• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bunu nasıl aşarım ?

bunu aşmanla ilgili bence Allah a dua etmelisin ve dua ederken Allah ın bazı isimlerini okumalısın. karşına doğru insanı çıkarması ve senin doğru insanı sevmen için, yanlış kişilere gönlünü kaptırmaman için dua edebilirsin.

Beklemekten yana hiç sıkıntım yok.
Ama herkes artık sorunluymuşum gibi davranmaya başladı. beni de panikletiyorlar.
hiçbir şey için acelem yok ama böyle düşünüp kurmak beni çok yoruyor. kpssye hazırlanıyorum aklımı veremiyorum
canım sen onlara kulak asma bu yaşadıkların çok normal şeyler insansın ve insani duygular yaşıyorsun bu duyguları olmayanlar da var onlar gibi olsan daha mı iyiydi sence. sana birkaç tavsiye vereceğim ama yaparmısın bilmiyorum. geceleri uyumama sorunun için "Duha ve İnşirah" surelerini kısık volümde uyurken dinleyerek uykuya dalarsan bu düşüncelerden uzaklaşıp rahat bir şekilde uyumanı sağlıyor. ayrıca 7 defa hergün kumakta çok faydalı. kendinde rahatsız olduğun şeyler içinde Allah ın isimlerinden "ya Habir" hergün 300 defa okuyup "şu şu huyumun düzelmesi güzel ahlaklı bir insan olmak için " kuyup dua edersen zamanla bu düşüncelerinden uzaklaştığını göreceksin

Atmana gerek yok ki niye takinti yapiyorsun. Birak oluruna. Bu duyguyu sana anlatamam ama dogru insan oldugu zaman hayir demek istesen de diyemeyeceksin zaten. Elinde olmayacak. Onun icin akisina birak. Bence yasindan olgun bir insansin. Erkeklerin yaptiklari cirkinlikleri gorebiliyorsun. Ki facebook adresini gorup birakman bile ne kadar dik durdugunu gosteriyor. Birak sanali reelde bile goz gore gore aldatilan insanlar senin yaptigini yapamiyor. Ben 26 yasinda askla tanistim. Ondan once ask iliski romantizm vs. Cok sacma gelirdi. Anla6amazdim kimseyi hep mantigimla hareket ederdim.. Onun icin dogru zaman diye bisey var herseyi akisina birak kendini kasma

Çok teşekkür ediyorum, moral oldu bana bu :)
Olgunum falan ama başkalarının lafıyla hemen umutsuzluğa kapılıyorum. Bu halin hal değil diye de korkuttular beni :)

canım ben 30 yaşımdayım bende senin gibiyim bende güvenemiyorum bence burada sorun bizde değil çünkü biz aldatılmayı kabullenemiyoruz bu yanlış değilki. karşındaki kişi sana karşı dürüst açık olmadıkça da güvenemezsin madem aldatmıyor neden gizli saklı şeyler peşindeler hep bir şey sorunca da sen bana güvenmiyormusun güvenimi kazandın mı yada neden açık değiller. böyle bahaneler bana saçma geliyor.yazdığın şeylerin hepsini yaşadım sen yaşlardayken yaşamaya başladım halen karşıma düzgün sevebileceğim biri çıkmadı. sevdiğim oldu ama düzgün değildi. bu yüzden kendine haksızlık etme. insanlar kendi çıkarlarına ayak uyduracak aptal insanları hayatlarına sokmak istiyorlar buna ayak uydurmak zorunda değilim.

Evet öyle aslında. Aldatılmayı sindiremedim. Böyle bir şeyi tekrar yaşamaktan koktuğum için de bi ilişkiye başlamak istemiyorum.
Biri olsa bile güvensizliğimle boğarım biliyorum.
Tavsiyelerin için de teşekkür ederim :)

Ben senın yasındayken femınıstın tekıydım ,cevremde bırsuru kazık yemıs arkadasımı görup görup gardımı alıyordum...Sonra bırı geldı benı benden aldı gıttı...O zaman sevmek neymıs,acı neymıs ogrendım..Yanı sen ıstemesen de var olacaksa bırı oluyor cnm sımdılık böyle femınıst relax takıl gıtsın en guzel yılların..

Biraz uzun yazabilirim şimdiden özür dilerim.
22 yaşındayım bugüne kadar sadece bir sevgilim oldu. 17 yaşındaydım o zaman ve iki buçuk sene de beraberdik. Ayrılalı da iki buçuk seneyi geçti.

Ayrıldıktan sonra bir yıl kimseyi istemedim (bu gayet normal zaten)
Sonra yakın bir arkadaşımı sevdim (bilenleriniz vardır) ama o beni sevmedi. Kapandı gitti o konu.

Ama ben artık kimseyi hayatıma almak istemiyorum.
Bir arkadaşım "baloon seninle tanışmak isteyen biri var" dediğinde, "istemiyorum gerek yok" diyorum hemen. Kim olduğunu bile sormuyorum, hiç merak etmiyorum.
Biri benimle arkadaşça konuşurken gayet tatlı tatlı muhabbet ediyorum. Ama hoşlandığını hissettim mi birden öyle ters konuşup, öyle kötü davranıyorum ki, tanıyamıyorum kendimi.

Ama delirmedim yani :) Niye böyle yaptığımı biliyorum en azından. Kendimce nedenlerim var.

Birincisi; ben erkek arkadaşımdan benden gizli facebook hesabı olduğu için ayrıldım.
Belki bu ne saçma neden diyorsunuzdur ama kız dolu bir facedi ve inatla şifresini vermedi bana.
Böyle olunca içimde çok sağlam bir his oturdu; bu adam aldattı beni dedim. Bıraktım.
Ama bana hala daha yazar "Ben senden başkasına bakamam bile. Ben bir tek seni seviyorum, sevmediğim birine dokunamam"der durur.
Ama his işte, aldattığına eminim ben.
Ayrıldıktan sonra bir arkadaşı "ben ona hep dedim, kız uzakta diye böylesin ama yapma yazık kıza dedim" dedi.
Sonra aynı lisede okuduğum bir kız yazdı "Sen beni hatırlamazsın belki ama ben seni tanıyorum. Gerçekten çok iyi bir kızsın, uyarmak istiyorum, ona sakın güvenme" dedi.
Ve bir de (fala inanmak saçma gelebilir ama ) her falımda onun beni aldattığı çıkıyor. sürekli farklı farklı kişiler söylüyor bunu.
Neyse işte, bir yandan evlilik planı yaparken bir yandan aldatıyormuş.

İkincisi, belki hatırlarsınız arkadaşımı sevmiştim.
Sevgiliymişiz gibi davranıyordu sürekli.
Mesajlar, aramalar, yalnız planlar yapıp gezmeler ve daha bir sürü ley vardı.
Ama meğer sevgilisi yok diye benle gezip eğleniyormuş!
Şimdi arayıp sormuyor bile.

Ve üçüncüsü, benim çok yakın erkek arkadaşlarım var.
Sevgilisi olanların bile güzel bir kız gördü mü bambaşka insanlara dönüştüklerini görüyorum.

İşte bu üç sebepten dolayı kimseyi istemiyorum ben.
Kimsenin beni gerçekten sevip bana bağlı kalabileceğine inanmıyorum.
Halimden hiç memnun değilim. Ama elimde değil.
Ağlamadan uyuduğum hiçbir gece yok.
Gündüzleri ruh gibi geziyorum. Artık çevremdekileri de bıktırdım.
Hastalık deseniz bir sürü, yaşlı teyzeler gibi avuç avuç hap içiyorum.

Çok sıkıldım artık bu durumdan.
Yanlış anlaşılmasın, nasıl sevgili bulurum değil derdim. Daha 22 yaşındayım zaten acelem yok.
Ama bu isteksizliği nasıl atarım ben ?
Sanki biriyle tanışsam bir süre sonra yalanları ortaya çıkacakmış gibi.
Seviyorum dese, inanmam mesela kimseye.
Hep düşünürüm aldatıyor mu, aldatır mı?
Acaba sevdiği birini unutmak için mi benimle?
Paranoyaklık resmen benimki.
bence akışına bırak, birinden hoşlanamamak değil seninki, kalbin kırılmış ve tedavisi zaman alacak. Hep böyle olmaz tabi ama sen boyle olmak istemiyorum diye de hissetmediğin gibi davranma hiçbir zaman hissettiğin gibi davran elbette geçecek bugünler kendine inan, inşallah hayatta karşına çıkacak insanlar seni hayal kırıklığına uğratmaz, erkeklerin güzel kız görünce değişmesine gelince evet çoğu öyle maalesef ama bu seni üzmesin, herkes kendi karakteriyle yaşar ve ölür bırak herkes yaptığım yanıma kalıyor zannetsin :)

Akışına bırak milletin lafına kalırsak kirli bir geçmişi olur insanın :KK12:
Zamanı değil demek ki,zamanı geldiğinde sen ne kadar kaçsan da bir şekilde olan oluyor zaten :KK68:
Bak ne güzel senin için iyi olmayacağını anladığın insanla ilişkini kesmişsin hemen,en doğrusu bu :)
Ayda 50 tane kişiyle çıkıp yapmacık olucağına,birine aşık olursun bu zamana kadar sakladığın hislerini dibine kadar yaşarsın :KK37:

Anliyorum seni.
Bendede aynisi oldu.
Bende aldatildim, ve kac kere yalan soyledi bu konu hakkinda.
Ama ben birakamadim aptal kafam.
Inanmayi denedim. Icimi kemirirken supeler.
Cunku diyodumki amaan, zaman bi yerde patlak vericek ilerde.
Bari emin oluyum sonra ayriliyimki icimde acabalar olmasin.
Ne kaybim olurki diyodum. Kendimi hesaba katmadim iste. Ama en sonunda buldum yalanini ve ayrildim. Toparlanmam uzun surdu. Bi sene gecti uzerinden.
Ama su an iyiyim
Annem gorucu gelmek isteyen var dedi, ben direk kapattim konuyu.
Ilgilenmiyorum artik erkeklerle.
Diyorumki kendi kendime, artik tek derdim okulum okuldan sonrada isim olsun.
Evlenmek benden uzak.
Evlenince nolucakki? belki 1 sene belkide 4-5 sene huzur.
sonra basliycak dertler.
Dertsiz bi dunya yok, her zaman dert olucaktir kanatindeyim.
Gecermi bilemem.

Çok teşekkür ediyorum, moral oldu bana bu :)
Olgunum falan ama başkalarının lafıyla hemen umutsuzluğa kapılıyorum. Bu halin hal değil diye de korkuttular beni :)
Halin hal degil derken?
biriyle cikmadigin icin temkinli yaklasip guvenemedigin icin mi. Birak Allahaskina baskalarini keyfine bak. Kimseyi de kaale alma.
Ben senın yasındayken femınıstın tekıydım ,cevremde bırsuru kazık yemıs arkadasımı görup görup gardımı alıyordum...Sonra bırı geldı benı benden aldı gıttı...O zaman sevmek neymıs,acı neymıs ogrendım..Yanı sen ıstemesen de var olacaksa bırı oluyor cnm sımdılık böyle femınıst relax takıl gıtsın en guzel yılların..
aynen ahaan da ben dedim. Hayir diyecegin varsa da diyemiyo4sun bir sekilde ve ben hayir demek isteyip de diyemedigim adamla evliyim cok sukur :)

Ohooo. Sen de pire için yorgan yakıyorsun anacım.
Ben kaç kere aldatıldım, kaç kere terk edildim, yarı yolda bırakıldım, kaç kere reddedildim, kaç kere platonik olup hayal kırıklığına uğradım şu yaşıma kadar, yazsam ohoo yani.
Hem de en yakın arkadaşımla aldatılmalar, yatakta basmalar falan ağır travmalar yani, öyle basit şeylerden de bahsetmiyorum.
Hepsinin bir "atlatma" evresi oluyor, normal şartlarda "bütün erkekler yansın kül olsun" diyecek kadar hayata küsmemen gerek.
Eğer şu kadarcıcık tecrübeye dayanarak tüm erkeklerden soğuduysan, senin çocukluğuna inmek lazım, ciddiyim. Takıntılı obsesif falan olabilirsin, paranoya baş göstermiş olabilir falan, bir uzmandan yardım almanı tavsiye ederim.
Fakat uzmandan önce böğürtlen yardımı der ki; istemeye istemeye de olsa kendini zorlayıp birilerine şans ver, kimse doğru adamı anasının karnında bulmuyor, deneye deneye bulacaksın, her hayal kırıklığında da ağlayacaksın zırlayacaksın ama komple hayata küsmeyeceksin. Yok öyle.

Aldatilmak elbette agir geliyor, anliyorum...
Keza korkmak, guvenememek de o denli zorluyor insani.

Ancak kabul etmen gereken birsey var ki her iliski birgun bitiyor,
ve afet/kaza haricinde aslinda herkes yalniz ölüyor...

Bazi iliskiler umdugumuzdan daha kisa surede bitebilir fakat her hayal kirikliginda dunyaya kusmek yerine kendine ve insanlara sans vermek sana birsey kaybettirmez. En kotu ihtimalle birer tecrube olur kazandigin.
Küstüm oynamiyorum demenin sana bir faydasi yok. Aksine akip giden zamani ve bircok firsati kacirirsin bu sekilde.

Su an hazir hissetmeyebilirsin bu son derece dogal ancak kendini yalnizliga mahkum etmek yerine oyun arkadasi olmak isteyen ve sana deger veren insanlari geri cevirmeden once birkez daha dusun...
Cocukluktan kalma dostlar gibi... bir daha ip atlamayacagim top oynamayacagim deseydik bacaklarimizdaki o sacma izler evet olmazdi belki ama hic yorulmadan top kosturdugumuz, ogunleri atlayip beraber ekmek arasi atistirip lokmamizi bolustugmuz insanlari da hic taniyamamis olurduk...

Bu güvensizlik bende huy olur kalır diye korkuyorum, ama içim rahatladı biraz da olsa :)

bence akışına bırak, birinden hoşlanamamak değil seninki, kalbin kırılmış ve tedavisi zaman alacak. Hep böyle olmaz tabi ama sen boyle olmak istemiyorum diye de hissetmediğin gibi davranma hiçbir zaman hissettiğin gibi davran elbette geçecek bugünler kendine inan, inşallah hayatta karşına çıkacak insanlar seni hayal kırıklığına uğratmaz, erkeklerin güzel kız görünce değişmesine gelince evet çoğu öyle maalesef ama bu seni üzmesin, herkes kendi karakteriyle yaşar ve ölür bırak herkes yaptığım yanıma kalıyor zannetsin :)

Doğru söylüyorsunuz. İnşallah zaman da alsa sonu iyi olur :)

Akışına bırak milletin lafına kalırsak kirli bir geçmişi olur insanın :KK12:
Zamanı değil demek ki,zamanı geldiğinde sen ne kadar kaçsan da bir şekilde olan oluyor zaten :KK68:
Bak ne güzel senin için iyi olmayacağını anladığın insanla ilişkini kesmişsin hemen,en doğrusu bu :)
Ayda 50 tane kişiyle çıkıp yapmacık olucağına,birine aşık olursun bu zamana kadar sakladığın hislerini dibine kadar yaşarsın :KK37:

Böyleyim zaten istesem de istemesem de :) Zorla muhabbet bile edemiyorum. Çok sevmem lazım biriyle çıkabilmek için. Ama kimseyi o kadar tanımaya fırsat vermiyorum

Ohooo. Sen de pire için yorgan yakıyorsun anacım.
Ben kaç kere aldatıldım, kaç kere terk edildim, yarı yolda bırakıldım, kaç kere reddedildim, kaç kere platonik olup hayal kırıklığına uğradım şu yaşıma kadar, yazsam ohoo yani.
Hem de en yakın arkadaşımla aldatılmalar, yatakta basmalar falan ağır travmalar yani, öyle basit şeylerden de bahsetmiyorum.
Hepsinin bir "atlatma" evresi oluyor, normal şartlarda "bütün erkekler yansın kül olsun" diyecek kadar hayata küsmemen gerek.
Eğer şu kadarcıcık tecrübeye dayanarak tüm erkeklerden soğuduysan, senin çocukluğuna inmek lazım, ciddiyim. Takıntılı obsesif falan olabilirsin, paranoya baş göstermiş olabilir falan, bir uzmandan yardım almanı tavsiye ederim.
Fakat uzmandan önce böğürtlen yardımı der ki; istemeye istemeye de olsa kendini zorlayıp birilerine şans ver, kimse doğru adamı anasının karnında bulmuyor, deneye deneye bulacaksın, her hayal kırıklığında da ağlayacaksın zırlayacaksın ama komple hayata küsmeyeceksin. Yok öyle.

Sürekli birilerini reddediyorum ve sonra halime kızıp "tamam" diyorum, " tamam bir daha böyle yapmıcam. Eğer iyi biri, bana uygun biri karşıma çıkarsa denicem" diyorum.
Ama o an öyle olmuyor işte. Bir dakika öncesinde gayet keyifli muhabbet ederken, karşımdaki açıldığı an düşman belliyorum.
Bu ara yine karar aldım . Böyle ters davranmıcam kimseye diyorum, inşallah başarırım.
Ama atlatamazsam mutlaka bi uzmana da danışırım.

Aldatilmak elbette agir geliyor, anliyorum...
Keza korkmak, guvenememek de o denli zorluyor insani.

Ancak kabul etmen gereken birsey var ki her iliski birgun bitiyor,
ve afet/kaza haricinde aslinda herkes yalniz ölüyor...

Bazi iliskiler umdugumuzdan daha kisa surede bitebilir fakat her hayal kirikliginda dunyaya kusmek yerine kendine ve insanlara sans vermek sana birsey kaybettirmez. En kotu ihtimalle birer tecrube olur kazandigin.
Küstüm oynamiyorum demenin sana bir faydasi yok. Aksine akip giden zamani ve bircok firsati kacirirsin bu sekilde.

Su an hazir hissetmeyebilirsin bu son derece dogal ancak kendini yalnizliga mahkum etmek yerine oyun arkadasi olmak isteyen ve sana deger veren insanlari geri cevirmeden once birkez daha dusun...
Cocukluktan kalma dostlar gibi... bir daha ip atlamayacagim top oynamayacagim deseydik bacaklarimizdaki o sacma izler evet olmazdi belki ama hic yorulmadan top kosturdugumuz, ogunleri atlayip beraber ekmek arasi atistirip lokmamizi bolustugmuz insanlari da hic taniyamamis olurduk...

Çok doğru söylüyorsunuz.
Bunlar şuan bana da mantıklı geliyor. Ama o an böyle düşünemiyorum.
Bundan sonra böyle kararları ani vermesem iyi olacak galiba.

Back
X