessizce yaşıyorum acımı,gözyaşlarım şahit sadece,bir de anne olan yüreğim...biliyorum ki yıllardır yaptık bunları ama bir faydası oldu mu? bir sabah uyanıyoruz 10 şehit,bir sabaha daha uyanıyoruz 8 şehit!! vatan için değil pis bir oyunun devam etmesi için şehit oluyor çocuklarımız..sanaldan gösterilen tepkilerin artık bir faydası yok..bayraklar balkonlara,camlara çoktan asıldı,şehitlerimiz haberlerdeki yerlerini çoktan aldı,ağlayan analar-babalar boy boy gösterildi ciğerlerimiz yandı sonuna kadar,izledik..yine gereksiz bir sürü açıklamalar yapıldı,herkes üzüntüsünü dile getrdi,kınadılar falan!! ama o anneler,o eşler yandı tutuştu kimsenin haberi yok..8 evladımız haberlerde,gazetelerde 10 dk.lık yerini aldı ve sahne kapandı...ta ki bir daha ki şehit haberine kadar (Allah göstermesin..) .....biliyorum bu gece bizim mahalle de yine bir grup genç yürüyüp slogan atacak "şehitler ölmez" diye...o zavallı annelerin çocukları yeniden "anne" diye boyunlarına sarılır mı,seslerini bir kez daha duymak nasip olur mu? sahiden şehitler ölmez mi?

Son düzenleme:
Başımızdaki hükümet halkını koyun gibi gütmeye, 3 kuruşla susturmaya devam ettiği sürece hiçbir şey değişmeyecek...
VATAN SAĞOLSUN öylemi ? Bizim ülkemiz savaş halinde mi? Neden veriyoruz bu kadar şehidi?
Verilmek istendiği için. Türkiye neden gelişemiyor. İşte bu yüzden.
Teröristlere, pkklılara gebe bir hükümet olduğu için,
Onlara karşı koyamayacak kadar aciz bir baş oldukları için...

Şimdi yazalım hadi facebooklarımıza. VATAN SAĞOLSUN.
Nasılsa bu insanlar bu cümleyi kurmaktan başka birşey yapamıyor, vurun tekmeyi...

Sandığa 3 kere gittik de ne oldu?????????*

Farkında olmayan bir yüzde elli varken.

gecenlerde yeni bi anket olmus oylar yuzde 54
yine bir anket de oylari verenler daha cok ilkokul mezunu okuma yazma olmayani yani egitim durumu az kesimden, diger tarafinki oylari akedemi uni egitim durumu yuksek kisimdan, kaleme alanlar icerde dile getirenler icerde isyan edenler icerde , ve en basta sehit aileleri icin yasal Hileciler diyen kelle diyenler kisiyse basta ,

Okumuş , eğitim almış kişiler her şeyin farkında çünkü
Eğriyi doğruyu görebiliyor , mantıklı düşünebiliyorlar .
Eğitimsiz kişilere ise bir bulgur bir makarna bir beyaz eşya vererek beyinlerine giriyorlar .
Bunu da sadece oy zamanı yapıyorlar geri kalan zamanlarda çok mu ilgileniyorlar sanki ?
He birde öyle bir kesim var ki ''okumuş cahil'' oluyor bunlar !
Sırf çıkarları adına tutuyorlar böyle insan sıfatı altındakileri !
Bundan sonra da sanmıyorum durumun değişeceğini
Hatta daha kötüye bile gidebilir ki gidiyor da .
Sanal ortamlardan ne kadar paylaşım yapılsa boş .
Hiçbir etkisi olmuyor aylardır , yıllardır görüyoruz .
Esas tepki oy zamanında gösterilmeli !!!!!!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…