Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

Bugüne kadar Kürtçe konuşana konuşma diyen mi oldu?

Benim babamın anneside Kürt,herzaman gurur duymuştur Türk kökeniylede,Kürt kökeniylede.

Bu ülkede her dilden her dinden insan özgürce yaşarken,Kürt Türk diye ayrıştırmanın anlamı nedir?

Şunu yazmassam çatlayacagım.

Ülkenin %50'lik kısmı sadece cahillerden oluşmuyor dogru!!!

Belki bir kısmı.

Ancak öyle bir kısım var ki onlar da okumuş, üniversite mezunu, prof, gazeteci, doktor vs satın alınmış cahiller!!!

Helal olsun Zebos!!!

Seni ayakta alkışlıyorum!!!

Herkes böyle düşünse sorun yok da ahhhhhhhh ahhhhhh neler yazasım var da canımı sıkmak istemiyorum!!!

aslında bu forumda bu konuları, tartışmadan konuşabileceğimiz çok aklı başnda arkadaşlarımız olduğunu -anneyiz ama önce kadınız- topiğinde gördük.

keşke izin verilse yeniden konuşsak:)

Söyler misiniz bugüne kadar hangi hükümet dönemiminde müzakere yapıldı?

Dagdan inenler davulla zurna ile karşılandı?

Söyler misiniz bugüne kadar hangi hükümet dönemiminde müzakere yapıldı?

Dagdan inenler davulla zurna ile karşılandı?

O günleride yaşadık diymi??

Ülkemizde gündem okadar çabuk değişiyorki,ben unutmuşum o günleri.

'''Askerlik yan gelip yatma yeri değildir,''

^''Ananı da al git'''

Daha neler görücez bakalım.

Bana mi oyle geliyo yoksa siz de farkettiniz mi bilmiyorum ama birakiiin profil fotografi degisikligini teroru lanetleyen yazilari ben face' e bakiyorum da sanki sehit vermemisiz gibi.. herkes yaz tatilinde :) artik hicbisey olmamis gibi davraniyoruz... ne hale gelmisiz. bana dokunmayan yilan bin yasasin devri. ben gelecekten korkuyorum

evet 200 sayfa kadar ilerledi o topik ve karşıt fikirler olmasına rağmen çok seviyeli yazıştık.

O günleride yaşadık diymi??

Ülkemizde gündem okadar çabuk değişiyorki,ben unutmuşum o günleri.

'''Askerlik yan gelip yatma yeri değildir,''

^''Ananı da al git'''

Daha neler görücez bakalım.

Lütfen unutmayalım, unutturmayalım!!!

Çiller kadar olamadılar. (Hiç sevmesem de, yiğidi öldür hakkını yeme)

O kadın meclisteki teröristlerin dokunulmazlıgını kaldırıp, yargılanmalarını ve 12 yıl cezaevinde yatmalarını sagladı.

Zamanında Ahmet Kaya'ya çatal atan Kürtler miydi ? Madem bu insanlar dilini rahat konuşuyor,rahat rahat şarkılarını dinliyorsa akıllarından zorları varmış demek ki... :))) Kürt olduklarını bile dile getiremiyorlar yahu... Ben buna karşıyım,savaşa karşıyım,barış olsun istiyorum,Oraya akıtılan paralar başka işlere yarasın...

evet 200 sayfa kadar ilerledi o topik ve karşıt fikirler olmasına rağmen çok seviyeli yazıştık.

konunun kapanmasina ben de üzüldüm. Forumu benim icin ilgi cekici kilmis ve bir cok güzel insanla tanismama sebebiyet vermisti...

Ve o konudan sonra toplumsal konular artmaya basladi..

özel dertlerimiz disinda hayati da birlikte sorgulayabilecek bir ortam yaratilmasi gerekli bence

türkiye profesyonel orduya geçmeli..sen yılların teröristinin önüne tecrübesiz erleri atarsan olacağı bu..

Evet hemde o dönem terör korkunç boyutlardaydı.

Ailemin yanına gitmeye korkuyordum,otobüs taranır diye.

Kadın bitirdi işte 3 senede terörü.

Şimdikiler de tepemize çıkardılar adamı.

Keske insanlar adim atabilmesini becerebilse.
Keske sen Türk sün ne mutlu sana, bende Kürdüm ne mutlu banada, o da cerkez ama onada ne mutlu bak buda Ermeni ama onada ne mutlu.
Cünkü biz insaniz, ayni topraklar üzerinde yasiyoruz.
Ayni gemide yolculuk ediyoruz.
Ama birbirimiz gibi olmaya zorlanmadan, kendimiz olarak.

Bazilari, "benim dedemin babasi Kürttü ama bak onun oglunun oglu ne mutlu Türküm demekten hic gocunmuyor" der.
Belki o gocunmuyor ama belki öteki istemiyor.
Kendiside mutlu olmak istiyor türm soyunun Kürt olmasindan.
Ben Türküm.
Ama en yakin arkadaslarim arasinda Kürt de var, Alman da, Cerkez de.
Neden onlarin icinde bir ben mutluyum deyim.
Ayrica sorun buda degil zaten, yani bu kadar kücük degil.
Keske hosgörülü olabilsek.
Keske bu kadar egoist olmasak.
Düsünüyorumda,
Ya Hakkari de bir Kürt cocugu olarak dünyaya gelseydim.
Sonra sükrediyorum öyle olmamis diye cünkü kimbilir hangi duygularla büyürdüm.
Sonra düsünüyorum peki orda doganin sucu ne?

Terörü o bitirmisti, bu bitirmisti deniyor:)
Asla inanmadim inanmiyorum.
Terör öyle Kandil dagi bombalanarak, silahli catismaya girilerek bitirilebilecek birsey degil.
Terör birileri dügmeye basar katliyam yapar, birileri dügmeye basar geri cekilir, bitmis süsü verir. Bu kadar basit.

Son düzenleme:
türkiye profesyonel orduya geçmeli..sen yılların teröristinin önüne tecrübesiz erleri atarsan olacağı bu..

oyle bir projeden bahsetmislerdi ama sadece sohbet olarak kaldi... profesyonel orduya bile gecse yine sehit vermicez mi vericez... bu bi cozum degil. daha onceki hukumet nasil teroru aza indirgemeyi basarmissa sorup ogrensin ayni seyleri uygulasinlar bu ulke deneme tahtasi ya da iki uc partinin sidik yaristirdigi bir ulke olmamali. soylenenler lafta kaliyo hakkini soran kimsecikler yok. he olmusler ya yazik olmus der gecerler. ates dustugu yeri yakar

benim anlayamadığım bazı şeyler var ama banlanmak istemiyorum :) ortaya karışık kökenimi biraz önce yazdım,şimdi bizim burada lazlar kendi dillerini konuşabiliyor,şarkılarımız var rahatça söyleyebiliyoruz,geleneklerimizi yaşıyoruz kimse birşey demiyor.ille de anadil,açılım,biz ayrı ırkız falan diye tutturmuyoruz..çünkü biz bu vatanın evladıyız,ha laz ha türk ha kürt ne fark eder ki? vatanımızı omuz omuza kurtarmadık mı? sorun ne o zaman????

terör o kadar kanıksandı ki artık günlük olağan bi mesele gibi
çünkü her gün muhakkak şehit haberleri alır olduk
bu ne dehşet bi şey ölmeyi öldürmeyi rutin bi olaymış gibi görüp geçebiliyoruz
bu terör yozlaşması tam anlamıyla
ayrıca meseleyi kürt türk ayrımına getirmek çok yanlış
bi çok kürt komşum arkadaşım oldu benim
hatta amca dediğim öz amcamdan çok amcam olan
yakın bi aile dostumuz kürt kökenli
bu vatana hizmet eden vatanını çok seven insanlar
burda iki tarafı karşı karşıya getirip birbirine kırdırmak asıl amaç
yıllardır çok ince pamuk ipliğinde olmasına rağmen
ayrıştıramadılar iki tarafı da..
gerçekten bu vatanını seven kürt kökenli insanlarda hedef olmaktan rahatsız
pkk kürt kökenli ve kürt değildir
bunu kabul edelim öncelikle.
ve söyleyeceklerimizin kürt kökenli arkadaşları ne kadar inciteceğini bilelim
her toplumda çürük elmalar olur ama bunu koca bi topluma mal etmek büyük haksızlık diğerlerine...

Ben Düzce de yaşıyorum..Çerkeslerin,Abhazların yoğunluk olarak oldukça fazla olduğu bir şehir burası...Dillerini rahatça konuşuyorlar,geleneklerini,düğünlerini istedikleri gibi sürdürüyorlar..Hiç birinin anadil,açılım diye tutturduğuna şahit olmadım..Çerkes kökenli Türk vatandaşıyım diyorlar kendilerini tarif ederken.....

Herkes bu vatanın çocuğu değil mi..
Ne mutlu Türkiye'liyim diyene o zaman.....
Ne mutlu bir devletin sömürgesi değilim..
Ne mutlu özgürüm..

Sorun ne biliyorumusun?
Karadenizde bir korku havasi, bir dislanmislik, bir baski ortami olusturmak kimsenin isine yariyacak birsey dedil.
Cünkü orasi kimsenin gecis yolunun üzeri degil.
Kimse geceleri ucra köyleri basip, halkin Türkten ve Türk askerinden nefret etmesi icin birseyler yapmiyor.
Orda ayni amac icin birlesmis, asla biraraya gelebilecegi düsünülmeyen güclerin ittifaki yok.
Birilerinin tekerinin döndügü yol karadenizden gecmiyor.
Iste bunun gibi olan bircok sey yüzünden ve o tekere comak sokulmasini istemyen teker sahipleri yüzünden o bölgede cok farkli seyler oluyor.

Son zamanlarda Öcalan`a ev hapsi gündeme geldiğinde yüreğim ağzıma geldi.
Ne zaman bir adım atılmak için öneri ( öneri ne olursa olsun ) olsa bizim kuzu kuzu giden evlatlarımız şehit oluyor.
Nitekim bu sabah acı haberi aldım.
Bir oyun dönüyür ama ne olduğunu hala anlamış değilim. Olan çocuklarımıza oluyor.
Bir kaç aylık eğitimle dağlara salıverilen, ailelerin kıyamadığı evlatlar dağlarda kıyılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…